izjednačili smo
a jel Kolinda opet na utakmici? a kaže u samoizolaciji
čak mi se nekako čini da naši sada bolje igraju
izjednačili smo
a jel Kolinda opet na utakmici? a kaže u samoizolaciji
čak mi se nekako čini da naši sada bolje igraju
kolega, mene jedino čudi "u ovom trenutku" da mi još uvijek nemamo AGENCIJU ZA CORONU, što samo po sebi ukazuje da se nešto nenormalno događa, jer su već morali organizirati i oni kakvu konferenciju za novinare i naplaćivati 15-20k kn mjesčno / komadu zaposlenih počevši barem od 15.03.
Nadam se da se ovaj forum još ne čita na nadležnim mjestima jer ste im upravo dali ideju koju će sigurno iskorisiti
evo njia
https://www.vecernji.hr/premium/potreb…darstvo-1388934
ministarstava ionako popunjavaju nesposobni politički uhljebi, a ne služe ni za ukras, fikusi su ljepši i korisniji od njih
Display MoreDa, ako umres mrtav si, sa Bara se niko ne vraca, tko izgubi dobitak dobije gubitak itd.
Alan Ford je nasa zivotna logika.
Ali je isto tako cinjenica da je statisticka smrtnost 1%. Testiranja su pokazala da ima 3/4 asimptomaticnih pacijenata koji prebole, a da ni ne znaju da su imali. Jako nezgodno ce biti jednog dana polagati racune da je svjetska ekonomija izgorjela zbog 1% smrtnosti u prosjeku 80g. Ja bih doticne izveo pred narodni sud.
Kolega , sve te brojke su u sferi nagađanja i bacanja graha...mrtvi i ranjeni broje se kad rat završi , a tad će se i znati koliko ih je bilo u ratu , a da toga nisu bili ni svjesni , hoću reči koliko ih je preboljelo koronu bez ikakvih simptoma. Nikakva testiranja se još nisu provela koja bi pokazala broj , za to bi se trebalo testirati svekoliko pučanstvo testovima na postojanje antitijela na taj virus....čini mi se da još nema tih testova u masovnoj upotrebi.
Italija vas opako demantira u tvrdnji da je smrtnost samo 1% , tamo je oko 10% .
Jednom kad sve završi , bit će puno posla da se točno utvrdi kolika je smrtnost bila u pojedinoj državi , koji su sve faktori imali utjecaja na taj postotak , da li se radi o istom soju virusa ili je mutirao ...itd.
Prerano je još za bilo kajekve zaključke.
ali simptomatično je da se virus raširio vrlo brzo cijelim svijetom, a da "gine" najviše sjever Italije, dok je južni izgleda ostao prilično pošteđen ili nemamo o tome informaciju po regijama, meni je Trump najsumnjiviji, kao da je svjetska "šprica" u njegovim rukama, ali to bi već spadalo u teorije zavjere
Da, ako umres mrtav si, sa Bara se niko ne vraca, tko izgubi dobitak dobije gubitak itd.
Alan Ford je nasa zivotna logika.
Ali je isto tako cinjenica da je statisticka smrtnost 1%. Testiranja su pokazala da ima 3/4 asimptomaticnih pacijenata koji prebole, a da ni ne znaju da su imali. Jako nezgodno ce biti jednog dana polagati racune da je svjetska ekonomija izgorjela zbog 1% smrtnosti u prosjeku 80g. Ja bih doticne izveo pred narodni sud.
slažem se i ja da za mlađe osobe izgleda nema neke velike opasnosti, veća im opasnost prijeti pri trgovanju na ZSE, jer još nemaju dovoljan imunitet
niti sam stručnjak, niti baš sve napise i članke uzimam zdravo za gotovo, jer čak i da da,previše je svega nabacanoga u kratkom vremenu oko virusa,
ali gledajući onako laički iskustveno, još ovakvog pobola i pomora nije bilo u novijoj povijesti, predviđalo se malo više od par tisuća umrlih, a danas ih izgleda već ima preko 20000 u svijetu, te ne vjerujem da je toliko precizno isprogramiran da traži samo staije bolesnike i po mogućnosti korisnike mirovine, prijetnja je izgleda svima, poglavito jer se ne zna i pitanje je kada će i da li će, kakve posljedice ostavlja nakon što se preboli, to još nitko ne može ništa tvrditi na osnovu dosadašnjih spoznaja, nekada ta oštećenja mogu biti u obliku sklerovapnenih oštećenja pluća i potencijalno žarište neke nove upale ili još gore bolesti, možda i potpuno jednake ali nove upale pluća,
vidio sam neke snimke pluća preminulih objaveljne negdje na portalu, ne znam zašto bi to netko prikazivao, pogotovo da su lažna, ali to je stvarno loše, kako to uništi sve, kao da si zapalio benzinom,
stoga mislim da je dosta važno ovo što prije zaustaviti, jer je velika prijetnja dobrom dijelu čovječanstva, a to što statistički izgleda vrlo malo u odnosu na svjetsku populaciju, dobro ilustrira onaj srpski doktor, za onoga tko umre smrtnost je 100%
Odličan ministar Beroš i financija Marić, milijardu i pol eura pomoći stiže iz EU + država će se dodatno zadužiti. Valamar koristi državnu potporu 3.250 kn mjesečno za svakog radnika. Idemo izgurati ovo do kraja.
Može neki link za ovaj dio iz EU? Na što se misli?
evo, za cijelu državu
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…ijardi-20200326
Talijani se već bune, nisu zadovoljni, tako da ..................
fondovi su progutali agrokor knedlu, mogu i turiste.
pržiš tuđe pare.
s te pozicije je lako je trgovati.
postoji li mogućnost da utapaju svoje ili spašavaju nekoga važnoga,
Kolega, morate shvatiti da ljudi koji se drze turista ko pijani plota jer su zaljubljeni u svoje Valamare i slicno naprosto odbijaju shvatiti i prihvatiti kao cinjenicu da ce Nijemaca i Talijana na Jadranu ove godine biti manje nego cetnika u Karinu '91.
Naprosto nece biti omogucen promet turista, stotina tisuca ljudi u jednom trenutku i to je to, sve i da epidemija prodje i ustali se na nekom malom broju zarazenih. Nema teorije. Niti bi oni dosli niti bi ih mi primili. Ovdje je ako se cjepivo ne nadje uskoro izgubljena i sezona 2021. A oni sanjaju popunjenost 70% u 2020!!:-):-)
O ludosti...
zanimljivo je da su mnogi već zaboravili gdje se pojavilo žarište za Europu, sada misle da će ljudi to isto ponavljati u hotelima na moru, ne vjerujem u taj scenario, jedino što vidim nešto turista u vlastitim ili iznajmljenim apartmanima i odvojenim kućama od velikih turističkih središta i to pod uvjetom da se ovo dobro smiri do tada, inače se ne volim kupati ni kada je sve normalno previše blizu svakoga, a ovo će povećati razmak još na 3x pogotovo na plažama, prošlo je vrijeme jahanja po glavi jedan drugome
-ATPL sve kupljene pri vrhu noža, iliti skoro dnu
Display MoreREKORDNIH 3,3 milijuna Amerikanaca prijavilo se za naknadu za nezasposlene prošlog tjedna, što je bez ikakve konkurencije najviše u američkoj povijesti.
Do sad je rekord držao tjedan iz listopada 1982. godine kad je 695.000 ljudi dobilo otkaz u istom tjednu. Brojka od 3,3 milijuna nezaposlenih jedan je od brojnih pokazatelja kako će kriza s koronavirusom utjecati na američku ekonomiju za koju je kongres jučer odobrio pomoć od dva trilijuna, odnosno 2000 milijardi dolara.
Treba pročitati iznova što Kostolany piše o ovakvim situacijama
Da, danas su preuzeli ulogu drzave sa najvise zarazenih na svijetu... uf tek ce biti gadno, kako ce sve zavrsiti sam vrag zna...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…njaci/10138978/
Ako ovi ne iskoriste ovi priliku i srezu sve troskove raznih agencija, povlastenih mirovina ... i usput ne reorganiziraju javnu upravu, opcine i gradove, samo je pitanje dana kad ce se sve urusiti kao ove zgrade u zagrebu...
ako im nije jasno, onda nek ne rade nista, bude se to desilo jako brzo, pa nece imati nitko osim bona za hranu .... ali mozda i bolje da se sve napokon resetira, kad nisu bili u stanju sve to odraditi i prije..
kolega, mene jedino čudi "u ovom trenutku" da mi još uvijek nemamo AGENCIJU ZA CORONU, što samo po sebi ukazuje da se nešto nenormalno događa, jer su već morali organizirati i oni kakvu konferenciju za novinare i naplaćivati 15-20k kn mjesčno / komadu zaposlenih počevši barem od 15.03.
Winter' s Coming !
može li netko podnijeti skupni zahtjev i za nas na burzi, nema ovdje više ni bureka ni jogurta
https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-sla…-kvasac-4221244
Kada uvozno postane jako skupo ili nedostupno, važno je imati vlastito.
Možda nas Korona naući zadržati i cijeniti ono što je naše.
Još jedna strateška proizvodnja u VIRU.
nakon što prođe ovo s virusima, možda pokrenu opet i proizvodnju whiskeya
Potpuna nelogičnost ZSE očituje se na dionici TPNG...iako je potpuno izvjesno da će mo imati jedan od najboljih kvartala u povijesti TPNG dionica je jučer i danas u padu iako su neke dionice poput turističkih dionica koje trpe možda i najveće gubitke u porastu.
nema tu ništa nelogično, turiističke dionice su pale toliko da je logično da se malo povrate, ovdje nije toliki pad, pa nema ni rasta, samo strpljivo, trezor još nije ni dno pokrio
A sta reci calypso, umjseto da je to bilo NO 1. Da se napravi, mi imamo liste cekanja i bolnice iz doba austrougarske 😒...
ali imamo nove zlatne WCe, zicare na sljeme, spomenike domovini, tunele, ceste, mostove koje ne vode nikuda i ne sluze nikome... pituramo tunele 5 puta... itd. duga bi bila lista da se pocne sve nabrajati, bilo bi dosta za 5 takvih bolnica komplet uređenih..
Ako se ovo stanje ne iskoristi da se stvari ne poprave, od temelja, onda i zasluzujemo sve ovo sta imamo
za takve projekte od općega interesa nema među političarima ni sluha ni vida ni njuha,
samo osobni interes je ono što drži vođe i njihovu svitu na okupu,
pa dobro, jel vi razumijete ovu državu ? da sada ne psujem ovdje kao kočijaš,
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…hattan-20190903
ovo ide, a ostalo neka se ruši po glavama glasača, nema bolnica, imunološkog, samo zdravi projekti
nadam se da smo svi svjesni da ovo nije kratkoročni prolazni negativni događaj, kako oni u dionicama, tako i oni bez njih, gledamo li stanje u cijelom svijetu i postupno širenje virusa, mislim da se još nije niti razmahao na sve strane koliko bi mogao, te ako se uskoro ne pojave neka kvalitetna rješenja, mogli bi i naše hotele perdbilježiti prije za karantene, nego za sezonu i buking,
osim toga, nadam se da smo svjesni da će nakon ovoga zla trebati izbaciti neka izvješća, za koja sigurno ne mislite da će biti slična Miss universe, već onako pomalo ružnjikava, a to će trebati vremena da ih ulagači prihvate, kao trenutno realna s naglaskom na potencijalno proljepšanje kroz vrijeme u budućnosti, ne nužno samo za ovu dionicu, nego općenito za gotovo sva izdanja izlistana kod nas, osim ako ne očekujete da će država "u ovom trenutku" pokriti i sve moguće minuse poslovanja i narediti, knjiži sve u prihod, prikaži dobit i plati porez
Razilazili smo se kad je ATPL bila oko 350 mislim, sada je ona puno niža a vozarine rastu li ga rastu.
I niti sada ne vjerujem da će prodaja stanova imati utjecaj na rast ATPL.
Za mene nikada nije bilo zlle krvi, no kada sam rekao da sam se riješio ATPL, pojma nemam oko 330, dobio sam ružne opaske javno i privat. Pa sam se upetljo u sarkastične objede i objave.
Ne, nisam kupio ATPL no u radaru mi je sada, kada vozarine rastu.
ja sam gledao sonarom i dokupio još neki dan
imal' negdje kupiti dionica našega 'Ajduka ?
ne bih volio da izgubimo kontrolu, ali ovo djeluje da i naš sustav ipak popušta,
https://www.vecernji.hr/vijesti/raste-…upaniji-1388715
https://www.24sata.hr/news/biograd-z…zolaciji-683180
https://www.24sata.hr/news/specijali…zolaciji-683195?
više ni naš prijatelj Vili nije svemoćan protiv neodgovornih, počeli su ga rastezati, tako to uvijek bude, čim je čovjek normalan, treba mu odmah stavljati klipove pod noge, jer neće biti mjesta za kojekakve kujundžiće,
utm_campaign=Partnerski+portali&utm_medium=Widget&utm_source=Vecernji.hr
Display MoreKoji je razlog da unatoč svemu što se događa vozarine ostaju dobre?
https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change
Ne samo da su vozarine dobre nego i stalno rastu, dvocifreno, kako bi kolege na ATPL rekle događa se "eksplozija brodara", poglavito tankeraša.
Našao sam podatak da je tomu kuma jeftina nafta, pa se kupuju tankeri, ista u nji meće, nebil se preprodala kada naraste.
TPNG je u sličnoj situaciji ko PTKM, malo je dionica na tržištu pa već sa dvajstipet tisuća kuna, ko danas, maltene otjeraš to u blokadu. Tako da će rast il padat skokovito/stelovito.
All in all rekli bi Englezi; gledajuć vozarine TPNG bi trebala rasti no rob je našeg uskog tržišta i same nelikvidnosti. Ovu priču sa trezorom ne kužim najbolje, on kupuje, nit kužim oćel joj pomoć što je unišla u CROBEX....Morti je ondak smiju kupovat i neki koji bestog nebi smijeli. Jel.
izgleda je trezor krenuo u akciju, možda su prodali i oni tanker za skladištenje, tako da imaju lovu za kupiti još za 5mil.
Ovi na Daxu su stvarno jos gori od nas. Napucaju index odmah rano ujutro na +4, a sad su vec skoro 1% u minusu.
sve uobičajeno za ovu situaciju, sada su na sceni brži izlazi nego ulazi, neki to znaju od prije, a neki sada uče, uglavom nikada to nije bilo besplatno, znam ja kako se to skupo nekada plaćalo, sada je malo jeftinije, ali nije besplatno
u neku ruku, ovaj corona party je i dobrodošao!! masa svih europskih problema se zaboravila, svi zaokupljeni coronom. ljudi će se malo otrijezniti u svojoj bahatosti i oholosti, napregnute ekonomije pomalo hladiti, višak jeftinog novca potrošiti će se na sanaciju šteta uzrokovanih virusom umjesto da na hrpi stvara probleme, biti će dovoljno domicilne radne snage ako nastupi sada već često spominjana recesija......
a možda će i svijet postati bolje i ugodnije mjesto za život pošto će ga ova pandemija zauvijek promijeniti!
čak su i migranti odjednom privremeno " nestali "