1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • April 28, 2021 at 10:22 PM
    Quote from alias

Evo imam malo vremena, pa ako zelite da vas nesto naucim onda procitajte.

Znaci revalorizacija imovine ne znaci apsolutno NIŠTA. Ta stavka je jedino u hrvatskoj bitna, jer ljudi ne znaju računovodstvo. ATPL-u je vrijednost imovine i onako bila precjenjena, ali i da povecaju vrijednost imovine, to je potpuno nebitno jer ono ne mjenja novcani tok. To je samo racunovodstveni podatak. Oni tom promjenom nisu zaradili nista. Svaki analiticar, pa tako i ja, vadim sve podatke iz RDiG i bilance koji su samo računovodstvene prirode i nisu iz redovnog poslovanja koje je jedino važno. Primjer; ATPL posluje s gubitkom, ali postavi da je "fiktivno" zaradio jer si je revalorizirao tj. povecao imovinu (sto moze napraviti subjektivno, kao i sto se radilo). Dal bi vama bilo vazno što je iz redovnog poslovanja bio u minusu, il je zapravo u plusu jer je izmislio da mu je imovina povecala vrijednost? Uglavnom, revalorizacija nema nikakve veze s dividendom. Bas nikakve. Ne govorim samo kod rasta imovine, nego i kod pada. To niti jednom analiticaru na svijetu nije vazno. Ne znam, sad je nedavno jedna kompanija imala otpis imovine preko 20 milijardi dolara, a cijena dionici porasla. Malo potrazite. Cekajt da vidim koji jebrodar najvise smanjio vrijednost imovine, pa to nije pomaklo cijenu nit 1%. Evo GNK je imao otpis imovine od preko 200 mil$, a dionica porasla 70%. Dakle, zaboravite revalorizaciju

2. Ostala sveobuhvatna dobit znaci da je dolar porastao ili pao, ali ga oni ne mjenjaju jer im treba za daljnje poslovanje. Kuzite, oni dosta toga placaju dolarom, i ako je dolar narastao oni napisu da su u plusu s njim, ali samo racunovodstvenom, jer ce ga dalje koristiti. Npr. platiti kredit u dolaru.

Mislim, sve to mozete potraziti. Zelim pomoci ako nekoga zanima sta sta znaci. Morate nauciti sta je racunovodstvo i kako se ono vodi. Primjer vam je npr. IGH. Oni kazu da su vratili preko 200 mil kuna. To je potpuna laz. Njima su otpisale banke toliko, i oni racunovodstveno to nekako moraju uvesti. Kazem, racunovodstvo je varljivo, i tko ga ne kuzi se opece.

Ovo sta vam pisem nema veze sta ce biti s ATPL-om ili imovinom ili dobiti ili icime. nego vidim da ne kuzite pojmove pa da pokusam pomoci. Iako mi se cini da cu opet ispasti druker. Ali ok

Jos cu vam dati jedan primjer racunovodstva. Znaci radio sam analizu solaraca. Firma ima konvertibilne obveznice za dionice. Kako cijena dionici raste, tako su te obveznice zapravo sve skuplje. Solarci rasli kao ludi, a firma iz kvartala u kvartal pise da ima gubitke preko 100 mil$. Kad izvadis to firma je u plusu, jer se samo konvertibilne obveznice tako moraju voditi, ali ako se one promjene za dionice nista se strasno nece dogoditi

Display More

Čekaj i ti si ozbiljno neki analitičar??? I vrijednost imovine ti nije bitna? Vrijednost imovine za koju plaćas kredit??? Svasta, nemoj se dalje blamirati

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • April 28, 2021 at 10:15 PM
    Quote from tollway
    Quote from maratonac

Može li se NAV korigirati u revediniranom izvješću sa stanjem na dan 31.12.2020. a da, se uzme u obzir značajno povećanje vrijednosti brodova koja se dogodila tijekom ova 4 mjeseca 2021.?

kak si ti to ljepo zamislil!!?? za 31.12. bude napisan, a za 31.03. ga budemo opet računali odokativnom metodom! nažalost.

Njah.. to revidirano sa stanjem na 31.12.2020. Ima vaznost kao i 2008. Kad se u ovih 4-5 mjeseci sve stubokom promjenilo zestoko

• D_artagnan
    • April 28, 2021 at 4:29 PM

Ja bi rađe da ostane dividenda unutra pa da mi cijena dionice naraste za taj iznos, bar porez i prirez nebi platio ^^ . i tako na div.day će cijena psati za taj iznos po običaju...

Quote from KicanCRO

Podignut ce se prodajni nalozi, sutra krecemo od cca 260-265 kn.

Ipak možda dočakamo izvješće na 260-280 kako sam procjenio 8)

• D_artagnan
    • April 28, 2021 at 3:34 PM

Ma može i od sljedećeg mjeseca, pomalo

• D_artagnan
    • April 28, 2021 at 3:32 PM
    Quote from jasko
    Quote from Parica

Super ako je tako...jos bolje

Ja sam svakodnevno biljezio podatke o dnevnom kretanju vozarina po klasama brodova (koje Vi vecinom postate) i aritmeticka sredina tih podataka su ove vozarine koje sam naveo...

Mozda nesto krivo radim ili koristim pogresne podatke...

Baltic Dry Index Rises 2.35% to 2,957

Capesize +3.64% to $38,816

Panamax +1.44% to $21,924

Supramax 58k tons +0.5% to $23,540

Handysize +0.42% to $18,147

BHSI 38 Time Charter Average je u grafu.                                                                                                    

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Jesmo u petak na 3.000 BDI ? 8)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • April 27, 2021 at 8:51 AM
    Quote from alias
    Quote from JoSko111

Migra nema pojma a sve je pogodio. Vi ste kolega veliki stručnjak, samo slaba korist...

Ja jos nisam cuo da je 20% > 600% Ajde dobro. Stvarno nikakve koristi od mene. Citajte i pratite migru. Putujem decki. Rekoh, ne spominjite me i ja se necu javljati, a vi ce te dalje vjerovati u uvjerenju da je ATPL super

20% naspram 600% do sada je cinjenica,.... e sad dali ce kroz sljedecu godinu, dvije... prvi ili drugi biti x2, x3 je zanimljivije...

ali uostalom svejedno, bolje da oboje odrade barem toliko nego da zelim nekome vise ili manje.. ali super je procitati razlicite poglede na neki predmet

• D_artagnan
    • April 26, 2021 at 5:37 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Mrcash

Ovo bi bilo nemoguće samo u La la landu ili nekoj bajci . Žar vi zaista mislite da bar 100njak ljudi nezna kakvo će biti izvješće?

Naravno da zna. Samo ne znam zasto mislite da oni kupuju sada? Tko kupuje? Uprava? IB? Kumovi, ljubavnice?

Kod nas se ne može nikako van iz tih teorija zavjere.

Uostalom, insideri su mogli kupovati i na 150, ne 250.

A od kuda ti to da nisu kupovali 🤔

Quote from maratonac

Dosadno. Probudite me kad preletimo 500 kn... Zjev.

Možda nećeš dugo spavati 🤣🤣🤣

• D_artagnan
    • April 26, 2021 at 8:01 AM
    Quote from tin

Netko je izašao sa 500 kom po bidu i odmah se slažu crnjaci...isitna je malo drugačija dionica je ovaj tjedan odradila rast od 54 kn ili ti 28% netko se odlučio unovčiti dobitak i to je ok...da li je postupio dobro ili ne vidjet će se u utorak ili srijedu....

Krajem tjedna ce biti dodatno gorivo kad krene lovica 🤗

• D_artagnan
    • April 25, 2021 at 10:06 PM

+ na to ocekivana dobit po dionici baremgodinu dana jer su TC vozarine 👌, al pomalo, vrag odnia i žurbu

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 10:29 PM
    Quote from Kvark

U ovoj prici se svi mozemo pronaci.

--> Oni koji bi htjeli kupiti, ali su neodlucni i nikad nije dobar trenutak za to :))

--> Oni koji nemaju i jako su sumnjicavi i imaju svoje scenarije vezano za zbivanja oko BTC :))

--> Oni koji imaju i drze jer nikad nije trenutak za prodati :))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

A imas i one koji su najpametniji i najsigurniji, koji majnaju i to prodaju ekipi za konkretnu imovinu 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 5:47 PM

A to da ispadne da se nešto radi na ZSE

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 3:19 PM

Naravno na USBu kod sebe ono šta izrudarim :)

A sad, koliko ekipe koja je kupila kriptovalutu ovdje, ima tu kriptovalutu na USBu, da vas čujem :)

Quote from nemo

ja sam se probudio jednog jutra i RH i ZSE i brdo prevarantskih politicara mi ukralo miljon i 20 god života. Ovaj je posteniji.

a to nije jednog jutra, to je svakog jutra zadnjih 20+ godina :S

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 2:55 PM

Kad se jedno jutro probudiš i želiš malo prodati i unovčiti neku kriptovalutu ... a ono te dočeka..

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…dolara-15067640

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 1:12 PM

Sa čim se vi zamarate koliko je naloga na asku/bidu ? jeste tako gledali i kad je padalo sa +3k :)

Pa svejedno je za godinu, dvije dali će dionica na 220 ili 280 danas, sutra.. osim ako ne trejdaš, pa gledaš dali će biti za burek ili 2

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 10:47 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from tizian1

29.03. moja procjena, konzervativno kao uvijek ^^

Meni se cini 260-280.. a poslje izvjesca preskacemo 300 bez rusenja letvice iz prvog pokusaja 🤔💪

Hm,, možda 260-280 dočekamo i prije izvješća do kojeg je još tjedna dana ?? Ni vrag da sam krivo procjenio :/

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 10:19 AM

Ja ne razmišljam prije 2-3 godine, pa svejedno koliko bila.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 8:01 AM

Imam obje... Ali je tesko reci za par dana nakon izvjesca, ovisi koje investitori jace zagrizu,

opet gledajuci potencijal buduceg rasta i koliko je koja napravila zadnjih godinu dana, te na kojim su razinama nekog visegodisnjeg prosjeka i ATH. Ja preferiram atpl, iako sam ocekivao da ce i ona vec napraviti barem dupli skok zadnjih pol godine, godinu. Ali nikad nije kasno za dobre vijesti 🤣, barem se moglo jos presloziti po nerizicnim cijenama

• D_artagnan
    • April 23, 2021 at 7:57 AM

Ne ući i pozicionirati se ovdje sada je isto kao kontra, kad je ekipa ulazila na 1-2k, jer je puno pala sa +3k.. ne gledajući malo u daljinu sta se zbiva 😎

• D_artagnan
    • April 22, 2021 at 4:14 PM
    Quote from JoSko111

Pa ako budu ovakve vozarine valjda bude neka dividenda mornarima za rum. Mislim da sam vidio da neki veliki brodari već pričaju o tome

Ja neznam ali meni ne treba dividenda, ne samo tu, nego svugdje. Draže mi je da dionica odelti gore, a dobit nek ostave unutra i razvijaju poslovanje :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • April 22, 2021 at 12:04 PM
    Quote from Moller
    Quote from StatusQuo

Atpl uvik bila i ostala!

nekada je normalna promjena cijene bila +-40-50 kn a danas evo treba 4-5 dana za to i to vrlo rijetko, osim toga, kada se tako nešto dogodi sve ostale dionice gotovo zamru ili se rasprodaju radi brzog ulet/izleta

a čuj kad je dionica na 1.000 kn onda je 40-50 normalno, sad je ok i 10tak :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt