bitcoin je pre genijalna ideja.. u čemu je real value zlata?? a da bitcoin to ne može dostići? pogledajte market capove najvrednijijh komapacija i commoditiya.. po čemu zlato vrijedi isto kao i 15 najvrednijih kompanija na svijetu.. misliš da je to realno?
Posts by Kivi
-
-
Ajde mašti na volju.
Imam 20 tisuća eura koji mi neće trebati barem 20 dodina.
Gdje bi ih uložili ?
Uvjet je sigurnost koliko je išta sigurno, prinos 4-5% od redovnih dividendi, i rast cijene tijekom godina na temelju dobrog stabilnog rastućeg poslovanja, ili po inerciji tržišta
Ajde
telekomi i duhan na USA marketu.
ima finih podcijenjenih multinacionalki sa odličnom dividendom.
kod nas, HT i Optima
neka prođu siječanj i veljača, pa ćemo biti pametniji
kolega temeljem BB-a, dali to znači da ste opet Opte dionik? isprika ako je pitanje predirektno.. temeljem je prethodnih vaših postova
-
ma turista će biti sigurno.. sezona će biti top.. neće sigurno biti rekordna ali solidna i puno bolja od ove 2020.. bio sam sad par dana u Istri.. ljudi u privatnom smještaju već sada zaprimaju rezervacije stalnih gostiju.. po mom mišljenju Istra se ne mora bojati za svog gosta.. a i to je mentalitet ljudi otvori im granice i svi će nagrnuti
pogodili ste čavao u glavu.
stalni gosti će uvijek doći, međutim, velike hotelijere pune turoperatori preko ugovora o alotmanu (puno za prazno) koji se sklapaju sezonski.
pošto je turoperatorima najvažnije da popune cijeli aranžman, ukoliko neke turistima privlačnije zemlje poput Italije, Španjolske, Portugala i Francuske ponude povoljne aranžmane, turoperatori će gledati da prvo popune njih.
nemojmo zaboraviti da te zemlje lani nisu imale nikakvu sezonu i da su gladne novca od turizma.
pribrojimo tu još i Grčku i Tursku koje su u istoj situaciji, ali su još gladnije od ovih gore navedenih zbog dugova (Grčka) i tankiranja valute (Turska) koje bi mogle iduću sezonu igrati na dampiške cijene.
privatni smještaj (kuće s bazenom) bi ponovno mogle dobro proći, a za ostalo baš i nisam siguran.
ali vjerojatno ćemo tek na proljeće, kad vakcine krenu djelovati i virus malo popusti, znati na čemu smo.
u tom dijelu sa turoperaterima ste u pravu.. ali moj rezon je da gostiju ima koji su dosta vjerni istri - bilo kroz privatni smještaj bilo da pune hotelske smještaje.. realno tu će do ljeta situacija sa coronom vjerojatno biti bolja nego u italiji, španjolskoj koje su dosta jako bile pogođene istom.. e sad da visoke cijene neće prolaziti vjerojatno neće.. virus će oslabiti prema toplijem vremenu - plus cjepivo - plus ljudi su željni imati slobodu kretanja..
-
ma turista će biti sigurno.. sezona će biti top.. neće sigurno biti rekordna ali solidna i puno bolja od ove 2020.. bio sam sad par dana u Istri.. ljudi u privatnom smještaju već sada zaprimaju rezervacije stalnih gostiju.. po mom mišljenju Istra se ne mora bojati za svog gosta.. a i to je mentalitet ljudi otvori im granice i svi će nagrnuti
-
nije lose da je UG tako agresivan, u kampanji i branjenju svojih interesa.. hrpa lobiranja i tvrdih sastanaka se treba odraditi.. ne treba potcijeniti snagu HTa.. ali ne treba zabiraviti Zabu i da svi oni vole novce.. bilo u vidu sto vise cijene Optime bilo u vidu UGovog ulaska na trziste.. od ovog bi se film mogo snimit sa kojim bi i Gordon Gekko bio zadovoljan
-
da ja sam uvijek bio sam u trolistu BTC ETH LTC, makar potonji se isto pokazao kao poprilični shitcoin kad je Lee na ATH rasprodao gotovo kompletni hold, uz obrazloženje da će tako bolje obavljati posao razvitka..
-
da nisam uopće pratio zašto se takva velika korekcija tamo desila
meni na cryptu u nekih malo više od dve godine.. a prodao sam sad.. prinos blizu 200 posto.. sad sa naknadnom pameti šteta da sa ozbiljnijim novcima nisam ušao.. ali i ovako sam prezadovoljan
-
dionicar pa valjda dolara ..
-
kad već toliko spominjete dioničara br.9 ispada da je čovjek u nekih 9 mjeseci kupio nekih 70 tisuća komada
-
danas močno otvaranje burze.. ukupan promet 1 dionica ERNT po 1490 kn
-
I Ameri otvorili u crvenom. Ni baš neko veselje na vidiku u narednom razdoblju.
reklo bi se korekcija sa najviših razina.. zbilja čudno za burzu
-
da kao što je kolega gore spomenuo gore.. a o tome se pisalo i prije.. moraju ugraditi pročistaće a to ne samo znači da će morati potrošiti novce na to već će ti brodovi biti van pogona u to vrijeme.. znači bez mogućnosti zarade..
-
Subotnje teoretsko pitanje. Recimo da se ZABA i HT odluče prodati svoje dionice postojećim dioničarima, koliko biste bili spremni platiti? Koja je to fer cijena?
Pa evo ja bi im ponudio 1000 kn za njihov udio.. ajde da ne cjepidlacim dao bi svakom soma kuna.. nebitno ko kolki udio ima.. nadao bi se da mi ga prodaju.. pa da osiguram svojih 1000 narastaja
-
kupio + ADRS2
-
shvatiti će kolege ovdje da će i iduća godina kako stvari stoje biti izgubljena.. bez povratka vozarina na neke ozbiljnije razine.. i bez neke velike šanse da se desi veliki preokret u poslovanju.. da kompanija napokon počne generirati neku ozbiljniju dobit.. i dalje situacija ovdje ne izgleda dobro.. bid se polako cijedi.. kad god se pojavi neki veći nalog relativno brzo ode.. da ovdje neće biti još uvijek volatilnog prometa gore dolje / sigurno će biti.. ali za sad promjena trenda nije na vidiku.. cijena već dugo stagnira i pada..
-
ja sam danas izasao.. dobra ili losa odluka nemam pojma.. srecom izgubio sam samo 1/4 dobiti koju sam ostvario prethodnim rastom od razine 4 i nesto.. ako nesto mrzim to je netransparentnost i manipulacija.. a tome smo ovdje ocito svjedoci.. fin izvjestaji su oke i firma sigurno ima dobar potencijal da se izvuce iz svih problema.. i uzevsi u obzir ispadajuce kosture iz ormara.. moze sutra ic na 10 al ja sigurno necu ulaziti dok se ne razjasni ova cijela zavrzlama..
-
haha koji druk od članka.. prestrašno.. i onda ionako nitko neće odgovarati za to.. a jutarnji je davno izgubio svaki krrdibilitet.. ne kažem da
ovi iz DLKV nisu ekipa samo takva ali ovakav tendenciozni članak dugo nisam pročitao.. 70 mil kuna za firmu - samo ne znam kako je ovaj vješti fin analitičar to izračunao..
-
A da daš neke argumente ili odgovoriš na vlastito pitanje?
Ne posluje on različito na različitim tržištima. Njima je fiksna (klasična fiksna, prijenos podataka i pay TV) core biznis zajedno sa medijima odnosno produkcijom TV programa. Izlet isključivo u mobilnu telefoniju su napravili jza sada samo u RH (u Sloveniji su kupili TUŠ mobil, al tek nakon sto su tamo već imali Telemach). Pa se otuda da zakljuciti da u RH neće niti zele ostati samo na njoj. Sigurno im korisnici neće pratiti TV programe i medijske servise na mobitelima.
Njima je očito cilj postići konvergentnost svih telekom usluga uz produkciju vlastitog medijskog sadržaja. U RH već imaju Tele2, NovuTv, N1 i još neke manje poznate kanale, i sad im nedostaje baza na kojoj će u duljem roku graditi korisničku bazu i tehnološki edge. Obzirom da je u nas gotovo sve preuzeto Optima se nameće kao vrlo logicna meta.
U Srbiji su kupovali znatno manje operatere od Optime i jako ih skupo plaćali. Gdje god se pojave korisnici i mogućnost proširivanja njihovih medijskih i TV usluga, oni su zainteresirani. I za to postoji mnogo primjera u praksi.
Očito nisi shvatio moj komentar jer sve govoriš u prošlom vremenu. Također ne znam kakva su ti poznavanja rada korporacija, ali fokusi se mijenjaju. Kupnjom u BG i GR ajmo pojednostavljeno reći dobili su puno posla na njihovom restrukturiranju, a koliko znam za exYU akvizicije u 2021 godini spremaju investirati u rebrending u HR i SRB ostalo ostaje na razini redovnog poslovanja. Jednostavno akvizicijski moment za Optimu je prošao i kako je verdi ranije rekao možda ako se ne moraju iskrcati puno. Dokaz ti je jutrošnje trgovanje od jedva više od 6 tisuća kuna (do 10:26).
Ne vidim baš nekakvu korelaciju između današnjeg trgovanja i toga što si ti napisao.. ako detaljnije pratiš trgovanje ovdje neke dane je vatromet neke zatišje.. a zanima me od kud znaš kako i na koji način rezoniraju korporacije.. ili UG? ili A1? ili neki fondovi koji isto targetiraju ovakve akvizicije? od kud znaš što oni planiraju raditi na exYU tržištu? i zašto misliš da nebi bili zainteresirani da na pladnju dobiju bazu korisnika, sa pripremljenom infrastrukturom.. firmu koja uspješno izlazi iz predstečajne nagodbe.. firmi kojoj je pripojen H1 da se kompanije udruže - restrukturiraju / optimiziraju i da na kraju svi vjerovnici vrate svoja potraživanja.. ali znam da nekad razumjevanje osnovne materije može biti kvantna fizika za neke
-
ja se sa tim izračunima nikad nisam volio baviti jer mi to liči na vračanje ali sam nedavno sa jednim jako utjecajnim likom iz telekom branše popio flašu hennessy-a (naravno iz reprezentacije njegovog matičnog telekoma. ima se može se) i nije me baš nešto pretjerano razveselio. naime kaže da ug nije baš velikodušan kad su novci u pitanju. ali dobro oni su njemu konkurencija pa nema potrebe hvaliti ih. koliko god da bude meni će biti dosta samo nek bude brzo jer imam i drugih planova sa tom lovom.
nitko danas nije velikodušan da da više novaca nego šta treba.. ja isto kad kupujem nešto preko njuškala uvijek pokušam srušit cijenu koliko ide.. nekad uspijem nekad ne.. ali u suštini kod pregovaranja je bitno koliko ti nešto stvarno treba.. a izgleda da UG-u Optima treba više nego ovim drugima.. a očekivati da i A1 nije u igri mi se ne čini realnim..
-
+ opte po 5,22