1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Best buy

• Marielena
    • May 1, 2020 at 6:35 PM
    Quote from trial
    Quote from naim

Pa ja mislim da je RIVP u dugom roku perspektivna. Iznimno dobra priča. Velika ulaganja, solidan menadžment i racionalna i održiva strategija.

U dugom roku svakako. Pitanje je samo po kojoj ulaznoj cijeni, pritom misleći na one koji tek misle tu ulagati.

Na ovoj cijeni RIVP sigurno nije best buy.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • May 1, 2020 at 6:19 PM
    Quote from Neo

Smijer je jasan. 2.dan zaredom Ameri padaju. Nastavit ce padati i u ponedjeljak.

Ekonomski podaci govore duboka recesija je nastupila. Uskoro cemo vidjeti i brzo otrjeznjenje na US dionicama.

Kao i obicno mi smo pametniji od drugih pa smo ocekivano krenuli padati ranije.

Do rujna mirovanje osim za trejd. :)

Moje je mišljenje da u svibnju na ZSE slijedi selekcija. FI su pokazali tko je gdje. Negdje slijedi ozbiljan pad svakako i sa razlogom.

• Turističke dionice i perspektive

• Marielena
    • April 27, 2020 at 6:28 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from D'artagnan

A vrag zna, nece bit obavezno, ali neces moci u BUS, koncerte, javne ustanove .... i svugdje gdje su masovna okupljanja 😒

Pa onda dalje, pracenje lokacije... sa druge strane onaj tko nista ne skriva ?. gdje je frka, kao i tocna lokacija osobe ako te policija trazi... osim ako nisi kriminalac ili nesto skrivas, muljas, bas me boli ona stvar sta MUP zna gdje sam. Bolje da trenutno zna gdje je osoba koja je napravila neko sranje, nego da trosi vrijeme i resurse trazeci ga mjesecima.

Ako ukinu gotovinu, ukinuli su i kriminal i sve nelegalne radnje, od droge, mafije, mita politicarima ...., sve racunala trenutno detektiraju i odrade korekciju

Vi isto ne shvacate da je dobra kontrola samo ona minimalno nuzna. Svaka veca od toga je zadiranje u tesko stecenu slobodu. A sloboda je ono najvrednije. Ni zivot ni sigurnost bez slobode ne vrijede ni pisljiva boba.

Osim toga, da li bas zelite koliko piva, cigareta, kondoma i cega vec ste ukupno kupili ove godine zna tamo neki kompjuter? Da nemate ni najmanji prostor diskrecije? Jer to vam je zivot bez gotovine. Pa da onda na razgovoru za posao budete odbijeni jer se nekome ne svidjaju vase potrosacke preferencije.

Ili sto netko ima znati gdje sam ja putovao prosle godine? Ok, vidi se po kupljenim aviokartama, ali ne mora znati bas sto sam sve posjetio i za sto se zanimao.

Display More

Ja stvarno ne znam zasto su onda branitelji ginuli prije 30 godina u svojim dvadesetima za slobodu, kada se danasnji covjek spreman odreci sve svoje slobode u korist drzave zbog gripe?

• Marielena
    • March 19, 2020 at 1:00 PM
    Quote from NaBiduAsku

ništa od toga jer će virus kad tad stati i onda idemo up... jedino da se ne zaustavi ali mislim da hoće, pa pogledaj Kineze.

Ja mislim da kineska vlada u posljednja dva mjeseca nije rekla niti jednu točnu informaciju.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • March 19, 2020 at 11:44 AM

Hoce li natjecaj odgoditi zbog ove situacije? Nazalost nista me ne bi vise iznenadilo. Ali ne cini mi se racionalno u ovom trenutku rasprodavati dionice telekom kompanije. Sto u ovom trenutku moze rasti? Da ce biti manipulacija cijenom smo znali.

• Marielena
    • March 18, 2020 at 8:19 PM
    Quote from MarioPotra

https://www-bloomberg-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.bloomb…ness-italy-says

79,5 god je imao prosječni talijan koji je umro.

Kolega sve je to jasno. Ja mislim da je prosjek 81.3 ali to sada nije bitno.

Bitno je da nam slijedi ekonomska recesija za koju Hrvatska nije spremna.

• Marielena
    • March 17, 2020 at 5:42 PM
    Quote from kupoprodajnik

Fino se iskrcava na 21-22 dok ne dodje 1.maj i spoznaja da od sezone nema nista jer Italija i EU gori od zaraze, a mozda do tada i mi. Jer tada ide na jednoznamenkaste brojeve.

Treba znati otpiliti gubitak i krenuti dalje.

Nazalost da. Ne treba ljude lagati i gledati kako dan za danom gube ustedjevinu.

• Marielena
    • March 17, 2020 at 3:50 PM
    Quote from zlocesti

@ po askupobidu

Svaki je život neponovljiv i dragocjen dar, i svatko je nečiji.... a tko je ono bio napisao čuvenu pjesmu, Nitko nije otok....

I svu nepotrebnu patnju i sve prerane smrti u svijetu možemo barem kap u moru umanjiti...podsjećam vas na donacije za Marijine obroke, Unicef

Slazem se. Ova ekonomska recesija koja nam slijedi ce ubiti vise ljudi nego virus. Mozda cak i vise djece.

• Marielena
    • March 17, 2020 at 10:39 AM

Ne ocekujem barem u blizoj buducnosti nista pozitivno. Ne zbog virusa koji ima malu smrtnost u najcrnjim prognozama nego zbog ekonomske recesije koja slijedi u citavom svijetu. Hrvatska je potpuno nepripremljena na nju.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • March 17, 2020 at 7:01 AM

Mislim da je trenutno tesko prognozirati za vrijeme ove krize bilo sto.

• Best buy

• Marielena
    • March 16, 2020 at 6:17 PM

Danas je u slobodnom padu bilo sve. I ono sto objektivno treba padati i ono na sto korona ne utjece direktno. Ja mislim da je to zbog toga jer ulagaci procjenjuju rizik budece recesije vec.

• Best buy

• Marielena
    • March 16, 2020 at 5:58 PM
    Quote from Neo

za neke dionice, turiste, auto industriju, brodare mislim da stado odradjuje pravi smijer.

Al Podr, Sapn, Ht, Viro...pa tu je definitivno krivi smijer. Isti bi trebali narasti na ATH.

Ocelujem preokret na istima.

Slazem se ali i Tpng su isto brodari. Smatram da ce ih kriza minimalno okrznuti.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • March 13, 2020 at 12:38 PM
    Quote from hugh
    Quote from jasko

Dokle misli ovaj BCTI rast.

BCTI 793

Neznam, al trenutno nam je sve to đaba, no samo neka raste jer, evo, npr. ovom na asku vjerovatno za kruh treba i sad neka se nađe koja kamikaza i ode sve opet u MP3.....mislim da bi se trezor u ovoj situaciji trebao malo čvršće postavit na bid......ili barem čistiti ovakve slučejeve s aska jel cijena je mala a love imaju.....

Mozda covjeku stvarno treba za kruh i rezije. Mozda netko shorta. Nada se da bude kasnije jeftinije kupio veci broj dionica. Mozda je nekoga uhvatila panika pa rasprodaje sve. Mislim da ce u danima i tjednima toga biti.

Ali fundamenti su ovdje tu. Kada prodje ovo ludilo, ovo ce ici gore.

• Marielena
    • March 13, 2020 at 9:13 AM

Razmisljam naglas. Cijene nafte na svjetskim trzistima padaju, vozarine rastu.

Nece li ova kombinacija dovesti do rasta prihoda kompanije.

Korona virus ce naravno negativno utjecati na sve.

Naravno ne pretpostavljam kuda ce cijena u doba korona ludila ici. Mozda ce netko iducih tjedana bas htjeti rasprodavati svoje dionice.

Ali kada ovo ludilo prodje, vratiti cemo se ispravnom vrednovanju kompanije.

• Marielena
    • March 12, 2020 at 10:33 PM
    Quote from Neo
    Quote from Marielena

Kamo srece da se iducih dana moze nadokupiti po nizim cijenama.

Samo se namjestite kolega dovoljno nisko. Ja se namjestim na 22kn. Nikad ne znate kad ce naletjet neki kaskader.

Samo se zezam kolege. Naravno da zelim svima veliku zaradu i uspjeh. Ja se kladim na kraci pad.

Nazalost, bojim se da to vise nije ni sala.

Samo za usporedbu, kada je pocelo sa koronom, nadala sam se nadokupiti Rivp na 31 kunu. Jucer nisam uzela ni po 25.

Ne zelim prognozirati ovo ludilo jer to je upravo to.

I ja se nadam da cemo se uskoro vratiti normalnom trgovanju. S vremenom sigurno i hocemo.

• Marielena
    • March 12, 2020 at 9:49 PM

Mislim da smo usli u fazu iracionalnog, u fazu panike i histerije. Nikakvi fundamenti, FI, vrijednost zemljista ne znaci nista.

Najbolji dokaz je da pada sve, i oni koji objektivno trebaju pasti i firme sa potpuno zdravim fundamentima.

• Marielena
    • March 11, 2020 at 10:11 PM

Hvala na odgovoru kolega @Neo.

Ja ovdje ne ocekujem vise veliko ronjenje jer je ovo ronilo. Cijena je pala zbog nezadovoljavajuceg izvjesca za 3q i 4q. Cijena je padala zbog pada vozarina u sijecnju. Dakle, to je vec uracunato u cijenu. Danas vozarine stabilno rastu pa nema velikog razloga da cijene sada rone. Netko tko nije panicno prodavao kada su vozarine padale, nece niti sada kada rastu.

Protekla dva tjedna cijena je pala zbog panike zbog korona virusa, padalo je sve ne samo Atpl, i zato je cijena tu gdje je.

Ne ocekujem apokalipsu i kaoticne scenarije zbog korona virusa. Trenutno su u Italiji preminule 2000 osobe prosjek godina 81. Samo u maloj Hrvatskoj godisnje umre 100 ljudi od gripe. Bolest ce se povuci kroz 3 tjedna jer se radi o sezonalnim bolestima koje se imaju svoj klimaks a onda se same povuku. Dakle masovnog umiranja nece biti. Ljudi ce nastaviti jesti, raditi, zivjeti i putovati. Ljudi su zivjeli i za ozbiljnijim bolestima kao sto su djecja paraliza ili tuberkuloza. Netko ce trebati i prevoziti.

Moguce da cemo u iduca 3 tjedna imati jos panike i rasprodaje kao ovaj ponedjeljak.

To ne mogu znati niti zelim predvidjati, ali vjerujem i u skoro smirivanje stanja.

A sto se tice Atpla, ne ocekujem rast cijene sve do 2q.

• Marielena
    • March 11, 2020 at 8:30 PM

Kamo srece da se iducih dana moze nadokupiti po nizim cijenama.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • March 11, 2020 at 12:50 PM
    Quote from braco99

https://mediadaily.biz/2020/03/05/opt…-nitko-ne-zeli/

...novinar tvrdi kako iz provjerenog izvora koji želi ostati anoniman ima neslužbenu informaciju da se na natječaj do 02.03 2020. nije javio nitko...te je AZTN zbog toga tražila izmjenu natječaja....isto tako kaže...očekuje se da se vidi hoće li ta izmjena potaknuti nekoga da se prijavi....

cijeli tekst možete pročitati ako se pretplatite....cijena 150 kn mjesec....

Da se nitko nije javio, pretpostavljam da bi se ta informacija odmah objavila.

Najlakse je javiti da ponuda nema.

Tekst nisam procitala jer nemam 150 kuna.

• Marielena
    • March 11, 2020 at 12:36 PM
    Quote from Neo

Svatko odlučuje za sebe. Ja sam lijepo na 440kn trubio i trubio svima da prodajete.

Sad kažem nije još dno i ne zalijetati se.

Tko je dugoročni ulagač ne treba se brinuti, vjerujem da će cijena opet do 500kn jednog dana.

Trenutno najopasnije dionice su PODRAVKA, ATGR, ADPL.

Kolega zbog cega je tako tesko za shvatiti da netko nije kupovao Atpl jer je citao ovaj forum nego jer vjeruje da ce dionica u ne tako dalekoj buducnosti biti veca od 400 kuna. Nisu svi kupi prodaj investitori.

Mene zanima koji su vasi racionalni argumenti zbog kojih mislite da ce u ovom trenutku cijena padati.

Naravno ako izuzmemo korona ludilo, koje je nepredvidivo trenutno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt