RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
Slažem se s Vama Agrokor je išao u propast, Ledo i Jamnica (čiji su vlasnici bili mirovinci djelom)nisu pa svi znamo kako je završilo.
Onda su mirovinci napisali pismo da sebe ograde ako jednom bude suđenja i zažmirili-državna sisa.
Nije tema, ajmo dalje.
-
Mislim da je ovdje rasprava krenula u krivom smjeru. Vladina odluka nije usmjerena na Valamar nego na sve tvrtke kojima su pali prihodi u definiranim postocima. Dakle svim tvrtkama, neovisno o tome da li su u turizmu, imaju li kesha na racunu ili dionica u trezoru. Mjera nije bez mana ali u trenutnoj situaciji sam ugodno iznenaden cijelim paketom 2.0. Poanta je da se zadrze radna mjesta i zato su glavni korisnici ove mjere zaposlenici.
U primjeru Valamara najgora varijanta bi bila otpustiti sve sezonske radnike, zadrzati neophodno na nekom minimalcu i jednostavno preskociti sezonu. Novac na racunu je dovoljan za takvu situaciju i placanje obaveza prema bankama. I da se na sav dug dogovori 1 godina poceka uz postojecu ili nesto visu kamatu to je na 3mlrd. cca 90mil kn (@3% u grubo).
U ovoj crnoj situaciji za cijeli turizam, sezonalni biznis zapravo ima dosta manji rizik jer su objekti i ljudstvo vec pripremljeni za otvaranja/zatvaranja.
-
Kako li je ovima koji su tvrdili da vrijedi oko nula kn ? I niže.
Ako su fulali skroz, mogu barem neki crnjak baciti dok čekaju na 5 kn.
Što će bit kada turizam krene. Ja opet čekam u zasjedi ako padne cijena
-
Ja sam prodao dana i drugu polovicu pozicije. Možda ode još malo gore, ali ne vidim trenutno potencijal za veći rast, mora prije toga malo hlađenje. Cijena raste, volumen pada, Stoch je u overbought i posustaje, MFI ulazi u overbought, iako ovi drugi indikatori i dalje dobro izgledaju. Ovih dana sam manje sklon riziku pa sam spreman i propustiti potencijalnu dodatnu zaradu. Važno je ne gubiti novce.
-
Svaka čast, ali tehnička analiza ovdje ne pomaže niti malo. Današnji volumen bijaše veći nego jučer i prekjučer. U utorak je bio najveći rast 7% uz istodobno najveći promet 5 milijuna kn.
-
Zanimljivo kako nitko nije komentirao jučerašnju Capakovu izjavu u Otvorenom da bi Hrvatska turistički mogla profitirati kao autodestinacija.
Pa neznam, ja za sebe znam da je nakon ovog zatvaranja zimska zezona za skijanje, i da kazu da se smirilo sirenje zaraze, da bi bez problema sa gustom otisao na skijanje, nebi se gurao u bajtama i guzvama, malo vise bi obratio paznju na kontakte i takve mjere,, ali da, otisao bi sigurno na skijanje koje volim, jos pogotovo ako bi bile dobre akcije sa popustima... mozda ne u intezitetu trosenja kao prije, ali ni prije nisam trosio osim na ono sta mi treba i predstavlja zadovoljstvo...
-
tužno je gledati kako mirovinci prže naš novac na ovoj dionici
ova priča oko korone može završiti samo na dva načina ili cijepivom ili imunitetom krda, za cijepovo će do nas doći tek za dvi godine mozda i duze, a imunitet krda sa ovim tempom ćemo doseći za desetak godina znači prihod od turizma nema najmanje dvi a vjerojatno tri i više godina, čak i da se pokuša sa turizmom u roku par dana ponovo će buknit epidemija i ide sve ispočetka ovo je sve jako tuzno za gledat kako se rasipaju naše pare.
-
tužno je gledati kako mirovinci prže naš novac na ovoj dionici
ova priča oko korone može završiti samo na dva načina ili cijepivom ili imunitetom krda, za cijepovo će do nas doći tek za dvi godine mozda i duze, a imunitet krda sa ovim tempom ćemo doseći za desetak godina znači prihod od turizma nema najmanje dvi a vjerojatno tri i više godina, čak i da se pokuša sa turizmom u roku par dana ponovo će buknit epidemija i ide sve ispočetka ovo je sve jako tuzno za gledat kako se rasipaju naše pare.
Nakon ovoga, mnogo toga više neće biti isto. I to tako podosta godina. Jedna od bitnih stvari koja će se u svijetu značajno promijeniti je ta da će ljudi puno manje putovati nego do sada. Vrhunac svjetskog turizma je bio prošle godine. Dok dođe opet na te razine proći će godine i godine. Sukladno tome, cijene turističkih usluga će zbog bitno smanjene potražnje morati značajno pasti. Mnoge i do razine gole rentabilnosti.
Bezobzirno i bezobrazno napucavanje cijena kakvom smo lani svjedočili na Jadranu je prošlost. Predstoji dugogodišnja borba za svakog turista sa puno boljom uslugom i puno nižom cijenom. Ukoliko uskoro ne osmisle efikasan lijek, a potom i cjepivo, ta borba za svakog turista biti će sve očajnija.
-
Kako znate da kupuju mirovinci ili nagađate ? Koji fond i koliko ?
Što znači manje putovati? Ili putuješ ili ne putuješ. RIVP je autodestinacija, ona hvata prvi val oporavka. 200 ili 500 km slična stvar.
Nemojte o krdu i oporavku za desetak godina, jer ako počnem plakati neću stati isplakati do ponedjeljka u 10 sati. Ako trolate da je oporavak za 10 godina kao što radi zigass, smislite nešto uvjerljivije, vojnici svemira dolaze i slično. Ali da se ne spuštam na to.
Tvrdite da kupuju mir. fondovi
Koji mirovinac kupuje i koliko i kada i pošto kupuje ?
Ili uopće nemate pojma !
-
-
Kako znate da kupuju mirovinci ili nagađate ? Koji fond i koliko ?
Što znači manje putovati? Ili putuješ ili ne putuješ. RIVP je autodestinacija, ona hvata prvi val oporavka. 200 ili 500 km slična stvar.
Nemojte o krdu i oporavku za desetak godina, jer ako počnem plakati neću stati isplakati do ponedjeljka u 10 sati. Ako trolate da je oporavak za 10 godina kao što radi zigass, smislite nešto uvjerljivije, vojnici svemira dolaze i slično. Ali da se ne spuštam na to.
Tvrdite da kupuju mir. fondovi
Koji mirovinac kupuje i koliko i kada i pošto kupuje ?
Ili uopće nemate pojma !
ovo za krdo je čista matematika ako drzimo ove mjere od 50 dnevno zarazenih za efekt krda trebamo oko 2 miljuna pa računaj, cijepivo i kad se odobri teško da će odma doći do nas, al stvarno mi nije jasno na koju foru ljudi misle da će biti turizma čak i uz najbolju volju to je nemoguće jer epidemija će sigurno trajat do najmanje 9. mjeseca broj zarazenih će tada biti manji u Europi al dovoljno je da dođe jedan zarazeni turisti da pokrene ponovo epidemiju od tisuću turista sigurno će biti jedan zarazeni to je čisto statsitika trebalo bi se čudo desit da sljedeće godine bude nesto turista mislim da su šanse za to negdi 10% a za ovu mislim sigurno ništa.
-
... RIVP je autodestinacija, ona hvata prvi val oporavka. 200 ili 500 km slična stvar...
Btw kad smo kod toga, osim naravno kampova koji jesu auto destinacija, imate li možda podatak koliko od Valamarovih emitivnih tržišta slash korisnika su auto destinacija a koliko destinacija do koje turisti moraju potegnuti avionom? Moglo bi se doći do toga strukturom prihoda po zemlji iz koje je gost, recimo skandinavci vjerojatno ne dolaze autom. Ima li toga gdje taksativno navedeno pa da me uputite da pogledam? Čisto da vidim koliki pad prihoda mogu računati ako do daljnjeg avio kompanije ostanu na tlu.
-
Našao sam u GI cca 95% prihoda im je od stranaca. Od toga cca 88% čine dolasci iz EU.
-
Za očekivati je da će biti poticaja za domaće goste u korištenju hotela/kampova.
Vjerujem da će mlađi i zdraviji ljudi, te obitelji prvi na putovanja, a seniori na kraju.
Istra i Kvarner su blizu glavnih tržišta i kao potpune autodestinacije u prednosti.
Vladine mjere i činjenica da se 75% prihoda ostvaruje u ljetnoj špici su prednost.
Ono što je do jučer bio minus (turizam cijele godine), danas je ogroman plus i
olakotna okolnost.
Nitko ne zna kada će biti oporavak, Hrvatska za sada odlično stoji sa mjerama,
kako gospodarskim, tako i u zaštiti zdravlja. Obzirom da se virus toliko brzo širi,
možda brzo i nestane. Svi znanstvenici svijeta sa milijardama dolara i superračunala
su fokusirani na rješavanje ovog zdravstveno problema.
Cijeli svijet je oprezan, a Hrvatska nema izbora, mora platiti radnike u turizmu
i industriji koji su sada na čekanju koliko košta košta. Predvidio sam cijenu
dionice RIVP između 25 i 30 kn dok su hoteli zatvoreni, dok je bila niže.
Kada će doći do normalizacije vidjet ćemo.
Neka svijet razmisli da li je normalno da nogometaš u hrvatskoj nogometnoj ligi koju
nitko ne gleda i ima prazne stadione, koji ne bi prismrdio u talijansku drugu ligu, možda
austrijsku drugu ligu ima 5 puta veću plaću od liječnika neurokiruga koji operira mozak.
Kvaliteta i vrijednost će doći na svoje, i ocjenjujem da je Valamar radi fokusiranosti i kvalitete u
prednosti nad drugim dijelom turizma koji ima lošije kapacitete. Tek sada će se puno
lakše prodati 4 i 5 zvjezdica nego dvije ili tri, i u kampu i u hotelu.
-
Na žalost, nisam ni prije a kamoli sada imao fin. mogućnosti za 4/5 zvjezdica hrvatskih hotela. Radije Booking.com pa deset dana Portugala. U kampove tko nije išao vjerujem ni neće. Još jednom, 95% noćenja su davali stranci. Ako ruše cijene, rušiti će i drugi, jedino ako kuna sklizne na 8-9 kn što mislim da će HNB obraniti, takve su najave.
Ostajem pri ocjeni da ćemo više puta tražiti dno kako bude dolazilo koje kvart. izvješće. Na upravama je da pokažu jesu li dorasli krizi. Upravljanje novcem i radnim kapitalom biti će na kušnji kao nikad prike.
Želim nam svima sreću da prevladamo ovo i oprez - čuvajte glavnicu vaših ulaganja!
-
Preživjeli smo fašizam, komunizam, tri svjetska rata, a sad će nam glave doći virus gripe. Da čovjek ne povjeruje koliko jadni i kukavni ljudi mogu biti. Nemam dionice RIVP niti sam ih planirao imati, ali totalno suosjećam s dioničarima, ovo što vam rade je kriminal milenija. Nadam se da će se jednog dana doznati istina i odgovorni kazniti na javnim prostorima srednjevjekovnim metodama - drugo ni ne zaslužuju...
-
Na žalost, nisam ni prije a kamoli sada imao fin. mogućnosti za 4/5 zvjezdica hrvatskih hotela. Radije Booking.com pa deset dana Portugala. U kampove tko nije išao vjerujem ni neće. Još jednom, 95% noćenja su davali stranci. Ako ruše cijene, rušiti će i drugi, jedino ako kuna sklizne na 8-9 kn što mislim da će HNB obraniti, takve su najave.
Ostajem pri ocjeni da ćemo više puta tražiti dno kako bude dolazilo koje kvart. izvješće. Na upravama je da pokažu jesu li dorasli krizi. Upravljanje novcem i radnim kapitalom biti će na kušnji kao nikad prike.
Želim nam svima sreću da prevladamo ovo i oprez - čuvajte glavnicu vaših ulaganja!
A sto to stalno ponavljas jedno te isto?
Visekratno si izrazio svoje misljenje nema potrebe za ponavljanjem. Ako me sjećanje ne vara, to činiš na svakoj temi.... osim na Lencu kojeg očito imaš neku sicu. Budi korektan i argumentirano raspravljaj, ne da opetovano trolas temu jednim te istim argumentma.Sto tebe na kraju krajeva briga ako će netko izgubiti novce. Problem je očito veći, da slučajno netko ne zaradi.
Ja eto mislim da firma ima odgovoran i iskusan menadžment i vlasnike kojima je kapital dostupan i da RIVP neće propasti. A sad koliko će dionicari zaraditi i hoće li biti dokapa, ako kriza potraje, to nitko još ne može znati. Ne treba zazivati vraga, kad je on već tu, već treba pametno analizirati situaciju i vremenom korigirati procjene. Sada, u ovome trneutku, nitko ne može ništa tvrditi jer ne postoji model niti parametri koje je moguće korektno procijeniti. -
Koliko pratim knjigu dioničara zadnjih mjesec dana očigledno mali prodaju a veliki kupuju. Zapelo mi je za oko da je Bilbija prodao 270000 kom
-
Koliko pratim knjigu dioničara zadnjih mjesec dana očigledno mali prodaju a veliki kupuju. Zapelo mi je za oko da je Bilbija prodao 270000 kom
Meni se cini da je Biblibija odlucio sa svime braniti atlantsku. Na isti dan kad je prosao onaj veliki nalog na 800k+ je nestalo sve Bibliji ali i sa skrbnickih koji su u isitim bankama koje koristi i na atlantskoj.
Mozda su ga i stisli margin callom, tko ce ga znat.
Ali cini se da je Bilbija izasao iz RIVP.
-
kakva su očekivanja za ovu godinu?.....kolika gubitak/dobit za ovu godinu opravdava cijenu od 27 kn?......
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner