Šteta da 28.02. nije petak, onda imamo financijsko izvješće za 2021. godinu.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Da ne budu tema u saborskim klupama spasila ih je za sada samo trakavica sa covid referendumom. Zato neka dobro pripaze sa kolikom će cijenom istrčat pred male dioničare. Svaka lipa ispod 6,70 bi ih mogla skupo koštat.
kolega ne znam po cemu? ako HT zaista dobija sa ZABAom 5,34 / dionici, po cemuu vi misltie da zasluzujete vise?
"e znate transakcije u regiji su bile po 5 - 7 EBITDA, e znate niti jedan operater nije prodan ovako jeftino," kolega ako nitko nije nudio više, to je tako.. mislite da je meni drago što su tako malo ponudili. pa prodao sam sa 10ak% minusa...
Nisu oni dobili 5,34. Mi ne znamo koliko su oni dobili. Ali znamo po kojim su se cijenama unazad tri mjeseca od sklapanja dogovora o prodaji njihovih udjela kretale vrijednosti dionice Optime. I na temelju toga mogu ponuditi ponderiranu vrijednost dionice iz tog perioda, ali mogu i više to njim nitko ne brani.
-
Već dugo nisam trgovao ovim dionicama i samo čekam ponudu. Sve ispod 6.5kn me ne zanima. Mogu čekati koliko me valja pa i do istiskivanja
-
A tek da se Šola, olfo vlasnik Telekraha, zanima za HNS i NK u Puli ! ? !
Vama je jasno da Telekrah bez Optime još najmanje 5 godina ne bi niti jednu lipicu zaradio.
U Novom Zagrebu već drugu godinu postavljaju optiku. Ali to je samo Novi Zagreb. Više od 12 mjeseci.
A ovako su si zamislili za 7 godina uduplati uloženo u Tele 2 i Optimu.
Anemije i njemu slični s obzirom na povezanost sa HT znaju vrijednost Optime. Pa Optima je HTJU donosila oko 185 miliona kuna godišnje u revenue. Toliko će sada Telekrahu.
-
A tek da se Šola, olfo vlasnik Telekraha, zanima za HNS i NK u Puli ! ? !
Vama je jasno da Telekrah bez Optime još najmanje 5 godina ne bi niti jednu lipicu zaradio.
U Novom Zagrebu već drugu godinu postavljaju optiku. Ali to je samo Novi Zagreb. Više od 12 mjeseci.
A ovako su si zamislili za 7 godina uduplati uloženo u Tele 2 i Optimu.
Anemije i njemu slični s obzirom na povezanost sa HT znaju vrijednost Optime. Pa Optima je HTJU donosila oko 185 miliona kuna godišnje u revenue. Toliko će sada Telekrahu.
slazem se, i znam da je 5,36 izigrano ....
ali kolegice znate onu, psi laju karavane prolaze?
-
Nema tu karavane prolaze, vuk pojeo magare i slične tricekučine. Mnogo se tu malodioničarske krvi prolilo da ne gori osvetnički plam. Netje to baš tako glatko Gazdajezdi Šoli da prodje. Neka ima mu.a pa neka istrči sa tih 5,36. Šta se čeka, neka puca u prsa a ne samo u ledja iz zasjede.
-
Najbolja stvar u ovoj dionici i ovoj situaciji što se poprilično raščistila knjiga dioničara i ima Nas mnogo koji smo gotovo zaboravili na ovu dionicu,.S druge strane ništa Nas više ne može iznenaditi jer su nas godinama probali izj..... na sve moguće načine.
Ovo pišem jer znam da gospoda iz Telemacha imaju posebno dodatno oformljenu ekipicu koja svakodnevno osluškiva bilo dioničara i aktera na svim mogućim platformama i analizira svaki zarez, a tu je poprilično zatišje . Čisto da im pomognem u analitici. Lp
Nadam se da osluškuju. I trebaju osluškivati.
Evo da im malo pomognem, ako neki dioničar možda nije pročitao, a dvoji o prihvatu i iznosu ponude od strane UG-a, ponavljam JAVNI POZIV
PONOVLJENI JAVNI POZIV (od 26.01.2022.)
upućujem JAVNI POZIV svima koji imaju dionicu OPTIMA TELEKOM (OPTE-R-A) u svom portfelju:
- Obveznim mirovinskim fondovima - OMF
- Dobrovoljnim mirovinskim fondovima - DMF
- Svim fondovima (dioničkim, mješovitim, ostalim)
- Svim fond menađerima i upraviteljima portfelja – fizičkim i pravnim osobama
- Svim vlasnicima skrbničkih računa
- Svim malim dioničarima – pravnim i fizičkim osobama
da NE PRIHVATE ponudu za otkup dionice ispod nominalne vrijednosti od 10,00 kuna po dionici.
Dionica vrijedi puno više od cijene po kojoj su je prodali HT i ZABA.
Oportunitetni trošak za UNITED GRUPU je daleko veći u slučaju kada bi sami izgrađivali infrastrukturu i sami akvizirali broj postojećih klijenata OPTIME, a što će dobiti ovom jeftinom akvizicijom.
UNITED GRUPA ima novac kojim može isplatiti sve ostale dioničare po nominalnoj cijeni od 10,00 kn po dionici, a tek ta cijena donekle oslikava pravu vrijednost kompanije.
Pišem ovaj JAVNI POZIV kao zainteresirana stranka u postupku:
- Kao mali dioničar OPTE-R-A
- Kao član OMF
- Kao građanin koji je izgubio povjerenje u tržište kapitala, u HANFU i ostale institucije države
Pozivam zainteresirane stranke da proslijede ovaj PONOVLJENI JAVNI POZIV.
Hvala
-
Najbolja stvar u ovoj dionici i ovoj situaciji što se poprilično raščistila knjiga dioničara i ima Nas mnogo koji smo gotovo zaboravili na ovu dionicu,.S druge strane ništa Nas više ne može iznenaditi jer su nas godinama probali izj..... na sve moguće načine.
Ovo pišem jer znam da gospoda iz Telemacha imaju posebno dodatno oformljenu ekipicu koja svakodnevno osluškiva bilo dioničara i aktera na svim mogućim platformama i analizira svaki zarez, a tu je poprilično zatišje . Čisto da im pomognem u analitici. Lp
Nadam se da osluškuju. I trebaju osluškivati.
Evo da im malo pomognem, ako neki dioničar možda nije pročitao, a dvoji o prihvatu i iznosu ponude od strane UG-a, ponavljam JAVNI POZIV
PONOVLJENI JAVNI POZIV (od 26.01.2022.)
upućujem JAVNI POZIV svima koji imaju dionicu OPTIMA TELEKOM (OPTE-R-A) u svom portfelju:
- Obveznim mirovinskim fondovima - OMF
- Dobrovoljnim mirovinskim fondovima - DMF
- Svim fondovima (dioničkim, mješovitim, ostalim)
- Svim fond menađerima i upraviteljima portfelja – fizičkim i pravnim osobama
- Svim vlasnicima skrbničkih računa
- Svim malim dioničarima – pravnim i fizičkim osobama
da NE PRIHVATE ponudu za otkup dionice ispod nominalne vrijednosti od 10,00 kuna po dionici.
Dionica vrijedi puno više od cijene po kojoj su je prodali HT i ZABA.
Oportunitetni trošak za UNITED GRUPU je daleko veći u slučaju kada bi sami izgrađivali infrastrukturu i sami akvizirali broj postojećih klijenata OPTIME, a što će dobiti ovom jeftinom akvizicijom.
UNITED GRUPA ima novac kojim može isplatiti sve ostale dioničare po nominalnoj cijeni od 10,00 kn po dionici, a tek ta cijena donekle oslikava pravu vrijednost kompanije.
Pišem ovaj JAVNI POZIV kao zainteresirana stranka u postupku:
- Kao mali dioničar OPTE-R-A
- Kao član OMF
- Kao građanin koji je izgubio povjerenje u tržište kapitala, u HANFU i ostale institucije države
Pozivam zainteresirane stranke da proslijede ovaj PONOVLJENI JAVNI POZIV.
Hvala
Ja sam ovo već odavno proslijedio uz male nadopune i dodatna pojašnjenja.
-
machor12 lijepo jako sroceno...
no sto po Vama znaci "UG ima novaca" ?
znaci ako netko ima novaca onda on nesto treba platiti vise nego sto misli da stvarno vrijedi?
ako toliko puno vrijedi nasa draga optima opet pitam zasto je ZABA pristala prodati?
ZABAi se sigurno ne zuri i vlasnik je preko 1/3....
meni je odmah pcoelo smrdit kada cijena pocetkom 2021. nikako da se odlijepi od 5 kn... a kao "vrijedi" .. a jos vise smrdit kad je Kreso prodavao po 5... "preslaguje on portfelj i ide u nesto drugo" ....
-
Zanimljiv tekst, ako je nekome promaklo:
Val vlasničkih preslagivanja na tržištu kapitala u regiji predvode Hrvatska i Bugarska, pobrojali smo najveće transakcijeNakon zastoja tijekom prve pandemijske godine lani su se zahuktale vlasničke transakcije na svjetskim tržištima kapitala, ali i u našem okruženju. Provjerili…www.tportal.hrNajzanimljviji dio:
"Još dvije značajne transakcije zaključene su u protekloj godini, ali se njihova realizacija protegnula u ovu godinu. Riječ je o prodaji Optima Telekoma i dokapitalizaciji Dalekovoda. Prodaja većinskog udjela u Optima Telekomu u vlasništvu Zagrebačke banke i Hrvatskog Telekoma tvrtki Telemach dogovorena je u rujnu, a zaključena krajem siječnja ove godine, nakon dobivanja svih potrebnih regulatornih odobrenja. Procjenjuje se da će konačna vrijednost transakcije, uključujući otkup dionica od manjinskih dioničara, dosegnuti oko 50 milijuna eura."
Za preostalih nekupljenih 31 mil. dionica je ostalo 30 mil. EUR.
U grubo, to je 1 EUR po dionici.
Ne mora ništa značiti, no brojke su simpatične...
-
-
machor12 lijepo jako sroceno...
no sto po Vama znaci "UG ima novaca" ?
znaci ako netko ima novaca onda on nesto treba platiti vise nego sto misli da stvarno vrijedi?
ako toliko puno vrijedi nasa draga optima opet pitam zasto je ZABA pristala prodati?
ZABAi se sigurno ne zuri i vlasnik je preko 1/3....
meni je odmah pcoelo smrdit kada cijena pocetkom 2021. nikako da se odlijepi od 5 kn... a kao "vrijedi" .. a jos vise smrdit kad je Kreso prodavao po 5... "preslaguje on portfelj i ide u nesto drugo" ....
Kolega @dioničar, meni je žao što ste izgubili 10% na ovoj poziciji;
ako Vam nešto znači, gubio sam ja i puno puno više na nekim drugim pozicijama.
Zvučite mi općenito kao 'good guy',
te savjetujem da ne 'plačete nad prolivenim mlijekom' i ne gubite živce i vrijeme na ovoj dionici koja je za Vas završena priča.
Ima nas još dosta koji smo materijalno puno zainteresiraniji za dionicu pa prepustite svo živciranje samo nama koji smo unutra.
Moje skromno mišljenje je da ovo nije tako smrdljiva pozicija za nas koji smo unutra.
-
50 mil. eur je ukupno, što ispadne 5,36kn po dionici.
-
50 mil. eur je ukupno, što ispadne 5,36kn po dionici.
Istina, ako ce i HT i ZABA dobiti po dionici jednako kao i mali dionicari. Prije je bila neka druga prica. 6,7 kuna po dionici je ok.
-
Kolege ja vam svima želim da zaradite.. ali činjenica je.. čini mi se da smo izigrani i da je ovo najjeftinija transakcija u svijetu..
-
tko neće prodati može čekati poslije ponude bitku za zadnju dionicu. da su me na dalekovodu htjeli tako izigrati gdje bi mi bio kraj.
-
Ja vjerojatno necu prodati po 5.36. Mlad sam, imam vremena. Valjda
-
Moje već neko vrijeme stoje ponuđene na prodaji po 10,00 kn, ali ih nitko neće
-
Telekrah će žnjeti što će posijati. Svugdje u svijetu ne samo u RH i ne samo u telekomima
-
moguće, ali kakva vajda od toga dioničarima optime!!?? moralno zadovoljsvo?
-
Moral je subjektivan. A novci su objektivni. Da im ne ispadne " skuplja pita no tepsija 🤣😂".
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner