Mi smo ga predvidjeli u zadnjem kvartalu 2021. godine uputiti u proceduru. Znači da bismo tijekom proljeća 2021. o tome proveli javnu raspravu.
Riječ je o dva različita zakona. Rokove koje ste naveli odnose se na Zakon o medijima.
Mi smo ga predvidjeli u zadnjem kvartalu 2021. godine uputiti u proceduru. Znači da bismo tijekom proljeća 2021. o tome proveli javnu raspravu.
Riječ je o dva različita zakona. Rokove koje ste naveli odnose se na Zakon o medijima.
Citaj sa razumijevanjem...
Kroz 2-3 tjedna ide Zakon o elektronickim medijima u proceduru, a Zakon o medijima ide u proljece 2021...
To su DVA RAZLICITA zakona...
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…diljem-hrvatske
Fino se spajaju korisnici.
Mi smo postavili i u planu rada Vlade jedan hodogram. Kroz dva ili tri tjedna u proceduru će biti upućen Zakon o elektroničkim medijima. Javnu raspravu o tom zakonu proveli smo tijekom proljeća. Najavili smo u programu Vlade da ćemo u prvih šest mjeseci, a ja očekujem do kraja ove godine, pokrenuti raspravu o Izmjenama Zakona o medijima. To će biti preliminarna rasprava upravo zato da čujemo različite dionike što misle u kojem smjeru treba ići s izmjenama toga zakona. Taj zakon datira iz 2002., odnosno 2003. godine i osobno smatram da on postavlja jedan dobar okvir i da ga je potrebno unaprijediti. Mi imamo vrlo različite stavove oko toga do koje mjere taj zakon treba mijenjati. Postoje brojni stručnjaci koji smatraju da bi zapravo trebalo u taj zakon minimalno intervenirati, a postoje i oni koji misle da bi ga trebalo značajnije mijenjati. I upravo zato ćemo provesti jednu javnu konzultaciju i pokušati vidjeti kako dionici o tome razmišljaju kako bismo mogli pristupiti pripremi novog zakona. Mi smo ga predvidjeli u zadnjem kvartalu 2021. godine uputiti u proceduru. Znači da bismo tijekom proljeća 2021. o tome proveli javnu raspravu.
A s čim su se do sada bavili da mi je znati. Što su se svi razboljeli od korone ili su epidemiologe glumili ili samo ono što im najbolje ide glumatali!
Ajde požurite malo ko puževi ste!
.Oni su imali rok do 19.09 za usklađenje, temeljem Europske direktive iz davne godine
Pa pišu da su već proveli javnu raspravu o Zakonu o elektroničkim medijima
Zakon o medijima tek ide u proceduru i javnu raspravu, Na koncu nam treba zakon o zakonu
Bravo !!!
sto če u zakonu biti ili što se očekuje da bude donešeno a da pozitivno može utjecati na Optimu?
Kako će HT postići dobru cijenu za Optimu kada mora prodati u relativno kratkom vremenu?
Legitimno pitanje. Ali, opet, tu je prodaja Tele2 koji je isto prodavan praktički pod mus
Ako Zakon ide redovnom procedurom, a ne po hitnom postupku, onda prolazi dva čitanja u saboru. Sve u svemu, ne bi me čudilo da se zakon, kakav god bio, izglasa tek potkraj godine, ako i tada. Tako da ne treba očekivati da će to biti sutra...
Izglasavanje ovog zakona na vrijeme (haha!) ili ne nema nikakvog utjecaja na proces kupnje tj. prodaje Optime. U daljnjem procesu konsolidacije iste sa postojecim poslovanjem buduceg kupca nakon akvizicije ce moguce imati utjecaj.
Naravno, o utjecaju navedenog na sentiment oko cijene na trzistu cemo i dalje raspravljati.
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…diljem-hrvatske
Ja mislim da OPTE postaje sve interesantnija za kupnju.
Ali kolega Jubito, zašto bibse na to ljutili?
Ako opte ima perspektivu prinosa (prodaja) od 20-200% onda postoje događaji koji ce utjecati na to. Ako UG-u bude zakonski onemogucen preuzeti opte onda prinos tesko da bude gornja granica (200%) pa se raspon sužava. Tako razmišljam.
To je i jedina racionalna logika iza ulaganja u Opte. Postoji upside, a sad sto ćemo mi do konacnog pravorijeka sve vidjeti na burzi će pokazati - vrijeme. I taj upside ovisi o Coroni o interesu za preuzimanje i spremnosti HT-a i Zabe da prodaju na nekoj razini cijene koja je očito u skladu s njihovom internom procjenom. To znaci da ne može biti nula, jedan, dva, tri i sve ostale gluposti koje se inače pišu iz određenih medijskih i forumskih krugova.
Je, a kod mene se kaže sto se babi htilo, to se babi snilo. Pogotovo kad se počnu čarati potpore pa se sma 200 pokaze najvažnijom, pa 50, pa 14 i na kraju kad niti jedna ne fercera napise se neka bude 100.
Nema to veze s tehnikom nego sa time da su se špekulanti iz Opte uglavnom razbježali po IGH, Ingri i najviše Dalekovodu. Stabilna baza ulagaca u Opte je i dalje stabilna. A Graf crtaš ovisno o sentimentu na ostalima.... doduše za nacrtati nešto na Opte radi vece FF i kapitalizacije treba vise novaca nego na ostalima. I tu se zapravo skriva taj manipulativni karakter lokalne TA. Ovdje nema inflowa i outflowa nego se postojeći novac prelijeva iz jedne u drugu. Dok smart money baza u velikim stockovima čeka i stoji.
Zato je naprosto smiješno kad netko radi analizu dionica koje ne vraćaju ili kasne s dugovima i vrednuje vrijednost njihovog equitya. Još smjesnije kad za to koriste TA. Zapravo, nitko pametan neće to tako vrednovati, možda samo pisati o trendu.
U stvarnosti, rast bi značio rast cijene kontrole, a defacto u većini tih priča je već “sutra” moguće razvodnjavanje ili narodski rečeno potop, pa se čovjek onako laički pita, kako onda se procjenjuje rast vrijednoosti kontrole? A onda iz toga derivira vrijednost manjinskih udjela? Pa iskreno..... nikako.... vjerovanjem i valjda nadom da će se dugovi vracati, a poslovni rezultati rasti. Sa firmama gdje je D/E omjer iznad 7 to je bas nada i opasno klađenje sa dvojbenim rezultatima. U Corona krizi.
Ne bih se htel mesat...al nije li HT nedavno dao neku pozajmicu/zajam OPTE ...po tome ispada da i OPTE ima problema sa vracanjem dugova...a equitya nema...
Ocito OPTE nije nista bolja od navedenih...
Da ideš na skupštinu znao bi odgovor na to pitanje. Uprava sve lijepo pojasni sto je se pita. Zahvaljujući dobrim ljudima s ovog foruma (a ima ih) sve se da saznati. Do u detalje.
Opte nije imala problema sa vraćanjem dugova, a pogotovo ne prije pripajanja H-1, ali je HT u prvom pokusaju prodaje htio sve naplatiti svoje dugove s određenim datumom u budućnosti. Da nema prodaje, Optima ne bi imala problema s vraćanjem dugova pod uvjetom da premosti dospijeća do 2021. godine. S koncem te godine zaduženost se počinje rapidno smanjivati.
Znam da mi imamo Naima koji je bolji od Intercapitala no mislim da nam je ova analiza promakla. Narocito u ovom Optima zatisju u moru crvenila.
Optima ko' krava muzara.
A H1 joj je trebao ko' piletu sedlo
HT se stvarno dugi niz godina pogodovalo to sa Otimom, razvukli su ga do zadnjega... a da nema Zabe unutra pitanje je kako bi ova trakavica završila.
I nekakve Europske komisije.
Kao dioničar nemam ništa protiv ni da HT kupi Opte i svih nas fer plati, po vlastitoj procjeni nakon pripajanja H1
Kao gledatelj imam, dojadilo je... malo programa za puno novaca
No, i ovaj je maraton pred završetkom.
A Zašto interkapital onda nije u top10 ako je toliko dobra ta opte ?
Znam da mi imamo Naima koji je bolji od Intercapitala no mislim da nam je ova analiza promakla. Narocito u ovom Optima zatisju u moru crvenila.
Pa to i nije analiza nego usporedba. Svi znamo da je Optima zaduzena, al uglavnom nije vise zaduzena nego Metronet u trenutku prodaje. Tako da mislim da ne možeš usporedjivati Kruske i jabuke. Nego valjda kruske sa kruškama. Nije Optima zlato, al ima svoju vrijednost.
Ona je i jedina kompanija iz skupine navedenih koja je prošla predstecaj pa i vraća dug druge kompanije iz predstecaja koju je pripojila.
Da napravis usporedbu operativne efikasnosti odnosno Ebitda marže vidio bi da je Optima pri vrhu ove skupine.
Na kraju, nas ne zanima neka usporedna vrijednost nego preuzimacka. A da tu ne postoji znacajan potencijal onda bi valjda ovi iz Intercapitala davno rasprodali dionice, a nisu. Tako da....
Zadnjih par dana mizerni prometi uz minimalni pad cijene... Bollingeri se pretvaraju u tunel... Sad se opet nesto ceka, cijena nece ni gore ni dole do objave bilokakve vijesti...
Po zem operator ne može biti izdavač medija, a što znači da tele 2 može biti vlasnik optime, ali ne može tele 2 biti vlasnik nova tv.
Optima nije izdavač televizije i radija i pružatelj medijskih usluga nego je operater tj distributer. Max TV npr nije medijska usluga, jer da je Max TV mediska usluga po ZEM ne bi niti HT mogao kupiti Optimu. Dakle tele 2 može steći Optimu.
Jedino me zanima piše li negdje u zakonu mogu li imati istog vlasnika operater i medijska kuća. Koliko ja znam u ZEM nigdje decidirano ne piše da ne smiju imati istog vlasnika.
Kao što bi trebalo vidjeti imaju li npr vlasnici tj dionicari T COM udjela u nekoj medijskoj kući.
Po zem operator ne može biti izdavač medija, a što znači da tele 2 može biti vlasnik optime, ali ne može tele 2 biti vlasnik nova tv.
Optima nije izdavač televizije i radija i pružatelj medijskih usluga nego je operater tj distributer. Max TV npr nije medijska usluga, jer da je Max TV mediska usluga po ZEM ne bi niti HT mogao kupiti Optimu. Dakle tele 2 može steći Optimu.
Jedino me zanima piše li negdje u zakonu mogu li imati istog vlasnika operater i medijska kuća. Koliko ja znam u ZEM nigdje decidirano ne piše da ne smiju imati istog vlasnika.
Kao što bi trebalo vidjeti imaju li npr vlasnici tj dionicari T COM udjela u nekoj medijskoj kući.
Ok, a što ćemo sa "povezanim osobama"?
BSOD : pa ako ne piüe da ne smije biti povezanih osoba znači da ih smije biti. mora biti sve točno i pravno ispravno napisano. ko da oni to ne znaju zaobići