https://icam.hr/wp-content/upl…aj-fhb-2020.pdf
na stranici 29. piše...
Fer vrijednost cca 2.27 hrk?
https://icam.hr/wp-content/upl…aj-fhb-2020.pdf
na stranici 29. piše...
Fer vrijednost cca 2.27 hrk?
A sto bi se recimo dogodilo da većinski vlasnik sutra spoji Bozjakovinu i Kutjevo? Kako bi onda izgledali financijski pokazatelji?
Nisam upoznat s Božjakovinom ali vjerujem da bi bili rezultati vrlo dobri.
Drugo je pitanje da li bi vlasnik imao preko 95 % pa se odlučio na istiskivanje ili slično.
Ali dobro, sada laprdamo...Sve je to na dugom štapu.
Koncentrirajmo se na KTJV gdje je šteta što nema većeg free floata.
Ne vjerujem da će se ovdje ići u delistiranje!
Ne vjerujem da netko značajan kupuje iako je protrgovano sa cca 40000€, ali ovo se više čine kao mali kupci.
Zašto se ne bi mogle zadržati profitne marže?
Tko bi mogao ići u preuzimanje? Ne vjerujem da Enver to prodaje, ali moguće je stapanje BZJK i KTJV na način kao što su RIVP i IMPR odradili.
Ekipa kakva je šansa da Kutjevo uđe u Crobex?
Nikakva
Definitivno se ide u smjeru istiskivanja malih dioničara. Nemojte očekivati blagonaklone dividende.
A to je osobno misljenje ili postoje neke cinjenice?
Naravno da je to moje mišljenje jer druge službene informacije nema, osim da se to neće dogoditi kao što je Uprava rekla.
Ali ne bi im vjerovao. Slično je radio i PBZ.
A s ovakvim vlasničkim omjerima ne vidim razloga zašto to ne bi napravili.
Kao što kolega Yieldchaser kaže, na Zapadu je stvar poslovnog prestiža biti izlistan na burzi. Ali kod nas je druga priča.
Ja sam bio full in ali sam sada i do daljnjega full out.
Definitivno se ide u smjeru istiskivanja malih dioničara. Nemojte očekivati blagonaklone dividende.
Bid je praktički šupalj. Kako izaći se velikom količinom, a da se ne rasturi cijena?
Bah, do delistinga i squeeze outa ne mora doći ni 2024. To se naprosto nikad ne zna. Dionice su uvijek rizik da ćemo izgubiti novac, čak i ovakve najzdravije dionice.
Kolega, možda da preuzmemo kišobran i pokupujemo od paničnih prodavača?
popravlja se bid, IMHO čeka se da paničari odrede svoje
Nakon naglog propada od 4.5 % je i logično da se bid malo popravi, zar ne?
Stvar je u trendu i količinama.
Ja moram priznati da su mi zadrhtale rukice već u pretradeu i one masne hrpe s početka su moje. Panika čini čuda, srce lupa ko u zeke. Ostavio sam si samo 500 komada čisto da ne prodam sve. Zbog tih 500 neću imati nesanicu ako jednom stvarno opale po istiskivanju u vrijeme potonule cijene. U vrijeme normalne cijene delist nije problem...
Do tada čekam one zaostale dividende
Zašto nisi reagirao prije par dana kada je ta vijest izašla i sve je bilo jasno? Mogao si puno bolje proći.
Bid je praktički šupalj. Kako izaći se velikom količinom, a da se ne rasturi cijena?
ima ga na 60 kn 3483 dionica, sljedeća jača kvota je na 35
kao da je to neka velika količina
tko je zakasnio zakasnio je, ali ne vidim potrebe za paničnom rasprodajom.
A što se netko istresa panično
Komično za gledati
A kakvo je krvoproliće na Intelu... Loše je..užasno loše.. 22% im je pao prihod.. dvadesetidvaposto..
Amazon je jako isfrizirao svoje izvješće.. prihod im je porastao? Oke. A novčani tok i sve ostalo? Ne izgleda uopće dobro. Zašto su oni 12% u after marketu?! Pojma nemam. Nitko ne zna. Intel je -11% u after hours... majko mila...
Još će puno toga ružnog izaći..
Intel ajme... Microsft zato rastura..
adrs2... 395 kn... ovo kakti blue chip neki?
bude to i niže
Slobodni novčani tijek im je u zadnje vrijeme toliko velik da je veoma izvjesna neka akvizicija. Ne vidim što bi drugo bilo, osim ako namjeravaju povlačiti vlastite dionice nakon stock splita ili se pak pripremaju za teža vremena.
Moguće za to zadnje. Teška vremena donose izuzetne prilike za akvizicije. Potrebno je biti spreman za njih. A oni to čini se pravovremeno rade.
Kad ide podjela na 4?
Tek će se definirati.
Kod ove dionice čiji sam veliki imatelj mi jedino smeta što se velike količine dionica dijele menadžmentu. Ali i to je neka prozapadna praksa.
iako nisam neki poznavatelj sektora, onako bez dubokog kopanja i analiziranja, meni ovaj papir izgleda vrlo primamljiv na ovim cijenama i poznatim činjenicama i na duže staze. jedino mi onaj p/e omjer malo ružan.
ima li tko stručniji volje podijeliti mišljenje
Ako prihodi ostanu stabilni,mislim da ce se taj omjer značajno smanjit. Nadodajte dobiti amortizaciju zadnjih par godina pa usporedite s cijenom. Mislim da ce se amortizacija sada smanjivat
Amortizacija se neće smanjivati iz više razloga a spomenuti ću samo jedan: inflaciju.
Prihodi će ostati stabilni.
Cijena dionice je ok, dosta pasivna.
Ovo i inače ovako napišu ili?
Za 2022. godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende u iznosu od minimalno 6 kuna po dionici.
Uprava će pratiti učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te
predložiti konačni iznos.Da.. To je minimum dobiti za koju u ovome trenutku smatraju da će moći isplatiti iduće godine, a za ovu godinu. I prošle godine su najavljivali na isti način.
Pozdrav kolega i na ovom forumu
Pozdrav ekipa...Evo i ja se pridružio danas imateljima dionice...nadam se dividendi od bar 1€ ...moguće ??
Nemoguće.
je li nesto procurilo da se samo skida da ASKa?
Očekuje se višegodišnja dividenda. Da naplatimo čekanje.
Nije valjda da zaista to i očekuješ