1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • October 28, 2020 at 2:46 PM
    Quote from zm1
    Quote from st-brajo

naravno da ne izgleda.

ovo su one rektalno alpinističke medijske konferencije na kojima je sve divno i krasno ;)

Koliko čujem, bitno da je zeleno i održivo

Green is the new black, tako bar kazu u filmu Vrag nosi Pradu :D. Valjda to moraju pricati kako bi dobili novac iz EU ;). Pssst :thumbup:

• BudFox
    • October 28, 2020 at 10:54 AM
    Quote from Marielena

Kolega BudFox Atpl je u zelenom. Sto cete bolje.

Kako vrijeme ide cu ja i Viro na 10 staviti😂😂

Uvijek sam govorio neka raste tisuću cvjetova i svima će biti dobro ako burza raste :).

Onda su me svi žestoko optužili da stalno nosim ružičaste naočale, a ove Ray Ban-ke

mi se posebno sviđaju 8).

Aviator Sunglasses | Ray-Ban® USA

Pa je poslije burza pala (i dalje pada), jer neki ljudi očito zarađuju na padu i sada su opet svi mrzovoljni,

uključujući i mene. Ako i kad se pokrene novi ciklus rasta na ZSE bit će dobro, ali slušajući vrhušku na

ovoj konferenciji, ne ulijeva mi baš povjerenje u to. Živi bili, pa vidjeli, sve je to za ljude :thumbup:. Ipak živimo

u Hrvatistanu, gdje vrijede neka druga pravila za razliku od ostatka civiliziranog svijeta:/:sleeping:.

• BudFox
    • October 28, 2020 at 10:43 AM

Evo i Ante Žigman iz Hanfa-e je optimističan. Valjda nije vidio ZSE danas.

• Birtija

• BudFox
    • October 28, 2020 at 10:17 AM

Znamo kako je završio Braveheart na kraju, te uz uzvik Freedom otišao u Ambis.

Tako bi i ATPL mogla na kraju završiti slobodna u Ambisu uz postojeću

netransparentnost Uprave.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • October 27, 2020 at 11:27 PM
    Quote from bubimir
    Quote from BudFox

...Koliko vani danas gledam brodare isto situacija nije baš bajna, te je danas SALT pao za nekih 15%,

na valovima vijesti da se dezinvestiraju iz DRY BULK-a/prodaju brodove, te zbog lošijeg Q3

izvješća od očekivanog...

SALT je loš primjer-izuzetak koji potvrđuje pravilo...jeftino je prodao čak sedam brodova (14% flote) u samo nekoliko tjedana (𝗩𝗲𝘀𝘀𝗲𝗹 𝗗𝗶𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗮𝘁 𝗮 𝗗𝗶𝘀𝗰𝗼𝘂𝗻𝘁)..suspendiran je sa liste preporuka analitičara koji inače imaju pozitivan stav prema dry bulk shipping market-u..dok je za druge, kao npr. GOGL, NMM preporuka i dalje držati (stay long)

Joakim Hanisdahl je i dalje pozitivan u vezi bulkera, ali ove godine i nije baš nešto pogodio s obzirom na valuacije bulkera.

https://twitter.com/JHannisdahl

https://twitter.com/JHannisdahl/status/1319231589084258304/

Evo što kažu iz SALT-a:

"Many benefits of tearing off the patch

Scorpio Bulkers accelerates the exit from the dry cargo market. - There are many advantages to tearing off the patch instead of taking it off carefully, says the shipping company's operations director."

https://finansavisen.no/nyheter/shippi…torrlast-exiten

Evo šta kažu na stranim forumima:

"Sees that SALT is graveled today by result. Is there anyone inside this? They are probably about to sell themselves completely out of Drybulk, as far as I understand. But should think that it gives a good upside when it is priced so low to NAV. Then I think that their wind power testing sounds exciting, but have not put me enough into the economics related to this."

"Their ships are sold away at a high pace during the day. Maybe it's just as well to "tear off the patch" right away, than to lose money year in and year out."

"I would think that it is positive for the bulk market that one player withdraws, even if the ships are bought up by others. Expect this means that there will be fewer orders for new ships in the future."

Inače evo i današnji BDI:

Baltic Dry Index Rises 0.78% to 1,413

Capesize +1.65% to $18,606

Panamax +0.29% to $10,317

Supramax 58k tons -0.43% to $10,644

Handysize 0.0% to $8,771

Cape FFA. November up 5%

Nov 18625 +1000
    Q4 19708 +458
    Q1 9025 +125
    Cal2113550 +75

• BudFox
    • October 27, 2020 at 10:46 PM
    Quote from Marielena

A pa kako bi se desio porast vozarina kada je svijet u ekonomskoj krizi zbog covida. Promet roba i usluga je krvotok ekonomije.

A sto se tice USA izbora mislim da Trump pobjedjuje glatko. Ne znam kako ce burze na to reagirati jer one su iracionalne. Ja mislim da je to dobro i da Trump jedini moze prekinuti histeriju oko korone.

P.S. vidim da opet puno kolega banano :(

Nisam baš siguran tko će pobijediti u SAD-u, ali sudbina cijelog svijeta ovisi nažalost o tim izborima.

Meni se čini da bi Biden ipak mogao uzeti pobjedu, ali stvarno ne znam što sve to reflektira sa sobom.

Dosta je sve još neizvjesno, ali tržišta definitivno poprilično ovise o rezultatima izbora u SAD-u. Već je

dopisno glasovalo preko 60 milijuna Amerikanaca, a Trupm je jučer demonstrativno napustio intervju

zbog provokativnih pitanja voditeljice!? Previše je svijet globaliziran, te je trgovinski rat koji je Trupm

vodio sa Kinom bacio na koljena Dry Bulkere, a između njih i Atlantsku plovidbu. Nažalost, koronavirus

je došao i samo katalizirao sve to skupa na n-tu potenciju.

• BudFox
    • October 27, 2020 at 10:26 PM
    Quote from Parica
    Quote from naim

Daj pogleda još jednom, molim te. Pogotovo generiranje keša iz poslovnih aktivnosti.

Kad se već loviš za BDI onda pogledaj i ovisnost kretanja prihoda o tom istome BDI-u. Ako uspiješ naći podatke za to. Mislim da je to najvažnije za forimiranje bilo kakvih ocekivanja od rasta BDI. Stvarnih ocekivanja, a ne ovih o kojima ti gotovo svakodnevno pišeš.... koja vrijede par sati ili minuta koliko si prosjecno u dionici! 😁

Sorry, malo sale na tvoj račun. Naj zamerit

Pa naravno da izvjestaj ima dosta "rupa", ali obzirom na crnilo zadnjih par tjedana (vozarine, blokada, kretanje cijene, prodaja brodova) je pozitivan...necemo cjepidlacit😉😉😉

Ma dnevne oscilacije BDI su bitne samo trejderima (i meni) kojih ima jako puno u ATPL i koja zbog toga uvijek cjenovno (ne i vrijednosno) reagira na promjene BDI-a...sutra zelenjava

Kolega sve 5, daj Bože da sutra poraste :thumbup:, ali koliko gledam futurese za vozarine za Q1 i nisu baš bajni, te

su trenutno u backwardationu. Analitičari breakwaveadvisorsa to tumače kao diskrepanciju, te potencijalnu

priliku, ali dosta toga ovisi i tko će idući vikend pobijediti za predsjednika u SAD-u, te o kretanju drugog vala

Koronavirusa, koji je već krenuo. Uglavnom, sve je još dosta neizvjesno.

https://www.breakwaveadvisors.com/publications

Koliko vani danas gledam brodare isto situacija nije baš bajna, te je danas SALT pao za nekih 15%,

na valovima vijesti da se dezinvestiraju iz DRY BULK-a/prodaju brodove, te zbog lošijeg Q3

izvješća od očekivanog.

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…skip=1597871819

Nije mi jasno zašto se vani krajem ljeta/početkom jeseni nije dogodio porast brodara, pa ako tko zna neka mi pojasni?

Prošle godine su cijelo ljeto brodari vani ludovali, a ATPL je otišla preko 400 kn u tome razdoblju. Sada je cijena na 150 kn,

Bilbija je prodavao svoje dionice na 214kn, a cijena je poslije pala?! Informaciju koliko su točno dana bili blokirani i zašto

im je ZSE interventno blokirala trgovanje nismo dobili, već samo šturo objašnjenje o deblokadi.

Uglavnom, meni kao dugogodišnjem dioničaru ove firme je sve to u najmanju ruku čudno i što se događa u

firmi i kakvi su njihovi poslovni planovi i projekcije njihovih profesionalaca, a ne nas laika sa foruma mogla bi

nam pojasniti nova voditeljica odnosa sa investitorima ili je njena funkcija samo da šalje obavijesti na ZSE i

HANFA-u, te da pošalje povremenu izjavu za novine. To je posao PR-a, a ne odnosa sa Investitorima, ako ja

to dobro razumijem.

• BudFox
    • October 27, 2020 at 8:15 PM

Ako su do kraja Q3 prodali 1 brod i kolega jasko je, čini mi se, jučer objavio da su još dva broda najavljena u

prodaji u onom dokumentu (jedan ove godine i jedan početkom 2021., ako se ne varam), pretpostavljam da će

onda ove godine (ili iduće?!) trebati raditi vrijednosno usklađenje knjigovodstvene vrijednosti brodova u odnosu na

realnu tržišnu vrijednost brodova, a slično je rađeno u godišnjem izvješću za 2014. godinu. To je knjigovodstvena

stavka i ne bi trebala imati utjecaj na cash flow i mislim da je to ono što spominje kolega @alias.

Isječak iz godišnjeg izvješća za 2014. godinu:

"Razlog ovako velikom gubitku leži u ovogodišnjem vrijednosnom usklađivanju, uglavnom dugotrajne imovine (brodova),

u iznosu od 720,4 milijuna kuna jer je zbog značajnog smanjenja vrijednosti brodova bilo potrebno uskladiti knjigovodstvene

s tržišnim vrijednostima."

P.S. Tražio sam stare ZSE stranice pola sata :sleeping:, pa evo link, ako netko želi proučiti:

https://prev.zse.hr/userdocsimages…NotREV-K-HR.pdf

P.P.S. Inače, sve obavijesti od prije 02.10.2020. kada je ZSE promijenio svoje Web stranice ||, se nalaze ovdje:

https://prev.zse.hr/

• BudFox
    • October 27, 2020 at 7:38 PM

Smanjili su kratkoročne i dugoročne obveze za 50 miliona kuna, to

je valjda za taj brod koji su prodali, a Batalu uopće ne spominju u izvješću.

Dobit tromjesečja Q3 je 6.409.504 kn, a ostala sveobuhvatna dobit (gubitak) je (-20.985.304) kn

Prošle godine je dobit Q3 bila 7.250.896 kn, a ostala sveobuhvatna dobit je bila 23.436.882 kn

Ono što meni nije jasno, ako mi tko može pojasniti, kako to da je novac u blagajni u 9. mjesecu 27.023.717 kn,

a prošli tjedan im je bio blokiran račun zbog komunalne naknade od možda par miliona kuna?

Gdje je taj novac otišao u međuvremenu?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• BudFox
    • October 27, 2020 at 7:06 PM
    Quote from BudFox

Evo me :)

Mislim da je izvješće s obzirom na okolnosti ok

Quote from naim

Sad će te Bud

Svašta bi čovjek mogao “ovdje” napisati, al zbog mira u kući, neću.

Samo mala digresija.... kad se pogleda ovo izvješće otprije 11 godina vidi se sav sjaj i bijeda ove firme.

2008 poslovni prihodi 1,8 milijardi kuna, 2009. 800 milijuna kuna.... 2020. Koliko? 270-280 milijuna kuna.

http://www.atlant.hr/data/128317216…nsolidirano.pdf

Al dobro, nadam se da će budućnost donijeti bolje rezultate i rast cijene dionice.

Display More

Samo vi napišite što mislite. Ja sam napisao danas što mislim o Hrvatskoj državi.

Display More

Dragi Admin, u ovom postu sam komentirao izvješće, pa bih Vas

molio, ako možete, da ga vratite u temu ATPL, ali nema veze ako ne stignete,

nije ništa bitno! Hvala

• BudFox
    • October 27, 2020 at 6:59 PM
    Quote from zlocesti

Ma jel' se vi to veselite minusu manjem od očekivanog ???

:S

Bubana sam pa se ne stignem time baviti.

Korona?

Quote from kupoprodajnik

It's all about rates. To je takav posao.

Ako svijet krene u oporavak, posteni, na bazi infrastrukture, i utilizacija naraste recimo 2022 za 8 do 10% u odnosu na danas onda ce vozarine biti dvostruke. To je u toj godini dobit veca od sadasnje TK Atpl. Pa onda racunajte cijenu dionice. . Sadasnje prognoze su dobre, ali konzervativne. Treba zamisliti post corona svijet. Bit ce drukciji od ovog sad. Znatno.

Tipujem na dobar scenarij. Cizeliranje oko vrednovanja tu nema smisla. Ili ce biti buuuummm ili ce biti duuuuummmm.

Ili DumDum :) . Jučer sam objasnio kako se radi DumDum :D:D

• BudFox
    • October 27, 2020 at 5:11 PM

Evo me :)

Mislim da je izvješće s obzirom na okolnosti ok

Quote from naim

Sad će te Bud

Quote from Manu

Izišlo izvješće. Dobit kvartala 6m.

Svašta bi čovjek mogao “ovdje” napisati, al zbog mira u kući, neću.

Samo mala digresija.... kad se pogleda ovo izvješće otprije 11 godina vidi se sav sjaj i bijeda ove firme.

2008 poslovni prihodi 1,8 milijardi kuna, 2009. 800 milijuna kuna.... 2020. Koliko? 270-280 milijuna kuna.

http://www.atlant.hr/data/128317216…nsolidirano.pdf

Al dobro, nadam se da će budućnost donijeti bolje rezultate i rast cijene dionice.

Display More

Samo vi napišite što mislite. Ja sam napisao danas što mislim o Hrvatskoj državi.

• BudFox
    • October 27, 2020 at 2:27 PM
    Quote from Moller
    Quote from st-brajo

psihološka priprema je krenula ;)

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2224926

reklo bi se da naša Vlada koristi covid-19 kao jedan od alata mirovinske reforme, te ako ista ne uspije spremni su posegnuti i za novim modelima 20, 21 i tako do koliko bude trebalo

Ministar Marić je jučer rekao da će mirovine zadnje u lancu kasniti s plaćanjem, pa mu vjerujemo.

Za lijekove već kasne s plaćanjem, a poljoprivredni poticaji istomišljenicima se koliko vidim

redovno i na vrijeme isplaćuju, tako da zaključak je: kada imaš puno gladnih usta treba prioritizirati.

Nešto slično kao u bolnici Dubrava, pa nisu svi dobivali na vrijeme obroke i lijekove i slično.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• BudFox
    • October 27, 2020 at 2:19 PM

Treba razlučiti vrijednost same nekretnine od produktivnosti te imovine.

Ta imovina ako je neproduktivna kao ove godine, kao zatvoreni hoteli i slično

ne vrijedi toliko puno, a još su i dodatni trošak uz uobičajenu amortizaciju.

Stečajevi brojnih hotelskih poduzeća u prošlosti su to i pokazali, te ne treba

izmišljati toplu vodu ovdje, a ni na drugim turistima. Činjenica je da je Korona

došla neočekivano u ekspanzivnom investicijskom ciklusu i zatekla ih je na jednoj

nozi i nespremne, a kada debela dama prestane pjevati zna se što slijedi. Ali

onda uskače naša pravedna država i spašava dan, ali dokle? Nema se ni država

više gdje zadužiti, Korona divlja, a bolnice ne dobivaju lijekove, treba krpati i druge

rupe, a voda curi na sve strane. Naša država me trenutno podsjeća na Agrokor prije

konačnog kraha. Iskreno se nadam da će uskočiti Superman u vidu EU i spasiti nas od

sebe samih, jer nam inače nema spasa, u to sam 100% siguran.

• BudFox
    • October 27, 2020 at 2:06 PM

Ajmo biti realni, da im banke puste kredite i država/hbor prestane jamčiti za iste i prestane isplaćivati plaće radnicima,

oni mogu staviti ključ u bravu. Pomoć države ne bi bila čudna da su Hrvati vlasnici firme, pa da im država pomogne

kada loše ide, ali s obzirom da su većinski vlasnici firme Austrijanci prilično je zanimljivo (to onda nije korupcija zar ne?!).

Također, s obzirom da je Austrija prva stavila Hrvatsku na crnu listu ovo ljeto 15.08. i doslovce uništila drugu polovicu

sezone, na što su se žalili i sami vlasnici Valamara (Austrijanci), ali pojeo vuk magare. Naša država i političari su oličenje

poštenja što i posljednje afere govore, tako da se ničemu više ni ne čudim. Ono što je najzanimljivije je su ove godine

mirovinci masovno kupovali ove dionice, a ne slijede im lijepa vremena, ali o tome ćemo razmišljati kada budemo imali

male mirovine i kopali po kontenjerima da preživimo.

• BudFox
    • October 27, 2020 at 1:41 PM

A ja eto mislim da na Optimi neće biti onako kako si ti zamislio.

Valamar ne treba uopće dirati dok ne izbaci revidirano godišnje

izvješće, jer su im svi krediti zamrznuti uz poček na 1G i izbacit

će možda i 700 milijuna kuna minusa ove godine. Možda im čak

i država jamči za kredite, ne bih se čudio, kod nas je sve moguće.

Eto kako nisu svi isti u gospodarskoj utakmici.

• BudFox
    • October 27, 2020 at 1:35 PM
    Quote from naim

Zasto?

A ti misliš da će sve odigrati onako kako si ti sebi isplanirao?

Da, isto kao što se i Optima odigrala, ali ljudi me nisu slušali.

Kolega kupoprodajnik to najbolje zna, skidam mu kapu :thumbup:

• BudFox
    • October 27, 2020 at 1:33 PM

Kad dobijemo godišnje izvješće i eventualno najavu iduće sezone možemo razmotriti ovu dionicu, prije ne

• BudFox
    • October 26, 2020 at 11:10 PM
    Quote from Ledica
    Quote from my moon

oh, ne, još jedna Optima

Imate dionice Leda ?

Imam i ja , ali nekako nisam zainteresirana ... za razliku od dionica Optime 😄

Imam i ja dionice Leda i baš me zanima koliko ću dobiti od prodaje Leda:?::!:

Inače, zavjetovao sam se da više neću jesti njihov sladoled i

prvom prilikom sam prekršio svoje obećanje samom sebi, jer

kao i svako drugo dijete jako volim sladoled 8):/:saint::evil:

• Birtija

• BudFox
    • October 26, 2020 at 10:04 PM
    Quote from buMBum

Ovo nije pec, pec.

Ovo je brutalno i najava onoga što narednih dana slijedi!

Big Crash!

Spašavaj se tko moze!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ü

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

E BumBum, zasto nisi DumDum?

Ako ne znas sto je DumDum jer si samo ucio u skoli, dok su se drugi zabavljali, to ti je kada stavis u casu malo votke ili tequile i zaliješ sa švepsom ili sprite-om, ovisi sta imas kod sebe. Primis casu odozgora i lupis u stol da se zapjeni, pa popijes naiskap. I tako par puta i svijet odmah izgleda ljepse, zar ne ;).

Viđe trave zelene u zadnjih 5 stupaca :thumbup:.

Znači crveno je samo u prvom stupcu (1d) i drugom stupcu (1w), dok su svi ostali zeleni (1M, 3M, 6M, 1Y, 3Y)

Dow Jones Industrial 27,685.38-2.29%-1.81% +1.88%+4.59%+16.45%+2.70%+18.31%
    Nasdaq 100 11,504.519-1.61%-1.12% +3.17%+9.74%+30.93%+43.28%+90.54%
    US SPX 500 Index 3,403.15-1.81%-1.13% +3.15%+5.82%+19.96%+12.61%+32.69%

P.S. Isprika Adminu i molio bih da se ovaj recept prebaci u forumsku kuhinju, ako joj ovdje nije primjereno mjesto.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt