1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • June 21, 2021 at 5:16 PM

Ništa ti nemaš osim poriva da podjebavas ovdje ekipu misleći da će to utjecati na moju reakciju. Tvoja jedina namjera je isprovocirati (na Optimi konkretno mene) da bi me valjda moderator banirao.

Isključivo se baviš Optimom i tko god klikne na tvoj nick i pogleda unatrag sve će mu biti jasno.

Ja znam zašto sam, kada i kako reagirao. I nisam to slučajno ucinio. Tebi sigurno to neću pojasnjavati jer tvoj poremećeni mindset neće ništa drugo zakljuciti osim ono sto i inače zaključuje trujući svaku konstruktivnu raspravu.

Ja ti nemam problema s time da me moderator banira. Zaista nemam. Jer ovaj forum je ionako ugkavnom gubljenje vremena jer se 90% komunikacije odvija s besprizornim likovima kao koji su nerijetko obicni bezveznjaci bez svrhe i sadržaja.

Šteta je sto je tome tako. Ima nekolicina ljudi koji su zaista inteligentni, znaju i dodaju sadržaj ovome mjestu (poput mitkka i nekolicine drugih Jaska i sl.) Radi takvih sam još tu, radi sličnih tebi…. ne isplati se paliti računalo ili mob.) Nažalost….

• Udruga malih dioničara - DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 21, 2021 at 3:27 PM

Ti i "deset (ili pedeset) drugih dioničara" mogli ste sakupiti dovoljan broj glasova i sazvati skupštinu i predložiti dnevni red. Ovako, pisanjem mailova se ne poštuje Zakon, a obzirom da je jedini legitiman način postavljanja pitanja Upravi i NO na Glavnoj skupštini dioničara. Sve ostalo nema taj pravni značaj niti ulogu.

Znači, društvo ne brine za imovinu dioničara nego dioničari brinu za imovinu društva. Tvoje dionice nemaju veća prava od dionica ostalih dioničara, pa tako niti u obavješćivanju.

To što si ti oštećen kao dioničar ili smatraš da si oštećen, ne znači da je počinjena šteta društvu, a to je ono što zanima suce i pravosudna tijela glede postupanja u situacijama koje traže pravnu zaštitu. Šteta dioničara se najčešće derivira iz štete društvu, a ne obratno.

Je ne tvrdim da se manjinski dioničari u ovoj situaciji ne mogu osjećati oštećenima, jer jesu.... ali put dokazivanja štete je mnogo kompleksniji od činjenice da si ti pokazao interes za poslovanjem društva i da si pisao upravi i javljao se mailom da ti pojasne što se događa i kakvi bi to posljedice moglo imati za tebe kao manjinskog dioničara društva.

• Udruga malih dioničara - DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 21, 2021 at 2:58 PM
    Quote from StatusQuo

Nadam se da ce se skupiti dovoljno da se uspije u rusenju ove nakaradne price jer svima nam je u interesu da se ovakve stvari sankcioniraju i izadju na vidjelo inace tesko cemo docekat napredak naseg trzista kapitala ukoliko ne postoje institucije koje stite malog dionicara u ovakvim kriminalnim aktivnostima, mislim da se za GS jako bitno dobro pripremiti da se postave prava pitanja upravi te da pitanja moraju biti jako dobro napisana da se izbjegne dvosmisleno odgovaranje sta bi trebalo unaprijed dogovoriti i s odvjetnikom koji bi preuzeo vodjenje ovog slucaja ako je to krajni korak, jer sigurno u ovom slucaju bi se moglo postaviti pitanje odgovornosti uprave prema nejednakom tretiranju imovine svih dionicara u smislu ravnopravnosti jer uprava bi trebala biti odgovorna prema svakom dionicaru, a ne samo prema vecinskom i da su u konacnici svjesno pogodovali drugoj interesnoj strani na stetu malih dionicara te da nisu poduzeli dovoljno niti na vrijeme da spase kapital svih donicara pogotovo nakaradna je netransparentnost prema imateljima kapitala matice ukljucujuci i mene dok sam bio dionicar naime dva pua sam poslao mail s upitom na dalekovod@dalekovod.hr i ivan.jurkovic@dalekovod.hr u nijednom slucaju nisam dobio niti jedan odgovor ukoliko i ostali imaju istih iskustava mozda i taj detalj moze pomoc kod dokazivanja namjernog zanemarivanja malih dionciara jer vise istih slucajava na sudu bi dokazalo pravilo i svaki ostali slucajevi koji dokazuju kako su mali dionicari tretirani bi mogli dokazat kao namjeru, a ne iznimku, apeliram na ostale sudionike da ukoliko imaju iskustva iz predhodnih svojih slucajeva da daju doprinos i neke smjernice koje bi mogle pomoc dioncarima da ostvare svoje ciljeve jer mislim da je ovaj slucaj jos jedan u nizu bitan za cijelo drustvo kao sta je i agrokor bio, pevec itd.

Ja ću te podsjetiti, ovako javno, da je Skupština dioničara Zakonom oformljeno tijelo za odgovaranje na pitanje iz prethodnog poslovanja i postupanja Uprave i NO. Slanje mailova je legitiman način za dobivanje odgovora, al time bi vjerojatno doveli u privilegirani položaj da su ti odgovorili na pitanja, a da odgovore na pitanja nisu obznanili i ostalim dioničarima putem GS ili ZSE. Tako da ta činjenica, da tebi nisu odgovorili ima svoje pokriće u pravnim normama i pravilima obavješćivanja dioničara. Ti si ih mogao pozvati da odgovore upute i objave na ZSE.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • June 21, 2021 at 2:45 PM
    Quote from stariigrac

samo izvlačim zaključke od vas kolega i nekih na forumu...

"Sve u sekundicu dogovoreno odavno"

"ovo je vec davno prodano...Ne treba biti neki genij"

Ti trolaš, jedini smisao tvog pisanja je podmetanje klipova i nabadanje svakojakih scenarija. Sve tvoje "uspjehe" smo vidjeli na DLKV, i to kako znaš i umiješ.... Rasprave na drugim temama - ne postoje. Ne pišem o konstruktivnim raspravama nego o svim raspravama i temama.

Mislim, obzirom da si se zaklinjao na DLKV kako će to biti jedna superuspješna priča, napiši nam tamo poneki osvrt, što i kako dalje.... čisto da imamo izbalansirani pristup temama. Forum dulje pamti nego ti to misliš...

A moderatora ja bi javno zamolio da prebaci priču na "kladionicu" obzirom da je ovakva, dubokoumna rasprava, pogodnija za tu temu.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • June 21, 2021 at 2:35 PM

A koja sad dokapitalizacija ako je kredit navodnom dokapitalizatoru vraćen?

Jedina dokapitalizacija koja ima smisla je po procjeni. Svaka druga dokapitalizacija oštetila bi i državu i postojeće dioničare, a bila bi počinjena i šteta društvu jer bi po procjeni društvo moglo prikupiti znatno više kapitala pod povoljnijim uvjetima.

Ne znam, al bit će zanimljivo vidjeti daljnji razvoj događaja....

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • June 21, 2021 at 1:15 PM
    Quote from harpun

dokapitalizacija je i dalje aktualna ali sada u pozitivnom smislu ako ponude postojećim dioničarima po nominali

Zašto bi dokap i dalje bio aktualan? Ti misliš da će RH dokapitalizirati JDPL? Ili tko bi to trebao?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • June 20, 2021 at 9:29 PM

Pa ne kažem da je moguće, al takva se priča jedno vrijeme vrtjela po forumima.

Ja sam isto sklon misljenju da je neka druga osoba s istim imenom i prezimenom. Al onda očito nitko ne zna tko je to tocno. Teoretski može netko drugi i dalje kupovati na taj račun, al opet ako je doticni zaista preminuo njegova je sva imovina morala već biti podijeljena odnosno JB koji vodi(o) ostavinsku raspravu, po sili je zakona (i obvezom dostave imovinskih podataka iz svih izvora za postupak nasljedovanja, morao biti) upoznat s tim računom.

Možda da ga se potrazi i provjeri po OiB u javnim registrima, obzirom da je navedeni broj dostupan za “prvih 10 dionicara”.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • June 19, 2021 at 9:16 AM
    Quote from mitkko

Jel netko zna tko je taj Boban? Cime se bavi?

Bila je priča da je to navodno ovaj čovjek….

https://www.osmrtnice.hr/nenad-boban

https://slobodnadalmacija.hr/kolumne/ante-t…je-danas-566009

Al i nakon te njegove smrti netko je nastavio kupovati dionice na taj račun. E sad, tko zna tko stoji iza tog računa ….. no malo je vjerojatno da se radilo o tom, splitskom odvjetniku. Iako…..

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 18, 2021 at 11:32 AM

Što očekiujete od skupštine?

Izglasavanje predloženog dnevnog reda ili određene promjene od prvotnog plana/prijedloga?

Naime, meni se čini da će netko tko stoji iza Fonda morati imati "čvrstu" ruku da je podigne na skupštini i da glas na sve točke dnevnog reda kako je predloženo...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • June 18, 2021 at 11:16 AM

Ma da naravno... sve kako si ti ovdje "zamislio i/ili naredio"!

• DRY BULK

• Flight
    • June 18, 2021 at 11:08 AM
    Quote from denobeno

Kina može upravljati cijenom željezne rudače jer:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Uvozi 70% svjetske proizvodnje.

Ništa ti se iz tog grafa ne vidi...

• MAIS (MAISTRA d.d.)

• Flight
    • June 18, 2021 at 10:26 AM

Ne kužim, cijeli svijet se raspao u ožujku lani, a vidoviti Milan se baš "ukazao" na Maistri u svoj svojoj svetost i vidovitosti?!

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• Flight
    • June 18, 2021 at 8:49 AM

Jako je ovo odradio majstorski. U doba jedne od najvećih kriza posljednjih desetljeća on je prodao biznis i hotele po vrlo vrlo pristojnoj cijeni; zapravo izvanrednoj cijeni; (imajući u vidu dug i sve ostale teškoće).

A i to je nakon dugog vremena prva ozbiljnija brownfield investicija/preuzimanje u HR turizmu. Sve veće transakcije posljednjih su godina uglavnom bile lokalne ili od već ovdje prisutnih inozemnih ulagatelja.

• Flight
    • June 18, 2021 at 8:46 AM
    Quote from lebowski
    Quote from zlocesti

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…mil-kn-15081565

Vruće je na tržištu telekomunikacija

Krivi dan, danas je petak, danas je panika. Euforija je srijedom.

Al onda to bude (pre)predvidljivo.... mora biti protivno očekivanjima! ^^

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • June 17, 2021 at 5:07 PM

Nemoj pisati gluposti. Solis pričom o neshvaćanju necega o čemu očito je, nemaš pojma. A onda još u to ubacujes rezultate koji će biti +/-2% u okviru lanjskih. Je/nije prodala, znamo/ne znamo, repo/prodaja/otuđenje…. Dobro ti je Optimist napisao lozis tu nekakvu stupidnu priču u kojoj ništa konkretno ne navodis jer ništa ne znaš, a još manje razumijes.

Budi konkretan i precizan ako želiš nešto korisno i pametno napisati. U suprotnom, produzi dalje i bavi se navodnim adresama nečije stanogradnje. O tome tko je dobro i nedobro prodao govorit će vrijeme. Još mi nismo u finalu ove price.

• Flight
    • June 17, 2021 at 1:33 PM
    Quote from trial
    Quote from Flight

Je, ja se nadam da će baš biti tako. I da Anna Marus neće imati ništa s time....

Ja nikad nisam tvrdio da sve znam ili da mi je sve jasno, al ti to tvrdiš, pa te ja pitam da nam daš neki dokaz ili da barem kažeš.... radi se o konkretnoj i provjerenoj spoznaji/infromaciji ili kuloarskom ili kafedndžijskom naklapanju?

I da takve stvari ubuduće pišeš na temi kladionica.... jer tamo se uzglavnom pišu spekulacije i relana/nerealna očekivanja i sl.

Imamo javni dokumenat. Što ti još nije jasno? Ajd se više pomiri s tim. Bit će ti lakše. Mirenje sa situacijom je prvi korak u savladavanju stresa. Otpustila u pravilu znači prodala, ako nije (a ti znaš da nije), onda ih je dala u zalog. I u tom zalogu je dobila nevjerojatnih 6,7 kuna za puni paket. Još uvijek ti nije jasno? Blago tebi.

Super da si nam ti pojasnio da je "more plavo" i "labud bijel"..... kao da to nismo znali i do sada.

Bitno da si se ti tu pokušao ispromovirati... "ja nešto znam, al uglavnom znam da ne znam".

• Flight
    • June 17, 2021 at 1:26 PM
    Quote from trial

Jednom ćeš saznati kome je prodala, pa ćeš vidjeti koliko si se gluposti ovdje napisao. A pod izlikom da ti je sve "jasno".

Prodala je koliko god nekima ovdje to neprihvatljivo bilo. Prodala, itekako.

Je, ja se nadam da će baš biti tako. I da Anna Marus neće imati ništa s time....

Ja nikad nisam tvrdio da sve znam ili da mi je sve jasno, al ti to tvrdiš, pa te ja pitam da nam daš neki dokaz ili da barem kažeš.... radi se o konkretnoj i provjerenoj spoznaji/infromaciji ili kuloarskom ili kafendžijskom naklapanju?

I da takve stvari ubuduće pišeš na temi kladionica.... jer tamo se uglavnom pišu spekulacije i realna/nerealna očekivanja i sl. "Želje, pozdravi i poruke...."

• Flight
    • June 17, 2021 at 1:17 PM
    Quote from trial
    Quote from Flight

Imaš ti kakav dokaz za to ili opet trabunjaš napamet?

Daj nam onda detalje, koji fond? Kakve usluge? Tko su ulagatelji itd itd?

Da ne bude opet kao priča o kupovini stanova na Tuškancu.... IGH, Anna Marus i pričam ti priču...

Pričam ti priču u ovom slučaju ima logično uporište. Kao što je bilo evidentno gradilište u punom tijeku radova na Tuškancu na točno njenoj adresi prebivališta kad je Marusica prodavala dionice. Tko to može shvatiti i povezati, dobro, tko ne može, nek si vjeruje ili ne vjeruje u što hoće.

Prodala je Hanžekovićka dionice OPTE po premijum cijeni u vrijeme kad je već bilo skroz jasno da je prodaja OPTE nekakvom UG-u ili A1 po nekoj visokoj cijeni zapela. Ako je uopće bude. Tako je kako je.

I ne piši nikome više na forumu da trabunja, jer je vrijeđanje zabranjeno.

Display More

Sve bi ti bilo ok da tvoja logika jest ispravna i funkcionira. al nažalost, iz dosadašnjeg iskustva jedoino što se da zaključiti jest.... trabunjanje. Ma koliko kao trebali biti fini i šutjeti o tome.

Recimo da tko je i što je netko nije predmet opve teme nego kladionice.... ovdje bi se trebali držati provjerljivih i logičnih stvari za koje postoje neki konkretniji podatci, adekvatna procjena ili barem zdravorazumska logika.

• Flight
    • June 17, 2021 at 12:45 PM
    Quote from tin

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…cijenu-15081541

Ne znam jel ovo već netko objavio....

Je, taj je provider već neko vrijeme na tržištu.... Al to je nazovimo je usputna usluga... 3Mb/s....

• Flight
    • June 17, 2021 at 12:41 PM
    Quote from trial
    Quote from pemar2

Ma ne. On je prodao jer je Ana prodala. A ona zna šta nudi UG i spasila se u zadnji tren. I to tako jer je našla budalu sa nekoliko milioncica koji nije shvatio prilikom transakcije da ona ima informacije o ponudi i nepromišljeno je baš od Ane uzeo te dionice.

Ma nevjerojatan splet okolnosti....

Zapravo je nevjerojatna lakoća pronalaska osobe sa par miliona kuna koji su spremni kupiti dionice kojima će vrijednost pasti...Pa makar to bio i sam UG koji će se tako odužiti Ani ;(

Pa šta sve neću čuti....

I naravno Ana i Krešo su zapravo ljubavnici...

Samo još nisam skuzio zašto je izvjesni Krešo toliko bitan...A dobro valjda je...

Display More

Ni to budala, nego netko tko je dugovao uslugu njezinom ocu. I nije podmetnuo svojih 12 milijuna, nego ulagača u nekakav fond koji jadni niti ne znaju što se radilo s njihovim novcem.

Display More

Imaš ti kakav dokaz za to ili opet trabunjaš napamet?

Daj nam onda detalje, koji fond? Kakve usluge? Tko su ulagatelji itd itd?

Da ne bude opet kao priča o kupovini stanova na Tuškancu.... IGH, Anna Marus i pričam ti priču...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt