1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 9, 2022 at 12:11 PM
    • #2,861
    Quote from dionicar

TOcnonali tih 70% vjerojatno ima srednju spremu.. ne podcjenjujem ničiji posao ali logično je da si da manje škole i manje plaćene.. nama u firmi ljudi sa višom školom (3 godine veleučilišta ili sveučilišta ) što dođu na razgovor za posao indirektno kazu da se za manje od 5000 kn ne žele ni razgovarati.. ( ne takvim rijecnikom ali ono u stilu kad ih se pita koliku plaću očekujete svatko odgovori "pa ne bih ispod 5000".) A nikad.nisu u struci radili ..

A da ne govorim da nakon god ili 2 očekuju 8000.. ako mi ne možemo dati ima ko može...sve je to zakon ponude i potražnje.. doduše do pred 5 godina su ljudi molili da ih se uopće zaposli pami na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa koje je onda iznosilo 2400 kn samo da počnu raditi..

kod nas sustav obrazovanja je em loše postavljen, em je zastario, odnosno ne prati trendove gospodarstva...

naime, problem je upravo u tome što vlada percepcija da kao što sam kažeš"logično je da si da manje škole i manje plaćene"...to nije niti ne može biti prirodno, stvar je primjenjivog znanja i vještina, iskustva a ne "visoke škole" odnosno pečata, ne stvara "pečat" dodanu vrijednost nego djelatnik koji bi shodno istoj trebao biti i plaćen ali nama koji još uvjek imamo soc. gosp. model u kojemu drž. i javni sektor generira skoro polovicu radnih mjesta koji su posredstvom sindikata također i "socijalni" partner, isti svojom zaostalom percepcijom iz nekih prošlih vremena diktiraju standarde i realnom sektoru koji je raznim soc. politikama fiskalno i svakako drugo u bitnome opteretio, destimulirao i ograničio rast tržišnog gospodarstva a time i osobnih dohodaka djelatnika real. sektora.

stoga, stvar je društvenog targeta, što mi kao društvo želimo biti, kao do sada partokracija ili tržišna demokracija, očito jedno i drugo ne ide ?(

pr. australija ima dobar model, sa srednjom imaš dostojanstvene prihode kojima možeš ostvariti standarde za mali miran život...kome to nije dosta, ili plača sam(obitelj, krediti), ili se zaposli i kada pokaže ambiciju tvrtka ga šalje na doškolovavanje kao npr. za status bakalarusa a opet iza 35-40, imaju programe još dodatnog školovanja za dipl. ing, dr, i sl. visoke specijalizacije što naravno prate i dohodci ali ti ljudi sa takvim ambicijama su maheri u svome poslu...ali tamo se u svijet rada mladi uključuju sa 19 a u našem sustavu sa 30...razlike je uopće nepotrebno komentirati...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 9, 2022 at 1:25 PM
    • #2,862

tko je svima, koji ne rade za Kolindu, kriv što imaju manje od 8000€, eto neka vam sada Zoki isplaćuje 8000kn, drugi puta razmislite dobro prije izlaska na izbore, jer ćemo do tada biti eurizirani i nemojte opet pogriješiti:)

vidim da se uglavnom osvrćete na neto plaću, a što je uhljebarina kod nas daleko iznad normalnog, to nikoga ne vidim nije briga, pa naše su plaće i poslovanje opterećene svim mogućim nametima od kojeg radnika ili nema ili ima vrlo malo koristi, eno Sever i danas prodaje košarice po 6-7000kn, a njegova već 20 godina preko 15000, a što je najgore, pa ništa ne radi, samo laprda kako bi trebalo, ovo, ono, vako, nako, i 20jest godina tako

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 9, 2022 at 2:03 PM
    • #2,863

evo vam svježe podace

Evo kolika će biti prosječna plaća i mirovina u Hrvatskoj kada uvedemo euro
    www.poslovni.hr

i ovaj dodatak

Bivši ministar gospodarstva s partnerom u rovinjski kamp uložio tri milijuna eura
    www.poslovni.hr

i nemoj da koji opet zaboravi ići na glasanje i neka se glasa što jače

zahvaliti će vam političari novim radnim mjestima ( za minimalac) u njihovim firmama

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 9, 2022 at 3:09 PM
    • #2,864

u cijelu ovu priču oko posla treba unijeti još jednu činjenicu. da li je vaš posao potreban ovom svijetu ili je to izmišljeno radno mjesto. ako ste tokar, bravar, inžinjer ili nešto što je potrebno onda nema problema, ali ako je vaše radno mjesto neko gubljenje vremena, energije i resursa samo da bi se stvorio privid da svi nešto radimo onda je frka. poskupljenjem i nedostupnošću novca u svijetskim tokovima doći će do nas i država se više neće moći zaduživati po par milja .€ dnevno samo da bi se održavao privid. okrenite se oko sebe i sami zaključite koliko bezveznih i nepotrebnih radnih mjesta postoji. ali neće još dugo.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • May 9, 2022 at 3:17 PM
    • #2,865

Nepostoji nepotrebno radno mjesto jer se na tom mjestu ne radi ništa, to je obična pljačka proračuna RH, oni koji to rade su neprijatelji ove zemlje i trebaju se osuditi na dugogodišnje robije, a sav novac sa kamatama vratiti RH.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 9, 2022 at 3:30 PM
    • #2,866

takvih imaš bar 100 000 i oni su zaposleni po nekakvoj političko socijalnoj šemi. pogledaj ministarstva, županije, općine pa dođeš i do podravke koja je ko fol realan sektor ali država tamo dirigira pa zaposli dalićku za neku ogromnu cifru. takvih dalićki u svakoj državnoj firmi ima na stotine. ona sama formalno pravno nije za to odgovorna ali je cijeli sistem nakaradan i pod vanjskim monetarnim pritiskom sve će se to raspasti.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • May 9, 2022 at 3:51 PM
    • #2,867

1990 godine 95% Hrvata je smatralo da osamostaljenjem zemlje i oslobađanjem od velikosrpske agresije imamo potencijala i znanja da u roku 5 godina možemo ekonomski dostići Austriju. Upravo je ovo što navodite gosp. Verdi razlog što smo i nakon 30 godina na početku.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 9, 2022 at 3:56 PM
    • #2,868

Griješite, kolege. Ta radna mjesta jesu potrebna. Ona su potrebna zato jer proizvode glasove na izborima. Tako da nije da ništa ne proizvode.

Dalićka u Podravci je uvreda za cijelu tamošnju upravu, a ljudi su i otišli, bile su obavijesti i na ZSE... Ona dolazi ko padobranac tamo, pojma nije imala o biznisu s hranom i lijekovima, pogotovo ne o Podravci... znala je više nego neka baba s placa zasigurno, međutim bilo bi logično da je netko iz reda postojeće uprave imenovan za predsjenika uprave, a neki niže rangirani rukovoditelj imenovan za člana uprave. To su ljudi koji su daleko bolje upućeni u poslovanje i oni žive tu kompaniju svaki dan. To kaj je bila ministrica ima daleko više smisla.. Politička dužnost, dolazi ko kadrovik, oke.. Ali ovo..da ona vodi tu kompaniju.. cirkus.. Vjerojatno je prije toga par puta u životu malo proletila kroz kakvo godišnje izvješće Podravke, ako i toliko. Ne bi me čudilo da nije nijednom.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 9, 2022 at 4:03 PM
    • #2,869
    Quote from Yieldchaser

Griješite, kolege. Ta radna mjesta jesu potrebna. Ona je potrebna zato jer proizvode glasove na izborima. Tako da nije da ništa ne proizvodi.

Dalićka u Podravcima je uvreda za cijelu tamošnju upravu, a ljudi su i otišli, bile su obavijesti i na ZSE... Ona dolazi ko padobranac tamo, pojma nije imala o biznisu s hranom i lijekovima, pogotovo ne o Podravcima... znala je više nego neka baba s placa zasigurno, međutim bilo bi logično da je netko iz reda postojeće uprave imenovan za predsjenika uprave, a neki niže rangirani rukovoditelj imenovan za člana uprave. To su ljudi koji su daleko bolje upućeni u poslovanje i oni žive tu kompaniju svaki dan. To kaj je bila ministrica ima daleko više smisla.. Politička dužnost, dolazi ko kadrovik, oke.. Ali ovo..da ona vodi tu kompaniju.. cirkus.. Vjerojatno je prije toga par puta u životu malo proletila kroz kakvo godišnje izvješće Podravke , ako i toliko. Ne bi me čudilo da nije nijednom.

njeno najveće dostignuće vezano za Podravku je skuvati juvu od Vegete gosn. Niki

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 9, 2022 at 4:08 PM
    • #2,870
    Quote from plavi05

Nepostoji nepotrebno radno mjesto jer se na tom mjestu ne radi ništa, to je obična pljačka proračuna RH, oni koji rade su neprijatelji ove zemlje i trebaju se osuditi na dugogodišnje robije, a sav novac sa kamatama vratiti RH.

a nu njih

Čemu služi 207 povjerenstva u Hrvatskoj? Ljudi otvaraju koverte, proučavaju groblja iz 2. svjetskog rata...
    Povjerenstvo za nadzor nad radom ovlaštene osobe za obavljanje poslova zaštite na radu i reviziju danog ovlaštenja. Koordinacijsko tijelo za razvoj…
    www.vecernji.hr
  • Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 9, 2022 at 4:12 PM
    • #2,871
    Quote from Moller
    Quote from Yieldchaser

Griješite, kolege. Ta radna mjesta jesu potrebna. Ona je potrebna zato jer proizvode glasove na izborima. Tako da nije da ništa ne proizvodi.

Dalićka u Podravcima je uvreda za cijelu tamošnju upravu, a ljudi su i otišli, bile su obavijesti i na ZSE... Ona dolazi ko padobranac tamo, pojma nije imala o biznisu s hranom i lijekovima, pogotovo ne o Podravcima... znala je više nego neka baba s placa zasigurno, međutim bilo bi logično da je netko iz reda postojeće uprave imenovan za predsjenika uprave, a neki niže rangirani rukovoditelj imenovan za člana uprave. To su ljudi koji su daleko bolje upućeni u poslovanje i oni žive tu kompaniju svaki dan. To kaj je bila ministrica ima daleko više smisla.. Politička dužnost, dolazi ko kadrovik, oke.. Ali ovo..da ona vodi tu kompaniju.. cirkus.. Vjerojatno je prije toga par puta u životu malo proletila kroz kakvo godišnje izvješće Podravke , ako i toliko. Ne bi me čudilo da nije nijednom.

njeno najveće dostignuće vezano za Podravku je skuvati juvu od Vegete gosn. Niki

Ironično da više o poslovanju znamo mi iz te vrlo uske zajednice malih hrvatskih ulagatelja, koji smo svi ili skoro svi u nekome trenutku držali PODR, nego ona koja je bila preokupirana smišljanjem termina tipa 'vjerovničko vijeće', potpuno nepoznatih teoriji i praksi hrvatskog insolvencijskog prava. Takvi poput nje smišljaju i koncepte 'elektroničkih dražbi' za kupnju nekretnina u ovrsi i stečaju. Cijeli sustav je toliko opskuran i kriptičan u opisu da je obični smrtnik u strahu uopće pristupiti takvoj dražbi. U praksi je više nego jednostavan, ali potpuno nepotreban, s obzirom na dosta mali interes. Čemu izbaciti tzv. žive dražbe? Nevjerojatno je u čemu je sve ona imala prste, a i onaj Linić je isto sličan tip.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • May 9, 2022 at 4:33 PM
    • #2,872
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Moller
    […]

Recimo zbog toga da ti netko prije dražbe ne gurne nešto u džep da ne nabijaš baš cijenu.

• Pando
    Početnik
    Reakcija primljeno
    9
    • May 9, 2022 at 4:43 PM
    • #2,873

Na živim dražbama uvijek ista ekipa kupaca i dizača cijena.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 9, 2022 at 5:55 PM
    • #2,874

Nemojte zaboraviti zašto se nekretnine prodaju na dražbi in the first place - kako bi se vjerovnici namirili iz postignute cijene. Dizanje cijene nije loša stvar, a itekako se može nagaziti one koji se koriste mentalnom rezervacijom na dražbi, samo treba zakonom sve regulirati. Ako si dizao cijenu, a nisi imao sredstva za uplatu, gubiš jamčevinu pa bi vidili tko bi se s time igrao. Druga stvar - puno naprednija i moćnija gospodarstva nemaju elektroničke dražbe.

Na tim dražbama se kao kupci pojavljuju bliske osobe istih onih budala koje su otjerale firme u stečaj ili završili osobno pod ovrhom. Kupuju to u bescijenje, a vjerovnike treba dobro izigrati? Kod nas se svi solidariziraju s dužnicima, s kupcima, sa svima ostalima, samo ne s ekipom koja potražuje. Zanimljiv mentalitet Hrvati imaju.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • May 9, 2022 at 6:11 PM
    • #2,875

Elektroničke javne dražbe su puno trasparentnije i manje opskurne od ovih klasičnih. Pod 1. ne dolazi u pitanje je li se poziv na javnu dražbu uopće objavio na nekakvim oglasnim pločama koje nitko ne prati, nego je sve javno dostupno i lako pretraživo. U klasičnin dražbama se neki put "dogodi" da samo pojedinci dobiju podatak o održavanju dražbe i drugim uvjetima. Pod 2. odmah su dostupni svi podaci za uplatu jamčevine te se javno prikazuje koliko ih je uplaćeno, objavljuje se zk izvadak, koji put i građevinsko vještačenje ili druga dokumentacija o nekretnini. Svi uplatitelji jamčevina su vidljivi u postupku jer ih sud mora evidentirati kako bi izvršio povrat. Ja sam kupio nedavno nekretninu u stečajnom postupku i jasno sam vidio sve podatke uplatitelja jamčevine, ali i onih koji su zapravo stavljali ponude (za njih rješenja o povratu idu tek nakon što sam platio cijenu). Pod 3. unatoč zastupanju vjerovnika u brojnim postupcima nije se pokazalo da je izvjesnije namirenje u "klasičnim dražbama" nasuprot elektroničkih čisto jer su lakše pretražive pa mogu sudjelovati kupci iz cijele RH, a ne samo lokalci, nije mi jasno na čemu temeljite takvu pretpostavku...

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 9, 2022 at 6:41 PM
    • #2,876
    Quote from Philidor

Elektroničke javne dražbe su puno trasparentnije i manje opskurne od ovih klasičnih. Pod 1. ne dolazi u pitanje je li se poziv na javnu dražbu uopće objavio na nekakvim oglasnim pločama koje nitko ne prati, nego je sve javno dostupno i lako pretraživo. U klasičnin dražbama se neki put "dogodi" da samo pojedinci dobiju podatak o održavanju dražbe i drugim uvjetima. Pod 2. odmah su dostupni svi podaci za uplatu jamčevine te se javno prikazuje koliko ih je uplaćeno, objavljuje se zk izvadak, koji put i građevinsko vještačenje ili druga dokumentacija o nekretnini. Svi uplatitelji jamčevina su vidljivi u postupku jer ih sud mora evidentirati kako bi izvršio povrat. Ja sam kupio nedavno nekretninu u stečajnom postupku i jasno sam vidio sve podatke uplatitelja jamčevine, ali i onih koji su zapravo stavljali ponude (za njih rješenja o povratu idu tek nakon što sam platio cijenu). Pod 3. unatoč zastupanju vjerovnika u brojnim postupcima nije se pokazalo da je izvjesnije namirenje u "klasičnim dražbama" nasuprot elektroničkih čisto jer su lakše pretražive pa mogu sudjelovati kupci iz cijele RH, a ne samo lokalci, nije mi jasno na čemu temeljite takvu pretpostavku...

Oglasne ploče koje nitko ne prati? Prvenstveno bi trebalo proširiti

oglašavanje i na Njuškalo, Index.hr, Oglasnik, Facebook i ostale naplatne i besplatne servise. Malen bi to bio trošak postupka u usporedbi s ostalim troškovima, pogotovo 'nagrade' za parazita od stečajnog upravitelja koji se izvlači na to da 'prodaja nekretnina nije u njegovoj nadležnosti', nego da ih 'prodaje sud' 'putem Fine' 'na elektroničkoj javnoj dražbi'.. Kako li to samo gordo zvuči. Inače svi prate Finin Očevidnik, je li? Ja sam(kao vjerovnik) sreo ekipe s novcima, seljaka koji imaju brdo love i žele kupiti, ali zaziru od svega toga? Jeste li vidjeli kakav je opis cijelog postupka na Fininim web stranicama? Čovječe, meni koji sam pravo završio se zavrti u glavi od tih gluposti koje su tamo nasr...

Upišite u Google E-dražba izazovi u praksi, ima pdf sa tribine na kojoj je profesor Alan Uzelac postavio gđi.Pezelj pitanja na koja ona nije imala odgovore, tj. nije ih mogla dati..bilo da nije smjela, bilo da se nije usudila... Tko je idejni arhitekt tog sustava? Zašto baš tako? Postoje brojni drugi servisi za dražbe online, koji su puno napredniji od te glupe aplikacije koja se zamrzava i ima 'produžetke' od po 10 minuta pa se otežu nadmetanja i do zore..tko će imat jači optički internet i veću termosicu u koju će stavit kavu pa nu nacijat cijelu noć?

Ja znam o tome sve, kolega.

Sustav je, barem prima facie, zakompliciran do bola i potpuno nedostupan običnom 'civilu' u pravnom prometu. Još nedostupniji nego ono prije. Mogu kupovati u cijeloj Hrvatskoj gdje god se nalazio. Vauu, e.. Pa ako namjeravam istresti milijun dva i više za nešto, bit će mi jako stalo da tamo dođem, pogotovo ako je sve na sudu. Može biti i u prostorijama te divne Fine, ne mora uopće na sudu... I sve se može unositi u računalni sustav tijekom samog nadmetanja.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • May 9, 2022 at 7:01 PM
    • #2,877

Ne mogu se spojiti vaše ideje iz prethodnog posta s ovim zadnjim. Cijeli sustav i ide preko javnog servisa da bi se utvrdilo točno tko se nadmeće za slučaj da se ne plati jamčevina ili ako postoje druge prepreke za stjecanje nekretnine. Svatko može napraviti fejk profil na neslužbenim servisima, a kako će onda sud odrediti čije novce zadržava - od grabežljivca99? Osim toga postoje i druge prepreke, npr. stranci mogu sudjelovati na dražbama za neke nekretnine, a za druge ne ovisno o njihovoj namjeni itd.

Aplikacija je clunky i mogla bi se puno bolje napraviti, ali odradi svoj zadatak. Jedina razlika od klasičnih je što Fina u pozivu prepiše pola Ovršnog zakona tako da i neukoj osobi može biti jasno koje su sve posljedice sudjelovanja na dražbi. To što se ljudi navodno "preplaše" čitanja nekoliko stranica poziva (a u biti prepisanog zakona) pa po tome donose investicijske odluke od nekoliko milijuna ne mislim komentirati. Isto vrijedi i za ljude koji zbog informatičke pismenosti zaziru od toga. Za postaviti aplikaciju i stick treba max sat vremena, može se uvijek naći nekog mlađeg da im to postavi i objasnj za par stotina kuna. Ali kažem to su opet glupe isprike ako se čovjeku svidi nekretnina i investicijska prilika. Kao da ja kažem da mi se više sviđaju vrlo oskudni FI, da bi izbjegao previše brojki i komentara uprave o poslovanju - ne vidim logike u takvom razmišljanju. Filtriranje informacija je nešto što postoji...

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 9, 2022 at 7:24 PM
    • #2,878
    Quote from Philidor

Ne mogu se spojiti vaše ideje iz prethodnog posta s ovim zadnjim. Cijeli sustav i ide preko javnog servisa da bi se utvrdilo točno tko se nadmeće za slučaj da se ne plati jamčevina ili ako postoje druge prepreke za stjecanje nekretnine. Svatko može napraviti fejk profil na neslužbenim servisima, a kako će onda sud odrediti čije novce zadržava - od grabežljivca99? Osim toga postoje i druge prepreke, npr. stranci mogu sudjelovati na dražbama za neke nekretnine, a za druge ne ovisno o njihovoj namjeni itd.

Aplikacija je clunky i mogla bi se puno bolje napraviti, ali odradi svoj zadatak. Jedina razlika od klasičnih je što Fina u pozivu prepiše pola Ovršnog zakona tako da i neukoj osobi može biti jasno koje su sve posljedice sudjelovanja na dražbi. To što se ljudi navodno "preplaše" čitanja nekoliko stranica poziva (a u biti prepisanog zakona) pa po tome donose investicijske odluke od nekoliko milijuna ne mislim komentirati. Isto vrijedi i za ljude koji zbog informatičke pismenosti zaziru od toga. Za postaviti aplikaciju i stick treba max sat vremena, može se uvijek naći nekog mlađeg da im to postavi i objasnj za par stotina kuna. Ali kažem to su opet glupe isprike ako se čovjeku svidi nekretnina i investicijska prilika. Kao da ja kažem da mi se više sviđaju vrlo oskudni FI, da bi izbjegao previše brojki i komentara uprave o poslovanju - ne vidim logike u takvom razmišljanju. Filtriranje informacija je nešto što postoji...

Vidim da Vam nije jasno, kolega. Ne pričam ni ja, ni prof. Uzelac o nejavnom servisu za nadmetanje, nego da bi taj javni servis mogao potražiti uzore u drugim takvim servisima koji već godinama postoje online...To da ste vidjeli koliko je uplatitelja jamčevine, to ste mogli vidjeti tek negdje od početka prošle godine. Šest godina prije toga, od kad postoji taj moćni sustav, niste to mogli vidjeti. Vaša završna riječ će biti u stilu 'ako netko nije dovoljno pravno i informatički pismen, tko mu kriv?'

Čovječe, ja jesam. I kad šaljem ekipu odvjetnicima, jer im ne želim ja davati savjete da ne bi ispalo kasnije da sam ih ja krivo uputio, ti isti odvjetnici pojma nemaju o tome. Iznenadio sam se koliko malo znaju, koliko toga izbace iz usta što je potpuno kontrarno stvarnosti.

Vi opet stvari promatrate kroz svoju prizmu - prizmu kupca. A razlučni vjerovnik? Ostali vjerovnici?

A od čega smo počeli? Počeli smo od Martine Dalić. Jer sam iznio tu osobu kao primjer pojedinaca koji su u poziciji političke moći i tu moć zlorabe u interesu vrlo uskog kruga ljudi, a na štetu mase drugih... Agrokor Vam je najbolji primjer i ona ima veze s time. Znate to. Svi to znamo. Kao što znamo da ne postoji Uskršnji zec, makar to ne možemo dokazati.

Tako smisle razne gluposti koje uopće nisu ni potrebne ni primjerene za hrvatsko društvo.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • May 9, 2022 at 7:42 PM
    • #2,879

Ja sam imao primjedbu na vašu početnu tezu da su klasične sudske dražbe bolje od elektroničkih (čak i u trenutnom obliku), to da li bi se mogle poboljšati je posve drugo pitanje. Uostalom, to kaže i sam Uzelac u tom dokumentu na koji se pozivate.

Promatram stvar iz prizme kupca, iz prizme vjerovnika kako običnih tako i razlučnih koje sam zastupao, kao i dužnika koje sam također zastupao. Nitko od njih nije iskazao zadovoljstvo elektroničkom dražbom, jedino za što je stvarno zgodna sudska dražba je stjecanje nekretnine prijebojem razlučnog vjerovnika za što je realno sustav elektroničke dražbe neprilagođen, u drugim slučajevima nema prednosti...

Jasno mi je otkud je počela priča, ali mi je poveznica bezveze.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 9, 2022 at 8:00 PM
    • #2,880
    Quote from Philidor

Ja sam imao primjedbu na vašu početnu tezu da su klasične sudske dražbe bolje od elektroničkih (čak i u trenutnom obliku), to da li bi se mogle poboljšati je posve drugo pitanje. Uostalom, to kaže i sam Uzelac u tom dokumentu na koji se pozivate.

Promatram stvar iz prizme kupca, iz prizme vjerovnika kako običnih tako i razlučnih koje sam zastupao, kao i dužnika koje sam također zastupao. Nitko od njih nije iskazao zadovoljstvo elektroničkom dražbom, jedino za što je stvarno zgodna sudska dražba je stjecanje nekretnine prijebojem razlučnog vjerovnika za što je realno sustav elektroničke dražbe neprilagođen, u drugim slučajevima nema prednosti...

Jasno mi je otkud je počela priča, ali mi je poveznica bezveze.

Klasične, žive dražbe su sigurno bolje od ovoga kako sada funkcioniraju e - dražbe. Velite, točno se vidi tko je kupac? To iz izvješća Fine? A Vi ste zastupali kupce i vjerovnike? Jeste ih zastupali kad se te nekretnine daju u zakup i/ili najam bliskim osobama smeća koje je napravilo milijunske dugove? Recimo djeci njegovoj? Još im se to da u zakup uz neku simboličnu zakupninu, barem na papiru. Znamo dobro kako se dijeli ostatak. Kako glasuju vjerovnici na skupštini vjerovnika kojim 'odobravaju' takav ugovor? Jel ih se pita uopće? Ili ih nadglasa porezna uprava i banka koje su potpuno nezainteresirane i za interes države i dioničara? Pa se onda kasnije kao kupac opet pojavljuje neka bliska osoba od stečajnog dužnika/ovršenika? Jel imate s time bogatog iskustva? A sud? Sud je potpuno nezainteresiran, kao i DORH. Ona sirovina Milanović je u pravu da je to sve hrpa bitangi i vucibatina. Nemojte ih samo braniti. Mi smo smijurija od države... Kakva informatička pismenost, kakva vladavina prava? Might is right. To kod nas igra. Svjedočio sam da obrazovnog čovjeka pobijeđuje polupismena bitanga i kriminalac koja ima odgovarajuće veze i kontakte, koji sežu još u doba te UDBe koja se tako često u zadnje vrijeme provlači kroz medije.. Sudska kontrola je nikakva? A i tko je po tim sudovima? Pa gle one u Osijeku... Tko nadzire nadziratelje?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      394
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 29, 2025 at 9:38 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 29, 2025 at 9:38 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt