1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Nekretnine opcenito u HR

• Ledica
    • March 13, 2023 at 9:55 AM
    Quote from emil
    Quote from Ledica

Granica za paušalno oporezivanje je 20 kreveta po iznajmljivaču pa ako imaš velike smještajne kapacitete podijeliš to na članove familije kako si gore i napisao bez obzira tko je vlasnik nekretnina jer možeš dati punomoć drugima da iznajmljuju u tvoje ime i za tvoj račun uz dogovorenu proviziju.

Ako sam iznajmljuješ vise od 20 kreveta moraš otvoriti obrt ili d.o.o. ali onda dolaziš pod drugačiji porezni tretman.

???

to provjereno ? negdje to pise? to sto ja imam punomoc ne znaci da to i dalje nije vlasnistvo vlasnika i da su to njegovi kreveti a ne moji.

ako to radi u vase ime i dalje je to vase jer prihod imate vi a ne on.

ako prihod ima opunomocenik onda morate imati neki ugovor o najmu izmedju njega i vas pa samim time potpadate pod porez na iznajmljivanje.

ako imate neki info ili linki da je dovoljno dat punomoc nekom da uzima novce umjesto vas i da onda ni vi ni on ne placate porez slobodno ga stavite ovdje.

thx

Display More

Nemam link , ali imam iskustva iz stvarnog života, znam obitelj koja to tako radi, obveznik paušalnog plaćanja poreza je iznajmljivač, a ne vlasnik nekretnine jer se oporezuje iznajmljivanje , a ne sama činjenica da imaš imovinu tj. da si vlasnik nekretnine.

• Ledica
    • March 13, 2023 at 9:35 AM
    Quote from Laudator

Ide mi na živce ova rasprava oko appartmana pa da se i ja uključim. :D

Po meni samo kućna radinost, dakle iznajmljuješ turistima na lokaciji na kojoj si prijavljen, pa nema veze šta 10 apartmana, 30 kreveta, štalu, garažu može imati neki povlašteni porezni status.

Sve ostale kombinacije, ono 2 vile sa bazenom (izgrađenim na poticaje) ili 11 apartmana na 3 različite lokacije (znam takve primjere). Sorry pajdo ali ti si business i tako ćeš biti tretiran. Koja je razlika uložiti milion oerića u betone i madrace ili strojeve. Uložiš u strojeve i imaš 100 inspekcija na vratu uložiš u madrace i nitko da te pogleda, prijavljuješ koliko želiš.

Primjer iz života: prijatelj ima villu prvi red do mora, rentaju se sobe sa doručkom. U špici napuni i do 50 kreveta. Nitko nije prijavljen na toj adresi. prijavljeni iznajmljivači su žena, punica, sin - ne znam točno kolika je granica da pređeš u nešto porezno ozbiljno ali očito je muljica isplativa. Ujedno ima i mali sezonski kafić na plaži a to je otvarao navrat nanos, kuka kako mu loše radi a ja u sebi komentiram pa naravno kada mora svaki dan nahranit 50 gostiju na doručku. I tu je vjv neka pdv muljica isplativa. Pred jedno 2-3 g. mu je izletilo da mu ostane čistog 60.000 eura, a znam da su stvarno jeftino rentali. U međuvremenu se "opametili" pa mislim da prošlu godinu nije završio bez min 120.000 eura netto.

Tko ga ne pozna i da izdrži odslušat svu njegovu kuknjavu dao bi mu euro za kavu od sažaljenja. Možda se i prima kakva socijalica, ne bi me začudilo.

Granica za paušalno oporezivanje je 20 kreveta po iznajmljivaču pa ako imaš velike smještajne kapacitete podijeliš to na članove familije kako si gore i napisao bez obzira tko je vlasnik nekretnina jer možeš dati punomoć drugima da iznajmljuju u tvoje ime i za tvoj račun uz dogovorenu proviziju.

Ako sam iznajmljuješ vise od 20 kreveta moraš otvoriti obrt ili d.o.o. ali onda dolaziš pod drugačiji porezni tretman.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • March 12, 2023 at 11:53 PM

Mirovinske reforme kao trajno globalno pitanje i dizajniranje mirovinskog sustava-slučaj Hrvatske – anteportas

Ante, sjedi ,pet.👍

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • March 11, 2023 at 10:54 PM
    Quote from tupko
    Quote from accountant

A onima koji će odmah skočiti na zadnje noge i reći da i druge zemlje, koje imaju visoku stopu poreza na nekretnine i nasljedstvo, i dalje imaju visoke cijene kvadrata... mogu odmah odgovoriti : Zadar će biti Zadar, a Zagreb Zagreb, kvalitetne lokacije neće pasti. Ali bi zato ostatak tržišta prodisao, stranci bi shvatili da im se više ne isplati kupiti vikend appt u Splitu, kod nasljeđivanja ne bi se samo dijelilo na jednake dijelove jer bi na svoj dio platio porez, već bi ta nekretnina završila na tržištu i netko bi je uredio.

Kratkoročni efekt bi sigurno bio takav, no nema političara i min. financija s mudima. Eto

Molim za Vaš komentar slijedećeg scenarija:

- troje djece nasljede stan roditelja

- jedno dijete plati porez na svoju trećinu nasljedstva, ali drugo dvoje ne želi

- tko će biti vlasnik stana?

Molim uzeti u obzir Ustav Republike Hrvatske:

- članak 3. : "nepovredivost vlasništva"

- članak 48. : "Jamči se pravo vlasništva. Jamči se pravo nasljeđivanja."

Istina, postoji i članak 50. : "Zakonom je moguće u Interesu Republike Hrvatske ograničiti ili oduzeti vlasništvo, uz naknadu tržišne vrijednosti".

Ali ne zaboravite na događaje iz 1573. godine zbog zlouporabe prava (feudalaca).

Display More

Nitko.

Svo troje djece bit će suvlasnici stana u jednakim dijelovima ukoliko se drugacije ne dogovore ili je oporukom određena drugačija podjela.

Protiv onih koji ne izvrše svoju poreznu obvezu porezna uprava može pokrenuti ovršni postupak za naplatu duga i ovršenicima sjesti na plaću, mirovinu , drugu nekretninu u vlasnistvitvu 1/1, neku drugu imovinu pa čak i na pokretnine Itd.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • March 11, 2023 at 7:21 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Ledica

Pa da srušim Crobex na 2000 ? 😂

Šala mala.

samo?

a ja mislio da barem Vi možete "potpiti" neku manju banku :S

Tsunami nam prijeti i bez moje rasprodaje, možda crobi zaroni i bit će u ponedjeljak “ držte gaće”.

😁

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • March 11, 2023 at 6:35 PM
    Quote from zdenkic

uvijek imate opciju prodati sve dionice i kupiti nekretninu na moru i uzivati u blagodatima neznanja o snjeznoj grudi

Pa da srušim Crobex na 2000 ? 😂

Šala mala.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • March 11, 2023 at 6:06 PM
    Quote from emil
    Quote from Ledica

Niste kolega pažljivo čitali, iznajmljuju se tri sobe s kupaonama, gazdarica sama čisti( čisti ??? ) ,

posteljina iz Lidla, šarena, rohava koja se ne pegla, a nakon završetka sezone dolaze građevinski radnici kojima se predaju ključevi, a susjeda ih malo nadzire i preuzima ključeve kad odu.

To iznajmljivanje bi se trebalo tretirati kao dugoročni najam u neturistucke svrhe i trebalo bi odvojeno voditi evidencije i platiti porez na dohodak, ali tko će to kontrolirati, tko će zaviriti u njihove torbe da provjeri da li su unutra gaće za plažu ili alat… i tako to…..

3 -5 -12 soba je nebitno kad se placa po krevetu. napisali ste 2*300kuna znaci da su dva kreveta u pitanju a ako nisu to je stvar inspekcije a ne poreza i mjenjanje poreza radi utaje. tako su mi smijesni i ovi za ukidanje rada nedeljom jer se radnik treba odmorit i imat nedelju za druzenje s obitelji i odlazak u crkvu. pa nek se odmara neki drugi dan. nek ide u crkvu ponedeljkom .crkva je otvorena. nek se druzi s obitelji svaki dan a ne samo nedeljom. crkveni lobij je tu tolko jak da se radi crkve mijenja zakon. mozda da zatvorimo sve ducane jer se krade po ducanima? zatvoris ducane i eto rijesio si problem kradja po ducanima. to je ta logika koja se primjenjuje oko rada nedeljom i oko neprijavljljivanja viska kreveta kao i iznajmljivanje izvan sezone. ako je netko u nekom prekrsaju treba mu poslat inspekciju pa ako imate saznanja da ona ima vise kreveta posaljite inspekciju. ako znate da je u najmu nakon sezone nekim radnicima posaljite inspekciju .to je posao inspekcija a ne zakona o nekretninama.

ktome sto gazdarica nema pravo na zaradu ak sama cisti? mozda da joj vi dodjete ocistiti i naravno da vam to ne plati jer cemu da se vrednuje vas rad a njen ne.. a vidimo da bi vi to bolje od nje obavili (bar po prici ovdje na forumu). dal je tamo cisto ili nije ce njeni gosti prosudit i to nije na vama . da je tako kako vi kazete onda tamo nikad nitko ne bi dosao i platio tih 570kn po danu

Kolega emil , odustajem od rasprave, predajem se. Samo mali dodatak na znanje da sam ja svoju diplomu nakon nekoliko g. pospremila u ladicu i prihvatila se posla u turizmu, glancala sam sobe i kupaone, čistila zahode, pripremala doručke turistima, radila vrlo zahtjevan i delikatan posao u poljoprivrednoj djelatnosti, vodila svoju firmu, usput rodila i odgojila dva predivna sina, imam puno iskustva na raznim područjima, na vrijeme počela krvavo stečeni kapital ulagati na burzi, od 2005.g i na stranim burzama, a posljednjih 20 g. riješili smo se svega i bavimo se iskljucivo trgovanjem na burzama. Samo sam iznijela jedan konkretan slučaj koji gledam cijelo ljeto koje provodim na moru, ne želim generalizirati,ne želim nikog ocrniti, nisam jalna, nisam ljubomorna na dotičnu gospođu, nisam bila lijena, sad možda malo jesam, ali može mi biti, uredno plaćam velike iznose poreza na dividende i kapitalnu dobit, izložena sam velikim rizicima i noćas sam loše spavala pa mozda zato izgledam svađalački raspoložena, sa strepnjom čekam ponedjeljak, mislim da ona dotična gospođa ne brine brigu da li će ponedjeljak osvanuti crni ili sunčani, ona ni ne zna da se možda nekakva snježna gruda zakotrljala preko bare, a i da zna njene 3 sobe na moru nisu ni u kakvoj opasnosti za razliku od mojih dionica.Eto, toliko od mene.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • March 11, 2023 at 4:26 PM
    Quote from emil
    Quote from Ledica

Ma kolega Paulie , ne smatram ono sto sam napisala u prvim rečenicama svog posta miješanjem države nego samo uspostavom nekakvog reda ponukana primjerom u kući na moru gdje ja imam apartman. Dakle , gospođa iznad moje etaže iznajmljuje 3 sobe turistima preko bookinga, smještajnim jedinica dodijeljene 3* , pa recimo oglašava obiteljsku de luxe bračnu sobu veličine 15m2 sa vlastitom kupaonicom, u stvarnosti je to soba od 8,90 m2, a kupaona jedva da se ugura u nju jedna osoba, nema vise od1,80 m2. U to sam sigurna jer je to bila obiteljska kuća roditelja moga supruga, raspored i kvadratura prostorija na sve tri etaže bila je identična. U špici sezone jedno noćenje ovog ljeta bilo 570 kuna, a godišnji paušal 2• 300 kuna= 600 kuna za sobu i bila je dva mjeseca ful puna.Kuća je stara 40 godina, nerenovirana osim moje etaže koju sam 2016. renovirala u opsegu od recimo 95 % jer sam ostavila nedirnuta samo četiri vanjska zida i postojeće otvore.

Mene je sram i neugodno mi je kad dotična gospođa koja je uzgred rečeno nepismena ( nikad nije bila upisana u školu, a potpisuje se tako da nacrta svoje inicijale )) , od jezika govori samo nekakvu mješavinu bosansko- hrvatskog jezika prima turiste, uglavnom strance. S takvom turističkom ponudom se samo sramotimo.

kazete 570kn *60 dana =34.200kn . tu treba odbit rezije za 60 dana. odbit radnika za 60 dana koji je pospremao za gostima i prao. kolko ostane? kolki je neoporezivi dio na dohodku? pa rad preko studentservisa da ne upadne u porezne skare je 24.000kn. znaci da odbijemo i tih 24.000 od onih 34.000 i te rezije i placu nekom studentu da cisti taj apartman 2 mjeseca ispadne da je i tih 300kn*2 previse jer kako god okrenuli ipak taj apartman trazi i odrzavanje te kupnju nove klime- frizidera-farbanje zidova itd.

zato i imamo clanke das 300kuna godisnje poreza i mozes 300.000 kuna zaradit iznajmljivanjem..

jeje. mozes ak dilas drogu u tom apartmanu s jednim krevetom :D

Niste kolega pažljivo čitali, iznajmljuju se tri sobe s kupaonama, gazdarica sama čisti( čisti ??? ) ,

posteljina iz Lidla, šarena, rohava koja se ne pegla, a nakon završetka sezone dolaze građevinski radnici kojima se predaju ključevi, a susjeda ih malo nadzire i preuzima ključeve kad odu.

To iznajmljivanje bi se trebalo tretirati kao dugoročni najam u neturistucke svrhe i trebalo bi odvojeno voditi evidencije i platiti porez na dohodak, ali tko će to kontrolirati, tko će zaviriti u njihove torbe da provjeri da li su unutra gaće za plažu ili alat… i tako to…..

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • March 11, 2023 at 2:42 PM

Ma kolega Paulie , ne smatram ono sto sam napisala u prvim rečenicama svog posta miješanjem države nego samo uspostavom nekakvog reda ponukana primjerom u kući na moru gdje ja imam apartman. Dakle , gospođa iznad moje etaže iznajmljuje 3 sobe turistima preko bookinga, smještajnim jedinica dodijeljene 3* , pa recimo oglašava obiteljsku de luxe bračnu sobu veličine 15m2 sa vlastitom kupaonicom, u stvarnosti je to soba od 8,90 m2, a kupaona jedva da se ugura u nju jedna osoba, nema vise od1,80 m2. U to sam sigurna jer je to bila obiteljska kuća roditelja moga supruga, raspored i kvadratura prostorija na sve tri etaže bila je identična. U špici sezone jedno noćenje ovog ljeta bilo 570 kuna, a godišnji paušal 2• 300 kuna= 600 kuna za sobu i bila je dva mjeseca ful puna.Kuća je stara 40 godina, nerenovirana osim moje etaže koju sam 2016. renovirala u opsegu od recimo 95 % jer sam ostavila nedirnuta samo četiri vanjska zida i postojeće otvore.

Mene je sram i neugodno mi je kad dotična gospođa koja je uzgred rečeno nepismena ( nikad nije bila upisana u školu, a potpisuje se tako da nacrta svoje inicijale )) , od jezika govori samo nekakvu mješavinu bosansko- hrvatskog jezika prima turiste, uglavnom strance. S takvom turističkom ponudom se samo sramotimo.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • March 11, 2023 at 1:55 PM
    Quote from maratonac

Porez ne neaktivne nekretnine koje zjape prazne da. Obavezno.

Rezultat bi bio samo djelomično postignut, , Hrvati su žilav, lukav i snalažljiv narod pa će nekretnina u kojoj se živi biti u vlasništvu pater familiasa, druga na ženu, treća na sina, četvrta na kćerku, peta na babu Itd.

U našoj državici u stvarnosti kronično smo deficitarni sa adekvatnom zakonskom regulativom, jasnim i poštenim mjerilima, kriterijima, pravilima i nadasve fiskalnim tretmanom i kontrolom te učinkovitim sankcijama, a to su sve odlike uređenih pravnih država.

Potrebno je provesti ponovnu kategorizaciju privatnog turističkog smještaja po strožim kriterijima i mjerilima čime bi se broj smještajnih jedinica znatno smanjio, podigla kvaliteta smještaja, turistička sezona razvukla i na lipanj i rujan i smanjio pritisak na dva udarna prebukirana ljetna mjeseca Uz to naravno ide i porast cijena kvalitetnijeg turističkog smještaja, povećanje stope poreza na zaradu odnosno ukidanje paušalnog poreza i uvođenje poreza na dohodak.

Posljedično povećao bi se broj nekretnina za dugoročni najam sto bi uzrokovalo i pad cijena najma. Studenti i mlađe osobe koje se žele osamostaliti od roditelja pogotovo u priobalnim mjestima lakše bi došli do adekvatnog smještaja, a oni svi troškovi koje je kolega Paulie naveo dijelom bi otpali, a dijelom bi se financirali iz onog oslobođenja u iznosu od 30% koliko ti se od iznosa najamnine priznaje za održavanje i uređenje nekretnine kod dugoročnog najma.

Dalje ne znam jer moja razmišljanja su na nivou malog Ivice, ne bavim se nikakvim iznajmljivanjem, nemam puno nekretnina, ali možda bi tada usporio rast cijena, ili se zaustavila ova suluda pomama za nekretninama.🤷‍♂️

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• Ledica
    • March 8, 2023 at 10:44 PM
    Ministar financija: Iznajmljivači apartmana jesu u povlaštenom položaju, ali...
    MINISTAR financija Marko Primorac izjavio je da još nisu definirane sve mjere u novom vladinom paketu za pomoć građanima i gospodarstvu, no najavio je nastavak…
    www.index.hr

Evo i priznanja, ali neće biti djelovanja, čak ni obećanja. :(

• Ledica
    • March 8, 2023 at 9:43 PM
    Quote from Moller
    Quote from havi

I Kak onda posteno uvest neki porez?

Netko moze imat vise u umjetnickim slikama nego netko u zidovima.

sa slikama zna biti malo problem, znam ja jednoga što je nakupio 600 slika u vili, nije imao više gdje zabijati čavle, pa je morao dio držati u podrumu i onda dođe malo vitra i sve to otpiri ka u Tri praščića, a zidove ne može otpiriti, opet ka u Tri praščića, uglavnom se izgleda sve u životu i vrti oke te priče

Uzelo mu slike, ali sad će mu uskoro dati narukvicu 😁

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • March 8, 2023 at 9:13 PM
    Quote from Normani
    Quote from Vule

Ma ide plenki da kucne u zvono na burzi i otvori trgovinu obveznicama.. vidio da to rade ovi veliki igraci vani 😂😂

https://zse.hr/hr/potpisan-ug…acku-burzu/2597

Fino, i sada, umjesto da lova ode u dionice, ode u obveznice...opet smo izvisili...

Ode lova u obveznice, narodne obveznice za široke narodne mase čiji prinos, naravno ne podliježe oporezivanju, njih kupuju uglavnom starije generacije, sredovječni građani i imućni umirovljenici kojima je to isplatljivije nego novac držati na računima u banci.

Tu i tamo vođen političkom direktivom i osobnim političkim ambicijama iskoči s respektabilnim iznosom i koji mlađi državni dužnosnik , ali to već spada u domenu anomalija.( Baš sam “najgerih” gdje je dosad bio taj novac parkiran, u banci ? )

Dioničari, vecinom mali dioničari su kao što sama riječ kaže MALI i samim time našoj drzavi apsolutno nebitni jer tih nekoliko tisuća koji aktivno, gotovo na dnevnoj bazi trguju dionicama na burzi i čije zarade podliježu plaćanju poreza na kapitalnu dobit imaju utjecaj na politiku i ekonomiju naše zemlje izražen u promilima.

Glasačku mašineriju koja je vladajućima jedino bitna čine 1,3 milijuna umirovljenika, stotine tisuća iznajmljivača soba i apartmana, pola milijuna branitelja i još nekoliko manje važnih kategorija građana i zato je, nažalost porez na kapitalnu dobit NETEMA.

• Ulaganje u obveznice

• Ledica
    • March 3, 2023 at 4:23 PM
    Quote from BudFox
    Quote from D_artagnan

? kako misliš spemiti razliku daj me prosvjetli :/ pa godišnji kupon na obveznicu je 3,65% znači dali su više nego što je bilo u prospektu 3,25%

Fizičkim osobama neće vratiti višak upisanih sredstava, samo institucionalcima

će vratiti oko 450 mil.kn, a kamata je viša od najavljene. Pripremaju se za izbore :)

Pa morali su dignuti prinos kad je svim HDZ-ovim ministrima stigla naredba šefa da dobrovoljno kupe obveznicu , ministar Filipović se isprsio sa čak 100k eura pa da mu ublaže malo što se žrtvovao za vise interese, a Butkoviću žena dala samo 500 eurića, neka oštra gospođa.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ledica
    • March 2, 2023 at 5:41 PM
    Quote from verdi
    Quote from Ledica

Ma dajte kolega verdi , saberite se i ne pokušavajte nam servirati nekakvu svoju objektivnost, jasno je da se tu radi o staroj i puno puta prokusanoj taktici agresora, cisti ratni blef jer Ukrajina ima dovoljno muke i posla obraniti svoj teritorij i potjerati Ruse i nema razloga upadati u Rusiju radi diverzija na automobile u kojima su djeca. Ah, kakvo besprizorno igranje na emocije je to s napadom na nedužnu dječicu pa kako kaže kolega D_artagnan da bi ta diverzija imala imalo smisla trebalo je izvršiti napad na strateške vojne ili infrastrukturne objekte.

Meni ovo izgleda kao potez očajnika s ciljem opravdanja specijalne vojne intervencije odnosno napada na prijateljsku susjednu drzavu pred svojim građanima i huškanje istih protiv Ukrajinaca, a možda i zazivanje pomoći od Kineza.

koliko ja znam taj sajt je azerbejdžanski i ako se želiš približiti istini pratiš treću stranu koja nema učešća u tome ali su ipak dovoljno blizu da vide bolje od nas. ti si pod presijom zapadne propagande gdje je 90% informacija totalna laž i svaki tvoj susret sa istinom ti izaziva šok. treba se naviknuti na istinu i onda izvlačiti zaključke kako ti se dopada. slobodno si to ideološki oboji po vlastitoj volji ali fundament mora biti istina. u psihologiji se to zove perspektiva ležeće ovce. vidiš oko sebe par metara i sad kad netko sasvim normalno zaključi da su ameri minirali njemački plinovod ti uključiš samo poricanje. neeee to nije moguće. kako nije moguće kad svatko normalan to vidi. čisti terorizam i sad ti od njih očekuješ proklamirane zapadne vrijednosti. ne trebam ni pominjati tko je financirao islamsku državu i td. to se gurne pod tepih kao da nikad nije bilo.

Ne bih s vama htjela ulaziti u polemiku jer koliko sam pratila svi su već odustali od toga, samo bi se referirala na dvije stvari iz vašeg posta: zapadnu propagandu i na sindrom ležeće ovce.

- 90 % informacija zapadne propagande je totalna laž. Koliko % informacija istočne propagande je notorna laž ?

- dajem vam obećanje da će se ova moja perspektiva ležeće ovce promijeniti, ustat ću, ma ne samo to, popet ću se na prvo drvo da imam bolju perspektivu i pogled na istinu, uzet ću i dvogled u ruke pa možda tamo negdje daaaaleko na sjeveroistoku Europe ugledam i vas.

Pozdrav i ugodan ostatak dana Vam želim

BB ( Ledica)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ledica
    • March 2, 2023 at 4:30 PM
    Quote from verdi

ne treba donositi nikakve zaključke prateći samo jedan medij koji reciklira informacije onako kako kome paše. ja pratim ove još od sirije i znam da su koliko toliko objektivni. navode se imena sela i počinilaca. to se zove mrežno centrični rat i jako brzo se saznaju imena posade haubice koja je npr. tog i tog dana u toliko sati gađala nekakav objekat. istražitelji prikupe dokaze za eventualno suđenje ako ih žive uhvate. ispod toga je članak o srbskim raketama 122mm u ukrajini.

https://anna-news.info/glavnoe-upravl…anskuyu-oblast/

Ma dajte kolega verdi , saberite se i ne pokušavajte nam servirati nekakvu svoju objektivnost, jasno je da se tu radi o staroj i puno puta prokusanoj taktici agresora, cisti ratni blef jer Ukrajina ima dovoljno muke i posla obraniti svoj teritorij i potjerati Ruse i nema razloga upadati u Rusiju radi diverzija na automobile u kojima su djeca. Ah, kakvo besprizorno igranje na emocije je to s napadom na nedužnu dječicu pa kako kaže kolega D_artagnan da bi ta diverzija imala imalo smisla trebalo je izvršiti napad na strateške vojne ili infrastrukturne objekte.

Meni ovo izgleda kao potez očajnika s ciljem opravdanja specijalne vojne intervencije odnosno napada na prijateljsku susjednu drzavu pred svojim građanima i huškanje istih protiv Ukrajinaca, a možda i zazivanje pomoći od Kineza.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Ledica
    • March 2, 2023 at 12:02 PM

KRIZNI SASTANAK U MOSKVI

Rusi tvrde da je Ukrajina napala Rusiju, Kijev: ‘Dugo smo upozoravali što će se dogoditi‘

Ruska novinska agencija TASS navodi da se ruski gardisti bore protiv skupine koja je danas navodno prešla rusku granicu i ušla u regiju
    Piše:
    T.Š.
    Objavljeno: 02. ožujak 2023. 11:30

<p>Navodni napad na rusko selo</p>

Navodni napad na rusko selo

Twitter, Google Maps

FacebookTwitterE-mail

U ozračju upozorenja Kijeva da Kremlj planira izvođenje operacija pod lažnom zastavom (false flag) kako bi Ukrajinu optužio za eskalaciju sukoba, a Moskva s druge strane upozorava na sve više ukrajinskih napadi na teritorij Rusije, ruski državni mediji u četvrtak javljaju da je ukrajinska izvidnička skupina ušla u regiju Briansk, odmah iznad sjeverne granice s Rusijom.

Uff, nije dobro, Putin krenuo starom provjerenom taktikom.😥

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Ledica
    • March 2, 2023 at 11:33 AM
    Quote from plavi01

Poštovani,

Ako se da podrška ht i adrisu crobex se može još oporaviti. Ovako mala burza a imamo toliko crobexa.

Tako je kolega, ali već me leđa bole koliko podržavam ovog drugog, molim poštovane kolege da i oni malo podupru.😁

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • March 2, 2023 at 11:25 AM
    Quote from Marielena

Mene i sram reći koji postotak su mi brodari u portfelju 😅🙈

I mene je sram, prva brojka nula pa zarez pa tek onda nešto.😁

• Ulaganje u obveznice

• Ledica
    • March 1, 2023 at 4:41 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Ledica

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ce/2442683.aspx

A stvarno se isprsio 💪💪💪….. 500 eura…

No dobro, šapnuli su mu da je samo važno sudjelovati. 😁

Potkapaticiranom je tribalo malo duže da mu objasne,kladim se da mu još nije jasno 😂🤦🏻‍♂️

A rekao je da se mora konzultirati s ženom pa je odluka o investiranju vjerojatno donijeta jednoglasno (jednim glasom, naravno ženinim ) 😁

1. Privacy Policy
  2. Kontakt