Dionice treba staviti na slobodnu poziciju, odregistrirati ih od brokera
To se prije obavljalo telefonskim pozivom, Središnjoj depozitarnoj
Do kada to mogu napraviti? Sve dok traje ponuda?
Do kada to mogu napraviti? Sve dok traje ponuda?
To je malo dvosmisleno. Tko treba to napraviti? Dioničari sami ili to ide automatski u povratnom pismu skdd-u ako prihvaćamo ponudu? Ovo drugo mi je logičnije da ako ti pristaneš i vratiš ispravno pismo ,skdd odregistrira sam pošto su dobili našu privolu.
Nista ne treba odregistrirati... ne treba ponudu prihvatiti!
To je malo dvosmisleno. Tko treba to napraviti? Dioničari sami ili to ide automatski u povratnom pismu skdd-u ako prihvaćamo ponudu? Ovo drugo mi je logičnije da ako ti pristaneš i vratiš ispravno pismo ,skdd odregistrira sam pošto su dobili našu privolu.
Svatko osobno mora odregistrirat dionice i stavit ih na slobodnu poziciju...u suprotnom Vam nece prihvatit ponudu...koliko se sjecam, kad osobno odes u SKDD provjeravaju je li imas kolicinu dionica na slobodnoj poziciji koju si naveo u ponudi...
Svatko osobno mora odregistrirat dionice i stavit ih na slobodnu poziciju...u suprotnom Vam nece prihvatit ponudu...koliko se sjecam, kad osobno odes u SKDD provjeravaju je li imas kolicinu dionica na slobodnoj poziciji koju si naveo u ponudi...
OK.Nije mi samo jasno kako je kolegi onda prošlo u vezi Veterine.
Ja sam sudjelovao u preuzimanju SUKC, VLEN i LRH...i kod svih je bilo ovako...ne znam kako je bilo kod VERN jer nisam sudjelovao, a i bilo je davno (mislim 2015.), mozda se, od tada, nesto proceduralno promijenilo..
Ja sam sudjelovao u preuzimanju SUKC, VLEN i LRH...i kod svih je bilo ovako...ne znam kako je bilo kod VERN jer nisam sudjelovao, a i bilo je davno (mislim 2015.), mozda se, od tada, nesto proceduralno promijenilo..
Možda je u slučaju Veterine bilo istiskivanje, pa je bilo drugačije.
Sve je isto.
Dionice moraju biti na slobodnoj poziciji.
Treba ih odregistrirati od brokera.
Plan za ovaj tjedan:
1. otkazivanje Telekrahu dvije Unlimited pretplate (2x169 kn) i prebacivanje vjv u A1 (ako ima tko bolji prijedlog bit ću zahvalan)
2. pisanje ružnog pisma Optimi zbog katastrofalnog stanja internet veze posljednjih mjesec dana, prekid min 10-tak puta dnevno i traženja hitnog popravka ili raskid Ugovora. U svakom slučaju Ciao nakon isteka Ugovora bez obzira na ponude.
ako sam dobro pročitao ponudu Telemacha, dok se ne objavi u Narodnim novinama, a piše da će tu obavijest pustiti na ZSE(mislim na to da su objavili u narodnim novinama) ponuda u trajanju od 28 dana ne počinje do tada? Molim Vas da me ispravite ako griješim
ako sam dobro pročitao ponudu Telemacha, dok se ne objavi u Narodnim novinama, a piše da će tu obavijest pustiti na ZSE(mislim na to da su objavili u narodnim novinama) ponuda u trajanju od 28 dana ne počinje do tada? Molim Vas da me ispravite ako griješim
Srijedu npr. objave u N. novinama i od četvrtka počinje vrijediti tih 28 dana
koji je zajkljucak kad ide delist?
mislim da je to trenutno totalno nebitno....
sto drugi kazu ?
Zar nije jednostavije da stavu 5,36 na burzi i tu prodamo.
treba platiti brokera, a onako samo JB
Kolika vam je satnica? Koliko vremena se gubi na odlazak bilježniku i papirologiju,?
Kolika vam je satnica? Koliko vremena se gubi na odlazak bilježniku i papirologiju,?
bome plaćen sam dobro i to sve sa svojih 10 prstiju i nešto malo iz glave, čudo,
osobno imam JB kućnog prijatelja, on sve pripremi i donese mi kući na potpis, inače takav izlazak je oko 250kn, ali.........
Plan za ovaj tjedan:
1. otkazivanje Telekrahu dvije Unlimited pretplate (2x169 kn) i prebacivanje vjv u A1 (ako ima tko bolji prijedlog bit ću zahvalan)
2. pisanje ružnog pisma Optimi zbog katastrofalnog stanja internet veze posljednjih mjesec dana, prekid min 10-tak puta dnevno i traženja hitnog popravka ili raskid Ugovora. U svakom slučaju Ciao nakon isteka Ugovora bez obzira na ponude.
probaj u t-comu. lani u svibnju sam prenio sve pakete cijele familije i potpisom ugovora na 2 godine prošao osjetno jeftinije nego li u A1 plus mobitel i tablet za 1 kn. ali moraš biti pomalo i bezobrazan jer ti zaposlenici rade na proviziju. pa koliko koga uspiju oderati.
Prodaja na 5,34 mi se čini kao dobra kupnja.
Sa većom količinom da se dobro zaraditi, a samo da bi se izbjegao javni bilježnik.
Ništa ne sugeriram, samo zapažam
Nista ne treba odregistrirati... ne treba ponudu prihvatiti!
Baš bljutava transakcija i sve skupa oko ove kompanije OPTE. Nadam se da će propasti kroz koju godinu. Nisam inače osvetoljubiv, ali potrudit ću se blatiti OPTE/TELEMACH svuda i uvijek. Fino su sve obradili uz blagoslov i nesposobnost HANFE i uz podršku potkupljivih jeftinih (fond?) menadjerčića.
Razočaran sam dosta i u top 30 dioničara.
Nitko nije ovdje pitao “Koliko je bilo malih dioničara na GS?”
Nitko nije napisao što se tamo dogodilo.
Zašto?
Zato što smo svi skupa skroz podbacili. Ja prvi i vi svi skupa koji ovo čitate.
Uz čast iznimkama; oni znaju koji su.
Znači, na GS je bilo manje od 5 (pet) malih dioničara!!!??!?
Znam točan broj ali zadržat ću za sebe.
Očekivao sam od 30 do 80 dioničara. OK, fakat sam idealist.
Što dalje?
Pojma nemam. Gruntam.
Dobro je netko gore napisao: ponudu nam mogu i korigirati (povećati) do isteka roka prihvata.
Cilj im je skupiti preko 75%.
Ako ne uspiju sad, neće uspjeti s poslovnim planom (brze) integracije.
Činjenica je i da im sad pomaže kriza u Ukrajini jer neki žele opipati cash.
Žao mi je što nije bilo suradnje u osnivanju udruge pa bismo ih bolje iscimali. Bilo je šanse. Još imamo tu šansu ali ne znam ima li u top 30 resursa vremena i volje za tu proaktivnost? RAZMISLITE I POKRENITE SEBE I NAS MANJE.
Opcija je i ova:
- ako slučajno i želite prihvatiti ponudu, nakon objave u NN čekajte barem 25 dana i prihvatite ponudu
26. ili 27. dan. Nek se prže malo u UG i kalkuliraju hoće li povećati ponudu ili neće. Ovo je moja VELIKA MOLBA za dioničare u top 30!! Barem to možete odraditi za sebe i nas manje.
Šanse su nam male, no postoje.
Nije ovo nagovor na ništa, samo iskaz osobnog razočaranja u ZSE i našu ‘slučajnu državu sa slučajnim institucijama’.
…
Ako netko ima druge prijedloge, rado ću pročitati