Short LCID.
Ide jako lijepo.
I odmah pokrivanje.
Dosta za danas.
Short LCID.
Ide jako lijepo.
I odmah pokrivanje.
Dosta za danas.
DCI
EPD
osobito potonji, mada sam nekako dojma da suvenergetičari odradili svoje / specijalizirao sam se za plinovođe tipa mplx lp,, oke, mmp, paa...
Brent i WTI
zgodna usporedna tablica većih igrača u plinu u Appalachia bazenu, iz ovog članka: Which Gas Company to Buy in 2022? (Seekingalpha)
kao što je razvidno SWN ima najviše hedžiranog plina za 2023. godinu
za 2022. je već prošla baba s kolačima
sve dok su im cijene sjeverno od njihovih cijena, gube, jer razliku moraju nadoknaditi agentu
i obratno, ako cijena na Henry Hub-u zaroni, sve južno od njihove dogovorene cijene im ne smeta
i nije isto ni koliko proizvode, pa je gornja tablica zgodna da se i to vidi
uglavnom spremite si negdje pa kako ispadne s cijenom plina da znate tko su gubitnici i dobitnici ovisno o razvoju
LCID
short / long
short / long
......
Klonite se marice
https://www.fool.com/investing/2021…tocks-crashing/
Klonite se marice
Nadam se da pricas o dionicama zla sestro
Burza ATH
Brodari i njima slični down.
Znam da volite kupiti dip..
Pogledala sam novu vrstu grafa. Kažu da je dobar za otpore i suporte. I reversal
Na ZIMU- čini se da još nije. Ja bih mu dala šansu dok iza kružića ne uslijedi križić
Vidjeti ćemo. Volumen je malen, možda je reversal blizu
Neka se nitko ne smatra nagovorenim
Još uvijek ne znam kako bih trgovala. Lost. Na candle, na minutni, na swing, na point and figure. Bilo kako , samo ne na sreću
Display MoreBurza ATH
Pogledala sam novu vrstu grafa. Kažu da je dobar za otpore i suporte. I reversal
Na ZIMU- čini se da još nije. Ja bih mu dala šansu dok iza kružića ne uslijedi križić
Još uvijek ne znam kako bih trgovala. Lost. Na candle, na minutni, na swing, na point and figure. Bilo kako , samo ne na sreću
Kako brodari down? Samo ZIM od kontejnera i tankeri zaranjaju. Ostatak plovila dobar danas
Auuuuu brate, kakav kvartal DAC
Rasturili su!
I zaradu i prihode
Idem vidjeti šta kažu za zadnji kv.
Fino!
Display MoreDisplay MoreBurza ATH
Kako brodari down? Samo ZIM od kontejnera i tankeri zaranjaju. Ostatak plovila dobar danas
Bas citam i gledam brodare vani i skoro svi su danas rasli, ok skoro svi, osim ovog mog malog brodara vani, ali valjda bude uskoro i on . Mozda ne gledamo iste grafove. Nadam se da BDI uskoro okrece u plus, jer su gotovo sva brodarska izvjesca za Q3 fantasticna .
Auuuuu brate, kakav kvartal DAC
Rasturili su!
I zaradu i prihode
Idem vidjeti šta kažu za zadnji kv.
Fino!
Ma neću kopirati pokazatelje (zaradu i prihode, sjajni su pa možete i sami pogledati na sajtu)
No ono što zaista veseli su izgledi za zadnji kvartal ali i cijelu 2022. te 2023. godinu:
QuoteDisplay MoreDespite efforts by all participants to alleviate the disruptions... there are no signs that conditions are improving. The main contributing factors are an increase in demand, lack of available vessels to satisfy such demand and low levels of productivity in the ports and other land-based infrastructure.
This situation, despite its negative effect in world growth, had extremely positive effects in our market which continues from strength to strength.
Additionally, as new vessel deliveries in 2022 are actually expected to be lower than in 2021...In 2023, increased deliveries are forecasted, although there will be an offsetting effect from new environmental regulations that will likely tighten the effective supply of vessels due to the anticipated reductions in speed....
We have also expanded our charter coverage and now have in excess of $2 billion of charter backlog. Our share ownership in ZIM - although adjusted as per our usual practice - will also contribute around half a billion dollars to our earnings for 2021 which is outstanding. Our liquidity in terms of cash and marketable securities is still close to half a billion...
Danaos is ensured by existing charters with an average charter duration of 3.3 years... We expect strong market conditions to persist... re-chartering environment into next year and should ensure our stellar performance for the next 3 years.
Danaos’ CEO Dr. John Coustas
dakle izgleda da su oni svojom prodajom rušili i cijenu ZIM-a? evo u odjeljku pišu sljedeće:
Gain on investments
The gain on investments of $59.5 million in the three months ended September 30, 2021 consists of the change in fair value of our shareholding interest in ZIM of $47.2 million and net dividends received on ZIM ordinary shares of $12.3 million. ZIM completed its initial public offering and listing on the New York Stock Exchange of its ordinary shares on January 27, 2021. In June 2021, we sold 2,000,000 ordinary shares of ZIM resulting in net proceeds of $76.4 million. Our remaining shareholding interest of 8,186,950 ordinary shares has been fair valued at $415.1 million as of September 30, 2021, based on the closing price of ZIM’s ordinary shares on the NYSE on that date. Subsequently, in October 2021, we sold 1,000,000 of these ZIM ordinary shares, resulting in net proceeds to us of $44.3 million.
Jučer nakon zatvaranja short SDC i PYPL.
nisam mogao više biti budan, ali PYPL je jako lijepo častio.
Danas imate prije otvaranja PLTR, a nakon AFRM (to su jučer pumpali, da bi na kraju sve završilo skoro u minusu). Tak da, kak se meni čini, a i TA nalaže, hlađenje od jedno 20 dolara po papiru.
Jučer nakon zatvaranja short SDC i PYPL.
nisam mogao više biti budan, ali PYPL je jako lijepo častio.
Danas imate prije otvaranja PLTR, a nakon AFRM (to su jučer pumpali, da bi na kraju sve završilo skoro u minusu). Tak da, kak se meni čini, a i TA nalaže, hlađenje od jedno 20 dolara po papiru.
Edit:
AFRM je tek sutra.
Ne vidim rast na brodarima ??
Kad ga vidiš u svijećicama (onim zelenim) to je već pogled u rear view mirror
Kao i danas hvatati DAC ne znam koliko ima smisla?
Vozarine su okrenule ima dva trgovinska dana, a čini se pomalo i BDI
inače baš taj GOGL nadokupio jedan od gurua s twittera Hannisdahl (#1 global shipping equity analyst by Bloomberg in 2019-2021)
zauzima pozicije prije FI
8.79+0.22 (+2.57%)
At close: November 8 4:00PM EST
8.90 +0.11 (+1.25%)
After hours: 07:57PM EST
Nakon šamaranja zadnjih mjeseci nije puno ali čovjeka veseli, slično i na GNK.
Samo se mrtvi SB i PANL ne miču, ostali su bili korektni
Ne bi se ja štela sa vama svađati
Prije ulaska u poziciju razumno se pitati da li je rast održiv, a to nije jednostavno pitanje
A odgovor na to zahtijeva sat- dva crtanja, nakon kojeg isto nismo posve sigurni.
Na burzi ništa nije sigurno
Short LAZR na 29, pokrivanje sad na 27.90.
Short PLTR na 26.80, pokrivanje na 25.15.