Jučer se malo tržilo, malo TSLA i ponovno PLNR, iako sa užim rasponom.
Od ovih koje pratim stalno FANG je odradio $23.60 do $25.60.
Još dva radna dana do izbora. Treba biti jako oprezan.
Jučer se malo tržilo, malo TSLA i ponovno PLNR, iako sa užim rasponom.
Od ovih koje pratim stalno FANG je odradio $23.60 do $25.60.
Još dva radna dana do izbora. Treba biti jako oprezan.
Futuresi u značajnom minusu, testiraju se potpore...🤔
Biontech i Pfizer izjavili da očekuju rezultate uskoro i ako budu pozitivni, a da im se cini da ce biti, da ocekuju predati FDA-u na odobrenje sredinom studenog. Kako sam rekao, 2tj. max. Nice
Pa ATVI je tek sad vidim imao super rezultate i očekivanja. Bolje sam prosao sve. Valjda se zato i vratila dionica. On a GAAP basis for 2020, we now expect revenues of $7.7 billion, including net deferrals of $425 million. We now expect net bookings of $8.1 billion, $475 million above our August outlook. Već su jednom dizali očekivanja, a sad ih dodatno dižu za 475 mil $. Van svake pameti je da dionica pada. Kazu da tu ne ubrajaju skore prihode od Kine: I'd also note that while Call of Duty Mobile has entered final large-scale testing in China, we do not include material revenue from the region on our Q4 outlook and anticipate monetization will become more meaningful next year. A to im je daleko najprodavanija igrica i ako kinezima isto bude super to ce za buducnost biti odlicno, a o porastu broja igraca da ne govorim. Diablo ce se uskoro krenuti testirati, sto znaci da ce igrica izaci negdje oko ljeta. Ma odlicno je izvjesce zapravo. Nema brige.
zadnji kvartal ATVI-u bi trebao ustvari biti killer od izvještaja, osobito ako se opet zaključamo
po kvartalima, ono što sam vidio na njihovom webu uopće nisu loši, dapače vide se promjene nabolje nakon akvizicije u prihodima
no ono što me buni da su im očekivanja za Q4 za EPS za cca trećinu lošija od ovog kvartala, a ljudi su kao bili ipak vani na zraku, godišnji i to
zato baš i ne volim ovakve dionice, nije to ni klasnični tech pa da izbace neku novotariju i da znaš da će tu poentirati
imam isti problem kao i Buffett
Stvar je zbog priznavanja nekih rashoda u razlicito vrijeme. Onda je jedan kvartal jaci, a drugi slabiji, iako jedno s drugim nema veze. Oni nisu imali niti jednu akviziciju vec dugo vremena. Od kinga prije neki 6 godina. Jos su izbacili neku firmu s nekom igricom iz svoje fransize jer se nisu mogli dogovoriti oko buducnosti igrice, pa su i od tu izgubli prihode, ali kao sto vidimo oni svejedno rastu kao ludi. Mene najvise zanima monetizacija Kine, sto moze biti ogromno za dionicu, jer njihove igrice se bas ne igraju u Kini, a Kina je ogromno trziste za gejmere. Sad su se spojili s Neteasom, kineskom firmom za igrice, koja ih onda priprema za njihovo trziste. Dijele lovu, ali nista ne rade. Diablo Imortal je igrica koju ceka ogroman broj gamera, i privuci ce dodatnih 30 mil igraca. Uglavnom, vidim sljedecu godinu odlicnu. Oni su i jedni od najkonzervativnijih kad govore o očekivanjima, pa ih često dosta nadmaše, kao i ovaj put. Vidim da je broj igraca pao, ali to se i očekivalo preko ljeta, i mislim da je to jedni razlog pada dionice. S njihovim rastom u hladnijim vremenimai koronom ce se sve to vratiti. Ako jos padne kupujem. Uglavnom, nista strasno se nije dogodilo, iako mi se na prvu cinilo gore
nije lako ni u USA donijeti odluku
sad sam naletio na članak da se na ABBV pojavio DeathCross?!
prema TA to bi značilo da komotno možeš uletiti u short poziciju osobito ukoliko kvartal ne bude zadovoljavajući (prije svega operativni CF i stanje duga)
ako se to dvoje poklopi, još ništa od bigamije
najbolje pričekati do iza izbora... hold
Nevezano, to cjepivo od PFE će se proizvoditi i u Hrvatskoj, u Savskom Marofu, u bivšem Plivinom pogonu.
PSX, koga zanima Third-Quarter-2020-Financial-Results: PSX Q3_2020
još uvijek pritisak na rafineriji ALI usklađeni EPS samo (0.01$) prema očekivanih (0.64$)
zanimljivo je da su u kvartalu isplatili $393 mil u dividendu a operativni CF je iznosio $491 mil, za sada nema naznaka smanjenja dividende (kao što je npr. srezao napola ET) pa je div. yield prihvatljivih >8% p.a.
cijena će očigledno još dolje, podbacili su dosta u prihodima (imali su zatvaranje postrojenja radi uragana) a i ev. Bidenova pobjeda zatuči će cijenu još više
no, nekom neprilika a nekom prilika...
ABBV prema očekivanjima: ABBVie beats exp Q3_20
uz to, podižu iznos dividende za 10%, također očekuje se da će narednih par godina podizati dividendu kako bude rasla zarada, uz značajno smanjenje duga
stanje duga još ne nađoh, vjerujem da ga također smanjuju kako je i najavljeno
Šve je crveno
Imam na listi z apromatranje valjd adeset papira, svi u crvenom, pa i PFE. On simboličnih 50 centi, al' ipak
Tesla je ispala it ascending trokuta, treba je čekati na oko 340 .
Na Tesli se uvijek može brzo zaraditi novac, osim kada ne može.
Moraš znati i moći shortati, al' to je tricky posao. Ne ide bez stopa, pa uhvati te premarket, pa belajaaa
Premarket može biti gadan, nisi se ni okrenuo diona ode 20% u krivom smjeru.
Mislim se malo smirit ovih dana što se tiče novih dionica na US marketu, samo pratit. Baš ih uzbuđuju stimulus i izbori, a pored toga korona radi svoje.
Tesla pada na malom volumenu to je dobar znak, hvala kolegice zlocesti pratit ćemo malo.
Ajmo svi, domaća zadaća
Molim one koji vladaju fundamentalnom da pogledaju IRobot IRBT
Ja sam ga nacrtala, ne izgleda loše, verdict nije donešen, može i vamo i tamo. Treba gledati. Može do pedeseatk dolara, al' može i u scallop, jedini je raspon siguran, valjda
Zašto li je papir pao sa 130 dolara na sadašnje niske grane, ima li to veze sa poslovanjem, ili je špekulativne naravi
Pozdrav svima,
Evo i mene napokon u klubu ulagatelja u strane dionice. Nadam se uspjesnoj raspravi na ovoj temi i razmjeni iskustava, te u lijepom postotku zarade, mozda vec i na kraju ove kalendarske godine.
Javno zahvaljujem kolegi @alias sto mi je napokon otvorio oci i koji je zasluzan sto sam napravio izlazak iz svoje komforne zone i odlucio se za ovaj iskorak.
P.S. Trenutno jos proucavam i gledam sto i kako i citam vase postove, te gledam grafove. Zahvaljujem se svima na doprinosu ovoj temi koja nas sve skupa sve vise i vise zanima s obzirom na sve nedostatke na domacoj burzi.
BudFox
Samo pametno i u nista ne srljati. sad pricekati izbore i onda vidjeti gdje dalje. Ono sta je vani drugacije je da je tesko naci dionicu koja je krivo vrednovana, ali ih ima. Najvaznije je za shvatiti da P/B ne znaci potpuno ništa i da ga potpuno treba izbaciti. Takoder P/E ne znaci nista ili vrlo malo, jer postoje growth dionice od kojih se očekuje brzi rast i onda tek smanjenje tog zaostatka. Sve ono sta si naucio na nasoj burzi ti ne vrijedi. Zato i je nasa burza sranje. Kad nades neku dionicu koja te zanima odi na seekingalpha.com i potrazi analize o njoj. Citaj, informiraj se itd. Slobodno pitaj i na pp. Nista ne nagli, jer ima vremena. Za pocetak ulaži u dionice koje su kvalitetne i tesko ceš izgubiti pare. Google je sad mozda na najboljim razinama od kvalitetnijih dionica. Uglavnom, za brodare na ovim cijenam prati gogl i nmm. NMM je najjeftiniji zbog vodstva, a GOGL ima dobru cijenu i vodstvo i najmladu flotu (koja je vecinom na spotu, pa mu rast spot cijena odgovara), pa udi u njega ako vjerujes u sektor. Prvo kreni sa sitnim, pa polako
I pazi se mojih skrivenih namjera
BBBY
Da li je Alias rekao da je to nažešće shortan papir na tržištu ?
E pa jednog će se dana krenuti pokrivati
Propustila bih ovaj mali očekivani rast
Ako nas premarket ne potuče, mislim da je u ponedjeljak Fang u igri
In and Out
Jutros imam vremena, čekam dostavu.
Ne znam što bih rekla, osim da je manje stresno kratkotrajno držati papir. In and Out. Ne držim čak ni swing poziciju, uzmem veću količinu na malu razliku. Dovoljno za dnevni trošak
Kaže Elder da cca godinu dana smijemo trgovati samo male svote. Small lot
Treba upoznati tržište, dinamiku izmjene, ipapire
Za sada mi se ne čini teško, petominutni graf live prijenos, i happy riding.
Ako krene u suprotnom pravcu Out. Ovo je nekako baš vrijeme za to, volatilno je. Mada b bilo sjajno da smo u bullu, al' zakasnili smo za buy and hold
A ako ikada izvučem novac iz Optime, e onda mogu razmišljati o ulaganju vani. Mislim da više nikada neću držati novac samo na našoj burzi, ako ću uopće.
Hoću , velike lijepe papire radi sigurnosti i dividendnog prinosa
Eto pomalo gric, gric pa će se ljudi navući na ovo. Za sve treba strpljenja i ponavljati dok ljudima ne postanu jasne mogućnosti koje postoje, a ogromne su u usporedbi sa ZSE.
Osobno još ne planiram pokretati tu priču, ali upijam sve što mi dođe pod ruku da stvorim dobre temelje za to. Kod mene se pokazalo da dok ne razumijem barem osnove onoga čime se bavim onda to loše završi - faktor sreće 0. Rad i aktivno učenje na svemu (pogotovo greškama) je u mojem slučaju jedina garancija kakvog takvog uspjeha. Zato (više) nikada i nikuda ne žurim i to se pokazalo kao dobitna kombinacija u mojem slučaju. A investiranje je sve samo ne jednostavna priča - vrlo kompleksna i složena stvar i tu se mnogi zeznu jer to olako shvaćaju.
Možda jedna mala primjedba - možda nisam u pravu i to već postoji tu na forumu pa me ispravite, ali bilo bi dobro da postoji nešto kao uputa za apsolutne početnike kako početi s ovim (strane burze). Nemaju svi iste portfelje ni mogućnosti ni znanja, a ovdje postoji bezbroj stramputica u kojima čovjek može lako sve izgubiti dok ne stovri početno iskustvo - ne mislim na same vrijednosnice nego alate koji danas stoje na raspolaganju da se iz RH trguje vani - tehnike, tehnologije, troškovi, rizici, itd. onako ukratko ali jasno.
Puno je toga ovdje već spomenuto, ali nekako mislim da bi bilo dobro to nekako posložiti bazirano na iskustvu vas koji ste već u tome tako da se ne mora uvijek iznova prolaziti mukotrpni proces otkrivanja tople vode što je tu dobro, a što pušiona. Tako da koga to zanima prvo to dobro prouči da ne postavlja nepotrebna pitanja na koja su već dati odgovori.
Mislim da bi puno budućih tradera na stranim tržištima pozdravilo tu mogućnost. Ako pišem bezveze slobodno me ispravite i uputite na propuste u logici ili znanju. Tako se uči.