Mene ne cudi 1156 dionica na prodaji... To je isti koji je prodavao jucer... Cudi me zasto se ne kupi
A zašto bi kupio kad opet sutra bude na prodaji, i preksutra?
Mene ne cudi 1156 dionica na prodaji... To je isti koji je prodavao jucer... Cudi me zasto se ne kupi
A zašto bi kupio kad opet sutra bude na prodaji, i preksutra?
NAV je posebno bitan u određivanju vrijednosti kompanije, pogotovo recimo sada kod potencijalne prodaje Jadroplova.
Dakle, koliko ostaje dioničarima nakon što bi se prodali svi brodovi i zatvorili dugovi.
Ja mislim da bi se s obzirom na trenutno stanje na tržištu na trenutni NAV trebala platiti dobra premija, po meni x1.50 na trenutni NAV.
Jer na trenutnim vozarinama Atlantska jako dobro zarađuje a ako ostanu takve vozarine zarađivati će još znatno više.
Bitan je Future Cash Flow.
Je a tko zna koje budu vozarine za 2+ godine i CF? Eto vidi future contracte za 2023, 2024. Banana.
Naravno da u tom trenutku spot vozarine ne moraju biti takve ali taj nesrazmjer je upravo zbog nemogučnosti gledanja u pouzdanu kristalnu kuglu.
Sigurno kompanije kalkuliraju i zele prezivjeti a i pobrati vrhnje pa prakticiraju jedno i drugo.
U NAV-u je indirektno ugrađen potencijal i perspektiva vozarina i bussinessa jer cijene brodova ne idu gore samo jer su od željeza a željezo je skupo.
Čeka se izvješće...ako ostanu vozarine na ovim razinama, treći kvartal će bit brutalan....nadam se da će nas i drugi pozitivno iznenadit..ja po malo pojačavam poziciju, pa šta bude...
Izvjesce ce u bitnom odredit ocekivanje za 3Q jer smo vec na skoro 1/3 3Q kvartala s rekordnim vozarinama znaci ono sta ostvare u 2Q bez problema skoro mozemo replicirat i jos dodat neku premiju, podatak o ostvarenim vozarinama po mjesecima ce biti jako bitan da se vidi brzina rasta ostvarenih vozarina u 2Q, problem je sta i dalje necemo znat kako, kada na koji nacin se ovi Panamaxi uskladuju, a onda opet ne znamo kako ovih ostalih 6 brodova na TC manjem od godine dana su ugovoreni da li su svi bili kratko ugovoreni oko 3mjeseca ili su se neki ugovarali na vise od 6 mjeseci, ako bude tako onda ce preslikavanje ovih vozarina vise zahvatit drugi dio godine
Taj lag sto postoji i nije los osigurac za strategiju izlaska kada ciklus visokih vozarina završi, kad god to bude. Od peeka jos kvartal/dva budu dobre zarade i izvješća.
Sada čekamo izvjesće na visokim vozarinama da nam potvrdi pretpostavke i kalibrira očekivanja. Kada bude ciklus gotov i vrijeme izlaska onda ce se vozarine zrokati a izvjesca sto slijede budu jos dobra, no tada treba vec biti vani.
A tko iz branše može kupiti....jedino ATPL....ako oni kojim slučajem budu kupac vjerojatno će asimilirati JDPL u ATPL...
E to bi bilo odlicno, firma u problemima preuzima utopljenika. Mudro stvarno.
Pa opte uzela h1. I sjebali nam racunicu jer se explicite tada spominjala vrijednost opte koja nije dosegnuta kao sto znamo.
*Sheriff, pa zar predmetnih 50M u toj računici nije ekvivalent 25 kn, tj + 2m dionica po 25kn a o goodwillu otom-potom
Pa da, odma sam se svrstao u male. Premija na cijenu je za one koji ulaze sa milionima. 25 nema za smrtnike pa zato i kažem da nema smisla da cijena padne na 25kn na burzi (kako kolega kamikaza komentira i racuna premiju).
Timing je zanimljiv, mozda i razuman. Za male nikad dobar jer im razvodni cijenu. Ali špekuliram da to naprave nakon q3 ili q4 sa dobrim izvjescima cijena bi bila puno veca i pitanje koja bi bila premija onda.
Kako se spekuliralo vrlo nedavno o dokapu od 10kn ovo je neloše. Spominjao se i stecaj.
Pitanje je da li ce dokap uspjeti, vjerovatno je izvjesce ok i kak se kaze, glavni kupac vec vrbovan.
skriveni na asku prodaje po 35. nadobudni ga nagrađuju sa 40% premije. svaka čast.
A kako ti to računaš.
Ako firma vrijedi 25 kn. Ajde to je 25 kn.
Ako neku upuca 50mil kn friške love + bolja perspektiva mgmt-a, jel to isto vrijedi 25 kn?
Sezona vlakića je počela, jučer Ingra, danas ULPL, sutra...? Anketa, što mislite?
Ću ću ću
Vidiš kak si sretan kad ne propustiš vlakić, a ne kad su vlakovi vozili a ti na peronu sa strane.
Prošla te depra, lijepo za vidjeti.
ne znam tko je tu "šenuo" ali govori se da cijepljeni imaju nešto blaže simptome ali iako cijepljeni, opet su prenosnici virusa kada obole pa stoga kako se po izvještajima iz malte i izraela uviđa da cjepivo baš i nije pokazalo neku učinkovitost protiv "delta" soja pa tehnički ispada da ti je skoro svejedno cijepio se ili ne...u svakome slučaju, nije cijepovo ništa loše ali neka svatko odluči za sebe, međutim, tinejđeri i mladi drugačije doživljavaju svijet oko sebe i svakako bi to partijanje i uopće okupljanje većeg broja ljudi za sada još trebalo reducirati
Jadna je ta znanost gdje se govori i pretpostavlja, umjesto da se zna. Činjenica je da je ovo valjda jedino cjepivo na svijetu gdje jednako obolijevaju cijepljeni i necijepljeni. Što se tiče blažih simptoma to je sve na razini rekla/kazala, nitko nema pojma.
Evo dobar graf. Sigurno je lažiran, jelda. Lakše je vjerovati u teorije urote.
Da, evo jedan klasični citat nesrazmjera vrijednosti i cijene brodara.
Nije vise ni bitno kolko je koji rasao ili pao, evaluacije govore za sebe. Bit ce zanimljivo...
generally speaking, and worth repeating, I have never seen a better valuation setup than in so many of these shipping firms that are about to post blowout earnings in Q2, Q3+ ... some of the most ridiculous examples trading at forward P/E of ~1 at this point
Mislio sam i ja, ali sam pogledao graf mittkov, još ću malo sačekati.
Evo ti jedan graf da te umiri
BEIJING, July 19 (Reuters) - China's state planner has ordered power plants to build their coal inventory to the equivalent of at least seven days of consumption by July 21, three sources with knowledge of the matter told Reuters on Monday.
The order came as the government strives to ensure electricity generation at coal-fired power plants amid surging power consumption from industrial and residential users.
The sources pointed to a statement issued on Sunday, seen by Reuters, in which the National Development and Reform Commission (NDRC) asked major coal-fired power plants to submit by midday on Monday (0400 GMT) details of how they would lift inventory, and to complete the stockpile build by Wednesday.
"We are in the peak power consumption period and must guarantee coal supply to power plants...and will not allow the shutdown of power generation units due to a lack of coal," the statement said.
....
Meanwhile, coal inventory at the power plants fell to 24.2 million tonnes, the lowest level in the same period.
Ujedinjeno Kraljevstvo jučer 48.553 slučajeva, što je rast od 6.000 slučajeva u odnosu na prekjučer, približavaju se svome rekordu kojeg će vjerujem oboriti za desetak dana uz procijepljenost od preko 80%.
Samo neka naši i dalje tvrdoglavo forsiraju cijepljenje bez da netko stane na loptu, te se upita što se zapravo događa.
Ujedinjeno Kraljevstvo jučer 51.870 slučajeva, što je rast od 3.317 slučajeva u jedan dan. Za usporedbu Italija je imala maksimum od 41.188 puno prije nego su cjepiva izašla, a populacijski su te dvije zemlje slične. UK ide k svome maksimumu.
Ajde da uzmeš mozda stopu smrtnosti od procjepljenih zaraženih i kronicno bolesnih prije i poslje cijepljenja.
Ako je bolest ranga virozice za procijepljenje nije isto kao i fatalni ishod.
Virus se i dalje širi ok, a jel mozda cjepivo pridonjelo blazim simptomima???
Pa nisu ljudima vodu ubrizgavali, osim u Indiji.
Pa vec je konstantiran lag i kasno paljenje na atpl u odnosu na ostatak "civiliziranog svjeta". To se klasicno pripisuje zse i neukim investitorima. Štogod.
Sve je palo i kontejneri i dry bulk kao cluster. Fundamentalno je gotovo netaknuto. Nebino uaporedbe radi jel ima capove, kontejnere ili splave zadnja 3 tjedna equity je u padu, svagdje.
To je tocka 10 ili 11 u onoj tablici, sve je u redu a pada, pa eto mozda je vjera u oporavak gospodarstva usporila a možda je samo unovčavanje dobiti mozda oboje ili nesto treće.
Od svih razloga, meni je najvaznije da je bull jos prisutan i da su vozarine odlične. Vjerovato trenutak za podebljati.
Evo članak koji govori o padu dionica unatoč povoljnim vozarinama.
https://www.freightwaves.com/news/a-cruel-s…impression=true
Kaze other non shipping factors su se upleli u valuaciju.
Znači ako raste a vani pada da je OK izvještaj procurio, tik tak ili tik tok spika
DSX je vjerovatno drži zbog informacije o otkupu.
evo 444 se ukazalo na bidu, 17444.
Šaljivđija
Unatoč tome što vani brodari padaju danima, ATPL ne ide ispod 400 kn. A počelo je i polagano, nenametljivo skidanje s aska. To ulaze povlašteni. Sredina je srpnja. Siguran sam da pojedinci znaju kakav je FI za Q2.
Znači ak ja sad uzmem i ja sam povlašteni zanimljivo.
Aludiraš na kriminalne radnje na bazi povlaštenih informacija bez ikakvih dokaza.
Takva je metrika, glupo ali eto.
Turizam nam ovisi (značajno) o debilnoj metrici uljebljenih birokrata.
Gledaju boje a ne apsolutne brojeve koji su skroz mali.