1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tovarish

Posts by tovarish

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• tovarish
    • April 5, 2020 at 11:32 AM
    Quote from accountant

Na žalost, nisam ni prije a kamoli sada imao fin. mogućnosti za 4/5 zvjezdica hrvatskih hotela. Radije Booking.com pa deset dana Portugala. U kampove tko nije išao vjerujem ni neće. Još jednom, 95% noćenja su davali stranci. Ako ruše cijene, rušiti će i drugi, jedino ako kuna sklizne na 8-9 kn što mislim da će HNB obraniti, takve su najave.

Ostajem pri ocjeni da ćemo više puta tražiti dno kako bude dolazilo koje kvart. izvješće. Na upravama je da pokažu jesu li dorasli krizi. Upravljanje novcem i radnim kapitalom biti će na kušnji kao nikad prike.

Želim nam svima sreću da prevladamo ovo i oprez - čuvajte glavnicu vaših ulaganja!

A sto to stalno ponavljas jedno te isto?

Visekratno si izrazio svoje misljenje nema potrebe za ponavljanjem. Ako me sjećanje ne vara, to činiš na svakoj temi.... osim na Lencu kojeg očito imaš neku sicu. Budi korektan i argumentirano raspravljaj, ne da opetovano trolas temu jednim te istim argumentma.

Sto tebe na kraju krajeva briga ako će netko izgubiti novce. Problem je očito veći, da slučajno netko ne zaradi.

Ja eto mislim da firma ima odgovoran i iskusan menadžment i vlasnike kojima je kapital dostupan i da RIVP neće propasti. A sad koliko će dionicari zaraditi i hoće li biti dokapa, ako kriza potraje, to nitko još ne može znati. Ne treba zazivati vraga, kad je on već tu, već treba pametno analizirati situaciju i vremenom korigirati procjene. Sada, u ovome trneutku, nitko ne može ništa tvrditi jer ne postoji model niti parametri koje je moguće korektno procijeniti.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tovarish
    • April 3, 2020 at 8:37 PM

Kao da je Market “nevidljivom rukom” nacrtao taj Graf. Tko imalo prati trgovanje Optimom posljednja tri dana mogao je vidjeti aktivno sakupljanje s određenim ciljem. Neću spekulirati da li netko nešto zna, al očito je da su se aktivnosti oko dionice posljednjih dana iz temelja izmijenile.

• tovarish
    • April 1, 2020 at 1:59 PM
    Quote from user35
    Quote from tovarish

Ne nego temeljem procjene, al sigurno ne donosim odluke vrtnjom brojeva u dvojbenom modelu koji prilagođavam kako mi pase falsificirajući brojeve. Nismo bas svi pali s kruske. Neki od nas su odavno u tom biznisu... još od vremena dok su se milenijalci igrali u pješčaniku.

ajde budite molim Vas darežljive ruke pa podijeli tu procjenu sa nama

Nema šanse. Al sigurno necu podešavati model ovisno o tome jesam li ili nisam u poziciji?! A niti pokušavati nešto modelirati s tezom da ukažem na recesiju. Pa nije ulagač u Optimu fond menadžer nego industry insider koji zna procijeniti added value takve firme ili operacije. Ti o tim parametrima, nemaš pojma, nego držiš kažiprst u zraku i “crtaš” šbbkbb varijante. Ili Sto se babi htilo... to joj se i snilo.

• tovarish
    • April 1, 2020 at 1:36 PM
    Quote from user35

za vas nikakve.

pročitajte moj post od maloprije pa vam možda koja sinapsa proradi

jasno da covid-19 nema.

pretpostavljam da vi odluke o kupnji/prodaji donosite čitajući postove?

Ne nego temeljem procjene, al sigurno ne donosim odluke vrtnjom brojeva u dvojbenom modelu koji prilagođavam kako mi pase falsificirajući brojeve. Nismo bas svi pali s kruske. Neki od nas su odavno u tom biznisu... još od vremena dok su se milenijalci igrali u pješčaniku.

• tovarish
    • April 1, 2020 at 1:29 PM

Kakve veze ima recesija sa strateškom kupnjom?

Pa vidiš da Telekomi najavljuju nikakav utjecaj od Covida19 na poslovanje?

Mi još ne znamo ni u kojoj ćemo mjeri imati recesiju, al već diskontiramo vrijednosti za taj utjecaj?

Za neke od potencijalnih kupaca ako ne kupe Optimu “recesija” će biti trajna jer te prihode neće moći nadomjestiti preuzimanjem tudjih udjela na trzistu.

• tovarish
    • April 1, 2020 at 1:21 PM

Mene uvijek fascinira ta naopaka trejderska logika i ganjanje bureka. Kao da će sad netko zavrnuti pipu i vise nikada dionica neće biti 5,5 kuna?!

Većina ljudi zbog takvog ponašanja nikada ne zaradi ozbiljne novce. A i valjda sad kad nema sportskih događanja i klađenje je out, nadomještaju adrenalin iščekivanja rezultata. Zapamtite, ovo vam nije sportska kladionica. Prava lova je negdje na visim razinama.

• tovarish
    • April 1, 2020 at 11:55 AM
    Quote from user35

ja bi sve još još jednom upozorio na trenutnu situaciju u svijetu i šire :)

info MA aktivnosti pale krajem ožujka preko 80% u SAD, svijet 50-60% (izvor investing)

valuacije i multiplikatori prije coronakrize i nakon nemaju veze jedna s drugom, sve multiple trenutno okačene na bilo kojem site su poslovni rezultati YE2019

zaboravite na to

ako ulazite (sebi ozbiljnijim cash-om), do your homework, napravite DCF model i stresirajte ga za narednih 12-16 mjeseci bar 10%-15%

Pa da i ti stigneš ući u poziciju? 😁

Nemoj nas zamajavati.

• tovarish
    • April 1, 2020 at 11:51 AM
    Quote from Moller
    Quote from airfire

na mozes zaustaviti na temelju rekla kazala on ima neku informaciju

dovoljno je pogledati malo pojedinačne transakcije i povezati malo s postovima na forumu, neminovno je moralo doći do naglog rasta, jer je prijetila opasnost da sve ode lagano nizbrdo, kao i ostala izdanja, zato je bilo potrebno pokrenuti uzgon, ako pogledamo promet, pa to je 30ak igrača sa 50000akk kuna i još par sitnijih i kolo je krenulo, pored toga dobar dio je oslobođen na RIVP, jer tamo se malo teže zaigrati milijunima

Ja i ti se vjerojatno ne bi mogli dogovoriti sto ćemo danas marendati, a kamoli oformiti grupu od trisldest ljudi koja će kupovati.

Mene uvijek fascinira kako je dionica bila jeftina na 9, a skupa na 4???

• MDKA (Medika d.d.)

• tovarish
    • March 31, 2020 at 10:40 PM

Evo, proučio sam i vidim rast gotovo svih pokazatelja poslovanja, uz relativnu stagnaciju duga. Nema sumnje da će se dug vjerojatno povećavati, al mislim da to ne predstavlja trenutno neki izvanredan problem za Mediku.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tovarish
    • March 31, 2020 at 10:35 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from jasko

31.03.2020 15:34:16

spacer.gif
    ATLANTSKA PLOVIDBA d.d. - prijava transakcija rukovoditelja (Uredba o zlouporabi tržišta)

https://zse.hr/userdocsimages…32020153407.pdf

Ok, znaci nije prodao, nego stavio na zalozenu poziciju kako smo pretpostavili...

U svakom slucaju ako bude, prodavao duzan je izvjestiti putem ZSE.

Bas me zanima s kojom namjerom?

• tovarish
    • March 31, 2020 at 4:04 PM
    Quote from airfire
    Quote from tovarish

Nema šanse da due dilligence traje mjesecima 15 dana do najviše 30. Vrlo vjerojatno bliže 15. Nije to firma koja posluje na 20 tržišta.

nije u pravu ste kolega, mogli su oni predati odmah ponudu jer manje vise sve znaju,ali sad je na redu igra sa burzom, svaki dan neciji sateliti uspiju skupiti oko 100k dionica i tako vec danima drze cijenu i samo dokupljuju zbog toga im je cilj predati duzi rok za due dill jel ako uspiju skupiti (a mozda su vec i skupili 3mil) to je 5% i razlika je u tom da za tih 5% ne moraju dat 15 i vise kuna kad ih mogu kupiti na burzi ispod 5kn, a istodobno sa razlikom sto moraju manje isplatiti mogu ponuditi vecu cijenu za ostale

Boze me sačuvaj kakve ti scenarije vrtiš po glavi...

• tovarish
    • March 31, 2020 at 3:50 PM
    Quote from airfire

Due dill je upravo u toku ili je gotov,prvo su predane neobvezne ponude sa nekom cijenom koja mora biti prihvatljiva da bi se uopce moglo pristupiti u due dill. U tom roku do 18.03.2020, 99% predali su A1 i UG, ponude su pregledane jel zadovoljavaju kriterije to je 2-5 dana. Poceo je proces due dill za svakog kupca s tim da kupac moze uzeti si rok od nekih max 2 mj da napravi due dill, tek kad zavrsi rok za sve ukljucene kupce počinje predavanje ponuda prema njihovim procijenama, s tim da onda pocinje i cjenjkanje prema gore. Jedino me zanima koliki rok su si uzeli A1 i UG za due dill da bih mogao procijeniti kad je isplata.

Nema šanse da due dilligence traje mjesecima 15 dana do najviše 30. Vrlo vjerojatno bliže 15. Nije to firma koja posluje na 20 tržišta.

• MDKA (Medika d.d.)

• tovarish
    • March 31, 2020 at 11:28 AM
    Quote from tollway

takvo stanje duga u medici traje već barem desetak godina, a ove g bi moglo biti još i gore! istina, država je dužnik koji će to jednom platiti, ali kad moraš uzimati kredu za obrtna sredstva..... ne izgleda najbolje.

A odakle ti znaš za sto su oni uzeli i da li su uzeli kredit?

• tovarish
    • March 31, 2020 at 10:09 AM
    Quote from harpun

Poštovani, Atlantska plovidba d.d. obavještava kako je Upravni odbor tvrtke na sjednici održanoj 30.3.2020. godine donio odluku o opozivu izvršnog direktora gdina lvice Šurkovića.

A čiji je taj Šurković?

Njega su nedavno imenovali. I već su ga torpedirali?!

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…ektore-20190819

• tovarish
    • March 31, 2020 at 9:23 AM

Ja mislim da je to sređivanje računa. Pa Bilbija je ušao na poziv u priču. Pitanje je u kojem smjeru ide kompanija oa je netko odlučio početi srediti “otvorene račune” i razmontirati “trojanskog konja”.

• MDKA (Medika d.d.)

• tovarish
    • March 30, 2020 at 9:43 AM
    Quote from zigass
    Quote from komot

A novaca na računu ima, ako ih lijepo zamole i dobavljači će pričekat, a i banke će im rado posudit ako imaju državu kao osigurač. Država na kraju plati. Kad se to ne desi onda je sve otišlo u klinac. S obzirom da je država smanjila javni dug zadnjh godina, a mogučnosti jeftinog zaduživanja jesu i biti će u ogromnim količinama, mišljenja sam da nam država neće otić u bankrot i da će se Medika naplatit.

kada je stanje u javnim financijama bilo odlično dugovali su veledrogerijama oko 3.5 miljardi sada kada se očekuje raspad javnih financija što će desit što misliš?

Sto će se desiti?

Vidim da ti znaš pa nam napisi da možemo pokrenuti raspravu.

• Turističke dionice i perspektive

• tovarish
    • March 29, 2020 at 1:54 PM

Sve amo to već imali prilike čuti i sve je manje-vise. jasno. Bit će prilike za otpise, to se može i naknadno urediti. Sve će ovisiti o razvoju epidemije i duljini trajanja. U nas, susjednim državama i Europi.

• Turističke dionice i perspektive

• tovarish
    • March 29, 2020 at 10:03 AM

A sto da je država snazno reagirala? Sto bi se promijenilo?

Ako opet neće biti turista koji će puniti kapacitete. Slusam sinoć Ostojica kako trabunja gluposti o tome kako još sve nije gotovo... Svak tko imalo razumije zna da sezonu i hrvatski turizam ove godine može spasiti jedino čudo.

Možemo eventualno tek raspravljati o lošem, jako lošem i najgorem scenariju.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tovarish
    • March 28, 2020 at 10:05 AM
    Quote from mitkko
    Quote from zlocesti

A nama Wall Street piše da ne pokušavamo tajmirati market

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2169829.aspx

To sto je prodao je samo 3% njegove ukupne imovine u Amazonu. To je radio i prijasnjih godina. Evo u nastavku jedan citat.

"Bezos made similarly massive sales of Amazon stock in 2019 and 2017, and has said he sells at least $1 billion of Amazon stock a year to fund his rocket startup, Blue Origin."

Bezos nakon prodaje ima preko 12% Amazona sto prema trenutnim tržišnim cijenama vrijedi preko 110 milijardi dolara.

Lani je doticni bio “težak” 131 mlrd USD.

https://www.forbes.com/billionaires/#2743fe6d251c

• tovarish
    • March 27, 2020 at 2:26 PM

Ja bih zamolio moderatora da obrise sve postove koji insinuiraju nekakvu povezanost top 10 sa cijenom dionice. Pišu se totalne gluposti. Još bi razumio da natucate o tome da članica NO Hanžeković ima povlastene informacije, al ostali koji su već mjesecima ili godinama unutra sigurno nemaju. Zato prestanite pisati gluposti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt