1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• CORONA virus

• Moller
    • March 24, 2020 at 9:54 PM
    Quote from buMBum

Jedan od prozora sa pogledom u sadašnjost i moguću budućnost otvara se OVDJE

You’re welcome !

skužio sam, oni će tako i na osnovu temperature, tlaka i pulsa moći točno predvidjeti koliko su nas uplašili u određenom trenutku nekom novom pojavom i kada ćemo im pre(o)dati svoje dionice po najnižim cijenama, da nam poslije opet mogu prodavati kada se malo povratimo ili dođu nove generacije i tako vrti cijelu vječnost, to se već i radi, samo se metode usavršavaju, meni je taj Trump skroz sumnjiv od početka kada je postao predsjednik, danas samo govori o financijama i oporavku fin,industrije, ne spominje ni ljude, ni građane, ni braću ni sestre, ni drugove, ma ne .ebe nikoga 2% samo profit i ekonomija, nije on džabe porijeklom Nijemac

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • March 24, 2020 at 3:51 PM
    Quote from greenhorn
    Quote from cvarkozder

I sad bi neki zatvarali burzu. Promet je baš lijep, kontinuiran (pa neka malo i brokerske zarade nešto nakon svega). Zašto ne dozvoliti ljudima da kupuju i prodaju? Netko će na tim valovima možda nešto i zaraditi.

Evo, Kinezi najavljuju labavljenje: China’s Hubei province said it will allow transportation to resume for the city of Wuhan on April 8, effectively lifting a mass quarantine over the city where the coronavirus first emerged last December. https://www.bloomberg.com/news/articles/…=premium-europe

Ja mislim da treba zatvoriti burzu, pogotovo u ovom trenutku. Ovaj plus je samo navlačenje malih investitora na "povoljnu kupnju" .. HANFA, vlada gdje ste????

(sarcasm mode off)

zatvaranje burze bilo bi dvosjekli mač, a nama je dovoljno i padajućih noževa,

jer uzmimo primjer da se burza zatvori, kada će se i tko će donijeti odluku o ponovnom otvaranju, pored toga i dionice burze su izlistane (imam ih) i ako ne radi, nema prihoda, svjedoci smo da je u posljednje vrijeme promet značajno porastao, ali se takav neće sigurno održati, ali nema veze, nisam to htio reći,

ako bi nakon zatvaranja burze došlo do još većeg pogoršanja općega stanja, nakon otvaranja bi svakako imali značajan pad i to opet ne bi nekima odgovaralo, ako bi imali značajno poboljšanje, opet nekima, koji imaju novac ne bi odgovaralo da ne mogu kupovati dok su cijene prihvatljive, bez obzira što nekome riječ prihvatljivo danas značila, možda već sutra, neće to značiti,

osobno ne vidim neku sreću od zatvaranja, osim ako bi pri zatvaranju odmah precizno bio naznačen datum otvaranja, pa kom krivo kom pravo, dok još nitko ne zna u kojem će smjeru ova događanja, sve ostalo bi bilo podložno manipulacijama i odlukama nekoga, kada otvoriti ? što bi bio relevantan trenutak ponovnog otvaranja? čekati da stanje bude točno kao prije izbijanja ovoga virusa? to će možda trajati godinama,

i na kraju jedan primjer; da je burza kojim slučajem zatvorena prije par dana, mnogi ne bi danas mogli izaći po ipak nešto višim cijenama ukoliko imaju potrebu za novcem, te isto tako i ući, kao neki dan po nešto nižim cijenama, puno je ovdje različitih učesnika i niti jedna odluka nije dobra, jer vremena nisu dobra za dobre odluke,

pored toga, svatko je mlinar svoje sreće, melje ga i dalje, a on čeka, jer kovači su već davno izašli, znaju oni kada se kuje željezo

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Moller
    • March 24, 2020 at 3:24 PM

bilo bi svakako dobro da ovo netko otkupi i malo doda likvidnosti u ova teška vremena za burzu, kao što je bilo na Krašu, jer to smo evo već izgleda istrošili, nemam ove dionice, ali imam druge i nadam se da bi se sve malo pokrenule ako bi ulagači ovo unovčili dobro

• Moller
    • March 24, 2020 at 1:35 PM
    Quote from autor
    Quote from Moller

meni se čini, ako je nešto i stiglo, da to još nitko ništa ne zna, jer ne mogu vjerovati da oni koji znaju nemaju novca i to sada kad se puno toga prodavalo i ne udaraju po onima što ne znaju

Mozda i udaraju, ali grickaju pametno i njezno da ne bi bilo preocito

malo je ovdje takvih, čim stigne poluvijest, ovdje se udara kao da nema sutra, onda se čita do kraja

• Moller
    • March 24, 2020 at 12:58 PM

meni se čini, ako je nešto i stiglo, da to još nitko ništa ne zna, jer ne mogu vjerovati da oni koji znaju nemaju novca i to sada kad se puno toga prodavalo i ne udaraju po onima što ne znaju

• CORONA virus

• Moller
    • March 24, 2020 at 11:40 AM
    Quote from accountant

WHO karantene nisu dovoljne

u ovom trenutku (nisam mnistar Horvat) bitno je valjda i dobiti na vremenu, da se stručnjaci mogu organizirati i supotstaviti pandemiji, ne kužim, što bi ovi iz WHO htjeli, da "jurišamo" na nevidljivog neprijatelja, pa tko preživi pričati će, možda njima nedostaje mrtvih u svijetu, ali u našoj maloj državici to sigurno nije slučaj, poglavito nakon ovolikog raseljavanja stanovništva širom svijete i to zaslugom ovih istih, možda ne baš istih, ali sličnih političara, koji se sada svesrdno zalažu za svoje građane da ostanu zdravi i živi, što zbog virusa, što zbog potresa, isti ti će nakon smirivanja ove situacije opet zaboraviti djelovati prema kriminalu, a dozvoliti će stradavanje ljudi u svim mogućim neljudskim uvjetima, viđenim u slučaju ovoga potresa i to sve zbog par "promuklih" glasića u Saboru,

evo i onih koji misle da je vrijeme dobar saveznik stručnjacima i još će na bolesti i virusu zaraditi,

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…orone/10127227/

sigurno i na nama, jer smo uništili Imunološki, prodali Plivu i tko zna kakve sve medicinske stručnjake raselili širom svijeta, ali koga to briga, stavi masku, zatvori se i "lupaj petama" dok ne prođe,

evo još jednoga primjera kako je kada nemaš ni pameti ni strategije, samo uvoz

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-sla…-kvasac-4221244

• Moller
    • March 24, 2020 at 10:34 AM

guverner u ovoj situacije ne bi smio žaliti potrošiti devizne rezerve, jer to nije njegov novac, nego naš i treba služiti upravo stanovništvu u ovakvim situacijama, ako bude kojim slučajem drugačije postupao, onda je jasno za koga i u čijem interesu radi, za sada je čini mi se Marić odbio bilo kakve pregovore s MMF o njihovoj kreditnoj "pomoći"

• Moller
    • March 24, 2020 at 10:22 AM

da predložim da se držimo zajedno, ne smijem, ali ova situacija upravo to nalaže

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 23, 2020 at 3:06 PM
    Quote from ico8888
    Quote from Moller

+jutros kupio malo Kabe od onog nasilnika MKT

Bio je taj nasilnik na jos par dionica danas.

a vidio sam ga, baš je djelovao kao da je izgubio stan u potresu

• Moller
    • March 23, 2020 at 3:05 PM
    Quote from Barikb

d

Quote from cvarkozder

Evo, da nije sve tako crno, barem kratkoročno... Futuresi u Americi otišli u par minuta iz 2,5% minusa u 2,5% plusa nakon sljedeće vijesti... https://finance.yahoo.com/news/stock-mar…-221605039.html

trebat će par dana dok se probije info na ZSE. Dax skočio kao na trampolinu

baš, čisti trampolin, jer ne može ostati u zraku, spretni će to iskoristiti

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 23, 2020 at 2:55 PM

+jutros kupio malo Kabe od onog nasilnika MKT

• Moller
    • March 23, 2020 at 2:26 PM
    Quote from cvarkozder
    Quote from Barikb

d

trebat će par dana dok se probije info na ZSE. Dax skočio kao na trampolinu

A ovaj isto ne razmišlja da ima nervoznih ulagača koji ne znaju bi li piškili ili kakili (kupili ili prodali), pa svašta priča. Možda i on navlači i "crnjači". :)

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/glavn…zelje/10124341/

"Glavni tajnik OECD-a Angel Gurria rekao je da je ekonomski šok već veći od financijske krize. "Pustom željom" ocijenio je uvjerenje da će se zemlje brzo oporaviti, piše BBC."

kada smo već kod slova, kod nas se nekako uvijek nametne slovo Lj s kasnijim lijevkom prema Y

• CORONA virus

• Moller
    • March 23, 2020 at 12:17 PM
    Quote from Barikb

Do sada je umrlo u svijetu nešto manje od 15.000 ljudi od korone. Samo za usporedbu, u svijetu umre 25.000 ljudi mjesečno tj. 300.000 godišnje od nuspojava uzimanja raznih lijekova.

Hrvatska se dobro spremila i radi toga što o turizmu ovisi jako puno.

Putovat će se i to manje zrakoplovima i na sigurnija i bliža mjesta. Znači hrvatska obala.za mnoge.

neovisno o cijenama dionica i stanju na burzi, volio bih da se ovo ostvari što prije i da se dočepamo mora, ali nekako mi pesimistička komponenta ne da da prevlada optimistična, barem za sada, možda radi ovih maski i naočala ne vidim dalje od nosa

• Moller
    • March 23, 2020 at 12:00 PM
    Quote from NaBiduAsku

jednostavno NE MOGU pronaći temu za tehničku analaizu CROBEX?? Pa ću ovdje pitati i riskirati tko zna koju karantenu... Tehničari jesmo li puknućem 1360-1380 otvorili put do nižih razina? Ako jesmo koje su to? Po mom sudu ako se gleda graf to bi bile 1250 i 1100... za dalje ne vjerujem da bi moglo ići niže.

Hvala.

ovo su novi poletarci od danas u Crobexu, zato i jesmo pali tako nisko

• Auto Hrvatska d.d. (trgovinski simbol AUHR, ISIN HRAUHRRA0009)
    • HPB d.d. (trgovinski simbol HPB, ISIN HRHPB0RA0002)
    • Institut IGH d.d. (trgovinski simbol IGH, ISIN HRIGH0RA0006)
    • KRAŠ d.d. (trgovinski simbol KRAS, ISIN HRKRASRA0008)
    • PBZ d.d. (trgovinski simbol PBZ, ISIN HRPBZ0RA0004)
    • Saponia d.d. (trgovinski simbol SAPN, ISIN HRSAPNRA0007)
    • Tankerska Next Generation d.d. (trgovinski simbol TPNG, ISIN HRTPNGRA0000)
    • VIRO d.d. (trgovinski simbol VIRO, ISIN HRVIRORA0001).

• Moller
    • March 23, 2020 at 10:30 AM
    Quote from tovarish
    Quote from Moller

sve cijene za sada izgledaju dobro, na žalost kroz protekle dane cijene su isto izgledale dobro,

osim prehrambenih tvrtki i proizvođača hrane, ne znam što bi to moglo biti zanimljivo u ova vremena, banke? telekomi ? brodari ? metalna ind. ? autoindustrija ?

za sve će to trebati dugi period oporavka, a kod mnogih će on biti upitan

Meni se cini da su telekomi trenutno “važniji” od hrane. I da daleko bolje zarađuju.

slažem se i s takvim razmišljanjem, ali ne ulijećem za sada uništa, pravi alkar

upravo što kaže kolega StatusQuo, sada je na sceni jednadžba s puno više nepoznanica, nego je bilo tko u ovom trenutku spreman riješiti, da li će se rješenje nazrijeti u nekoliko dana ili mjeseci, bojim se da će naša burza tek prepisati rješenje od nekoga

• Moller
    • March 23, 2020 at 9:51 AM
    Quote from Roki
    Quote from PILAPILA

Poptop se nastavlja...

Nema dna za ZSE, Rivp na 18 kn, WTF. Ušao sam na 18,10. Šta god bilo poslje mislim da je to dobra cijena...

sve cijene za sada izgledaju dobro, na žalost kroz protekle dane cijene su isto izgledale dobro,

osim prehrambenih tvrtki i proizvođača hrane, ne znam što bi to moglo biti zanimljivo u ova vremena, banke? telekomi ? brodari ? metalna ind. ? autoindustrija ?

za sve će to trebati dugi period oporavka, a kod mnogih će on biti upitan

• CORONA virus

• Moller
    • March 22, 2020 at 10:10 PM

ja sam toliko samodiscipliniran da se tri dna ni na forumu ne pojavljujem,

dobro, i Admin je malo zaslužan

sada još i potres, ma dođe mi da se izoliram na Goli

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 19, 2020 at 2:35 PM

gdje vi to čitate prodajnu cijenu, uspoređujete vrijeme objave i cijenu u tom trenutku, ali znate i sami da najbrži prst, mora djelovati prije tog događaja, čim nasluti namjere drugih, ovo više nije dnevni događaj, pa se možemo igrati po cijeli dan,

drago mi je da ste kolega barbosa u +, ali ga niste ostvarili na mojim bivšim dionicama,

pored toga morali ste biti ispod 30 minuta u dionici i to ako su sve prodane na +10% vaše sa cijelih 100 komada, u protivnom imate samo virtualni + do ostvarenja prodaje i evo sada ste opet na 0, ja sam doduše ostvario priličan - , ali ne bojte se mogu ja i bolje, još mi je ostalo priličan broj i kako stvari stoje u velikoj sam šansi to ostvariti, jer vidite vrijeme curi, rekli bi leti,

nije za temu, ali evo adminu na čast

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • March 19, 2020 at 2:22 PM
    Quote from BudFox

Zanimljivo, vozarine rastu, dionica ATPL pada :sleeping:

ovdje više ništa nije zanimljivo, očito bi najveći dioničari mogli postati još veći,

zgodno bi bilo podsjetiti se komentara nekih kolega, kako su neki sebi osigurali mjesto kupnjom dionica i naknadu u NO, baš bih volio ako može neka preciznija računica, koliko je to milijuna kn stajalo i još bi moglo koštati

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 19, 2020 at 1:06 PM

ode i dio najmlađe miljenice

-HPB

ne moraju sve pare biti kod banaka, može malo i kod mene

1. Privacy Policy
  2. Kontakt