Ovo je ocigledno dogovoreno...tko iza toga stoji? Tu bi netko mogao dobro na..... I ovi su se skrivali pa su sad pune novine i tv njih....
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ovo je ocigledno dogovoreno...tko iza toga stoji? Tu bi netko mogao dobro na..... I ovi su se skrivali pa su sad pune novine i tv njih....
a možda oni i prodaju, sada su se posvađali i povlače ulaganje, zar mislite da oni ne rade zajednički preko nekoga takva ulaganja na burzi,
možda imaju nekog meštra od dionica, koji radi za sve njih
-
Ako je tako, možda se samo iskorištava ova popunjenost medijskoga prostora s masonima
-
Vrli znalci ove teme su se "busali" nema šanse da padne ispod 8kn. No sada ima na lopate ispod 8kn.
Bravo za njih!!!
Lako meni za te znalce i njihovu pohlepu. Žao mi je što su na 8,00kn i više, drukali kao da je cijena i dalje 2,3,4 ili 5kn i tako navukli i manje iskusne, pod geslom "svaka dobija", a svi znamo da nije baš tako. Guranje do one stare procjene od 7,3kn je i imalo smisla. Sve preko, smatram kockom. A na kocki, znate kako je...
-
...koliko sam ja vidio niti jedna kompanija tipa OPTE na ovom našem području nije se prodala ispod 5 EBITDA a to je kod OPTIME oko 665 000 000 kuna...(ako netko zna neki primjer neka ga navede)...što daje oko 9,5 kn po dionici...tako da ne vjerujem ni da će OPTE biti prva takva kompanija...
Ponavljam pitanje s drugog foruma a na koje mi niste odgovorili:
Stvarno ne znam, možda vi znate. Ima li neka kompanija koja je kupljena za 5 ili više EBITDA a da je bila u predstečaju?
-
Gledajte tjedni boll..isti je malkicu ispod 6kn. Eto tu bi moglo stati. I dalje mislim da idu jos 2 skale dolje. A i gap je na 3.3 kn mozda ga idu popuniti.
U svakom slucaju nemam ovu dionicu, prerizicna za ikakvo trgovanje.
-
...koliko sam ja vidio niti jedna kompanija tipa OPTE na ovom našem području nije se prodala ispod 5 EBITDA a to je kod OPTIME oko 665 000 000 kuna...(ako netko zna neki primjer neka ga navede)...što daje oko 9,5 kn po dionici...tako da ne vjerujem ni da će OPTE biti prva takva kompanija...
Ponavljam pitanje s drugog foruma a na koje mi niste odgovorili:
Stvarno ne znam, možda vi znate. Ima li neka kompanija koja je kupljena za 5 ili više EBITDA a da je bila u predstečaju?
s kojeg foruma?
Vi pitate na drugom forumu i onda odgovor očekujete ovdje? -
O kolega Bolinger. Nećemo sad valjda plašiti ljude sa 3kn. To se može desiti jedino ako se nitko ne javi do 02.03.20.
Iako vjerujem da bi slijepci i u tom slučaju našli neko opravdanje.
-
Ovo za 6 kn se slažem. Prejak je otpor, ne vjerujem da će niže od toga,bez obzira na gap.
-
ha ha, kolega iknow.
Pitao sam kolegu tina na drugom forumu i nisam dobio odgovor.
Sada ga pitam i na ovom forumu budući da je i ovdje postavio istu pretpostavku.
-
-
Gledajte tjedni boll..isti je malkicu ispod 6kn. Eto tu bi moglo stati. I dalje mislim da idu jos 2 skale dolje. A i gap je na 3.3 kn mozda ga idu popuniti.
U svakom slucaju nemam ovu dionicu, prerizicna za ikakvo trgovanje.
A mozda su masoni :)) ma ide to na 1kunu tako da mozes i ti omastiti brk
-
čujem škrgut zubiju i vidim da paranoja udara... jednostavno prevladava uvjerenje da sve gotovo i sve riješeno, da opte vrijedi najmanje 10 kn po koliko su zaba i ht pretvarali dug u kapital, da će se ug i a1 100% javiti na natjećaj i ponuditi i više od predmetnih 10 kn, također da su korisnici kapital koji vrijedi najmanje predmetnu vrijednost, da slićne akvizicije prolaze po x ebitda i po tome opte isto vrijedi najmanje 10 kn i ono najbitnije, vlada uvjerenje da mora doći do prodaje i obveze ponuđača da objavi ponudu za preuzimanje i da ista ne može biti ispod 3mj prosjeka...ali ekipa draga, sva ta uvjerenja stoje tek onda kada se poklope fundamentalna vrijednost i momentum, ali opte fundamenata nema a momentum je nekako izforsiran, pa stoga i ova panika i paranoja jer se polako shvaća da i ne mora biti baš tako kako su si neki zamislili ili navukli ružičastim proijekcijama...
na kraju, možda i bude po općem dojmu i svima super ali ako i ne bude, opet ok, ja da su pare spržene ali se školica naučila a svaka škola košta...
-
čujem škrgut zubiju i vidim da paranoja udara... jednostavno prevladava uvjerenje da sve gotovo i sve riješeno, da opte vrijedi najmanje 10 kn po koliko su zaba i ht pretvarali dug u kapital, da će se ug i a1 100% javiti na natjećaj i ponuditi i više od predmetnih 10 kn, također da su korisnici kapital koji vrijedi najmanje predmetnu vrijednost, da slićne akvizicije prolaze po x ebitda i po tome opte isto vrijedi najmanje 10 kn i ono najbitnije, vlada uvjerenje da mora doći do prodaje i obveze ponuđača da objavi ponudu za preuzimanje i da ista ne može biti ispod 3mj prosjeka...ali ekipa draga, sva ta uvjerenja stoje tek onda kada se poklope fundamentalna vrijednost i momentum, ali opte fundamenata nema a momentum je nekako izforsiran, pa stoga i ova panika i paranoja jer se polako shvaća da i ne mora biti baš tako kako su si neki zamislili ili navukli ružičastim proijekcijama...
na kraju, možda i bude po općem dojmu i svima super ali ako i ne bude, opet ok, ja da su pare spržene ali se školica naučila a svaka škola košta...
Koja panika?
Pišeš o panici od dvije kune. I svaki put nakon te i takve panike dionica napravi novi vrh. Znamo da psi ne laju zbog sela, već radi sebe.
Slično je bilo i sa Krašem. Nadam se da ćete iskorisiti priliku i nakrcati se i jednog i drugog, jel prava igra tek počinje.
-
...e da a ekipa koja je radila procijenu 2016 .g..po 7.31....je vjerojatno za vas ekipa totalnih luzera i poslovnih neznalica koja je eto tek tako nabacila neku cifru tek toliko da se nađe...dragi moji kolege preporučam vam da odmah otvorite tvrtku za procijene vrijednosti ...jer će te se očigledno i na našu radost obogatiti...i pokažite ovim neznalucama iz ovoga biznisa kako se to radi...a eto nas koji smo kupovali na 1.6 do 2 kn...savjetujte i uzmite nam lovu...
-
@Iknow, kakva panika, gdje vidiš da spominjem paniku?
i zašto pišeš neistine, počeo sam pisati na nekih 3 kn i onda rekao da je po meni oko 5 kn realan target a sve ostalo kockarnica a također, i to da ja sa stečajušama ne trgujem...ono što sam tada pisao, isto stoji i danas...
-
Prijasnja procjena je bila 7.31kn a sadasnje poslovanje generira vecu vrijednost te stoga burzovna cijena niza od ove procijenjene nema smisla.
-
Ujutro bu knjiga stigla sa podacima od jucer, pa da vidimo čija majka crnu vunu prede...
P. S. Odavno nitko ne spominje kako kupac optime dobija I preneseni gubitak koji će koristiti kako porezni štit, jel ima neki razlog za to?
-
Tele 2 je prodan po 220 mil. Eura. Jel to točno?Tako piše i na ICTBUSINESS. To je bilo 7,2 Ebitda.
Uz to je bio i dug, koliko je on bio?
Ovo zadnje u Bugarskoj je bilo nekih 1,200.000 Eura , tu je bio i dug. Koliko je to bilo Ebitda ...nekih 12....?
E sad pitanje....Optima ima 133.mil kn Ebitda...., pa neka buide 6,5-8 Ebitda? Jel to ok?
A navodno to ide po 10 Ebitda...ali neka bude manje.
Pa koliko je to bez duga? To je na 69.mil dionica ....nekih 9-15 kn.
Po meni mora to biti od 8-11 kn.
Ako budu dva ili tri kupca.....onda još više.
-
Da, sigurno će ZABA dati ispod 10kn. Dajte se uozbiljite i budite realni.
-
Da, sigurno će ZABA dati ispod 10kn. Dajte se uozbiljite i budite realni.
Ajmo se složiti kolega da to ZABA neće dati ispod 10,00kn.
Šta joj preostaje ako neda? Dati ponovno HT-u na upravljanje? Ne može. Upravljati sama? Fantastično.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner