zanimljivosti i u drugim sektorima
https://www.vecernji.hr/vijesti/vidjel…mjesecu-1386966
posrednici i lažni proroci počeli napuštati brod
zanimljivosti i u drugim sektorima
https://www.vecernji.hr/vijesti/vidjel…mjesecu-1386966
posrednici i lažni proroci počeli napuštati brod
interesantno je gledati kako ht bluechip dividenduša strši u zelenom.
drži se kao majmun zubima za granu.
adje i to da vidimo dokle.
kada skupština donese odluku o zadržavanju dobiti zbog projekcije pada iste i očuvanja stabilnosti kompanije...
ljepše ga je gledati nego ove koji su već otresli s grane na glavu, propali do pola u zemlju i samo im se vidi crvena g.zica
Prodao obiteljsko srebro
- JNAF
dao sam i ja dio svoga paladija ( a još neki dan kupovao) , čak me ni dividenda više ne tješi dovoljno da bih čekao da postane padalij
očito je glavni dioničari ne prodaju ništa. mirovinskom.fondu.je vazno da kupi vece količine. Cijena je sada 60% snižena.
očito je došlo vrijeme za ulagače tuđih para i to tako treba i biti, tko želi svoja osobna ulaganja povući, treba imati priliku da ih preuzmu kolektivni ulagači-penzići, od kojih je većina i nesvjesna da postaju vlasnici određenih izdanja, jer sada imaju ionako prečih briga oko očuvanja statusa kolektivnog ulagača
Rade što žele...po potrebi...zato smo tu di jesmo, na začelju...i ostaje samo biti strpljiv.
strpljivi sa 8 su nervozni i bez corone, nisam u dionici, jer ne očekujem da se netko otima za kupnju sada u ovoj neizvjesnosti, inače je bilo prilično vremena da se donese odluka oko OPTE, nije se baš sve odvilo u zadnjih mjesec dana kao na ostalim izdanjima radi corone, tako da je svatko kovač svoje nesreće za sada, a možda stvarno i sreće, ako jednom stignu te dugo najavljivane forumske ponde od 15,20, pa neki su se usudili spomenuti i 30 ponekada, osobno mi je mišljenje da su upravo oni uredno rastovarali svoj "teret" magarcima koji će ga lakše nositi i podnositi do zadnjega
Kakva su Vasa misljenja gdje bi ovdje moglo biti dno?
sada je pitanje kako će i kada i da li će sve ovo proći, a kada prođe izgleda ćemo dugo godina zbrajati štete, te u takvim uvjetima nekako mislim da će ljudima automobili i njihova obnova biti zadnja rupa na svirali, pitanje je dana kada će cijela država završiti u karanteni, a o gubicima tada možemo samo nagađati, jer ako sve ovo potraje postati će upitna i opstojnost mnogih, bojim se da će u tom slučaju linićeve PSN biti kao kamilica spram novog vala bankrota, ne mislim nužno na ovu tvrtku, grdo je i pojačava, pa sada neka svatko donese za sebe zaključak, koje dno može čekati i istrpjeti, meni je i današnje obzirom na ulaz već dovoljno duboko, a da naglo "izronim" dekompresijska bolest 100% bi me šuknula
kod nas "Crude oil" i dalje na solidnih 8,60 diesel, hvala premijeru što će nam dati plaće besplatno,
ma nemoguće da je baš samo Todorić tome kriv, hvala svim Vladama i ministrima
ADPL i ARNT danas definitivno najveći gubitnici.
kako i ATPL dobro prati, reklo bi se selektivno abecednim redom
hranim ja tako svinje i ne diram ništa,,, ali vidim danas opet mnogi bacaju bisere pred njih, dođe mi da ih krenem sakupljati, ali petak je blizu, a kod nas vikendi trajuuuuuuu li trajuuuuuu
izgleda nam ne gine početni položaj na 80-85 kn, ovo je strašno za gledati, a ne imati dionice i čekati 4kn dividende
4 kn je bio samo predujam, tko zna koliki ce biti ostatak, ja sam prije korone ocekivao 9-10 kn, sad cu bit sretan i sa 4
isprika, da, predujam, sada mi je stvarno puno lakše sačekati i dividendu od 10kn i malo dijelova za auto iz skladišta
izgleda nam ne gine početni položaj na 80-85 kn, ovo je strašno za gledati, a ne imati dionice i čekati 4kn dividende
Ne vidim zašto bi to bio problem? Još i dalje smo u demokraciji, i svstko može raspolagati svojim novcem kako želi. Ako je i kupio na svoje ime, onda treba dati ponudu za preuzimanje?
ni ja ne vidim problem, u ovim turbulentnim vremenima nikada ne znaš što se može promijeniti u poslovanju, mnogi neće skoro poželjeti strane krpice, možda je nešto vezano za zaštitu u pitanju, tu je i vojni program i tamo će biti potrebna ozbiljnija zaštitia, možda proizvodnja specijalnih vreća, ma mogućnosti gotovo neograničene i to sve za 50-ak 000 kn
Ode i Dow preko1000 bodova dolje.
5,28%
bojim se da bi nam uskoro toaletni papir mogao praviti ozbiljnu konkurenciju dionicama
ode nam crobi ispod 1400...
to je samo privremeno, biti će izgleda i niže, vanjski svijet ne obećava, a naše je da ih pratimo
Display MoreBacila sam pogled na trgovanje. Tko se nije skrio, magarac je bio.............
Adpl je na 40% minusa u odnosu na ATH
Ovo je tužno za gledati.
A desilo se toliko brzo da nam se kasno upalila lampica.
Netko je jučer pisao da nije prepoznao vrijeme za izlazak...... e pa rijetko je tko
Trebalo je izaći treći dan prvog tjedna velikih prometa uz pad cijene. Jednom je slučaj, drugi put koincidencija, treći put je nakana. Staro pravilo za sva ponavljanja
Gledali smo u monitore, nismo vidjeli.
nakon dužeg gledanja u monitor dođe do zamora, možda i danas buljimo u monitore i ne vidimo "mrtvi kut" , a možda i nije do nas, moguće da netko iskrivljuje sliku kako njemu odgovara
Kako ovo komentirati ???
pa neke stvari se jednostavno nalaze u redovnoj proceduri, e sad što se uhljebi ne sjete to obustaviti na vrijeme je druga priča, ovdje čak ima i nabavke vozila za MUP, možda vatrogasce, zdravstvo i ne bi bilo ništa zgorega malo im obnoviti vozni park, ali ako su Audiji s grijanjem ministarskih g.zica odmah obustaviti
Display MoreDisplay MoreBariče, u knjigama koje pišu o porijeklu bogatstva u svijetu, znate koje su dvije najnaprednije zemlje? Koje su najranije stekle institucije, zaštitu prava i osobnih sloboda pojedinca, te tržište (robno i financijsko)? Gle čuda, upravo Velika Britanija i Nizozemska
Vrlo radišan narod ti Nizozemci, što su sve sa sustavom brana, vjetrenjača i navodnjavanja postigli a mogli su biti neplodna poplavna vuko_ebina
Samo kažem da možda postoji drugi način, tko kaže da smo mi (ost. Europe i Kinezi) u pravu
eto i Šonje piše o 'zdravstvenim herojima' a pita što s ekonomijom (s Ticom je gostovao negdje, da sad ne tražim)?
Još jednom , ove mjere odgode plaćanja su nedovoljne, skromne i neće polučiti efekt
Vjerujem da Vlada RH čeka lovu od EU fondova i institucija, inače - loše nam se piše, nažalost!
Mjere su dobre jer su promptne. Osobito ove od strane centralne banke i MFIN odnosno Mingo. Treba osigurati stabilnost i likvidnost, sve ostalo će se u hodu rješavati. Mi ne znamo koliko će trajati ni koliko će biti duboka kriza.
Najprije treba zaštiti populaciju u smislu zdravlja, a u gospodarskom smislu ako zatreba i podjelom vaučera ili helikopterskom lovom. Problemi se neće rijesiti dekretom, al će dekret(i) pomoći da se preživi i sustav održi. Kasnije ćemo razmisljati i rješavati specifičnih problema koji sada nastaju ili će tek nastati. Virus i pandemija možda ne izgledaju na prvi pogled tako stvarno opasni ni kao velika prijetnja, al štete i gubici su već sada stvarni. Kako ljudski, tako i materijalni.
sve se brzo i na široko urušava, ove mjere Vlade su kamilica za gospodarstvo, posljedice će bojim se biti prisutne kroz godine, ova generacija stvarno nema sreće, uvijek nešto novo nepoznato svako malo nas uhvati
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kad dugo spavam... ubit će me žena!
dobra diverzifikacija
+jnaf, nadajući se dividendi, jer u skorašnji rast cijene još ne vjerujem
Zaba trader riknuo.....jel još neko ima taj problem?......može bit da ubrzano peru novac za mafiju u ovoj krizi pa pucaju veze.....
inače je preopterećen internet ovih dana od kada djeca imaju nastavu kod kuće i ispod klupe uče "igrice za život"