AL nitko da bi potegao po asku... disciplirani neki kupci.
nije li zabranjeno sam od sebe kupovati
Dali ste znali za ovo ...
Znao sam. Piše na teletraderu.
opet Kopsejak prekjucer +844 komada od 1287 protrgovanih
Znao sam, ništa bez našeg kolege ovih dana. On čisti polako
ja misli da je naš Krešo ipak igrač i da zna znanje hehe. netko je spomenuo na formu da ( poslovnom) ako bude prosijek bit ce dobro.. ali i dalje stojim pri svome: ZABA po 10
netko je spomenuo na formu da ( poslovnom) ako bude prosijek bit ce dobro.. ali i dalje stojim pri svome: ZABA po 10
Škicnuo sam na taj forum i vidio sam taj post danas - bananarama (amarananab) je vjerojatno prodala pa lupeta gluposti.
Do neki dan je pjevala borbene.
Inače, stvarno su smješni, zapravo patetični ti ljudi koji prate prosjek na Optimi.
Ne razumiju/ne žele razumjeti (prave se grbavi) da prosjek u slučaju preuzimanja Optime nema ama baš nikakve veze s ničim, jer kupac po Zakonu o preuzimanju dioničkih društava mora platiti svima onoliko koliko je platio većinskim vlasnicima, a sigurno im neće dati ponudu po nekakvim prosjecima na kilavoj ZSE.
Ili će dati neku junačku ponudu koju će prodavatelj prihvatiti ili neće biti nikakve ponude.
Display Morenetko je spomenuo na formu da ( poslovnom) ako bude prosijek bit ce dobro.. ali i dalje stojim pri svome: ZABA po 10
Škicnuo sam na taj forum i vidio sam taj post danas - bananarama (amarananab) je vjerojatno prodala pa lupeta gluposti.
Inače, stvarno su smješni, zapravo patetični ti ljudi koji prate prosjek na Optimi.
Ne razumiju/ne žele razumjeti (prave se grbavi) da prosjek u slučaju preuzimanja Optime nema ama baš nikakve veze s ničim, jer kupac po Zakonu o preuzimanju dioničkih društava mora platiti svima onoliko koliko je platio većinskim vlasnicima, a sigurno im neće dati ponudu po nekakvim prosjecima na kilavoj ZSE.
Ili će dati neku junačku ponudu koju će prodavatelj prihvatiti ili neće biti nikakve ponude.
po mom misljenju za 1-2 mjeseca cemo znati nasu junacku i naseg junaka
Junaci koji zazivaju prosjek nikada nisu u banku išli razgovarat o problemu sa vraćanjem kredita.
Zanimljiv je ovaj kratki dokument o preuzimanjima i spajanjima (M&A) u telekom industriji:
https://www.bain.com/contentassets/…telecom_m_a.pdf
Ukratko:
Kazu, na zasicenom trzistu kao sto je telekomunikacijsko, preuzimanja su najbolji nacin rasta ili proširivanja poslovanja. Preuzimanja mogu biti zbog porasta (scale), proširivanja poslovanja (scope), stjecanja infrastrukture (infrastructure). Posto je veliki broj preuzimanja vec odrađen, ostao je mali broj prilika i to dovodi do povecanja cijene takvih preuzimanja. Također dolazi i do toga da regulacijske agencije sve češće odobravaju takva spajanja uz neka ograničenja.
Uglavnom, koga zanima nek baci oko. Dokument je iz 2019, ali sigurno aktualan i sada i na našem tržištu.
Meni se čini da je Optima ovdje u odličnoj poziciji jer uz korisnike nudi i infrastrukturu sto joj dosta povecava cijenu i izgleda bas odlična kupnja za Telemach koji bi Optimom dobio i scale i scope i infrastructure, a sa druge strane ni A1 sigurno nece sjediti skrštenih ruku.
Ostaje nam čekati...
Display Morenetko je spomenuo na formu da ( poslovnom) ako bude prosijek bit ce dobro.. ali i dalje stojim pri svome: ZABA po 10
Baš i ne. Kupac može ponuditi za paket (tender) manju cijenu od burzovne. Ako inv banka to prihvati, onda ide ponuda za preuzimanje ali po tronjesecnom prosjeku.
Naravno da to nije izvjesno ali je moguce.
Da je npr cijena na burzi napucana na 12kn, a inv banka prihvati 10 koliko nudi kupac onda je isto bitan prosjek. Uglavnom cim je veci, veca je margina sigurnosti.
Pa šta je ovo danas. Hoće li nam to netko pokvariti prosjek?
Mene cudi da Kresino kupovanje zadnjih par mjeseci nije potaknulo male investitore da grickaju trenutnu cijenu.
Na drugim izdanjima se trci i na osnovi info clanka iz 24sata
Mene cudi da Kresino kupovanje zadnjih par mjeseci nije potaknulo male investitore da grickaju trenutnu cijenu.
Na drugim izdanjima se trci i na osnovi info clanka iz 24sata
nema blog
Baš i ne. Kupac može ponuditi za paket (tender) manju cijenu od burzovne. Ako inv banka to prihvati, onda ide ponuda za preuzimanje ali po tronjesecnom prosjeku.
Slažem se da teoretski taj primjer drži vodu, ali su šanse da se ostvari jednake nuli.
Niti bi se neki kupac blamirao pa ponudio 5 kn po dionici Optime, jer se ne prodaje polovni mobitel na njuškalu, niti mi zvuči moguće da investicijska banka ima mandat prihvatiti bilo koju cijenu.
Da je npr cijena na burzi napucana na 12kn, a inv banka prihvati 10 koliko nudi kupac onda je isto bitan prosjek. Uglavnom cim je veci, veca je margina sigurnosti.
Eh da je barem situacija takva, ali je to SF, daleko smo od toga,
Prosjek mi nije apsolutno nikakva margina sigurnosti jer ako nema kupca nikakav prosjek mi neće održati dionicu da ne potone ispod 5 kn, a ako kupca ima, nikakav prosjek mi neće zadržati dionicu da ne skoči iznad 5kn.
PS
vidim da se neki baja okuražio pa lupio po asku za promjenu
izgleda da smo u zadnjih 400 metara ovog maratona, kad zatvorimo iznad 5,50 onda idemo u zavrsnicu
Display MoreZanimljiv je ovaj kratki dokument o preuzimanjima i spajanjima (M&A) u telekom industriji:
https://www.bain.com/contentassets/…telecom_m_a.pdf
Ukratko:
Kazu, na zasicenom trzistu kao sto je telekomunikacijsko, preuzimanja su najbolji nacin rasta ili proširivanja poslovanja. Preuzimanja mogu biti zbog porasta (scale), proširivanja poslovanja (scope), stjecanja infrastrukture (infrastructure). Posto je veliki broj preuzimanja vec odrađen, ostao je mali broj prilika i to dovodi do povecanja cijene takvih preuzimanja. Također dolazi i do toga da regulacijske agencije sve češće odobravaju takva spajanja uz neka ograničenja.
Uglavnom, koga zanima nek baci oko. Dokument je iz 2019, ali sigurno aktualan i sada i na našem tržištu.
Meni se čini da je Optima ovdje u odličnoj poziciji jer uz korisnike nudi i infrastrukturu sto joj dosta povecava cijenu i izgleda bas odlična kupnja za Telemach koji bi Optimom dobio i scale i scope i infrastructure, a sa druge strane ni A1 sigurno nece sjediti skrštenih ruku.
Ostaje nam čekati...
Uh kolega bome ste počastili danas pa ste ovo podjelili sa zajednicom, priznajem da pazite na zajednicu više od većine ovdje, sto je pohvalno, a valjda ima istine i u onoj "sharing is caring", iako ste nekima a i meni danas ovim dokumentom potjerali prodaju na više razine, iz moje perspektive zaželio bi si da ste jos malo sačekali pa da skupljamo od nevjernika. No dobro, nisam nezadovoljan, siguran sam da se većim dijelom neće niti razumjeti pročitano, a vama jos jednom sve pohvale.
izgleda da smo u zadnjih 400 metara ovog maratona, kad zatvorimo iznad 5,50 onda idemo u zavrsnicu
Tih zadnjh 400 metara traju sad več skoro dana.......
pripremite se jer uskoro kreće prica pa vidjelo se iz aviona da ide gore a i svi su vec unutra itd...
pripremite se jer uskoro kreće prica pa vidjelo se iz aviona da ide gore a i svi su vec unutra itd...
ja vidim da nema kolegice zloćke, ona hoće potvrdu na grafu, izgleda još crta, a vidi se stvarno da je proboj 6 kn na vidiku