Znači, ovo je u stvari dobra vijest?
Ja se ne kužim u TKC, pa ne znam što točno piše
Znači, ovo je u stvari dobra vijest?
Ja se ne kužim u TKC, pa ne znam što točno piše
Hm, bilo bi zanimljivo da je netko upucao 3 - 4 miljuna kuna kao PT drvo u OPTE, nema prethodnog iskustva, ni inside info, a sada se nada najboljem kao svi ostali.... Vidim da se u top 10 ULJN koji ide u likvidaciju takodjer nalazi PT drvo...Pojeo vuk magare, a morski psi stalno kruze. Ljudi, pa jeste vi svjesni da netko kupuje dionice citajuci neke vase drukerske postove? Netko si tako moze unistiti zivot...ali naravno nitko ga na to ne tjera, vec je svatko odgovoran za sebe i svoje postupke...uvijek je bilo kockara i uvijek ce ih biti...
Ne kazem da OPTE nije dobra firma, vec mislim suprotno, da nikad nije bila bolja, jer ih mocni HT financijski podrzava, ali sto se tice prodaje jos nisam nigdje procitao ni jednu konkretnu informaciju o broju interesenata, ni ponudjenoj cijeni, i molio bih da me netko demantira.
Display Moreeto u Njemačkoj država kupuje poduzeća da bi ih potom prodala.
Možemo i mi tako, pa da p0dignemo svi skupa, još jednu generaciju tajkuna.
Ovo što Njemačka namjerava poduzeti meni se čini puno bolje rješenje od mjera za spas gospodarstva naše vlade.
Zašto država dokapitalizacijom ne bi ušla u vlasništvo privatnih tvrtki pa na taj način pomogla da prebrode ovo teško razdoblje , a jednog dana kad sve ovo prođe i krene rast gospodarstva svoje udjele može prodati na burzi i još i zaraditi.
Ovo poklanjanje novca plodno je tlo za svakojake makinacije i profiterstvo jer teško je iznaći poštene i pravedne kriterije koje naš snalažljivi narod neće izigrati.
Nazalost, kolegice Ledica, nasa drzava nema financijsku snagu za tako nesto kao Njemacka, a mislim da su i sa ovim mjerama vec prenapregnute financije nase drzave.
Eventualno bi mirovinci kod nas, koji imaju novca, mogli preuzeti tu ulogu, ali tek bi sa takvim dokapitalizacijama kod nas bilo malverzacija po babi i stricevima...
Eto, dakle gradske vlasti su zabranile sve gradjevinske radove u Dubrovniku do okoncanja ove epidemije. Ovo je ispravna informacija, a sve ostalo su nagadjanja.
Jedino su u Zagrebu iznimno zbog potresa dopusteni gradjevinski radovi, a samo su u Zagrebu otvoreni Pevec i Bauhaus, dok su u drugim gradovima, koliko znam zatvoreni.
Hoćel' tko probit tih 170 ili idemo spavati preko vikenda hahahah
Evo i skoro milje prometa...
Display MoreZanimljivo mi je čitati sve ove teorije, uzeo sam kokice i pratim
Nego, da pojasnim, kada uzmeš margin, dionice koje si založio idu na skrbnički račun, i sve dionice koje sa margina kupuješ budu na tom računu (isto je i sa lombardnim kreditom). Stvar je jednostavna. To ne znači da se prikriva ili manipulira. A ove dionice koje su na njegovom imenu sigurno nemaju tereta, jer da imaju, kako sam već rekao, bili bi na nekom skrbničkom računu, ne na njegovom imenu.
Naravno !!!
Zanimljivo je do kakvih zaključaka ljudi dolaze.
Čovjek je kupovao na 2 skrbnička računa koja je dogurao do TOP10.
To je trajalo neko vrijeme i prosječni ulazak na tim računima je bitno viši od trenutne cijene.
Sada je rasporedio dionice po računima i zato znamo da su računi njegovi.
Nema nikakve borbe na nekoj određenoj cijeni.
Nastaviti će ovako trgovati tako dugo dok bude mogao održavati ovako nisku cijenu................., a poslije će vjerojatno kupovati i na višim cijenama.
Samo o prodavateljima ovisi do kada ćemo biti na ovim razinama.
Pa kažem, mali uopće ne prodaju na ovim razinama, a ako netko prodaje sve ovisi koliko još ima municije.
Jedino bi bila manipulacija da ista osoba ili povezane osobe i prodaju i kupuju, samo sa različitih skrbničkih računa.
ALI, mislim da na ZSE tako nešto nije moguće jer regulator radi svoj posao
I sad će sto?
Peglati cijenu sakriven iza skrbničkih?
Pa sto ne otvori još 20 računa i prebacuje dionice izmedju njih i fingira kompletnu trgovinu???
Njegovo ponašanje i to s tim racunima je sve samo ne transparentno. I to je veliki minus za Atpl i povjerenje ostalih dionicara.
Ja mislim da on ima kredu na svom osnovnom paketu odnosno da je na tom paketu neki zalog i da će pokusati održavati cijenu da ga tamo ne “poklope“.
Slažem se kolega s Vama, to je veliki minus i zato je cijena tu gdje je..a mali dioničari su tu najviše stradali...
...zanimljivo je da je jako malo njih prodalo dionicu prije ove panike oko Korone kada je cijena skliznula ispod 200kn...
Da nema tih margina koji ga očito stišću mogao bi zatući cijenu na 20kn i nikom ništa... Zato i mislim da je ovo dno što
se tiče cijene i da bi se mogla odbiti uskoro prema gore sa jačim rastom vozarina.
P.S. Eto vidite kolega da ne gledam samo ružičasto, te sam zato i prodao ATPL na 200kn
Kupite knjigu dioničara na različite datume u kojoj se sve vidi, ali vidim da je ekipa to već napravila...
A sto ti nije jasno. Čovjek je moguće uzeo kredit da dodje do tolikog broja dionica ATPL i sad kad je cijena jako pala ima problema sa zalogom. A sto ti misliš da su oni radi malih dionicara donijeli program isplate dividende ili radi šačice kljucnih dionicara koji bi njome barem djelomično financirali obročnu otplatu za kupovinu dionica. I tko kaže da Bilbija nije koristio slične kredite na RIVP i nekim drugim ulaganjima? Nažalost, trzisne okolnosti su se loše poklopile i firma te rezultati su krenulineželjenim smjerom. Kao i cijena dionice.
Vjerojatno je uzeo margin kredit za dionice na skrbničkim računima u SNBA i Croatia Banci, a ovo na osnovnom računu je kupio za keš.
Kada je cijena nepredviđeno (možda i namjerno, tko zna možda su i dvije suprostavljene skupine u igri) pala ispod 150 kn, aktivirao se Margin Call i morao je pokriti taj Margin sa dodatnim dionicama sa osnovnog računa.
Samo vi bacajte pijesak u oči, to radite od 400 kn...
Kolika hrpa nesuvislih gluposti na jednom mjestu...
Jeste uopće čitali zadnje 3-4 stranice, gdje je sve objašnjeno više puta?
Ja navodim činjenice, a ti pišeš lijepe zelje. To je bitna razlika i jasno pokazuje tko zapravo ima velik “odmak od stvarnosti”.
Što se tiče odmaka od stvarnosti, situacija nije bajna, ali nije ni katastrofična kako je želiš prikazati, ili kako
ekipa piše na poslovnom. Ljut sam jer je cijena toliko pala, a tko je manipulirao sa cijenom neka Institucije
utvrđuju i rade svoj posao, ali da je bilo manipulacije cijenom, bilo je i te kako. Jedino mislim da se ekipa
malo zaigrala, pa kad je Vrag odnio šalu, a cijena počela tonuti prema 100 kn, pozvan je Slon u staklarnu
da spasi situaciju. To objašnjava ovu branu na 150 kn zadnjih par dana.
Ajde mi ovo objasni:
Lako je moguće da je dosta toga na Bilbijinom osnovnom računu neka krede (odnosno zalog) ili nešto slično. Lombard kakav.
Šta nije ovo racionalno ponašanje u ovoj situaciji sa Koronom i karantenom:
A octio su se u ATPL izdogađale neke situacije kad je tako naprasno nekretninski projekt iznenada prekinut,
Ovo za izvršnog direktora ne znam, ali očito je nešto puklo iznmeđu njega i Bilbije, jer je taj Šurković već preko 10 god u ATPL
Ovo i mene zanima, što dotična radi, ako ništa bar da ju vidimo u novoj haljini :
Bas me zanima gdje je sada lepojka iz PR nestala, nekako mi se cini da taj odjel u zadnje vrijeme bas i ne funkcionira.
Display MoreLako je moguće da je dosta toga na Bilbijinom osnovnom računu neka krede (odnosno zalog) ili nešto slično. Lombard kakav. Cini mi se da je zato i pripremio obranu. Da ga ne izuju iz cipela.
A octio su se u ATPL izdogađale neke situacije kad je tako naprasno nekretninski projekt iznenada prekinut, a jedan od izvrsnih direktora dobio pedalu nakon svega nekoliko mjeseci “stolovanja”?!
Bilo bi zanimljivo kad bi netko prošetao cijenu na niže.... sto bi se onda u danima koji slijede događalo.
Pa pogledajte kakvu je objavu doticni objavio... iz teksta se vidi da nije u cvatu sreće ni entuzijazma. Ne zaboravite, Hanfa vidi sve pozicije... i one koje su na skrbništvu. Prave, osnovne vlasnike.
https://zse.hr/userdocsimages…32020153407.pdf
Bas me zanima gdje je sada lepojka iz PR nestala, nekako mi se cini da taj odjel u zadnje vrijeme bas i ne funkcionira.
Samo vi bacajte pijesak u oči, to radite od 400 kn...
Kolika hrpa nesuvislih gluposti na jednom mjestu...
Jeste uopće čitali zadnje 3-4 stranice, gdje je sve objašnjeno više puta?
Ne znam, kupnja je dosta ojačala, a i ljudi više neće svoje dionice lako prodavati u bescjenje
Pad sa 480 na 140kn je pad od 70%...jel to realno kada razmislite...ovo je prilika koja se neće tako skoro ponoviti....
Promatrajmo i dalje...
P.S. Valamar je porastao sa 18 na 25 kn, a u Americi se ništa ne smiruje.
Proći će i Korona, a onda će se mnogi češkati po glavi što su prodali, jer neće ni znati što ih je snašlo
Sa vrha na 480kn propad do 140kn nerealno nisko narocito sa tehnicke strane..odbijanac do gapa na cc.240kn a ukoliko to poprati rast vozarina?
Do 200 bi se trebali odbiti jako brzo, a dalje sve ovisi o vozarinama
To zna neki insajder jedino
Ne znam da li ste vidjeli...
Igor Bilbija -3.912 kom
SB-S d.d. +3.912 kom
Kakvu igru on igra?.....i ovaj drugi račun je njegov?
Da, stigla je obavijest na zse prije dva dana
Ja bih još radije po 80 kupio
Na poslovnom pišu da će ići do 50 - 60 kn, pa ćemo vidjeti..
Možda je zato i tolika rasprodaja sada...
ma tamo su sve stari znalci, a ovdje mladi nadobudni anticoronaši, izgleda da oni onda prodaju a ovdje kupuju u svakom slučaju biti će zanimljivo, samo da se ovo preživi u sportskom duhu
A gledajte, cijena može gore ili dolje i vjerojatnost da pogodite je 50%.
Ono što se 10 ili 30 puta ponovi obično postane istina, a onda se svi ponašaju u skladu s tim...makar bilo i izmišljeno...
Na petogodišnjem grafu se vidi da su je ovaj put stvarno zatulki...
Svi znamo da ova dionica može značajno porasti u samo jednom danu, pa promatrajmo i dalje...
Ono što je činjenica je da je promet za ovu dionicu prilično velik zadnjih par tjedana i prosječna
dnevna količina dionica koje se protrguju je 2200-2300 dionica, što nije viđeno već dugo na ovoj dionici.
Jučer protrgovano skoro 10 000 dionica, te bi moglo doći i do vlasničkih preslagivanja na ovoj cijeni,
koja je pčito zanimljiva investitorima. Ne govorim o malim burek investitorima, kao nama ovdje, nego
većim igračima.
Danas i sutra amaterski promatra.
Ovako me Bakić navukao na Rivieru, pa netragom nestao iz nje i praktički prestao pisati blog Eclectica u kojoj je Rivieru dizo do nebesa.
Big fish gameri...ja vi radije po 140kn kupio nego 151kn kolega pa molim zatucite dionicu.
Ja bih još radije po 80 kupio
Na poslovnom pišu da će ići do 50 - 60 kn, pa ćemo vidjeti..
Možda je zato i tolika rasprodaja sada...
I sam imam skrbnicki u CO i ne nije prodavao IB nego je vjerojatno pokrio margin call te time oslobodio limit te omogucio likvidnost za sve nas da mozemo ponovno kupovati dionicu
Ne kužim to sa Marginima, nisam ih nikad imao. Što znači ovo boldano:
"pokrio margin call te time oslobodio limit te omogucio likvidnost za sve nas da mozemo ponovno kupovati dionicu"
Ljudi moji, ovo nije igra. Lako za mene ili tebe, ali vi nemate svijest da nekoga mozete navuci na kupnju necega sto ce sutra vrijediti 50 % ulozene vrijednosti, Nije ovo igra misica tko ce biti u pravu i sad smo si svi frendovi jer je george bio u pravu. To mi je nebitno. Pratim brodare jako dugp, utrosio sam stotine sati na izracune i projekcije, upozoravao sam sto slijedi, da bi sad dobio odgovor - u svakom slucaju je dobro. Ne, nije, bilo je dobro na 600, 500.400 kn ATPL, sada nije dobro.
I dugorocno, ne moze biti dobro (govorim o ATPL) ali o tome nekom drugom prilikom i kad budem imao vremena.
Nije igra nekoga navlačiti na kupnju/prodaju. Ja nikoga nisam ni na što navlačio. Uvijek sam pisao samo svoja razmišljanja, i na ovoj i na drugim temama. Svatko za sebe donosi odluke. Ja sam još uvijek u ovoj dionici i ne mislim prodavati.
Ovaj odgovor "u svakom slučaju je dobro" se odnosi na raspravu! Ne možeš mi tvrditi da si očekivao ovakav pad, ni na ovoj dionici, ni na drugima.
Gledajte, tko je krajem prosle godine shortao SVE dionice na ZSE i vani, sada je zaradio hrpu love - stvarno skidam kapu. ALI da mi je netko rekao da ce biti ovakva nevidjena epidemija Koronavirusa koja ce izazvati recesiju (mozda kratku, ali opet recesiju), te jos da ce se desiti onakav potres u Zagrebu koji ce porusiti i napraviti trecinu zgrada u centru grada neupotrebljivom, ne bih mu vjerovao, kao ni nitko racionalan, ali to bi bila GRESKA. Na greskama se uci i idemo dalje.
Sto se tice ATPL, ova Korona je za sve, ali SVE firme na ZSE dosla kao otegotna okolnost, ali dionica ATPL je jos dodatno stradala, jer kada su krajem prosle i pocetkom ove godine pale vozarine (PAZI sa NAJVISIH razina u 10 godina) dionica se prepolovila sa 460 na 230 kn. Panika i kriza oko Korone zadnjih par tjedana je dodatno utjecala na sentiment i dionica se opet prepolovila na 130 kn....
Sada smo tu gdje jesmo, na nekoj pocetnoj tocki, ali bilo bi JAAKO dobro za firmu, a posljedicno i za dionicu, da se ukljuce u neki kreditni Korona program od HBOR-a, ili sto vec drzava trenutno nudi, kako bi SMANJILI cijenu duga i kamate koje placaju na godisnjoj razini i koje pojedu cijelu ili veci dio neto dobiti.
EBITDA 155 mil. kn, neto dobit -2.2 mil. kn, npr. da nemaju duga, ili da placaju manje kamate imali bi 50 - 90 mil kn neto DOBITI. Koja bi onda valuacija bila?
Sto se tice vozarina, one ce gotovo sigurno porasti kada se ova Korona kriza smiri, te ce vjerojatno otici i iznad razina od prosle godine,
jer ce trebati nadoknaditi propusteno, a dugorocno ce se ovaj put i zadrzati na visim razinama, jer s obzirom na stanje povecanog scrappinga ove godine, te da se definitivno ugradnja scrubbera vise ne isplati (tu su cak ispali vizionari - ustedili 500 000 $ po brodu), a ne treba ni zaboraviti ni Zimske Olimpijske igre u Kini 2022, te posljedicno povecanu potraznju Kine sa 1.3 milijarde stanovnika.
Par zanimljivosti: Iduce godine 2021. ce biti Ljetne Olimpijske igre u Japanu, a 2022. ce biti Zimske Olimpijske igre u Kini.
Iduce godine 2021. ce biti Europsko prvenstvo u nogometu, a 2022. Svjetsko prvenstvo u nogometu.
Eto sta je nama Korona dala :-). Osobno se veselim nogometu :-).
Zelim reci da ce kada ovo Korona ludilo prodje Svijet htjeti brzo nadoknaditi propusteno i sve ce se desavati puno brze nego prije. Pazi, Cape-ovi su jucer narasli preko 50%, pa gdje to ima.
A di je kompadre Gigic, nesto je zapelo u tom padu od 700 do 150.... neka ste vi meni Bud dobre volje, bitno je da ste vratili vjeru u ATPL.
Ma ja vam kolega nemam vise vjere u nista i nikoga, vec samo u stanje na svom racunu, koji se dobrano ispraznio od 2016. godine, ali relativno sam mlad, pa cu opet zaraditi i Drugi put pametnije