Prinos u 2023. godini 105,38 %. Cilj za slijedeću godinu: "Ne pogubiti novce" i pokušati pobijediti inflaciju.
Puno zdravlja svima u 2024. godini.
Prinos u 2023. godini 105,38 %. Cilj za slijedeću godinu: "Ne pogubiti novce" i pokušati pobijediti inflaciju.
Puno zdravlja svima u 2024. godini.
Bilo kuda, Katarina svuda 😋
Stariji znaju o čemu govorim.
Papir je solidan, dividend mizeran. Ovoliki rast cijene unekoliko iznenađujući.
Pa oni koji su mislili unutra, unutra su , koji nisu niti neće.
Hodlamo dakle 🙃
Možeš li nešto nacrtati za nas koji smo unutra 🤗
Što donosi ova posljednja investicija koja je u tijeku "Održivi SETup", hoće donijeti do povećanja kapaciteta proizvodnje, ako da koliko, ili pak ubrzanja procesa?
Iz godišnjeg izvješća: Navedeni prostor (druga polovica hale uz rezni centar) će se investicijskim projektom "Održivi SETup" iskoristiti prvenstveno za normalizaciju postojećeg nivoa proizvodnje i povećanje skladišnih prostora što će omogućiti optimizaciju poslovnih procesa i primjerenije tokove materijala, sirovina, opreme i gotovih proizvoda.
Dugo godina bilo je pravilo da 40% dobiti ide u dividendu...
Nepisano pravilo koje se godinama ponavljalo 🙂 Dodatni porez na dobit je donio neizvjesnost pa sam očekivao manju dividendu. Ugodno su me iznenadili kao i bezbroj puta do sada.
Bok svima, nema bas postova na ovoj temi unatoc lijepom rastu ...
Svi napeto iščekuju obavijest o dividendi pa se ne mogu fokusirati na pisanje postova 😂
Sve nešto po jedan komad na kupnji...
Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača
Manja ispravka za stavku 2.
Ako ne griješim, i ako nastave slijediti politiku isplate dividende poslijednjih godina, dividenda bi trebala biti 12.14 eura. Ovisno o tome kako će se porezna olakšica prikazati možda i nešto više - u slučaju uzimanje 100% porezne olakšice u obzir, prijedlog dividende bi trebao biti ca 16.44 eura.
malo vjerovatno da će odmah iskoristiti 100%. to se vrlo rijetko radi. neki "normalni" rok je 3-5 godina, ali ne treba u potpunosti isključiti niti tu mogućnost.
S obzirom na visinu inflacije logično je da iskoriste poreznu olakšicu u iznosu 5,464.391 EUR što je moguće prije. Maksimalno ove godine i ostatak sljedeće godine. Aktivnosti programa "Održivi SETup" su planirane u razdoblju od 2022-2024. godine.
...
Osobno, sumnjivac za ovo stiskanje prodaje zadnjih 10-tak dana je skrbnici iz CABA (mislim da je margin jer ima nastavak CRBA0039, mozda i pricam gluposti)...koji je skratio 343 komada i ima jos 300kom...
Nastavio je kratiti i sada ima još 95 komada.
2022. godinu sam završio s +10,25%. Portfelj: 97,5% dionice, 2,5% cash.
Zašto kupovati kodt a ne končar.
Adris grupa recimo neda svojim sastavnicama da isplaćuju dividendu,nema rasta dionica i donosi odluke koje ne idu na ruku dioničarima maistre, CRO. Osiguranja itd.
Može netko dati par riječi.
Navedene grupe nemaju isti odnos prema svojim sastavnicama. Kodt je u prošlosti bio dosljedan u isplati dividende. Poslovanje s transformatorima je raslo brže od miksa koji pokriva grupa. Ako dođe do promjene odnosa grupe prema kćeri, to će svakako utjecati na vrijednost/atraktivnost Kodt.
Nisam siguran da će se tu bilo sto dogadjati jer ako nema institucionalne podrške za bilo koju dionicu nije bas realno očekivati značajniji rast cijene. To smo nedavno gledali na KODT i nekim drugim izdanjima. Mali tesko u ovakvim uvjetima mogu značajnije pokrenuti neku dionicu. Prilično je tanka podrška.
Zašto bih branio npr. KODT kada mi eventualni propad ili fer cijena pružaju priliku za dokup? Visoka cijena izdanja mi odgovara samo kad prodajem
Dioničar br. 2 na KODT-P-A je povećao broj dionica za 211 komada i preskočio udio od 5%.
Jel bi je prihvatio?
Iz perspektive Uprave ne bih prihvatio.
Dugoročna perspektiva i dobar posao bi mi bili bitniji, osim ako ne bih imao neki drugi fantastičan poslovni projekt. Naime, poduzeće s ovakvim napretkom i perspektivom na zapadnim bi tržištima već vjerojatno samo po sebi imalo PE 15-20.
A kao fizička osoba, to ne znam. To bi bio doista veliki skok.
Ti? Bi li ti prihvatio na PE 20?
U ovom trenutku ne bih prihvatio takvu ponudu. Iako je dosta velik i primamljiv skok, bitna je korelacija s drugim poslovnim prilikama (druge dionice, nekretnine, automobili ...). Osim toga poslovanje KODT-a raste po ludim stopama
Možda je sve povezano i ovaj rast nije bez razloga, samo još ne znamo o čemu se radi.
Kako ne znamo? Nije tu ništa misteriozno!
Naime, stiže ponuda za preuzimanje KODT-a na PE 20 tj. na dvostruko višoj cijeni od trenutačne. Preuzimatelj je, vjerovali ili ne, jedan vodeći mirovinski fond svima poznat po dugoročnim ulaganjima u kvalitetne hrvatske dionice.
Maaala šalaaa...
Jel bi je prihvatio?
Nisi jedini. Ja sam u ovome 100 %.Znam da je to protiv svih pravila ,ali jednistavno nisam na našoj burzi našao ništa ni približno dobro.Nisam htio disperziju raditi samo da zadovoljim pravilo.
Ako se radi o manjem portfelju, onda nije nužna disperzija.
Nisam ni ja pametna.
Osim da smo se sada svi natrpali papira, i čekamo da nam dobra duša digne cijenu na 2800.
Dulje može riba na suhom nego forum u papiru
Ha
Slovo A smo skoro riješili 😁 na redovnoj. Pitanje što je s slovom B 🤔🙈 Promatrajući graf izgleda kao planska kapitalizacija dobiti. Svi smo se dodatno nakitili zato što vjerujemo da je to papir koji se dobro nosi s koronom i inflacijom. Ako bude dobro izvješće, svi ćemo biti zadovoljni
Display Morehttps://eho.zse.hr/fileadmin/issu…66026f203d6.pdf
Mene malo brine točka Ad.3. i Ad.8.
Planirano je povećanje ukupnih prihoda u 2022.g. i za Kodt i Grupu uz porast troškova, ali ako dobro gledam dobit prije i nakon oporezivanja u planovima za 2022.g predviđa se dosta manja.
Realizirano
2021. Kodt. 108/88
Grupa 119/99
Plan
2022.
Kodt 90/74
Grupa 101/85
Ili sam nešto krivo shvatila, ekonomsko znanje mi je vrlo skromno, jedva bazično 😁.
Ne treba brinuti zbog toga. U izvješću za prvi kvartal su napisani glavni rizici u poslovanju: poremećaji u logistici, transportu i produženje rokova isporuke većine glavnih sirovina i materijala. Za nekoliko dana je izvješće pa ćemo saznati kako se nose s tim.
I evo novih 50 komada na asku, možda sam se požurio. A kad mi je danas zadnji radni dan, na moru nemam kompjuter.
Možda i prodavač ide na more 😁