Često se spominje strah od slabog Q1...ne znam da li će biti tako...ali svakako treba uzeti u obzir da će sljedeće godine dobar dio flote morati na ugradnju filtera...drugo je važno pitanje kakva će biti zima....spoje li se te dvije komponente u korist brodara...mogli bi imati povećanje demanda i smanjenje suplaya....treba vidjeti i što će biti s koronom naravno....zasada čitam različita mišljenja o razvoju situacije.
Slabog? Slab ili slabiji? Igra rijeci
Q1 2022 ce biti (nije sigurno) slabiji od Q4 ali ce istovremeno Q1 2021 biti puno slabiji od Q1 2022.
Nekima dovoljni razlozi za rasprodaju a ja mislim da su puno mudriji oni koji kupuju na rasprodaji i da cemo svi znati za 3 mjeseca sve ono sto i znamo danas ali tada ce dionica biti vrijedna kupovanja a ne prodaje. Dokaz za to lezi u razlici izmedu TC Q12021 i TC Q12022.
Posto ce kupovati ovi sta sada prodaju zadrzat su za sebe, biti ce skuplje za veliku vecinu shortera sa vlastitim dionicama ako ne misle sljedece dvije godine bulla na dry bulku provesti cekajuci na bidu.
za 3-4mj prva provjera mojih ocekivanja kada ce se znati koje vozarine ce biti u 1Q.
Krece sezona, graina, soya i sezona ugljena.
Stizi prvi valovi hladnoce sa arktika pa da vidimo kako ce se to rjesiti u Peppa pig worldu.😉
mislim sa ce prije kraja zime moliti da im netko proda ugljen po 250 koji nisu htjeli po 150 kupovati.
Zivi bili...
SNOW will batter the UK over the coming days as an Arctic Blast sends temperatures plunging as low as -7C.
Up to 20 inches of snow are predicted to fall in Scotland starting from Sunday, with the icy weather moving further down the country over the following days.
By Tuesday London and the rest of southern England will see snow meaning the entire UK should have experienced some snow by the middle of next week.