sada lijepo napustiti ZSE, novce iznjeti iz ove rupetine, a KK i AH, hm
veselim se napuštanju ove močvare :))
sada lijepo napustiti ZSE, novce iznjeti iz ove rupetine, a KK i AH, hm
veselim se napuštanju ove močvare :))
u plusu sam ali ne znam koliko. Hebo takvu burzu i takav biznis.
Potez AH je bio signal tko je imao hrabrosti otvoriti oči, prigristi i prodati.
Potez AH je bio signal tko je imao hrabrosti otvoriti oči, prigristi i prodati.
Lako je biti general nakon bitke..
A ko je kupio njezine ??
Da li netko zna kako je sa tih 639 mil kn dakle 9,2 kn po dionici palo na 5,36 po dionici?
Kada bi se oduzele dugoročne obveze 168.505 000 kn +
kratkoročne obveze 449.631 000 kn = 628.632 000 kn
Znači 639 mil - 628,6 mil kn = 10,4 mil kn: 69.443.264 br dionica = 0,15 kn
Piše bez duga ili novca u bilanci, znači dug se ne oduzima.
Nejasno je i kako su odredjene vrijednosti od 639 mil kn, a zatim dalje u tekstu kažu da će se cijena transakcija odrediti na dan transakcija.
Da li su određena vrijednost ili nisu?
Točno što ste napisali.
Po meni ako je 639 mil kn. To se sjeli sa 69 500 000 što daje 9.1 kn / dionici.
Ja onda ovo ništa ne razumijem..
"No iz United grupe napominju da prema uvjetima sporazuma, zaključivanje transakcije ovisi o promjeni hrvatskog Zakona o elektroničkim medijima, koji trenutno zabranjuje vertikalnu integraciju između TV nakladnika i operatora koji vrši prijenos medijskog sadržaja, uz već spomenuto odobrenje nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja."
znači prvo promjena zakona, onda odobrenje regulatora, pa javna ponuda. vjerojatno otprilike za pod bor
meni se cini da Optima vrijedi vise, a Telemach se vrlo vjerojatno neće zadovoljiti sa recimo 75% dionica. očekujem u ponudi malu premiju u odnosu na obavezu propisanu zakonom. kako vam se cini iz ove perspektive zadrzavanje dionica nakon javne ponude?
Tako sto je navedena cijena 5 Ebitda i predstavlja trzisnu cijenu dionica uvećanu za dug i umanjenu za kes. Drugim riječima cijena od 639 milijuna kuna uključuje neto dug. Obzirom da je duga bilo dosta ponuđena cijena manjinskim dioničarima je znatno veća od one po kojoj su prodali HT i Zagrebačka banka.
Nažalost, očito se u ovim uvjetima nije moglo skuplje prodati. Ipak je to Hrvatska…..
pa po kojoj su onda cijeni proslavi HT i zaba
?
Po 5.36 a nama ide više ? Niš ne kužim sad.. o bože.. .
Ne znam koliko je bio neto dug al između 3 i 4 kune
Cijena od 639 milijuna je za cijelu Optimu, a Zaba i HT prodaju cca 54%
Ma sve je to ipak dobro.
Znali smo oduvijek da je to Big Game
Kao prvo, nije otišlo u stečaj.
Kao drugo, prodana je, a to mi je pak velebno iznenađenje. Da mi je kuna svaki put kad sam čula da će se to prodati Nikada, bila bih bogata
Većina će ipak zaraditi. Bilo je i nama prilike popeglati prosjek.
Mada ponizno priznajem da sam sve što se moglo učiniti na Optimi učinila pogrešno. Gledala mrkvu na dugom štapu.
Zloćka sucker
639 milijuna EV
Neto dug cca 300 milijuna
Znači 330 milijuna na 69 milijuna dionica je oko 4,5 kn
Nadam se da griješim ali čini mi se da je tako
U svakom slučaju šteta za cijelu burzu, moglo je ovo biti snažan poticaj
Čekam taj poticaj desetak godina…
Došao nam i taj dan . Prvo , ovo je top vjest jer će se velika lova sada osloboditi. nije istina da će te morati čekati još mjesecima, jer će kao i uvijek do sada naći kupci koji će kupiti uz neki diskont od 10ak posto ili manje od finalne cijene.
Cijena je takva kakva je, a prodaja Kopesjaka bila je znak da neće biti veća nego je .
Još jednom , većina je u plusu ovde , neki 100% neki manje , al bitno je da je plus i da je prica gotova , a lova je tu da se vrti . Ima novih prilika uvijek.
Jako slaba cijena, srećom ulaz je meni jako nizak, nešto iznad 2 kune. Moram im priznati da su dobro ovo skrivali do samog kraja, nije ništa procurilo nije je bilo pojačane kupovine prije vijesti.
Hanžekovićka ipak nije bila blesava.
čekamo ponedeljak i bid na 10. Ako je država propala nismo i mi.
Došao nam i taj dan . Prvo , ovo je top vjest jer će se velika lova sada osloboditi. nije istina da će te morati čekati još mjesecima, jer će kao i uvijek do sada naći kupci koji će kupiti uz neki diskont od 10ak posto ili manje od finalne cijene.
Cijena je takva kakva je, a prodaja Kopesjaka bila je znak da neće biti veća nego je .
Još jednom , većina je u plusu ovde , neki 100% neki manje , al bitno je da je plus i da je prica gotova , a lova je tu da se vrti . Ima novih prilika uvijek.
Kako je ZABA to dopustila ?
Ah da.. već su optuženi za kriminal u IT..
Ne znam koliko ZABA tu ima izbora. Nije da firma svakim danom vrijedi sve više.
Pretpostavljam da u ovom trenutku nisu mogli dobiti više.
Zaboravljamo da je ova transakcija ne neki način "pod muss" zbog odluke AZTNa. I to je kupce stavljalo u povoljniji položaj u pregovorima.
Generalno, ipak dobra stvar za korisnike i tržište telekomunikacijskih usluga u RH.