Ovdje ocekujem barem jos 2Q jednako losa. Pa u neki ozbiljni oporavak ne vjerujem. Prilika za trejdanje ce sigurno biti.
Posts by Marielena
-
-
Gledam malo, rastu RIVP i ADPL gdje se ocekuje los 2Q i vjerojatno gori 3Q.
Takodjer i ATPL.
Zanimljivo.
Ako ti gledaš kvartal unaprijed to ti je kao da u šahu gledaš 1 potez unaprijed. Moraš gledati na dulje pa će ti neke stvari postati jasne...
Da li je vama bolje platiti skuplje ili jeftinije?
-
Gledam malo, rastu RIVP i ADPL gdje se ocekuje los 2Q i vjerojatno gori 3Q.
Takodjer i ATPL.
Zanimljivo.
-
Mislim da tu ima puno trejdera koji su mislili da ce to brze rasti, a sada vide bolje prilike. Prostora za rast u dogledno vrijeme sigurno ima.
-
-
Kolega Bud trebam li opet poceti pisati na ovoj temi?
Tol vam je sve rekao, a vi opet po starom, da se ne prisjecamo starih predikcija. I ne nista se otad nije promijenilo.
Svakako trebate pisati na ovoj temi. Osobno volim vaš britki cinizam. A o ATPL imate što reći svakako.
P.S. Da čovjek doslovno shvati sve što kažete, ne bi ni bio na ZSE
-
Je samo su se oni vec i prije borili doslovno za zivot. Oni imaju problema zadnjih 12 godina. Ovoga puta nije kriva uprava, koronu nisu mogli predvidjeti.
Izvjestaj je ocekivan.
-
Vozarine ce sigurno nastaviti rasti otvaranjem gospodarstva. Problem ATPLa je da se ovdje godinama posluje sa gubitkom, a flota se rasprodaje. Negativno se poslovalo i prosle godine kada su vozarine bile visoke. Danasnji FI je ocekivani i uzrokovan koronom.
-
A da to danas INGR i RIVP ne kupuju mirovinski fondovi. Nakon sto su rasprodali na DLKV treba uložiti. Pa će na jesen rasprodavati RIVP i INGR sa velikim gubicima?
-
Moje misljenje je da ce dno biti na 163 kune.
Ako vozarine nastave rasti, mogao bi slijediti oporavak.
Naravno da nije svejedno kakav ce sutra biti minus.
-
Meni puno toga nije ovdje jasno. Odakle toliki optimizam. Firma promijeni vlasnika i neke price da ce oni navodno obnavljati Zagreb. Pitanje sto ce biti na kraju od toga.
I odmah dionica treba letiti gore.
Neka izadje neki financijski izvjestaj pa cemo vidjeti kamo to ide.
Vi ste osoba čistog srca i poštenja, neiskvareni i baš mi je drago što među nama ima takvih. Pokazuju nam kakav bi svijet trebao biti.
Korupcija je nešto što postoji otkad je svijeta i vijeka i čini se da se u ovom slučaju šuška o tome i da bi se moglo profitirati pa otuda komentari i spekulacije o budućnosti. Ne znači da će tako biti, ali se šuška.
Korupcije ima svugdje u svijetu i u svim segmentima, ali nije uvijek lako doznati na vrijeme o kojem poslu se radi.
Primjerice Siemens je platio 1,3 milijarde $ kazne kako bi se nakon gotovo dvije godine okončale istrage o korupciji koje se protiv njega vode u SAD-u i Njemačkoj.
Daimler je platio 185 mil € kazne, za slučaj u kojem je otkriveno da je platio oko sto milijuna dolara mita dužnosnicima u 22 države, među kojima i u Hrvatskoj.
Ovo su samo primjeri, a ima ih bezbroj. Nagodili su se kada su uhvaćeni i jeftino prošli jer su zarade bile enormne iz dogovorenih poslova. Kazne ih nisu niti okrznule, a dividende su iz svoje zarade nastavili dijeliti.
E sad, čemu vjerovati, kojim izvorima, da li će i ovdje biti kakvog posla, koliko jake su im veze….?!
A kada određeni izvještaj izađe, moglo bi biti kasno…..
Nema to veze sa postenjem. Nego mi se ne cini da bi to moglo zavrsiti sretno za dionicare kao sto nije ni prije.
A za sada zakona o obnovi ni nema.
Ja se samo trudim jeftinije kupiti, skuplje prodati. Nema postenijega od toga
-
i sad smo ja i gospon direktor cudni sto smo izasli. BCTI napokon ide u pravom smijeru.
Sa 2000 na danas 0. U prijevodu nema novca za voziti naftne derivate jer nikom ne trebaju. Nafta ocekivano na 34 USD...uskoro bi mogla opet ispod nule.
Prosli put kada je bila ispod nule TPNG je rastao.
Ali, ja sam recimo ovdje ulozila jer ocekujem da ce svi kvartali ove godine biti u plusu, sto ipak zahvaljujem dugorocnim ugovorima. Jedna od rijetkih dionica na ZSE ove godine.
A dionica neka i pada iducih mjesec dana. Nemam problema sa time.
-
S obzirom da sam bio sprijecen u objavljivanju kupnji i prodaja zadnjih 7 dana onda evo pisem naknadno:
1. RIVP opet ulaz 23 i danas prodaja na 25.8 kn
2. Dlkv kupnja 11.000kom prosjek 3.84kn. Danas malo kratio al vratio natrag.
3. Sapn +100kom na 230kn
4. Hpb +100 kom na 460kn
5. Atpl cca 200kom 162kn i danas prodaja 180kn
6. Tpng iskipao 600 kom.
Svaka čast kolega, uz izuzetak TPNG.
Ali biti će još prilike za ulaz.
-
Ma insajderi očito znaju da je potpisan ili se priprema potpis još kojeg ugovora na 2+1 godinu.
Ma kolega na ovom forumu ima jako puno postova koji barataju sa činjenicama vezanim uz TPNG tako da nisu potrebne insajderske informacije da bi se znalo da TPNG vrijedi puno više od sadašnje cijene....već nakon Q2 rezultati će opravdati cijenu od 75 do 85 kn...
Kolega, dotle u miru skupljajmo.
-
Meni puno toga nije ovdje jasno. Odakle toliki optimizam. Firma promijeni vlasnika i neke price da ce oni navodno obnavljati Zagreb. Pitanje sto ce biti na kraju od toga.
I odmah dionica treba letiti gore.
Neka izadje neki financijski izvjestaj pa cemo vidjeti kamo to ide.
-
Pa vidis, ja mislim da ce bit ok, mozda ce manje njih iz austrije, njemacke... putovati, ali buduci da sa avionom na dalje destinacije ce se ici jako tesko... cak bi se moglo jako dobro profitirati u samoj spici sezone.. sta im je sjest u auto i za 4-5 sati se tocaju u kristalno cistom moru 😎😀
Ne mislim na sezonu. Turista ce sigurno biti. Vjerojatno manje nego prijasnjih godina.
Vec na cinjenicu da nas na jesen ceka ekonomska recesija. Broj nezaposlenih u SADu je kao u doba depresije. Siromasni ljudi ne putuju.
RIVP ce sigurno kratkorocno porasti, svaka dobra vijest tjera dionicu gore. Za trejd odlicno.
Dugorocno nisam sigurna.
-
A sada ozbiljno. Ja sam otpocetka smatrala da je sve oko korone pretjerana panika.
Ali svejedno smatram da nas najesen ceka ekonomska recesija. A u recesiji ljudi prvo stede na turizmu i novim auromobilima.
Naravno da ce se granice otvoriti, a nego sto ce drugo biti. Ne znaci da ce ljudi hrliti putovati. Zato oprez ovdje.
P.S. Nemam RIVP
-
Dionica TUI je danas u poskoku 15% dok je dionica španjolske Melie oko 7%. Po ovom scenariju pitam se da li je moguće da se cijena RIVP udvostruči na 50 pa i 60 kn. Ovakav spektakularan oporavak nitko nije očekivao, euforija, stampedo, urnebes. Danas nisam ništa kupovao zakasnio sam i bio prezauzet...Sutra jedino što očekujem je najbrži prst i pozitivna blokada na +10% u 9.35 sati. Mnoge dionice ce rasti, očito novaca ima, ulagači su gladni zarade. Izgleda da nije bio baš pravi potez prodavati poo 28 kn što sam učinio, ali tako je izgledalo tada. Nedavno. Očekujem rast svojih novih perjanica.
Zasto samo na 50 do 60 kuna. Najbolje odmah na 100 kuna.
-
I ja nisam ulozila u PTKM po ovim cijenama. Moguce da ce otici na 100 kuna i dionicarima zelim srecu.
Glavni razlog zasto me ovdje ulaganje odbija je niska likvidnost.
A hoce li i dalje rasti, ovisi o buducim prihodima kao i na spomenutom TPNG.
-
Stoje i ostale industrije, pa nije samo brodarstvo pogođeno...
Autoindustrija, turizam itd...Ali nijedna dionica nije toliko pala
kao ATPL..
Turisti i autoindustrija će tek pasti.