1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • April 29, 2021 at 11:39 AM
    • #7,101
    Quote from trial
    Quote from tollway

kolega, nemoj se blamirati!!

pa nisu to fime pred stečajem da HT-u (u slučaju da cijena bude 10 kn) iznos od 120 milja od neke važnosti!! to im je 2% prihoda!!??

zaba... 250 milja.... 5% prihoda!!??

dajte, molim vas!

jedino točno jest da je priča puno predugo traje i da su svi već nervozni!

Kad im je to toliko sitna lova, što ju već nisu realizirali ? Valjda bi, da su uopće imali kome. Sad će imati još manje kad potencijalni kupci vide da im je u kratko vrijeme nestao svaki 17-ti korisnik. A korisnici su zapravo i jedini bitniji razlog za preuzimanje OPTE.

Nabacivati se makar samo i paušalnim iznosima od 7 i 10 kuna je zapravo smiješno, s obzirom na cjelokupnu situaciju koja je ovdje sve očitija i očajnija.

Display More

Uz tako dobronamjernog upravitelja pa ovo su izvrsni rezultati. Dobro na im nije ostao svaki 17. korisnik.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 29, 2021 at 11:44 AM
    • #7,102

Laudator točno kako ste napisali.

jest da se nije dobro nabacivati ciframa 7 i 10 kn aliznamo koliko je Deolitte procjenio oko 7 i nesto kada je dug bio puno veći...

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • April 29, 2021 at 11:51 AM
    • #7,103
    Quote from dionicar

Laudator točno kako ste napisali.

jest da se nije dobro nabacivati ciframa 7 i 10 kn aliznamo koliko je Deolitte procjenio oko 7 i nesto kada je dug bio puno veći...

Ma samo cool još 60-tak dana a onda šampanjac. Ovo sve ide po p.s.-u. HTu je jedini interes prodati po što većoj cijeni maximalno očerupanu firmu. To zna i kupac i nije to ništa što se kasnije u godinu dana ne može staviti na red kad se objedine ponude fixne i mobilne usluge. Priče da nema kupaca okačite mačku o rep i dokupljujte lagano. Evo danas izvrsne prilike.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 29, 2021 at 11:52 AM
    • #7,104

Laudator . apsolutno potpisujem. no nažalost financijski sredstava za dokup više nemam a ne stavljam sva jaja u istu košaru.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 29, 2021 at 12:20 PM
    • #7,105
    Quote from josip100

Koliko je izgubio do sada kupac od Ane Hanžeković? :/

Vjerojatno nije izgubio ništa, jer je u tih 12 milijuna kuna podmetnuo očito nečiju tuđu lovu. Usluga Hanžekoviću je vraćena, a novi vlasnici dionica niti ne znaju što ih je snašlo. Tak to često bude kad svoju lovu daš nekome drugome na upravljanje. Skupe su to škole.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 29, 2021 at 12:29 PM
    • #7,106

Ova insinuacija je na razini klevete.

A sa dobrim je namjerama popločen i put do pakla. Ako imate dobre namjere :/

A možda Vam je samo dosadno.

Suzdržimo se dakle špekulacija o nečemu o čemu stvarno ne znamo ništa.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 29, 2021 at 1:06 PM
    • #7,107

Ovu zadnju rečenicu je trebalo napisati na jednoj drugi temi i to više puta. Pa se nije. Onda bi ta rečenica i ovdje imala potrebnu težinu.

Ovako, ostaje činjenica da je optimizam na ovoj dionici erodirao.

• local
    Početnik
    Reakcija primljeno
    16
    • April 29, 2021 at 1:53 PM
    • #7,108

Da malo izvrnem Malkielov uvodni citat u 2. poglavlju knijge "A Random Walk Down Wall street":

Četvrtak je loš da za pesimizam. Ostali loši dani su ponedjeljak, utorak, srijeda, petak. A vikendom ionako ne može biti pesimistični. ;)

Sve je moguće ako ne znate o čemu pričate.

• maga
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    325
    • April 29, 2021 at 3:12 PM
    • #7,109

ovo mi sve više izgleda kao trgovanje istim dionicama, onaj koji kupuje na 6 isto prodaje po 6,1 sa dobro poznatim nepresusnim nalogom od 4 tis. dionica a koje je prodavao već jedno sto puta i na 6,4 i 6,5 i 6,6. dakle svako toliko neko prospe po bidu i taj kupac cijelu količinu potom preseli na prodaju par lipa iznad samo prepakiranu u slotove po 4000 komada, kočnica je upaljena bar već 2 mjeseca...iscrpljuje i kontorlira cijenu do beskraja... tako to bar meni izgleda jer u knjizi promjena neeeeema, eto znači pustanje magle jos kratko...

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • April 29, 2021 at 3:41 PM
    • #7,110
    Quote from maga

ovo mi sve više izgleda kao trgovanje istim dionicama, onaj koji kupuje na 6 isto prodaje po 6,1 sa dobro poznatim nepresusnim nalogom od 4 tis. dionica a koje je prodavao već jedno sto puta i na 6,4 i 6,5 i 6,6. dakle svako toliko neko prospe po bidu i taj kupac cijelu količinu potom preseli na prodaju par lipa iznad samo prepakiranu u slotove po 4000 komada, kočnica je upaljena bar već 2 mjeseca...iscrpljuje i kontorlira cijenu do beskraja... tako to bar meni izgleda jer u knjizi promjena neeeeema, eto znači pustanje magle jos kratko...

Upravo tako. Tu i tamo se upeca koja drhtava ručica ili stop nalogić :cursing: i show must go on. :sleeping:

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 29, 2021 at 3:51 PM
    • #7,111
    Quote from maga

Jedino je pitanje, ako ju netko već tako uspješno i znalački kontrolira, zašto to ne radi na 7 ili više kuna? Ljepše i optimističnije bi se svima vidlo, a i njegov sam portfelj koji ima, vrijedio bi mu više. Meni ovo više izgleda kao napuštanje svih nada, želja i očekivanja. Sad već s očito jasnim razlogom.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • April 29, 2021 at 3:56 PM
    • #7,112
    Quote from trial
    Quote from maga

Jedino je pitanje, ako ju netko već tako uspješno i znalački kontrolira, zašto to ne radi na 7 ili više kuna? Ljepše i optimističnije bi se svima vidlo, a i njegov sam portfelj koji ima, vrijedio bi mu više. Meni ovo više izgleda kao napuštanje svih nada, želja i očekivanja. Sad već s očito jasnim razlogom.

Ako netko napušta brod koji tone onda bi bar jedan veliki račun trebao biti lakši ili teži za min 50k komada u zadnjih 10 tak dana. :/

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 29, 2021 at 4:06 PM
    • #7,113
    Quote from Laudator
    Quote from trial

Ako netko napušta brod koji tone onda bi bar jedan veliki račun trebao biti lakši ili teži za min 50k komada u zadnjih 10 tak dana. :/

Veliki vidi da nema kome prodati. Da ju vrati na tržišno vrednovanih 1,6 kn? Izlaze razočarani mali.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • April 29, 2021 at 4:14 PM
    • #7,114
    Quote from trial
    Quote from Laudator

Veliki vidi da nema kome prodati. Da ju vrati na tržišno vrednovanih 1,6 kn? Izlaze razočarani mali.

Čime su razočarani?. Šta su mislili da 30.6. dolazi 15.4.?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 29, 2021 at 4:17 PM
    • #7,115
    Quote from Laudator
    Quote from trial

Čime su razočarani?. Šta su mislili da 30.6. dolazi 15.4.?

Samo zbog cega netko misli da je tih 30.6 tih kljucnih 30.6

• maga
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    325
    • April 29, 2021 at 4:28 PM
    • #7,116

po meni njega ovdje trenutno ne zanima portfelj i njegova vrijednost, ne brani se cijena prema dolje, već se vrti za taj mali spread pa recimo kupuje po 6 ali i proda po 6,1, nesto kao neslužbeni MM, a snage za probijanje na više nema, jer većih kupaca nema, a ako neide gore ide dolje jer prodavača se uvijek nađe pa svi ovdje samo gledamo kako se spirala na dolje odmotava trenutno zbog Q1 rezultata, a do nekih novih vijesti se treba načekati.

Ozbiljne količine treba kupiti da ga se pomakne na više, i to je uloga čepa... evo recimo da raspolaže sa svega 50t dionica koje reciklira na prodaji i jos ekvivalent love za kupovinu 50t dionica, pa sve skupa vrti do beskraja, (koliko mu prospu na kupnji toliko mu samo sporije i skuplje vrate na prodaji) koristi se jaka poluga i treba ga dobro izuti za pozitivan pomak.

Sada to vise nije 50t nego mozda i 300t dionica prometa za eventualni siromašni pomak od 40tak lipa na gore a za dolje ide sve puno jednostavnije jer isti gura na dolje sa svojim dosadnim paketima od 4000 ispred kojih se bacaju oni kojim je dosta svega...evo sve suprotno bi se ipak moralo vidjeti u knjizi, ja ne govorim da kupuje i prodaje sebi nego sve kanalizira (sjetite se one greske kad je sam sebi prodao ili pak velikih prometa sa malim pozitivnim pomakom cijene a u knjizi nista novo)

Znam da se ruzno ovo cita ali proci ce i to

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 29, 2021 at 5:06 PM
    • #7,117

Imam novu knjigu.

Ironija je da je nemam vremena pogledati.

Nitko tako ne uživa u Ironiji kao Sudbina :S

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • April 29, 2021 at 5:07 PM
    • #7,118
    Quote from josip100

Koliko je izgubio do sada kupac od Ane Hanžeković?

Isto kao i nekada dok su bile kamate na štednju, ako sačeka do kraja ugovora zaradit će ako raskine ugovor nakon par dana, platit će penale.

Quote from maga

po meni njega ovdje trenutno ne zanima portfelj i njegova vrijednost, ne brani se cijena prema dolje, već se vrti za taj mali spread pa recimo kupuje po 6 ali i proda po 6,1, nesto kao neslužbeni MM, a snage za probijanje na više nema, jer većih kupaca nema, a ako neide gore ide dolje jer prodavača se uvijek nađe pa svi ovdje samo gledamo kako se spirala na dolje odmotava trenutno zbog Q1 rezultata, a do nekih novih vijesti se treba načekati.

Ozbiljne količine treba kupiti da ga se pomakne na više, i to je uloga čepa... evo recimo da raspolaže sa svega 50t dionica koje reciklira na prodaji i jos ekvivalent love za kupovinu 50t dionica, pa sve skupa vrti do beskraja, (koliko mu prospu na kupnji toliko mu samo sporije i skuplje vrate na prodaji) koristi se jaka poluga i treba ga dobro izuti za pozitivan pomak.

Sada to vise nije 50t nego mozda i 300t dionica prometa za eventualni siromašni pomak od 40tak lipa na gore a za dolje ide sve puno jednostavnije jer isti gura na dolje sa svojim dosadnim paketima od 4000 ispred kojih se bacaju oni kojim je dosta svega...evo sve suprotno bi se ipak moralo vidjeti u knjizi, ja ne govorim da kupuje i prodaje sebi nego sve kanalizira (sjetite se one greske kad je sam sebi prodao ili pak velikih prometa sa malim pozitivnim pomakom cijene a u knjizi nista novo)

Znam da se ruzno ovo cita ali proci ce i to

Napokon da netko napiše nešto pametno, čak je i kolegica Ivana 7 sama napisala 29.1.

Quote from Ivana7

- i OPTE, ja sam to srušila, na vrhu, sa ne baš puno prodanih dionica, veći strah je izgleda izazvalo moje kucanje prodajnih naloga.

- još imam dosta te OPTE, s većim dijelom idem do kraja, ako ju još srušite krećem u kupnju.

ali svejedno komentari ono ne promašen ceo fudbal nego ceo stadion i komentira se mrežica na košu.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • April 29, 2021 at 5:15 PM
    • #7,119

Ovdje izgleda smišljeno izazivanje panike. Dosad nije izašlo NIŠTA o cijeni i pregovorima, vjerujem da i neće do kraja, samo nekoliko ljudi zna šta je dogovoreno i kako priča završava.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Mcintosh
    Početnik
    Reakcija primljeno
    2
    • April 29, 2021 at 5:18 PM
    • #7,120

https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…a-u-optiku-i-5g

Meni je zanimljiv posljednji pasus u ovom članku.

I na kraju moramo se dotaknuti Optima Telekoma. Službeno nema komentara s niti jedne strane, samo uski krug ljudi zna detalje jer je proces iznimno osjetljiv. Informacije koje ima ICTbusiness.info su i dalje iste, interesa ima, proces se provodi, a HT prema odluci AZTN-a do 6 mjeseca upravlja Optima Telekomom.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE