Da li trezor i indeksni kupuju? I kada se oni misle uključiti? Iznad 60 kuna?
Posts by Marielena
-
-
slažem se i upravo zato što je tragično se pitam zašto sada izlaze po daj što daš...pogotovo kada imaju toliku likvidnost da bez nekog problema mogu dignuti vrijednost doslovce koliko si zamisle ali oni ipak likvidiraju poziciju
Kolega, mirovinski fondovi odavno ovdje nisu primjer racionalnog poslovanja.
Oni su kupovali Djuru, DLKV po 200+ kuna.
Na PTKM izgubili brdo love. Sve to skupa sa raznim guruima. Zbog cega bi sada njihovo ponasanje bilo ispravan smjer? Kakvo je to pametno ulaganje sa 220 na 4 kune? Da je ovdje stanje bajno, nije. Pa zato je cijena tu gdje i je. FI za 1Q je solidan. Njih nece puno korona zatuci i cijena od 3 do 4 kune mi se cini ok ulaz.
Mozda sam u krivu.
-
Fondovi su kupovali po 220 kuna i sada prodaju po ovim smijesnim cijenama. Tu su nase mirovine...
ja bi se zapitao zašto je tako, zašto je nekome ova cijena smiešna a očito da fondovima nije
0nome tko je kupovao po 220 do 240 ne bi trebala biti smijesna, nego tragicna.
-
Fondovi su kupovali po 220 kuna i sada prodaju po ovim smijesnim cijenama. Tu su nase mirovine...
-
Danas,
+TPNG na 50 kuna
+DLKV
-
Ako vozarine nastav
Ja bi se dao kladiti da 160ku probit neće, biblos to brani sa svim što ima, a fala bogu, ima.
Zasto bi to radio? Pa na njegovom mjestu bih radije jeftinije nadokupila, ako mu je do toga.
Kolega @Neo gdje procjenjujete dno. Ja bih rekla 100 do 110 kuna.
-
Jasno da je epizoda sa skladistenjem bila kratkotrajni trenutak, ali u TPNGu se oslanjaju na TC.
Ja ocekujem dobro FI za 2Q ovdje.
A kuda ce cijena na ovako neefikasnom trzistu sa nikakvim prometom, tesko je predvidjeti.
-
U pravu ste kolega. Zabrana se odnosila na otoke dubrovackog podrucja.
-
Salt je danas objavio jako lose izvjesce. Vecinom u floti ima bulkere da ne bi bilo zabuna. Cijena dionice na cca 17USD. Ocekivao se gubitak cca 3USD po dionici. Izvjestaj je rekao 15USD gubitka po dionici. Uf...stravicno.
Brodari ce u narednom periodu postati jako jako jeftini, al ni to nece biti dno.
Nakon ovo reporta od Salta pocinjem vjerovati u bajke. Ovo ce biti borba za opstanak. Ne znamo jos ni razlog prestanka gradnje stanova u Dubrovniku. Mozemo pretpostavljati.
Graditeljski poslovi su u Dubrovniku bili zabranjeni za vrijeme epidemioloskih mjera. Nisam pratila je li zabrana ukinuta sada.
-
Nažalost, i izvješće za 1Q i 2Q će biti loše. A nakon toga cijena će pasti.
-
Kolega Neo plaši sa padom. Znači mogli bi krenuti up
-
Mislim da ce svaki "dugorocni investitor" ovdje svoj ulog mnoziti sa nulom. To je realnost.
-
Kolega ja trejdam. I tu sam dobar. U biti malo je reci dobar. Prodavao sam na 4.3x jer ocekujem razinu 3.8kn pa opet rast.
Nisam ulagac koji je pasivan.
Kad dajem targete obracam se pasivnim ulagacima koji nisu od trejdanja.
Na Vasu zalost ja sam od trejdanja.
Zasto ne bi prodao na 4.4kn i kupio natrag na 3.8kn. Na mojih 30k komada to je 15k kuna extra.
Nadam se da sad kuzite.
Kolega svi smo tu da trejdamo, neki na dnevnoj, neki na godišnjoj bazi, nije u tome poanta. Poanta je da imate tipični balkanski, skorojevičanski mentalitet da ne znate držati jezik za zubima kad treba šutjeti. Pogodili ste neka kretanja pomoću TA, svaka čast, na račun toga se uspjeli utjecati na druge trejdere da ulože u pozicije na kojima ste trenutno i tako ste napravili dobar trejd, svaka čast opet, ali onda si ne možete pomoći nego to trljate o nos svojoj novostečenoj publici i tako je efikasno izgubite za sva vremena... Druže možda imate logičnu IQ 200, ali socijalna vam je 20 u najboljem slučaju. Ko Naimu. Eto o tome ja pričam, ako u prvom postu nisam bio dovoljno jasan. Nema na čemu.
Kolega Neo je jucer napisao da planira kupiti DLKV na 3.7 i prodati ga danas na 4.2. Dakle, nije nikoga prevario.
A sto se tice Djure ja u tome osobno ne bih bila ni jedan sat sa 1000 kuna uloga.
-
Što znači corona free u turizmu ?
Ne razumijem taj pojam odnosno bolje rečemo nije mi jasno što želite reći time, pa ako znate pojasniti. Hvala.
Slazem se kolega. Dovoljan je jedan zarazeni turist i vise niste corona free country.
-
Ovo bi moglo biti zanimljivo.
-
Još jedna firma gdje se kupuje budućnost
-
Tako je, ja se slazem sa tobom- Tko njeguje taj stil ulalaganja njemu je jos i sada jeftino. Ovo nije bio odgovor vjernicima tpng, ovo je bilo objasnjen sto je tnpg.Sustinski isto vam jelii ulagalii u stecajusu tipa opte ili ""grandioznu" tpng jer i jedna i druga pocivju na spekulacijma
Možete onda kolega reći koja firma na ZSE nema veze sa "muljazama još iz Tudjmanovog doba". Ipak ne bih TPNG usporedjivala sa stecajusama.
-
Mogu otvarati koliko hoće, Al nisam čuo da muhe i komarci plaćaju sobu u hotelu. Ja sam uvjeren u to da od ove sezone nema ništa, a i sam se bavim tom rabotom pa nešto znam o tome. Cijene će ići na 50% prošlogodišnjih u pokušaju da se koji zalutali metak ulovi
Ja u ovom trenutku ne vidim neku sezonu. Sto znaci biti corona free country? Pa dovoljan je jedan turist da donese zarazu. I sto sa Covid putovnicama kada ima 80 posto asimptomatskih i 50 posto pogresaka na testiranju.
I to dok trebaju propusnice iz zupanije u zupaniju? 80 posto roditelja ne zeli slati djecu u skolu i sl. Mislim da se treba pripremati za iducu sezonu. Od ove nista.
P.S. Nemam RIVP. To je samo moje razmisljanje.
-
Sve super, a ono ni 13 naloga za kupnju na jednoj dionici na kojoj se mogu očekivati super rezultati....
i onda kako očekivati na bilo kojoj drugoj poziciji nešto bolje ?? heh, likvidnost na ZSE ko u pekari, par trejdera prebacuje jedan drugome.., friškog ili zdravog kapitala ni svijećom da nađeš
Neka kolega. Biti ce za nadokupiti po jeftinijim cijenama.
-
Moje je mišljenje da u svibnju na ZSE slijedi selekcija. FI su pokazali tko je gdje. Negdje slijedi ozbiljan pad svakako i sa razlogom.
Praksa je pokazala kad trziste pada nema vece selektivnosti. Padaju svi. Samo oni kvalitetniji puno manje. Zasto je to tako? Jer panika napravi svoje. Uvijek postoje oni ulagaci tipa nesto je palo 60%, a nesto 15% pa rade prijelaz.
Nase trziste uvijek ide u pretjerivanje i tu se uvijek ukazu prilike.
Slazem se kolega. U panici pada sve. Tada ce biti prilika za dokup onih koji ce u 2Q poslovati pozitivno, a takve dionice trenutno mozete nabrojati na prste jedne ruke. Tako da u lipnju ipak ocekujem jasnu selekciju. Vecina "blue chipova" ce se prodavati u rujnu po diskontnim cijenama.