1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Laudator

Posts by Laudator

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Laudator
    • July 29, 2021 at 3:35 PM
    Quote from Marielena

Decki, imali ste tu danima mogucnosti kupovati po 9 kuna. Sto je preskupo?

Istina sica se mogla ugrabiti😂

Pa sad pred FI ovakvi smijesni postovi jer se na +35 ne vari.

Od kada je to u brodogradilištu problem zavarivat (varenje je nešto drugo!!!) na +35?

• Laudator
    • July 29, 2021 at 2:37 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Laudator

Gledam Martinšćicu - pustoš.

ne smiješ to napisati, evo prošao sam tamo pred 20 minuta sve krcato.

sorry ja sam gledao jučer pa je to stara vijest

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Laudator
    • July 29, 2021 at 2:29 PM

Gledam Martinšćicu - pustoš.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Laudator
    • July 26, 2021 at 10:17 AM

Evo tek tako da nam Admin ne ugasi temu zbog zanemarivanja.

Obavijesti izdavatelja

• Laudator
    • July 19, 2021 at 2:20 PM

Valjda ćemo kroz koji dan vidjeti tko nam to marljivo skuplja.

• Laudator
    • July 19, 2021 at 12:27 PM
    Quote from Moller
    Quote from Laudator

Na Optimi sam spušio (za sada) 150.000 kn.

Samo opušteno, portfelj je u plusu. ;)

ti baš ne možeš da se ne hvališ, obuzelo te skroz :)

Šta ću, kad svi ovdje kupovali po dvi kune a prodavali po 8. Moram i ja nešto nabacit na ego.

• Laudator
    • July 19, 2021 at 12:11 PM
    Quote from Optimistcro
    Quote from Laudator

Nitko ne krivi srbe, susjede, nije bitno koliko si prodao i hvala na ponudi imamo već svoje firme nekih 20-tak godina i znamo zbrojit 2 i 2.

Kolega Laudator

.. U skoro pa u svakom postu ne možete odoliti da ne spomenete svoj saldo, novac,dionice konkretno 2 m kuna😆, firme itd... Malo vam se ljudi podsmjehuju... Nismo u osnovnoj školi pa se hvalimo čiji je tata bolji i tko ima veću kuću....

Svi koji smo ozbiljno ovdje ili na drugim temama, smo očito uspješni u svojim poslovima kad u banana državi imamo fore za ulagat na financijsko tržište, pa ne trebamo iznositi imovinsko karticu....

Dobronamjerno

Display More

Kolega,

brza lekcija iz forumskog bontona iako mislim da je za to kasno jer se neke stvari uče od malih nogu kod kuće: Ne se obraćati nekome tko vam ne može odmah odgovoriti!!!

I nadalje. Laska mi da ste od moji 300-tinjak postova upratili opravo onih nekoliko za na prste jedne ruke nabrojat gdje se "hvalim". Ja se ne sjećam niti jednog vašeg posta vrijednog moje pažnje. I još da vama i "ljudima koji mi se podsmjehuju" zasladim dan. Na Optimi sam spušio (za sada) 150.000 kn.

Samo opušteno, portfelj je u plusu. ;)

• Laudator
    • July 16, 2021 at 11:41 AM
    Quote from Flight

Forum je javan i ima svoja pravila ponašanja. Ne možete bez dokaza napadati, insinuirati i vrijeđati ostale forumaše jer ste zbog svojih problema umislili nešto što ne postoji. Za takve situacije i potrebe postoje stručne službe i stručne osobe.

ja se neću spupštati na vašu razinu već ću vam opet ponoviti da ne pišete i ne izmišljate gluposti. I to ću učiniti posljednji put.

Dragi Flight, da li ste vi ista osoba od prije 10-tak dana ili vam je netko hakiro profil na forumu?

• OPTE prodaja - kladionica

• Laudator
    • July 16, 2021 at 11:32 AM
    Quote from Junak

Prodao ovo sto sam ima od optime po malo manje od kune vise nego sto cete dobiti.

Prije par mjeseci sam komentirao vamo svoju sumnju u pozitivan razvoj ove situacije (nitko nije procjenjivao ovako nizak otkup) i naisao sam na pljuvacinu valjda 30 ljudi. Pokazalo se da sam bio u pravu.

A za sve koji krive sada Srbe, susjede, HT, Zabu, drzavu i sto ti ja znam koga sto nisu upeterostrucili svoje novce vamo, prestanite, smjesni ste. Otvorite svoje firme i kupujte vi, budite financijski analisti vi i raspolazite sa svojim novcima tako da ga dijelite sakom i kapom itd.... Nesto vrijedi tocno onoliko koliko je kupac spreman za to platiti.

Puno srece u daljnjem ulaganju i nadam se manje naivnosti.

Nitko ne krivi srbe, susjede, nije bitno koliko si prodao i hvala na ponudi imamo već svoje firme nekih 20-tak godina i znamo zbrojit 2 i 2.

• Laudator
    • July 16, 2021 at 10:21 AM
    Quote from Moller
    Quote from Laudator

Ovdje su manjinci ošišani za min 60.000.000 kn. Koliko je to manje poreza za državni proračun (hallo DORH???), koliko je to manje novca koji bi se prelio u potrošnju (halo Porezna???), koliko je to novaca koji bi se vratio na burzu (halo HANFA???). Zar ćemo popušiti priču da je od 3.500 dioničara samo nekoliko njih i to najbližih vatri bilo vidovito jer u ovoj zabunkeriranoj transakciji Kineskim zidom nisu na drugi način mogli doći do insajderskih informacija.

evo sad će oni odma' dok se vrate s godišnjeg

Predlažete predaju?

• Laudator
    • July 16, 2021 at 10:04 AM

Ovdje zaista treba po onoj Zagorskoj "sve vas bum tužil". Ako su čisti nemaju šta da im gaće budu smeđe.

• Laudator
    • July 16, 2021 at 10:01 AM

Ovdje su manjinci ošišani za min 60.000.000 kn. Koliko je to manje poreza za državni proračun (hallo DORH???), koliko je to manje novca koji bi se prelio u potrošnju (halo Porezna???), koliko je to novaca koji bi se vratio na burzu (halo HANFA???). Zar ćemo popušiti priču da je od 3.500 dioničara samo nekoliko njih i to najbližih vatri bilo vidovito jer u ovoj zabunkeriranoj transakciji Kineskim zidom nisu na drugi način mogli doći do insajderskih informacija.

• Laudator
    • July 16, 2021 at 9:36 AM

Može li mi netko sa sigurnošću potvrditi je li Optima na kraju prodana ili nam i dalje mašu crvenom krpom pred očima. Meni uvjeti kupoprodaje liče na nešto kao kupujem poljoprivrednu zemlju u Nedođiji ali samo ako tuda za godinu dana prođe autoput ili kupio sam 5 apartmana na moru ali samo ako mi u iduće 3 sezone bude 100% popunjenost. Dakle šta je sa tim 3-mj prosjekom od kada se računa, od dana kupoprodaje, odobrenja AZTN, od dana izglasavanja novog ZEM-a jer po trenutnoj situaciji i uvjetima kupoprodaje Optima NIJE prodana.

No da reziimiramo:

- u vrijeme kada nas je korona snašla nestabilne na 3. nozi 3-mj prosjek (¸1.3.-30.6.) je iznosio 5,48 kn (najniža 3,76 i najviša 6,8)

- u vrijeme kada smo shvatili da otezanju nema kraja i da od prodaje nema skoro ništa (1.8.-30.10.) prosjek trgovanja je bio 4,81 kn

- 6 mjeseci prije nastupanja perioda zadnjeg 3-mjesečnog prosjeka (8.10.20-8.4.21) prosjek je bio 5,65 kn

- na današnji dan 3-mjesečni prosjek je 5,19 kn i svaki dan je bliži 5 kn.

Pa neka mi sada netko i dalje baja kako nije bilo epskih manipulacija cijenom u foto finišu. Zašto glave već ne padaju???

Ajmo stručnjaci!!!

p.s. Kafka si čupa kosu u kakvom promašenom vremenu je živio. Kakvih likova za Preobražaj bi našao samo na ovom forumu mogao je napisat 10-tak nastavaka svog romana. Uhvatio komentar jednog od proslavljenih preobraženih Optimista (trenutno nas uvjerava kako smo korektno prošli a do 8.7 Optima je bila jedna divna priča) kako najavljuje JDPL na 120 kn. :D :D :D Bože baci bilo šta, nije bitno je li precizno samo nas satari što više.

• Laudator
    • July 16, 2021 at 9:17 AM
    Quote from renchi

A da li vi primjecujete da je ekipa temeljem povlastenih info jos tamo u travnju izasla na 6 + kuna djelomicno ili sa cijelim iznosom iz Optime ? KK je poceo izlaziti kada su svi kojima je dojavljeno napustili Optimu. Nakon toga je KK urusio cijenu, Flight je znao da se radi o mogucoj prodaji po tromjesecnom prosjeku pa je bajao price i 6,5 EBITDA da bi odrzavao zeljeni prosjek.

Rijetki koji su sjvatili sto se zbiva rekli su nam na forumu da su izasli iz dionice i kada. Ostali koji su trgovalai temeljem povlastenih informacija ne samo da nisu izasli nego su cijenom i manipilirali. Oni su znalci, a mi ostali kmetovi. Ovo treba prijaviti DORH u. Jednom ce DORH neszo i napraviti. Pkgledajte zbivanja u uagrebu.

Pa valjda ima netko testise da napiše detaljnju stručnu kronologiju događaja i pošalje na sve relevantne adrese - od pravosudnih do medijskih. Za medije doduše treba to i malo prevesti na jezik kmetova ali naći će se već neki odmetnuti novinar koji će početi pumpati sa nezgodnim pitanjima. Barem je danas sve zapisano na mrežisvihmreža i zna se tko je šta plasirao u koje vrijeme. Sa nestrpljenjem očekujem odgovor Hanfe potpisan od Velikog Kontrolora.

• Laudator
    • July 16, 2021 at 9:12 AM

Etoimene, izašao iz 5-dnevnog kazamata. Svećano obećavam da više neću u istoj rečenici spominjati riječi AH, KK i kriminal i da ću ubuduće doprinositi raspravi benignim komentarima. Tako mi Admin pomogao!

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Laudator
    • July 16, 2021 at 8:38 AM
    Quote from Barikb
    Quote from Laudator

Upravo prošao ispod Girandelle u Rapcu. Grupa Rusa već tamane koktele💪.

Istraživanja i navike potrošača su pokazala da se kokteli više piju navečer i/ili noću, a manje preko dana. U normalnoj sezoni Rusi ne bi sada pili koktele jer bi legli pred jutro, ali ovo je novo normalno. Nažalost i u tome segmentu je strašno osakaćena potrošnja jer je radno vrijeme ograničeno strogo objekti i u hotelima rade ograničeno neki su zatvoreni pa šalju goste za obroke u druge objekte koji su prilagođeniji itd uglavnom zavrzlame i manja profitabilnost i potrošnja. Rusi zato moraju krenuti izjutra ako žele uživati u koktelima, jer kasno navečer i noć nema ništa. Usporedba bi bila broj prodanih koktela 2019, 2020, 2021 itd... TUI ugovori u Rapcu su poništeni. Između Rusa i Britanaca bila bi neizvjesna borba u ispijanju alkohola. Do penala. Nije Girandella mjesto za takav megdan.

Možda je ovim Rusima ovo zadnji koktel prije spavanja. Koliko galame vjv je.🤣

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Laudator
    • July 16, 2021 at 8:15 AM

Upravo prošao ispod Girandelle u Rapcu. Grupa Rusa već tamane koktele💪. Ne čine mi se nezadovoljni kretanjem dionice i brojem osoblja koje ih poslužuje. No šta oni znaju o "ovoj ugrozi". Btw. Ovaj objekt je lani bio zatvoren. Koliko očekujete slabiji 2.kv od 2020.?

• Laudator
    • July 11, 2021 at 6:45 PM

Kolike su kupnje bile iznad 6 kn sad svima kao loš prosjek 5. Pa o kojem broju diona govorimo. Mensečini da se ovdje slavi zarada za novi mob kao milijunski dobitak.

• Laudator
    • July 11, 2021 at 6:42 PM
    Quote from renchi
    Quote from Marin83

Neko moje mišljenje je da Optima kao firma ne vrijedi pišljiva boba, kupac kupuje isključivo udio tržišta koje Optima ima, jer mu je to jednostavnije od postepenog osvajanja tržišnog udjela, sa brojnim akcijama i paketima koje proizvode isključio gubitak, bar sljedeće 2-3 godine. Uostalom desetak dana prije objave ove vijesti iz Optime su agresivno zvali sve redom, produživajući ugovore i bezobrazno pokušavajući uvaliti još barem nešto u paket, da dignu cijenu.

Narocito je bezvrijedna firma kada vidis da A1 treba samo za grad slavonski brod i postavljanje optike vrijeme od 2020 do 2023. Telemach bi uspio izgradii optiku i bazne stanice po cijeloj dalmaciji i istri - za 10 ili mozda 15 godina. Dobro smo mi i prosli sa cijenom kod takvih razmisljanja :).

Kao što rekoh, sad ekipa ima novi zadatak. Da ovčice rasprodaju sve sa diskontom na diskont. Kreću provale da je sad bolje dobit i 3,5 kn nego 5 i kusur tko zna kad.

• Laudator
    • July 11, 2021 at 6:04 PM
    Quote from Marin83
    Quote from renchi

U Hrvatskoj kada ides u bilo kakav biznis je kao kada izvodis pesa koji je obozavani mucni ljubimac van, a on jede slinavu maramicu. Tako je u Hrvatskoj i sa dionicama i poslovima, sa bilo cim. Necija tuđa slinava maramica.

Neciji su racuni optimalno manje ili vise anemicni :)

Neko moje mišljenje je da Optima kao firma ne vrijedi pišljiva boba, kupac kupuje isključivo udio tržišta koje Optima ima, jer mu je to jednostavnije od postepenog osvajanja tržišnog udjela, sa brojnim akcijama i paketima koje proizvode isključio gubitak, bar sljedeće 2-3 godine. Uostalom desetak dana prije objave ove vijesti iz Optime su agresivno zvali sve redom, produživajući ugovore i bezobrazno pokušavajući uvaliti još barem nešto u paket, da dignu cijenu.

Jedva čekam da mene nazovu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt