1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • March 12, 2021 at 12:35 PM

BSOD

Ne znam je li to ima veze (mislim da ne), al treba imati na umu da je prosudba navedena u Konsolidiranom izvješću računovodstvena forma, jer da nije tako sročena, uprava bi već od ove godine, a za prošlu godinu morala prilagoditi izvješća situaciji da je “Optima - imovina namijenjena prodaji”, a to bi utjecalo osim na poslovni rezultat i na njihove bonuse. Prodaja je vjerojatno tu negdje, “iza ugla”, ali se još bruse noževi za “ručak”.

A sto se tiče Anine “prodaje - otuđenja”, preptpstavljam da ona ima drugačiju pozadinu o kojoj će se tek, vjerujem, u javnosti čuti.

• Flight
    • March 12, 2021 at 11:36 AM

Al u sljedećem pausu već piše ovo:

Stoga se imovina i obveze Optime priznate i prikazane u ovim
    konsolidiranim financijskim izvještajima ne mogu klasificirati kao
    imovina namijenjena prodaji - ta imovina i obveze nisu definirane kao imovina namijenjena prodaji ili za otuđenje koju propisuje
    MSFI 5. Kao rezultat toga, Optima nije klasificirana kao imovina
    namijenjena prodaji i prestanak poslovanja u konsolidiranom izvještaju o sveobuhvatnoj dobiti.
    Gubitak kontrole nad Optimom dogodit će se u srpnju 2021. Od
    tog datuma Grupa će klasificirati Optimu kao imovinu namijenjenu prodaji i prestanak poslovanja. Prikaz ove klasifikacije primijenit će se u konsolidiranim financijskim izvještajima za godinu koja
    završava na dan 31. prosinca 2021. godine te će se prikaz primijeniti retrospektivno, a usporedni podaci za 2020. godinu će se
    ponovo prikazati.
    Ukoliko bi se Optima u ovim financijskim izvještajima klasificirala
    kao imovina namijenjena prodaji i prestanak poslovanja, izvještaj
    o sveobuhvatnoj dobiti bio bi prikazan na sljedeći način:

A onda ide tablica gdje su rezultati HT grupe bez Optime, znatno lošiji nego su sada... pogledajte sami i usporedite ih. Mislim na operativni, a ne neto rezultat.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • March 12, 2021 at 11:15 AM

Ma tržište je reklo.... tržište je lupanje po bidu.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • March 12, 2021 at 11:11 AM

Pa nisam primijetio da je koja pala.... ;)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Flight
    • March 12, 2021 at 10:32 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from zlocesti

Vlen.

Na ovako plitkom tržištu svatko tko poželi izaći sa većom količinom napravi karambol

Neka da popust, i riješi se bijede :S

Disclaimer- Nemam vlen. Kako stvari stoje, neću ga ni imati. Imam Opte :S

kod TA, nekad se treba vratiti i malo dalje u povijest.

Lenac je trenutno našao potporu na cijenama iz veljače i ožujka 2018.

sljedeća stanica bi bila 14 kn, nakon toga blagi pullback (možda ako izvješće baš ne razvali :/)

i onda napad na nove visine, jer poslije 14 kn uopće više nema nikakvog otpora.

value setup je definitivno tu, prodavač se ukazao u pravi trenutak da tehnički sve izgleda ok.

iskreno, ne vidim niti jedan razlog zašto ovo ne bi bilo buy :/

Display More

Dobro da se nisi vratio u razdoblje prije stečaja.... Taj skok tada je bio fault, a za investitora i default. Preuzimanje je bilo u igri, al se sanjalo mnogo više od realnog scenarija.

• Flight
    • March 12, 2021 at 10:00 AM
    Quote from alfa
    Quote from goldfinger

pa upravo po boldanom u vašem upisu. Nije Ana dala diskont od 50%.

Ima logike. Osim ako je hitno morala prodati, onda se prodaje po cijeni koju je kupac spreman dati.

I ako je uopće prodala. Konačno prodala. Jer konačnu prodaju bi odradila onda preko burze, ovako je mogla nekome opcijski prenijeti dionice i evidentirati cijenu.

!00 teorija, al samo je jedna ispravna. Al čak ni ta ispravna, nije bitna za ništa u ovome procesu. Ali baš ništa.

• Flight
    • March 12, 2021 at 9:56 AM
    Quote from goldfinger
    Quote from alfa

Po čemu se to vidi?

Transakcija po 6,7 je samo konstatacija da kupac nije mogao kupiti 2,2 mil komada po manjem prosjeku, a da prodavač nije mogao prodati tu količinu po većem prosjeku.

Isto kao što ni štopanja na 5 5,5 ili 6 kn ne govore ništa o krajnjoj cijeni, da su mogli štopali bi na 2 kn, kao što bi vjerojatno štopali i na cijenama koje su bile prije korone, 8- 8,5 kn.

pa upravo po boldanom u vašem upisu. Nije Ana dala diskont od 50%.

Ajoj i ti si naivko.... diskont. Heh... diskont. Ana gleda svoj primarni interes, a nisam siguran da je to OPTE.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Flight
    • March 12, 2021 at 8:32 AM
    Quote from Parica
    Quote from Flight

Ti si se Parica izgleda specijalizirao u lingvističko-semantičkoj financijskoj analizi. Sad ćemo pored fundamentalne i tehničke imati i gore spomenutu?!

Možda bi to trebao nekako patentirati? 😁

Nazalost nije moj patent...inicijalno sam ga uocio (i ucio) na topicu OPTE😉😉😉

Ti se baviš sporednim stvarima. I prilično si nedosljedan u tome. Za uvjeravanje nekoga u nešto moraš imati čvršće argumente od necijeg semantičkog izričaja.

• Flight
    • March 12, 2021 at 8:27 AM

A ja bas mislim da je 6,70 donja granica ili nazovimo je uvjetno ‘fer granica’ jednog ponuđača. I to vjerojatno nije taj koji će na kraju vjerojatno i oženiti mladu.

• Flight
    • March 12, 2021 at 8:23 AM

Ti si se Parica izgleda specijalizirao u lingvističko-semantičkoj financijskoj analizi. Sad ćemo pored fundamentalne i tehničke imati i gore spomenutu?!

Možda bi to trebao nekako patentirati? 😁

• Flight
    • March 12, 2021 at 8:18 AM

😁

Zašto bi član NO Optime trebao znati tko je i da li ima kupaca? Pa ne prodaje Optima samu sebe nego je prodaju vlasnici. Pa čak da ona i sve zna, dotična nije bedasta pa bi sad ovako izlazila radi zarade u Optimi. Ona izlazi cini se iz nekih drugih razloga, a kupac valjda ima procjenu koliko to vrijedi. Jer vjerojatno nije spekulant pa će se sad kockati na burzovnoj tečajnici.

• Flight
    • March 11, 2021 at 10:54 PM
    Quote from Optimistcro
    Quote from maga

koliko znam ne igra za nikoga i nije pod utjecajem ali nemogu iskljuciti da ga ne krenu sada vrbovati, moja logika da je prekupac koji se pozicionirao sa odlicnom cijenom i kolicinom stanicu prije okretista...

Poštujem mišljenje, ali mi se nešto nikako ne uklapa. zašto bi se tu presjedalo stanicu prije kolodvora, a ne okretišta. Nema smisla.

Pitali su Muju:

Da li bi ti više volio po**ati jednom Fatu ili dva puta Hasu.

Mujo nakon kraćeg razmišljanja odgovori:

Fata je Fata, al' dvaput je dvaput!
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

• Flight
    • March 11, 2021 at 8:47 PM

Ovdje je sve odavno raščišćeno i jasno ko dan. A to sto neki misle i čude se rastu cijene pokazuje da ne razumiju koncept niti metriku vrednovanja. Tako su se neki čudili turizmu dok je rastao, a sad su na red došle industrijske kompanije i hrana i pića. Nema tu nikakve posebne filozofije nego se počela osvjestavati i pokazivati konkretna vrijednost.

• Flight
    • March 11, 2021 at 8:29 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Flight

Ja to nisam nigdje napisao, to je tvoja teza, a da li je istinita ili ne, pokazat će vrijeme. Meni to ne zvuci nemoguce, ali ja zaista ne znam da li je to istina ili ne

dosta je ovdi bilo "teza", pa su se "mali" fino zeznuli, a bojim se da se i na Saponiji sprema ista priča, jer cijena raste pravocrtno, bez ikakve tehničke korekcije.

ti si na obje dionice kupio na razinama di te nitko ne može rasprodajom ugroziti i jednostavno nema potrbe pametovati.

uvijek možeš reći da si čuo kako se priča u kafiću kako si meni na Ingri išao "spustiti", a tamo sam samo naveo svoje mišljenje o njihovom poslovnom modelu.

uopće ne kužim potrebu nadmudrivanja s nekima koje sa svojim financijama možeš "pojesti za doručak" čisto da bi tvoj ego bio na mjestu.

al vidim da se taj modus operandi javlja kod takvih ljudi da bi valjda dokazali neku svoju "Bogom danu" superiornost.

ako te to veseli, onda super, jer ćeš samo otjerati ljude.

ionako je moje mišljenje da je naša burza prepuna insajdera i da "mali" ulagači samo služe kao ovce za šišanje i dizanje tuđeg ega.

i, iskreno, to me pomalo tjera iz cijele priče, jer

može se lova zaraditi i trgovanjem vani i to bez drukanja i liječenja tuđeg ega 🤷

Display More

O čemu ti to? Sinko ti imaš nekih opakih problema. Ja nigdje ne komentiram o cijenama niti bilo sto tvrdim. Pišem ono sto mislim i argumentiram dokazima i mišljenjem. A ti možeš slobodno misliti i piskarati sto god želiš, al nemoj izmisljati i pisati gluposti.

• Flight
    • March 11, 2021 at 8:17 PM

Ma nisam baš siguran u to. 😁

• Flight
    • March 11, 2021 at 8:05 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from lebowski

Onako zdravoseljački i iz aviona, Ana sjedi još u EPH, a ne znam baš da joj je zanimljivo baviti se medijskim imperijem i svime što takav posao nosi.

baš ste Pitije.

mogli ste napisati da UG kupuje EPH (ako je informacija provjerena) i svi bi znali na čemu smo.

ne znam čemu tajiti infomacije koje možda znate (naravno, nakon što nadokupite) i onda se praviti pametan.

Ja to nisam nigdje napisao, to je tvoja teza, a da li je istinita ili ne, pokazat će vrijeme. Meni to ne zvuci nemoguce, ali ja zaista ne znam da li je to istina ili ne

• Flight
    • March 11, 2021 at 7:27 PM

Bit će sve jasnije kad se Ana pojavi u još jednoj transakciji.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Flight
    • March 11, 2021 at 6:21 PM
    Quote from Clicker
    Quote from LeoNT

SAPN mi opako pristiže OPTE po prinosu, a tek se zalijeće... :)

Kolika je podcijenjenost dionice, mozemo vidjeti i ako recimo prognoziramo konzervativno 20 miliona kuna dobiti u svakom od slijedeca 2 kvartala (prošla 2 kvartala je svaki bio sa 28 miliona kuna dobiti).

Tada bi nakon izvještaja za Q2 (tamo negdje krajem 7. mjeseca) dobit po dionici bila oko 140 kuna.

Netko je pitao sta ce se dogoditi u slijedeca 2 kvartala.... eto to... :)

Nisam siguran da možemo tek tako projicirati brojke, kad se kvartali razlikuju po uspjehu i 2020. je godina po maržama (EBITDA, EBIT, NPM) bila iznimna.
    Oni u budućem razdoblju tek trebaju potvrditi da mogu održati marže na ovim ili neznatno nižim razinama i drugi trend kojeg želim vidjeti kao dioničar jest stabilan rast prihoda.
    Potvrde li prošlogodišnje brojke, siguran sam da će povjerenje investitora značajno ojačati što će se vidjeti i na cijeni dionice.

Nije tu kvaka samo u poslovnim rezultatima nego u značajnoj relativnoj podcijenjenosti. To će se, nadam se, uskoro i vidjeti ako manji dio imovine u prodaji dostigne cijenu vecu od očekivane.

• Flight
    • March 11, 2021 at 4:22 PM

Ma Ana je morala prodati jer ne može istodobno sjediti na “dva stolca” koja se prodaju. I još biti članica NO u jednome.

Ja bih na cijenu gledao kao na donji prag potencijalne transakcijske cijene.

• Flight
    • March 11, 2021 at 1:10 PM

A što je uopće bitno tko prodaje?

Većina ovdašnjih komentara i komentatora je ionako špekulativne naravi, pa ne iznenađuje da cijena skakuče tamo-amo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt