odgovor svim drukerima i hejterima vamo
Imam dionicu, zato i pratim.
Drukeri su oni koji selektivno biraju vijesti, jer od odredene ekipe vamo, samo se izmjenjuju komentari i clanci o rastu i pozitivi. Zamisli ovaj scenarij, a koji je vrlo moguc:
Pracenjem ove teme, svaki normalan covijek bi ocekivao da ce ovo samo rasti i rasti i na cijeni od 460 kuna po dionici, netko ulozi 200 k kuna - ustedevinu ( jer se drukeri razbacuju sa samo pozitivnim vijestima i selektivno ih objavljuju, 'ocekujuci' rast do 800 + kuna :D)
Ta osoba na kraju balade gubi 100 k, zbog ovakvih navijaca.... tuzno i za plakati kakvih drukera ima...
Kolega ne znam zasto ste se prepoznali u ovom opisu jer niste vi pisali da ovu dionicu ne biste nikada imali, a svejedno pisete ovdje svaki dan. I to sa nekoliko nickova, ali poznatim potpisom. Mene oni ne smetaju, ali me cudi da ozbiljni poslovni ljudi gube vrijeme tako da ovdje gotovo svaki dan podrugljivo ismijavaju dionicare
Atpla.
Ako je netko kupio Atpl po 460 kuna samo zbog pisanja na ovom forumu, a prodao ih je danas, sam je odgovoran za vlastite lose poteze.
I sama sam kupovala Atpl na 400 pa dokupljivala na 300. Ali ne namjeravam ih sada prodati niti mislim da im je trenutna cijena ovogodisnji vrh. Tako da molim vas bez patetike.
Ja ne mislim da je cijena pala zbog drukanja na forumu niti vjerujem u teorije zavjere. Sadasnja cijena je pala jer je FI za 3q i 4q bilo ispod ocekivanja s obzirom na prosjecnu cijenu vozarina u 2019. Ocito da Atpl jos uvijek vuce probleme iz svoje proslosti. Zbog toga je cijena tu gdje je. Ali isto tako vjerujem da sadasnja uprava radi dobar posao i da firma ide u pravom smjeru.
Osobno ne ocekujem bajno FI za 1q (zbog niskih vozarina u sijecnju i korona virusa), ali u 2q ocekujem porast cijene ako se sadasnji trend rasta vozarina nastavi i Atpl bi u jednom trenutku 2020 mogao postati best buy.