Nego danas je petak a nije pala cijena 😅
Svi su još na infuziji 😂
Nego danas je petak a nije pala cijena 😅
Svi su još na infuziji 😂
Zanimljivo bi bilo ustanoviti tko ovako nasilno prodaje po nižoj cijeni, nego što bi inače mogao normalno prodati.
Zanimljivo bi bilo ustanoviti tko ovako nasilno prodaje po nižoj cijeni, nego što bi inače mogao normalno prodati.
Prodaje se ali mislim da se ipak više kupuje...
Neš ti burze i volumena i načina trgovanja.
ATPL ima veći promet nego sve ostale dionice u top 10 po trgovanju.
A pri tome je indikativan spread izmedu bida i aska od 2,7%.
E brate mili tko je tu.....???.
I jedan zanimljiv gap (ako je?) između 390 i 405 kn.......baš me zanima što bi tehničari rekli o tome?.......jel taj gap "premostiv" ili bi se on trebao popunit i zacementirat?.....vidim na temi trgovine u usa da zločka dobro kuži te kratke brzopotezne situacije u trgovanju.......zločkica?
I jedan zanimljiv gap (ako je?) između 390 i 405 kn.......baš me zanima što bi tehničari rekli o tome?.......jel taj gap "premostiv" ili bi se on trebao popunit i zacementirat?.....vidim na temi trgovine u usa da zločka dobro kuži te kratke brzopotezne situacije u trgovanju.......zločkica?
Evo mala domaća zadaća za vrijedne forumaše na temelju fundamentalne analize dok se koege i kolegice ne isprse sa tehničkom analizom.
Koliko bi sa krajem godine mogli biti parametri
1) EV/EBITDA
2) P/E
4) P/NAV
I nakon toga usporediti trenutaćne CAL 22 futurese i usporediti sa pretpostavljenim prosječnim vozarinama u ovoj godini.
Voila
Zloćo ne zna, frankly
Ipak, ova svjećica sa dugim nosom dolje je u stvari pokazan srednji prst nižoj cijeni
Vrti se cijena oko nekakvog fibo.
Nije TA kristalna kugla, šmrcko. Pogotovo na našoj maloj burzi.
Ako mogu baciti grah, dionica ce rasti ako bude rastao BDI i strani brodari, ali sa zakasnjenjem za njima, jer je tako bilo i u padu. Ako BDI nastavi i dalje padati sve ce ostalo nastaviti stagnirati ili padati. Eto, jednostavno zar ne?! Ali tako je, samo pratite BDI. E sad sta je vjerojatnije, rast ili pad BDI-a? Moje misljenje je rast, nakon ovog znacajnog pada BDI-a od 50%, kojeg sam isto najavio na ovoj temi (sjecate se price o Icarusu koji je letio preblizu suncu sa Breakwave-a?!), jer svi pokazatelji govore tome u prilog. Moguc je i nastavak pada, ali po meni manje je vjerojatan (metoda prst palac) od rasta, jer hladna zima u Kini i zagusenost luka, koja je i dalje velika, povecava vjerojatnost rasta BDI-a, pred padom. Promatrajmo i dalje i cekamo snijeg zbog hladne zime?! Evo u Kini vec pada snijeg, pa ce ga biti i za zimske olimpijske igre.
Evo mlo briefinga koji znam da vas zanima.
Bili ste jako aktivni i marljivi u 3 trgovinska dana 29.10. i 02 i 03.11.
Pa evo od ukupno protrgovanih 100% dionica, uspješno ste protrejdali 22,84%, ostatak je odletio iz jednih ruku u druge ruke znači 77,16%.
Od toga je 46,79% otpustilo 5 naših kolega veći dio onih sa drvenom polugom , a ostatak svi ostali.
Eto, nadam se da su rebusi riješeni.
Koliko se vidi nema više drvenih štapova, ostali su pajseri
lijepa količina papira promjenile je ruke......ostaje za vidjeti jesu li to one koje prodaju za 2 god da ne plate porez ili samo one koje hvataju odbijanac i paze da ne postanu padobranac......
A koliko ste bili učinkoviti YTD vidljivo je iz.....
Gotovo ste patuljka pardon Davida pretvorili u Hulka
Bit ce hladno, sto neizbjezno ce dovesti do veceg prometa ugljenom koji cini 60 % (?) prometa ove firme....
Najnize razine indexa za supra/pan u zadnjih 6 mjeseci, trebao bi sljediti neki rebound. Ja ga ocekujem
Tocno po komentarima znam tko je od forumasa kupovao zadnjih dana. Podsjecaju me na kazete kad smo ih okretali na drugu stranu.
Tocno po komentarima znam tko je od forumasa kupovao zadnjih dana. Podsjecaju me na kazete kad smo ih okretali na drugu stranu.
Treba paziti jel sve su to prekaljeni igrači, a tadašnji kupci sadašnji su prodavači kojima nije problem dionicu prodati ni 30% niže za 2 dana.......
to samo izreži i zalijepi selotejpom
znaci nije fond prodavao već 5 ljudi sa foruma ? Nevjerojatno ako je istinito
Treba paziti jel sve su to prekaljeni igrači, a tadašnji kupci sadašnji su prodavači kojima nije problem dionicu prodati ni 30% niže za 2 dana.......
promijenjena je taktika, sve se kupuje po asku, a bida ni nema da ne bi nekome palo na pamet da ga nakiti, pa nije to loša taktika
promijenjena je taktika, sve se kupuje po asku, a bida ni nema da ne bi nekome palo na pamet da ga nakiti, pa nije to loša taktika
da, kupuje se po asku ali "komad po komad" a kad pada ide šakom i kapom.....i don't like it......
da, kupuje se po asku ali "komad po komad" a kad pada ide šakom i kapom.....i don't like it......
sve vidim, ali ne razumijem, probati ću do petka povezati konce
sve vidim, ali ne razumijem, probati ću do petka povezati konce
Pa dovoljno ti je vidjeti otvaranje amera iz zelenog u crveno (nakon zelenih futuresa), i Braemar koje je lagano počeo kliziti i odmah ti je jasno zašto se nitko ne gura na kupnju.....a i kupnja je u ovom padu "uskladištila" cca 25000 dionica i nitko se nema razloga razmetati i trčati u kupnju......no bumo, vidjeli.....možda i okrenu do kraja dana vani....