1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • January 23, 2022 at 11:24 AM
    • #5,761
    Quote from zlocesti

https://www.investing.com/analysis/sp-50…-week-200615589

---------------Now for how I will trade this. I never, ever buy dips. That’s a fool’s game. But bounces? Yes please!

Maybe the market bounces Monday. Or maybe it happens Tuesday. Either way, nothing is going to keep me from jumping aboard that next big rebound.

And now for a quick rant: anyone selling on Friday is an idiot! There are only two ways to handle these situations. Either we sell early or we hold through it. Only fools wait until they get too scared and then impulsively dump everything near the bottom.------------

Ovo će u svakom slučanu mnogi htjet izbjeći.......

Files

IMG-e54ca785e8e9ab0a5ba22659b7d07f36-V.jpg 40.92 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 12:39 PM
    • #5,762

Naletio sam na tablicu sa popisom svih SPAC-ova. Znao sam da svi rone već neko vrijeme, ali nisam bio svjestan da je baš ovako brutalno. Svi redom su u minusu od 50-90% (stanje na 07.12.2021.) Strava!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 23, 2022 at 1:08 PM
    • #5,763

https://www.chartmill.com/documentation/trading-strategies/318-The-Breakout-Strategy

Za one koji još uvijek traže strategiju trgovanja

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 23, 2022 at 1:35 PM
    • #5,764

"long positions should always be bought at the top" (risk management nightmare) + "False breakouts occur frequently" = ?

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 1:43 PM
    • #5,765

Nisam znao da najavljuju da će Njemačka vjerojatno opet u recesiju. Uvod je očekivani pad u Q4 od -0,5-1,0%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-14/german-economy-heads-for-recession-after-shrinking-last-quarter

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • January 23, 2022 at 1:47 PM
    • #5,766
    Quote from mitkko

Nisam znao da najavljuju da će Njemačka vjerojatno opet u recesiju. Uvod je očekivani pad u Q4 od -0,5-1,0%.

https://www.bloomberg.com/news/articles/…ng-last-quarter

Tehnički trebaju 2 negativna kvartala da budu službeno u recesiji. U svakom slučaju, rigidne mjere (posljedično porast cijene sirovina) dolaze na naplatu.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 1:56 PM
    • #5,767
    Quote from goldfinger
    Quote from mitkko

https://www.bloomberg.com/news/articles/…ng-last-quarter

Tehnički trebaju 2 negativna kvartala da budu službeno u recesiji. U svakom slučaju, rigidne mjere (posljedično porast cijene sirovina) dolaze na naplatu.

Da, zato kažem da je pad u Q4 tek uvod. Vidit ćemo kakav će biti Q1, ali kažu da je za sada izgledno da će i on biti negativan.

"Europe’s largest economy shrank by 0.5% to 1% in the final quarter of 2021, according to an estimate released Friday by the Federal Statistics Office. With new Covid-19 cases at a record and the key manufacturing industry still struggling to source components, Dekabank, NordLB and ABN Amro all predict another contraction this quarter.

The size of the year-end slump came as a surprise after the Bundesbank last month signaled only a slight decline was likely. But there’s little sign things will improve soon."

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • January 23, 2022 at 2:06 PM
    • #5,768
    Quote from mitkko
    Quote from goldfinger

Da, zato kažem da je pad u Q4 tek uvod. Vidit ćemo kakav će biti Q1, ali kažu da je za sada izgledno da će i on biti negativan.

"Europe’s largest economy shrank by 0.5% to 1% in the final quarter of 2021, according to an estimate released Friday by the Federal Statistics Office. With new Covid-19 cases at a record and the key manufacturing industry still struggling to source components, Dekabank, NordLB and ABN Amro all predict another contraction this quarter.

The size of the year-end slump came as a surprise after the Bundesbank last month signaled only a slight decline was likely. But there’s little sign things will improve soon."

Svi znaju da je to posljedica covid mjera, ocito zato imaju predikcije koje su poslje dosta bolje, a poznavajuci jacinu njemacke ekonomije, njemci sigurno nece sjedit prekrizenih ruku da potaknu svoje gospodarstvo, ako tko ima fiskalnu snagu to su sigurno oni, osim ako van covida ne bude neka nova veca sila na djelu.

"

The Bundesbank expects “significant momentum” from the spring onward, predicting full-year expansion of 4.2%. Bloomberg Economics expects output to bounce back already in the first quarter -- by at least 0.7% -- as infections drop.

"

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 2:09 PM
    • #5,769
    Quote from StatusQuo
    Quote from mitkko

Svi znaju da je to posljedica covid mjera, ocito zato imaju predikcije koje su poslje dosta bolje, a poznavajuci jacinu njemacke ekonomije, njemci sigurno nece sjedit prekrizenih ruku da potaknu svoje gospodarstvo, ako tko ima fiskalnu snagu to su sigurno oni, osim ako van covida ne bude neka nova veca sila na djelu.

"

The Bundesbank expects “significant momentum” from the spring onward, predicting full-year expansion of 4.2%. Bloomberg Economics expects output to bounce back already in the first quarter -- by at least 0.7% -- as infections drop.

"

Display More

Naravno da neće sjediti prekriženih ruku i da je ovo posljedica covida. To sve piše u tom članku. Na razini godine predviđaju rast. Ovo sam postao jer me iznenadio pad u Q4, nitko to od analitičara nije očekivao.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 23, 2022 at 2:15 PM
    • #5,770

Lijepo da nam je i mitkko navratio

Crtati i trgovati nije isto :S

Rado bih čula što mitkko misli o strategiji za trgovanje dva papira, Energy sektor, to je sada in

Papiri su u uptrendu koji nije bez stramputica.

AM, dividendni papir, to mu je dobar fundament

Swing, long

Čekala bih ga do 9-tke, čekala da vidm zelenu, držala do prvog otpra, i pazila kako se ponaša na razini otpora

Ili CHK

Ista priča, isto dividenda, isti sektor , isti pattern

Što mitkko kaže na to, strategijski

Očekivani swing je cca 10%

Files

AM_2022-01-23_14-07-20.png 69.41 kB – 0 Downloads AM_2022-01-23_14-08-04.png 64.9 kB – 0 Downloads CHK_2022-01-23_14-02-48.png 74.99 kB – 0 Downloads CHK_2022-01-23_14-04-28.png 61.47 kB – 0 Downloads

Edited once, last by zlocesti: Merged a post created by zlocesti into this post. (January 23, 2022 at 2:18 PM).

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • January 23, 2022 at 2:28 PM
    • #5,771
    Quote from mitkko
    Quote from StatusQuo

"

"

Naravno da neće sjediti prekriženih ruku i da je ovo posljedica covida. To sve piše u tom članku. Na razini godine predviđaju rast. Ovo sam postao jer me iznenadio pad u Q4, nitko to od analitičara nije očekivao.

Recimo zanimljivo pocetkom tjedna je bio objavljen ZEW ekonomski sentiment sta je bio poprilicno pozitivan i puno bolji od ocekivanja, sta predstavlja jednu vrstu leading indikatora.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 2:46 PM
    • #5,772
    Quote from zlocesti

Rado bih čula što mitkko misli o strategiji za trgovanje dva papira, Energy sektor, to je sada in

Swing, long

Čekala bih ga do 9-tke, čekala da vidm zelenu, držala do prvog otpra, i pazila kako se ponaša na razini otpora

Ili CHK

Display More

AM otprilike tako kako si nacrtala. Trenutno nije ni na nebu ni na zemlji, čekao bih da eventualno padne do trendlajna i vidio bih kako bi tu cijena reagirala. Budući da je trendlajn ispod 200EMA, taj doticaj sa trendlajnom bi trebao biti kratak, dobro podržan zelenim volumenom i u tom slučaju bih kupio na breakout-u retesta trendlajna i prodao u dva koraka - 50% na pola puta do vrha (dakle na 0,5Fib za slučaj da je taj odbijanac "dead cat", a tu su i sve ostale EMA što toj zoni daje na dodatnom značaju), a ostatak bih ostavio da eventualno odvozi do malo ispod vrha. Tako bih sa malim rizikom na ovom trejdu ostvario prosječno 6,75%. Stop loss bi bio vrlo blizu ulaza.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 23, 2022 at 3:24 PM
    • #5,773

Otprilike isto, samo ja to ne znam tako naučno :S

Hvala mitkko.

Još uvijek se tražim na marketu.

Kažu da- Bulls take the stairs up, Bears take the window down

Market tri puta brže pada nego raste, i najbolji novac u najkraće vrijeme je u shortu, u scalpu

Samo za to treba imati tehniku, i cojones. Svaka je svjećica kada se rodi neutralna, nedužna, mijenja se tijekom te svoje minute, a kakva je znamo tek kada umre... scapl je brza igra.

Al' u ovom se scalpu u pola sata zaradilo više od onih 7 % u swingu dugog vremena trajanja.

Opening range breakout i short, pet minutni i minutni graf. Trebala su dva ulaza, prvi je bio fijasko

Ja bih dakle najradije ovo :S

Files

ROKU_2022-01-23_15-10-04.png 57.32 kB – 0 Downloads ROKU_2022-01-23_15-16-48.png 62.49 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 3:24 PM
    • #5,774
    Quote from zlocesti

Swing, long

Ili CHK

Display More

Ovu CHK gledam sada na mobu, ne izgleda dobro toliki siloviti pullback. Na weekly grafu smo vidjeli veliku bearish divergenciju na RSI, ovotjedna svijeca je bearish engulfing. Ja ovo ne bih dirao bez detaljnije fundamentalne analize, a i u slucaju dobrih fundamenata bih usao tek kada bi se tehnikalije dobro poslozile. Nikako ne sada.

Zasto toliki pad ovih dana? Los FI, mozda isplata dividende, lose vijesti s trzista? Morao bih to sve analizirati, ne znam nista o firmi. Vidim da graf nema veliku povijest. Nova firma? I to je minus.

Znam uletiti u trejd na nekoj dionici koju ne poznajem, ali ta dionica mora biti u jasnom uptrendu, imati jaki momentum, tehnikalije dobro poslozene, a i u tom slucaju gledam da brzo zbrisem na nekim tehnickim razinama. Ova dionica nema zadovoljeno niti jedan od ovih kriterija.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 23, 2022 at 3:28 PM
    • #5,775

Je.

Vidjela se nesposobnost papira da dodirne gorji rub, i pullback je priličan.

Ali bi me dno u retrovizoru i veeeeeelika zelena na velikom volumenu možda i nagovorila na trejd.

Sektor gura se sa sobom, pa i purani lete.

Ovo su bili mid cap papiri, sada idem viriti large cap

Al' ja bih najradije scalp, o jadna ja :/

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • January 23, 2022 at 9:16 PM
    • #5,776

zašto uopće sad gledate TA? ima li to smisla nakon rasprodaje u četvrtak i petak?

pogledajte crvenu svijeću na weekly / monthly Nasdaqu i DJI ... brrrrrr vratili smo se 6 mjeseci unatrag, evo

ali isto je zadnji tjedan i na financijama, energiji koji su vukli ulaskom u 2022.

Russell2000 se vratio nekih godinu dana unazad

ako to nije čisti strah ja ne znam što je? imamo ozbiljniji pullback i sigurnu volatilnost neko vrijeme

najpametnije je čekati dno

ja sigurno neću ništa otvarati (ni zatvarati) od long pozicija dok ovo traje, samo dnevno trgovanje pa kako bog od burze da, idem na dnevni momentum

u čet i pet se dalo dobro zaraditi na shortu poprilično na bilo čemu

evo primjer: ove tri dionice su na svakom portalu bile strong buy na ulasku u prošli tjedan, a pogledajte sada, ispale iz kanala

naime gledao sam ih kao kandidate za swing trade

odlični fundamentalni pokazatelji: sve imaju PE<10 i PEG<0.5

što vrijedi? sve je popucalo i sad valja čekati, mislim da su sad sve tri weak sell

pamet u glavu, čuvajte novčeke!

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 23, 2022 at 9:23 PM
    • #5,777

Uvijek ima smisla učiti, i tražiti nove ideje.

Al' istina je da ne možeš protiv marketa. Kada pada short ili sa strane

Kada raste long ili sa strane

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • January 23, 2022 at 9:28 PM
    • #5,778

tako je Zloćka

evo i ovaj primjer, KB Home stock

ova zelena svijeća je bio earnings koji su rasturili, što se vidi dolje u tablici ispod grafa, PE=9 a PE(fw)=3.6

i onda je došao prošli tjedan, sad je na RSI oko 40, na $40 je dosadašnja potpora, ne bi me čudilo da i to probije prema dolje

ako dionica nakon dobrog kvartala/godine ne može zadržati momentum, o čemu pričamo?

i tako... koju god dionicu otvorim <X

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 23, 2022 at 9:33 PM
    • #5,779

Ovi su optimistčni :S

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 9:48 PM
    • #5,780
    Quote from accountant

zašto uopće sad gledate TA? ima li to smisla nakon rasprodaje u četvrtak i petak?

pogledajte crvenu svijeću na weekly / monthly Nasdaqu i DJI ... brrrrrr vratili smo se 6 mjeseci unatrag, evo

ali isto je zadnji tjedan i na financijama, energiji koji su vukli ulaskom u 2022.

Russell2000 se vratio nekih godinu dana unazad

ako to nije čisti strah ja ne znam što je? imamo ozbiljniji pullback i sigurnu volatilnost neko vrijeme

najpametnije je čekati dno

ja sigurno neću ništa otvarati (ni zatvarati) od long pozicija dok ovo traje, samo dnevno trgovanje pa kako bog od burze da, idem na dnevni momentum

u čet i pet se dalo dobro zaraditi na shortu poprilično na bilo čemu

evo primjer: ove tri dionice su na svakom portalu bile strong buy na ulasku u prošli tjedan, a pogledajte sada, ispale iz kanala

naime gledao sam ih kao kandidate za swing trade

odlični fundamentalni pokazatelji: sve imaju PE<10 i PEG<0.5

što vrijedi? sve je popucalo i sad valja čekati, mislim da su sad sve tri weak sell

pamet u glavu, čuvajte novčeke!

Display More

Bome, svi redom izgledaju loše. Ovo su weekly grafovi. Nekako se veselim vidjeti šta će biti dalje :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,612 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy