pardon ministrica kaže da će to po usuglašavanju biti prvo čitanje.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
kad se malo bolje sagleda ova točka 35. u opće nije ono što nas zanima. to je zakon o elektroničkim komunikacijama dok nas zanima zakon o elektoničkim medijima. ono je prvo čitanje, a ovo bi trebalo biti drugo čitanje, tamo je ministar butković, a ovdje obuljen korižnik. naš zakon još nije usuglašen i stavljen u saborsku proceduru (to nije problem jer može i naknadno kao onaj juče sa vilijem berošom).
Koliko vidim, Zakon o elektroničkim medijima nije niti u planu, niti se zna kada će biti.
Pratim izjave Oguljen Kornišek zadnje vrijeme, vjerodostojna je koliko i Barun Munchausen.
Mislio sam da stvarno koliko-toliko radi i zna svoj posao, ali je u stvari obična glumica, kao uostalom i većina drugih ministara.
-
tu je to rečeno samo što i ona više ne zna je li prvo ili drugo čitanje pa je i mene zbunila. zakon se može brzinski provući bez puno buke kroz saborsku proceduru kao što i doliči ako su lobisti jaki. ne sumnjam u UG.
-
Nego meni nitko nece da odgovori šta je sa onim kreditom koji je ht dao optimi prosle godine i koji čini mi se dospjeva 1.6 ? Šta ako optima nebude imala odakle isplatiti? Kolega Flight , imate li vi odgovor na ovo pitanje?
-
Nego meni nitko nece da odgovori šta je sa onim kreditom koji je ht dao optimi prosle godine i koji čini mi se dospjeva 1.6 ? Šta ako optima nebude imala odakle isplatiti? Kolega Flight , imate li vi odgovor na ovo pitanje?
Pa kredit će dospjeti s prestankom upravljanja HT-a Optimom. Al onda će ga HT ili netko treći refinancirati. Ja pretpostavljam da će do tog datuma prodaja biti dogovorena, a kad će se kredit i preuzimanje realizirati, to ne znam.
Pa neće HT blokirati Optimu. Oni su ozbiljna kompanija. I sto bi dobili time da je blokiraju?! To bi bio potpuni non-sense. Zamisli da je Fortneova blokirala Ledo plus u tijeku prodaje, kakvog bi to smisla imalo i kako bi to utjecalo na cijenu? HT-ov dug je prioritetna tražbina i HT je uvjetovao naplatu duga prodajom firme. HT se dosad naplatio kroz veleprodajne i uzajamne usluge koje kvartalno donose HT-u od Optime 40-tak milijuna kuna. Naplatio je dug od H-1 koji da H-1 nije pripojen Optimi tesko da bi ikad naplatio. Optima je odbacila nakon pripajanja milijunske tužbe koje je H-1 imao prema HT-u. I naplatio je hrpu dugova koje je Optima imala prema HT u predstecajnoj. A naplatio je i svoje upravljanje, dijelom u gotovini, a dijelom vlasnickim udjelom u Optimi. K tome ju je godinama konsolidirao i zadržavao oligopol u RH. Vise od toga tesko da su mogli naplatiti.
-
lijepo ste opisali kako je ht pio krv optimi . Podsjeća me to na onu opasku Vipa da će nakon završetka upravljanja ostati samo prazna ljuštura.
Nadam se da će se pojaviti taj kupac, jer je uspjeh prodaje veliki impuls za cijelu zse
-
Nadam se da će se pojaviti taj kupac, jer je uspjeh prodaje veliki impuls za cijelu zse
Iskreno, živo mi se j... za ZSE.
A i ne mislim da bi se nešto posebno dogodilo nakon prodaje.
Ima 3000 fizičkih osoba koje su dioničari Optime, a svega 350-400 ih ima više od 10000 komada.
Neš ti financijske sile
-
Moram priznati da se nakon izvješća pomalo brinem.
EBITDA pada, rapidno padaju korisnici, dugovi se bitno ne smanjuju, ZEM nije na vidiku, a lipanj je pred vratima.
Umjesto da Optimi vrijednost raste, ona sve više sliči ovim parametrima za 2013. godinu :
-
Ne znam što brineš ako si prodao dionice?
Koliko ja znam sa Optimom je sve u redu.
Što tebe konkretno muči?
-
EBITDA pada, rapidno padaju korisnici, dugovi se bitno ne smanjuju, ZEM nije na vidiku, a lipanj je pred vratima.
Umjesto da Optimi vrijednost raste, ona sve više sliči ovim parametrima za 2013. godinu :
Čemu takva malodušnost Jubito, nema razloga za brigu, Krešo iz top10 opet podebljao.
-
-
Kad nema Barikab, onda Yube crnjak pesimism😝
-
Čemu takva malodušnost Jubito, nema razloga za brigu, Krešo iz top10 opet podebljao.
Krešo je naša Svjetlost
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…affed92d59a.pdf
OT-Optima Telekom d.d. (dalje u tekstu: Društvo) sukladno članku 474. stavku 3. Zakona o tržištu
kapitala obavještava javnost da Društvo ne drži vlastite dionice niti neposredno, niti putem osoba
koje djeluju u ime, a za račun Društva.
U Društvu ne postoji program otkupa vlastitih dionica kao ni program radničkog dioničarstva. -
Tu su cijenu srušili prelaznici u brodare, jer nisu htjeli više čekati, inače ne bi pala ispod 6,50.
-
Ja ne znam što svi stalno brondaju protiv rušenja cijene?
Ionako svi čekaju/čekamo prodaju putem natječaja gdje će doći Novi Gazda i reći dajem XY kuna po dionici.
Ako u međuvremenu možemo (do)kupiti iste te dionice po nižoj cijeni, pa gdje ćeš veće radosti??
Jedino ako netko ima slabe živce pa mora vidjeti zelenilo svaki dan na gledalici.
Takvim ljudima je preporuka baviti se povrtlarstvom, tamo se sve zeleni ovih dana.
-
Obzirom da je ova dionica manje-više odradila svoje, čini mi se da smo sad u mirnim vodama što se tiče cijene. Dok ne dođe signal oko prodaje kompanije ili izlaska HTa po sili odluke AZTNa, ne vidim sile koja će značajnije gurati cijenu u jednom ili drugom smjeru. Tim više što je taj datum relativno blizu.
Osim naravno, puno bolje prilike drugdje, kao što su trenutno brodari, ali i to je kratkog daha. Impact tog izlaska je bio 5% cijene, sigurno potpomognut lošijim izvješćem.
-
3opt u zadnjoj sekundi po rekordnoj cijeni 101,70.
-
yup, 2 milje, izgleda ipak ima belivera, nije bas 15 posto rasta ali nije za bacit hehehe
-
3OPT 2mio , ima li gdje što o tome?
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-