malo o telemach i10 gbit/s optike
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/telemac…a---653579.html
Nova optička mreža trenutno je dostupna na području Novog Zagreba za oko 7000 kućanstava, a do kraja godine taj bi se broj trebao povećati na 70 tisuća.
Nova optička mreža trenutno je dostupna na području Novog Zagreba za oko 7000 kućanstava, a do kraja godine taj bi se broj trebao povećati na 70 tisuća.
Auuu ispade mi kafa! Kao da je Dinamo razbio nekog drugoligaša u 1/16 kupa.
Široke ulice sa crtaćeg stola, nogostupi, drvoredi, instalacije uredne.
Ako ne odigraju pametno, mogli bi oni duže vrijeme ostat Zagrebačka telekom mreža.
KultLicnosti .. baš ste mi uljepšali jutro sa ovim ispade mi kafa
FINALE je tu! meni su na diplomskom studiju ostala 2 najteža ispita za položiti. diplomski studij ima 20 predmeta. i zamislite da sam odustao - nikad ne bih postao magistar!
U
Šta znači dostupna? To su već njihovi korisnici ili je dostupna trenutnim korisnicima HTa, Optime itd pa ako izvoljevaju mogu da se priključe.
Dostupnost ne znači per se korisnike. Većina novih zgrada, ali i starijih ima dostupnu vlastitiu infrastrukturu za vise providera. A samo jedan nudi uslugu korisniku. Od dostupnosti do korisničkog iskustva može biti dosta dalek put.
Display MoreU
Šta znači dostupna? To su već njihovi korisnici ili je dostupna trenutnim korisnicima HTa, Optime itd pa ako izvoljevaju mogu da se priključe.
dostupna znaci da ce biti dostupna Telemach korisnicima. konkretno, po zgradama imate kanalice, e sad, u te kanalice provideri sttavljaju svoje kablove. konkretntno, kod mene, u kanalicama postoji koxijalni kabel preko kojeg se moze dobiti A1 te postoji opcika preko koje se moze dobiti HT i Iskon ( a znamo da je HT vlasnik Iskona).
Preko bakra se moze dobiti bilo koji provider koji je dostupan na tom podrucju jer je logiga da su nasi roditelji djedovi i bake ( ok , sigurno i neki forumasi ovdje koji imaju 40, - 90 godina) gradili "bakrenu" infrastrukturu. konkretno, kad je DT kupio HPT zapravo ej kupio "bakar" i onda je logika bila, da su mrežu sagradili hrvatski drzavljani placajuci prikljucke za telefon valjda 5000 DEM (ajmo rec 20ak tisuca kn). zamislite da danas samo da vam se uvede linija ako ukljucite inflaciju morate dat 30 000 kn...
to je razlog zasto na bakru moze bit bilo koji provider a na optici ne moze (tehnicki moze) ali u konkretnom slucaju, gdje zivim mogu preko koxa dobit A1 a preko optike iskon i HT sto sam vec napisao. uz pretpostavku da A1 ima dostupnu "centralu" tj čvor" na navedenom podrucju, HT/iskn ne bi dopusitli spajanje. ....
nadam se da sam malo objasnio.
Display MoreU
dostupna znaci da ce biti dostupna Telemach korisnicima. konkretno, po zgradama imate kanalice, e sad, u te kanalice provideri sttavljaju svoje kablove. konkretntno, kod mene, u kanalicama postoji koxijalni kabel preko kojeg se moze dobiti A1 te postoji opcika preko koje se moze dobiti HT i Iskon ( a znamo da je HT vlasnik Iskona).
Preko bakra se moze dobiti bilo koji provider koji je dostupan na tom podrucju jer je logiga da su nasi roditelji djedovi i bake ( ok , sigurno i neki forumasi ovdje koji imaju 40, - 90 godina) gradili "bakrenu" infrastrukturu. konkretno, kad je DT kupio HPT zapravo ej kupio "bakar" i onda je logika bila, da su mrežu sagradili hrvatski drzavljani placajuci prikljucke za telefon valjda 5000 DEM (ajmo rec 20ak tisuca kn). zamislite da danas samo da vam se uvede linija ako ukljucite inflaciju morate dat 30 000 kn...
to je razlog zasto na bakru moze bit bilo koji provider a na optici ne moze (tehnicki moze) ali u konkretnom slucaju, gdje zivim mogu preko koxa dobit A1 a preko optike iskon i HT sto sam vec napisao. uz pretpostavku da A1 ima dostupnu "centralu" tj čvor" na navedenom podrucju, HT/iskn ne bi dopusitli spajanje. ....
nadam se da sam malo objasnio.
Da da. Dioničarr ubacio u 5. Brzinu. Respect
Dioničar je dobri duh Optime. Nemojte mi ga žifcirat.
nije baš tema za optimu... Ali što su ovi sve u stanju, ..
To je ono da Bog da imao, pa ne imao.
Joooooj, nervozni..
A sa punim pravom.
Svemu sam se nadala, osim foto finishu
Ajmo ovako.
HT bi to najradije sam usisao preko nekog svog satelita.
Ako već ne može, jer svaka benevolentnost, u ovom slučaju na žalost, ima granica........ onda makar ne bi prodao.
Vip bi kupio, ali ne bi skupo platio. UG bi kupio, al' isto ne bi da mu kožu oderu sa leđa.
Zaba statira do daljnjeg, i tako se vrte u krug. Ovo je najmučnije preuzimanje Ever, mada ni onima u Maestralu nije bilo lako.
Ja bih da se to proda. Svejedeno mi je kome.
Ma nije ovo ništa mučno. Ako se nakon isteka upravljanja HT-a ne dogodi ništa, onda bi mogli vidjeti što je mučno.
Ma nije ovo ništa mučno. Ako se nakon isteka upravljanja HT-a ne dogodi ništa, onda bi mogli vidjeti što je mučno.
Mislim da tek onda kreće prodaja. HT je samo ispunjavao formalnu obvezu da ne dobije po prstima. Njima je svaki dan otezanja vrijedan milijune. E sad, vjerovatno puno njih očekuje 10.7. Big Bang i mogli bi se uspaničarit i pogubiti gadnu lovu. Banka samo čeka da preuzme prodaju. Jednom sam bio u situaciji da sudjelujem u bivšoj firmi u pregovaramo sa bankom oko nekog refinanciranja (pripremao sam dokumentaciju i pisao elaborate o misiji tvrtke u futuru😴). Svj su bili susretljivi, nabrijani za dogovor, sve se može ali na kraju kada smo usporedili nove i stare uvjete banka se nije odrekla niti centa. To mi daje neku vjeru da ni ovdje neće biti drugačije. Da je samo HT u igri sad bi prebacivao štrik preko grane.
HT je satelitsko njemacko govno. Najmanje hrvatsko.
do 1.8 ce biti objavljeno da je prodana optima, kad se zakon sredi ht ce da odugovlaci do zadnjeg dana ali kad ispadne iz igra svicarci i zaba ce nazvati najviseg ponuditelja i to je to. Zasto bi ht dopustio prodaju konkurenciji prije nego mu to zakon nareduje, pa i ja bih tako ako gledamo sa njihovog stajalista. Ja osobno cekam da prode 10.7 objave da je ht izgubio upravljanje, drhtave rucice krenu s prodajom i evo me na kupnji 😁, za sad sam siguran da 8kn dobijam a vidit ce mo posljednju ponudu
Znači kažeš (karikiram) da je HT tražio 50kn po dionici (znajuci da niko neće uzeti) i time si formalno osigurao max iskorištavanje opte do 10.7 a zadovoljava nalog regulatora. Ili na nemi način opstruira prodaju.
Onda nakon 10.7 kao zaba uzme tel u ruke i zove ko je najviše ponudio.
Ht si time izbija: pregovaracku cijenu dionice i rješavanje duga. Zar više vrijedi držanje opte mjesec, dva pod upravljanjem nego da ga se izbaci iz namira i pregovora o cijeni.
Ja mislim da je sve dogovoreno samo je HT uspio dogovoriti termin stupanja na snagu prodaje. Ili ako je UG u igri, čeka se zakon da se rješi. Nešto od toga...naravno, svašta je moguće i još 100 kombinacija.
Ma niš ja ne kažem. Imam 100 verzija kojima se tiješim (ono krpica, palac u usta i položaj fetusa) i 1 koju potiskujem u podsvijest.
HT je satelitsko njemacko govno. Najmanje hrvatsko.
A moja punica misli da je to hrvatska firma.
Kak ovi mudri kupci ne kuže koliko
su izgubili do sada kaj nisu kupili OPTE ?
Pa dobro čemu pod milim Bogom služi već nekoliko mjeseci credit suisse.... Tko vodi prodaju ht ili oni?