Tko se čudi zašto raste to što raste svakako se treba zapitati razumije li suštinu trgovanja ovdje.
Bez obzira koliko je teoretsko znanje.
Tko se čudi zašto raste to što raste svakako se treba zapitati razumije li suštinu trgovanja ovdje.
Cilj je da se od bureka napravi burek i jogurt, a ne ljepotica od zabe.
ma da, da me zanimala takva "suština" trgovanja onda bi visio po raznim admiralima i sportskim kladionicama...ali me to nikada nije zanimalo a i previše puta sam vidjeo na kako niskim granama ekipa sa takvom "suštinom trgovanja" okončava karijeru
Kolega, iznenadili biste se...
Zapravo je trejd na stecajusama, ako imas "osecaj za feeling" kad treba uci i izaci puno bolja taktika od fundamentalnog investiranja. Manje se brines, a bolje zaradjujes.
Ja recimo nisam takav, ali primjecujem da to tako jest.
na ZSE se stalno ponavlja ista prica, tvtka x jedan dan ide u stecaj, drugi dan dokapitalizacija, treci dolazi strateski partner, četvrti otpis dugova, peti opet stečaj i tako u krug. sukladno vijestima cijena ode u ponor ili u nebo. ne bih sada nabrajao dionice na kojima je to bio slucaj zato sto ih ima previse i vecina ih znate, ali cinjenica je da netko dobro zaradjuje na takvim vijestima
Cilj je da se od bureka napravi burek i jogurt, a ne ljepotica od zabe.
Upravo to. PTKM najbolji primjer.
samo trebalo je to prepoznati i istražiti i na kraju imati hrabrosti odraditi.
Optima manje od 5 kn
Djuro 2,50
?
Kad nestane djurice, nestaje i zse.
Gdje bi se onda zabavljali ?
50% prinosa u jednom danu, čestitke odvažnima
Kolega, iznenadili biste se...
Zapravo je trejd na stecajusama, ako imas "osecaj za feeling" kad treba uci i izaci puno bolja taktika od fundamentalnog investiranja. Manje se brines, a bolje zaradjujes.
Ja recimo nisam takav, ali primjecujem da to tako jest.
mislim da sada čak više i nije to u pitanju, netko je krenuo u ozbiljniju kupnju takvih firmi, jer se vidi da od turizma više nema ništa, a građevina ima šansu za oporavak, barem neko vrijeme, pored toga, dobar dio se oslobađa iz Opte već kroz nekoliko tjedana, u svakom slučaju, naše su sve dionice podcijenjene i firme koje opstanu biti će zanimljive na ovim cijenama, kod ĐĐ mislim da je spašavanje vojnika Rajana u tijeku, jer neki očito ne mogu prihvatiti da su tamo popušili gadnu lovu
na ZSE se stalno ponavlja ista prica, tvtka x jedan dan ide u stecaj, drugi dan dokapitalizacija, treci dolazi strateski partner, četvrti otpis dugova, peti opet stečaj i tako u krug. sukladno vijestima cijena ode u ponor ili u nebo. ne bih sada nabrajao dionice na kojima je to bio slucaj zato sto ih ima previse i vecina ih znate, ali cinjenica je da netko dobro zaradjuje na takvim vijestima
Zaboravili ste limuzine i ekipu u odijelima sa crnim naočalama
Display MoreOptima manje od 5 kn
Djuro 2,50
?
prinosa? a razlika bid ask? jesu li ti koji su usli danas uspjeli prodati sa 50% zarade? i koliko? za 1000 kn? :))
Display MoreDisplay MoreOptima manje od 5 kn
Djuro 2,50
?
prinosa? a razlika bid ask? jesu li ti koji su usli danas uspjeli prodati sa 50% zarade? i koliko? za 1000 kn? :))
od 15-20 a možda i 30 k kuna su neki pokupili čisto na Đuri, nemojte podcjenjivati prave igrače
koliko to njih? 5 ?? na prometu pd 400 k kn?
dajte molim Vas..
Podsjetnik na 2012.
Podsjetnik na 2012 .g
ĐĐ (DDJH) želi preuzeti Ingru.
Kako će to ipak biti vijest dana, ako ne i tjedna, pa i više, evo i posta u ovako kasno doba.
1. Cijena mogućeg preuzimanja je najavljena za nekih 6 kn, tj. teorijski nekih 80 mil. kn, ali kako je jasno da ne bi svi dioničari prodali, efektivna cijena bi bila valjda nekih 30-60 mil. kn.
Nisam trgovala djuru.
Al' jučer se moglo kupiti po 1,5 kn
To je enormni prinos
Gdje bi se zabavljali da nema djure.
Mladi se ne sjećaju Crnog čelika
Od 20 do 40 kuna, u dva kruga.
dajte molim Vas..
ne govorim samo o današnjem prometu, bilo je toga i po 1.3-1,4 i nije sve kupio B.
dajte molim Vas..
ne govorim samo o današnjem prometu, bilo je toga i po 1.3-1,4 i nije sve kupio B.
B. kao NB?
B. kao NB?
da
Dozvolite da i "stečajuše" imaju ponekad svoj dan. Prije svega malo respekta prema tim firmama jer su to sve redom nekadašnji privredni divovi koji su zbog raznih razloga dospjele tu gdje su. To se može dogoditi svakoj firmi ma kako dobro danas izgledala. Ali dok postoje sve je moguće i razvoj i propast.
Mislim da se sada kao burza nalazimo u zanimljivoj situaciji koju smo već jednom prošli. Zamislite da se nekim čudom promjeni percepcija današnjih štediša i samo dio od onih 300 milijardi kn u čarapama prebaci na burzu. Kako bi tek onda perje letilo na sve strane. No ugušeni prošlim krizama to još uvijek izgleda kao nemoguća misija.
Ali razmislite - nije li slično bilo i prije 2004? Slabo da je itko tada mario i znao za burzu, a kamoli trgovao na njoj. Privatizacija je uništila što je mogla i malo što je ostalo, ali je nešto ipak ostalo. Ali kada su s vremenom cijene dionica počele pomalo rasti i to se pročulo, a ljudi počeli otkrivati da se tu može natući para - eto nas začas u ekponencijalnom rastu do tragične 2008.
Ne zaboravite - povjest se ponavlja, jer ljudi su jednostavno takvi. Jednom kada dionice ponovno postanu "vruća" roba neće trebati nikoga tjerati da dođe ovdje i kupuje, samo do tada će smart money već zaraditi ono što je planirao. Čini mi se da se scena za to upravo postavlja jer i covid će jednom postati prošlost i sve što trenutno izgleda kao bauk u jednom periodu će opet biti slično onome od 2004 do 2008. Ne isto, ali dovoljno slično da mudar trgovac koji zna što radi može od te činjenice sasvim dobro profitirati.
Oh.
Mladi lavovi.
Entuzijasti.
Divno je da vas imamo
Ipak, mi smo tradicionalno zemlja rentijera.
A trenutno imamo deficit od valjda 17 milijardi kuna.
Ona štednja... čisto sumnjam da pripada generaciji u dobi 20 do 40 godina, koja je spremna za promjene
Ma maznut će to mladi lavovi starcima iz čarape , dok budu spavali, pa pravo no burzu.
Inače Toluen je pogodio bit. Da Drukex i Hysterix indikatori podivljaju /čime dobivamo Promoćurix, no kad krenem o tome, bana me se.../