Tako nam je svima kolega, bilo je puno takvih prilika gdje sam izašao prerano ali opet bitno je da smo u plusu.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Ja sam imala Modernu na 60 dolara. Šmrcko
-
ZIM 3,80 % gore
Da li je tko uletio ?
Ili su brodari Out ?
Ja sam ponovo in od 44, ZIM mi nikako nije out. Pokusat cu se sjetit ovog posta i nasladjivat nakon Q3
-
ZIM 3,80 % gore
Da li je tko uletio ?
Ili su brodari Out ?
Ja sam ponovo in od 44, ZIM mi nikako nije out. Pokusat cu se sjetit ovog posta i nasladjivat nakon Q3
tako je kolega!
sjećate se kad sam pisao ima nedugo da je u 'ljetnom padu' ZIM završio u rasponu $42-$44
tu se moglo fino upecati dostatna količina
pa je otišao do $51.50, pa oped pad i ispod $48
eno ga jučer opet završio iznad $49
tko ga želi trejdati ima dnevi raspon na njemu oko $1.50
tko ga želi držati, samo nek kupuje dip
pitat ću vas za komentare kad dobijemo FI
-
inače gledam isto kako kolege na drybulk topiku gledaju na zastoje u opskrbi, koliko shvaćam, pozitivno za brodare
a mislim da u stvari ne vide širu sliku
koja se vidi u izvješćima poput ovog Amazonovog: AMZN Q3 earnings (cnbc.com)
ovo je zabrinjavajuće (ne za radnike, naravno):
QuoteCFO Brian Olsavsky said last quarter Amazon was facing steep labor costs as it looks to hire and retain employees, including by doling out $3,000 sign-on bonuses and launching new perks like free college tuition.
On a call with reporters, Olsavsky said Amazon expects to take on $4 billion in costs related to labor and inflation, as well as productivity headwinds in warehouses...
Amazon said its operating profit in the fourth quarter will be in the range of $0 and $3 billion. That’s a significant step down from its operating profit of $6.9 billion in the year-ago period.
ako takva kompanija kao Amazon trpi takve dodatne troškove, uz rast internet prodaje 3% i rast AWS-a 39% (!!)
i uz to kaže da će možda ostvariti nulu operativne zarade u uobičajeno najboljem kvartalu... nema razloga za veselje nikome pa ni brodarima
AAPL nisam proučavao, ali vidim da CEO Cook kaže da su izgubili cca $6 mlrd prihoda zbog opskrbnih uskih grla?!
-
tako je kolega!
sjećate se kad sam pisao ima nedugo da je u 'ljetnom padu' ZIM završio u rasponu $42-$44
tu se moglo fino upecati dostatna količina
pa je otišao do $51.50, pa oped pad i ispod $48
eno ga jučer opet završio iznad $49
tko ga želi trejdati ima dnevi raspon na njemu oko $1.50
tko ga želi držati, samo nek kupuje dip
pitat ću vas za komentare kad dobijemo FI
Ja sam još u ZIM uletio prije Q2 i divke od 2$ i nažalost ispratio pad od 60 do 43 ali još nisam prodao...čekam divku od 30% dobiti u 2022. pa ćemo bit pametniji. Jedino me strah što se nešto priča da će im ugovori za sve ove brodove isteći na kraju 2021 pa je pitanje pod kojim će uvjetima iznajmit nove brodove te kakve će vozarine tada biti.
Rekao je Mintzmyer ako ovakve vozarine potraju do kineske nove gdoine (u što sumnjam) onda nas čeka još pozitivnog ludila.
Sve u svemu Q3 bi trebao biti brutala tako da se još ne vidim skoro vani.
-
Ovaj je izgleda objavio prerano ...
Katastrofalan pad dionica Applea nakon što su rezultati razočarali analitičareDionice Applea potonule su više od pet posto nakon što su kvartalni rezultati tehnološkog diva iznevjerili očekivanjawww.tportal.hr -
Uf, danas mrtvilo mrtvo.
Za sad.
-
Uf, danas mrtvilo mrtvo.
Za sad.
LCDS časti!
-
toga nema jel LCID?
-
-
izgleda da preko bare treba samo čekati...
upravo prodao onaj prvi dio TELL kupljen dan prije obraćanja Putina (kupljeno $3.75, prodaja $3.95) dok sam onu zadnju polovicu riješio već prije uz isti spread ($3.50 prodaja $3.75)
sad gledam jel ću u brodare opet ili SWN (plinaš, ima izvješće kroz koji dan)
slatke brige!
ZIM se izgleda zahuktava?
-
Ovaj je izgleda objavio prerano ...
Dobro je pogodio, osim za % pada. Ali dan je još dug.
-
ZIM ne izgleda loše
Gledam kratki frame, da vidim kao candles.. netko je iskrcao ogroman volumen bez pada cijene... papirić ima obožavatelje
Meni to bullish izgleda, da me ne bi ozbiljno shvatili
-
-
ZIM je trenutno najjača keš mašina na svijetu. Samo ako se ohlade vozarine to se može brzo pokvariti.
-
toga nema jel LCID?
To sam mislio.
Zato se spremamo kupiti par hiljada UVXY-a. Kad dođe vrijeme.
-
Short EQOS na 7.25, 1000 kom, sad smo na 6.75.
Dosta za danas.
-
Pošto nisam nikad trgovao vani...ako netko ima želje i volje objasniti...preko koje platforme se trguje i gdje se plaća porez.
-
Za porez svatko radi kako zna i umije, a za ovo drugo imate temu Brokeri na stranim...
Ima13 stranica, mislim da je dosta toga objašnjeno.
Mi danas mijenjamo sat, ameri tek iduću nedjelju, tako da smo sad tjedan dana u "raskoraku".
Odnosno PM se pali u 9, redovno trgovanje u 14.30, a AM za noćne ptice završava u 01.00.
Ak sam ja to dobro skopčao.
-
Malo nas je, al' smo bučni
245 stranica teksta
Jesu li brodari još In ?
Kako se drži BDI ?
Pogledala SB, kreće se kako smo očekivali
Ne bih se zaletila unutra, čekala bih još malo
I ZIM.
Na 52,80- 53 bila bih jako oprezna
Al' frankly, to je samo plan. U stvarnosti nemamo pojma kuda će market.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun