di je kolega Neo što kaže tehnička analiza ?
Posts by zigass
-
-
broji su rizici pitanje je koliko će se Rusija moć dugo nositi sa ovim cijenama nafte hoće li rublja devalvirati, koliko će biti zastoj zbog korone, koliko će se smanjiti potraznja zbog recesije koja slijedi, počet ću kupovat ako padne na 50 kn
-
Mislim da je sa ovim danas Crobex i službeno ušao u područje medvjeda
-
ono sto je ovdje kljucno i odnosi se na ADPL je to sto tvornice za sklapanje auta zatvaraju pogone jer nemaju sve djelove, tj. netko od manjih kooperanata tipa ADPL nije isporucio svoj dio, pa sklapanje ne moze na traku.
i sad je ziva sreca sto kod nas nije eskaliralo, jer oni mogu svoje nastaviti raditi, a mozda i preuzeti neke dodatne poslove ako netko drugi bude taljigao radi ove situacije.
ne vidim neki smisao u tome, mislim da će prije zatvorit ove zg tvornice ostavit mozda lakirnicu, ovako imaš dodatne troškove treba to skladištit, a znas oče li to sve trebat, ovako tvornica prati jedna drugu i isporučuje dirketno na traku tako su troškovi manji, ako se radnici slože bolje da idu sad na kolektivni nego u 8 mjesec jer i tada na par tjedan ne radi tvornica
-
Zasto bi ukinuli dividendu?
Time bi samo poslali signal trzistu da im je taj novac presudan za poslovanje. Mislim da cijena dionice već ima ugrađene informacije o privremenim zastojima u proizvodnji. Nisam upućen u detalje, no koliko revoz predstavlja godišnjih prihoda od ADPL?mislim da dvi Zagrebačke tvornice rade 70% za revoz nadam se da će ih poslati na kolektivni godišnji, al pohvalno je da su odmah javili na burzu čim su problemi počeli mislim da su dosta fer i pošteni prema dioničarima i može im se vjerovat
-
Ode Amerima padobran. 20300 bodova.
Minus 12,45%
Sutra ne treba gledati našu malu burzicu
Zašto jeli naša burza nakon 2008 se vratila nazad ka Američka i još više narasla?, naše su dionice daleko fundamentalno podcjenjenije nego njihove
-
do zime nema nikakvog cijepiva u najboljem slučaju u lipnju počinju testiranja na ljudima ,a to traje ako budu za sljedeću sezonu zime cijepivo to će biti odlično inače to sve skupa traje po pet godina ovo je max ubrzano
Pandemija će do početka ljeta završiti. Cjepivo nije lijek nego sredstvo zaštite za sljedeću ili neku nadolazeću godinu. Još uvijek je moguće da Covid19 ne bude sezonalan i da na kraće ili dulje vrijeme nestane. Kao sto su nestali i Sars i Mers.
daj Bože izravno sam izložen turizmu i to bi jako puno značilo, ali na žalost nije tako do početka lipnja se u najboljem slučaju pandemija može držati pod kontrolom to su sad napravili u Kini, drže stvari pod kontrolom, ali nisu riješili ništa jer ako se malo opuste epidemija se brzo vrati, samo su dva riješenja ovo što Britanci rade sa imunitetom krda ili cjepivo
-
Jesu stali ovi s prozvodnjom, ili gomilaju zalihe bzvz?
Sve velike grupacije gase prozvodnju barem na mjesec dana.
Fiat ugasio doma 6 tvornica, u Srbiji i Poljskoj isto-
poslali danas burzi "
U odnosu na ranije dostavljene informacije Burzi, FCA Grupa poslala nam je obavijest o privremenom
zatvaranju svih svojih tvornica u Italiji, Poljskoj i Srbiji do 27. ožujka 2020. godine. AD Plastik Grupa
ostvaruje 3,1 posto ukupnih prihoda od prodaje ovim tvornicama, a s obzirom da se radi o privremenoj
mjeri ona za sada nema značajan materijalan utjecaj na poslovanje." -
Kako neke dionice "rone" na burzi iskreno sam i zadovoljan, jer se ZABA dobro drži.
Gledam trgovanja u prijašnjih mjesec dana i s obzirom na dividendu sve je prilično pod kontrolom za sada.The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. kako misliš pogledaj pbz to je dionica pod kontrolom, a isplaćuju divku na isti datum
-
Nazovite npr. Zagrebšped ili pokušajte dobiti ponudu transporta sutra od nekog špeditera za isporuku u bilo koju drzavu u EU!
To Vam je najbolji izvor!
Ja i npr. ADPL imamo potpuno drugacije mogucnosti oko dobivanja ponuda za transport robe. Smatram da to nije direktno za usporedbu.
Namjerno sam uzeo Adpl za primjer posto ste komentirali bas na ovoj temi.
ADPL nema svoje šlepere, već jednom godišnje raspišu tender kad procjene koliko će im transporta trebat tu se jave prijevoznici i zaključe ugovore više manje sa stalnim turama, čak mislim da plačaju penale prijevoznicima ako ne mogu odraditi dogovoreni broj tura, nadam se da sada neće zbog više sile. ako su ceste zatvorene rade snijega za kamione vozi se kombijima, nekad bi i avionom znali slati neke dijelove u Rusiju koje su jako hitno da tvornica ne stane, svaki zastoj je jako skup.
-
TO JE TO, IMAMO DVA LIJEKA, TREBA SAMO VIDJETI KOJI JE UČINKOVITIJI
imamo mi i cijepivo i lijek sve je to eksperimentalno pa prije par tjedana je Alemka rekkla da imaju cijepivo protiv Ebole koje pomaže, da bi lijek bio odobren treba u normalnim okolnostima 5 godina ako se maksimalno ubrza možemo biti sretni da ga dobijemo za sljedeću zimu
-
Jeli Crobex ušao u područje medvjeda?
-
sad radi dobro
-
@ jope
Moraš shvatiti da su KORF otprije 12-13 godina i današnji Valamar prilično drugačije kompanije. Tako da ne možeš tako jednostavno aplicirati neke parametre iz prošlosti, a pogotovo trzisnu cijenu dionice. A i scenariji su bitno različiti. KORF može biti vrijedno iskustvo, al mislim da nije usporedivo.Kao prvo, želim kupiti RIVP što jeftinije.
Dakle, možete reći da sam subjektivan.
Slažem se da KORF onda i Valamar danas nisu baš usporedivi.
Ali mislim da kolega jope ovdje daje naglasak na iskustvu kako dionica u krizi može pasti na neslućene tržišne vrijednosti.
Scenarij nije isti, nego je kratkoročno (nadam se pronalasku cjepiva pa da ne bude i srednjoročno) za turizam i teži. Ovo je katastrofa za turizam ove godine. Da, katastrofa. I to na investicijskom vrhuncu.
do zime nema nikakvog cijepiva u najboljem slučaju u lipnju počinju testiranja na ljudima ,a to traje ako budu za sljedeću sezonu zime cijepivo to će biti odlično inače to sve skupa traje po pet godina ovo je max ubrzano
-
Kad ostanes bez tih cojones drugacije ces razmisljati...
Ovo je nesto sta se u povjesti jos nije dogodilo, osim 1. I 2. Svjetskog rata... sve se stavlja u karantenu, otkazuju prvenstva, sve se blokira, a ti filozofiras o trzistu kapitala, vjerovatno ce i njega zatvoriti, ali mozda kad bas bude ubijeno skroz...
A gdje ce kad se sve smiri.. svejedno, ali bar ce se znati otprilike kroz sta se proslo
Dali cu kupit neku poziciju kroz koji dan, tjedan, za -10, -50 ili +50 je sad totalno nevazno u ovom iracionalnom trenutku
I dalje mislim da bi pametno bilo sve obustaviti na par tjedana... ili dok se ne smiri situacija
Burza će radit ali sa druge lokacije
-
britanci ce starije drzat u izolaciji a mladi ce se zarazit to je plan jer za mlade nije puno opassn tako ce se stvirit kolektivni imunitet ako nasi prihvate takvu strategiju ne bi ima nikakvih problema da sudjrlujem u tome
-
zaraza će se smirti ako svi ostanu u kućama, kad se vrati zivot u normalu opet se vraća zaraza, jedino da izljećimo sve bolesne i zatvorimo granice onda se neće vratiti, to je još gore po burzu, zato je britanski pristup odvazan i drzavnički dopustiti će širanje zaraze imat će dva tri mjeseca teškog stanja, ali će riješiti problem ovo sa karantenam i izloacijom je mućenje dok ne dođe cijepivo ,a to moze biti tko zna kad, policajci su provjeravali tko se drzi izlozacije od 57 provjera 13 ih nije mozda i više samo su slučajno bili doma kada je policija pokucala, to je baš jako loše ako budemo tako nedisciplinirani nećemo riješiti ništa i sigurno nam sezona propada, ako budemo imali sezonu opet ce doć hrpa ljudi sa virusom i opet imamo pandemiju, u svakom scenariju gubimo jedina nam je nada da se brzo razvije cijepivo efikasno a đikić koji se time bavi kaže da ćemo se načekat, ja se nadam da je u krivu kada je kriza uvijek se nađe neko riješenje da se stvari ubrzaju
Jednom kad prodje strmi uzlazni trend i prodje zaravnavanje (lflattening) krivulje, slijedi strmi pad broja slučajeva i prestanak epidemije. To je znanstveno dokazano na gotovo svim virusima i jedna je od bazičnih vrsta epidemioloških krivulja.
To vrijedi kad bi se svi izljecili i zatvorili granice da novi slucajevi ne dolazi, kako cemo zatvorit granice ako imamo turizam britanski model je puno bolji
-
zaraza će se smirti ako svi ostanu u kućama, kad se vrati zivot u normalu opet se vraća zaraza, jedino da izljećimo sve bolesne i zatvorimo granice onda se neće vratiti, to je još gore po burzu, zato je britanski pristup odvazan i drzavnički dopustiti će širanje zaraze imat će dva tri mjeseca teškog stanja, ali će riješiti problem ovo sa karantenam i izloacijom je mućenje dok ne dođe cijepivo ,a to moze biti tko zna kad, policajci su provjeravali tko se drzi izlozacije od 57 provjera 13 ih nije mozda i više samo su slučajno bili doma kada je policija pokucala, to je baš jako loše ako budemo tako nedisciplinirani nećemo riješiti ništa i sigurno nam sezona propada, ako budemo imali sezonu opet ce doć hrpa ljudi sa virusom i opet imamo pandemiju, u svakom scenariju gubimo jedina nam je nada da se brzo razvije cijepivo efikasno a đikić koji se time bavi kaže da ćemo se načekat, ja se nadam da je u krivu kada je kriza uvijek se nađe neko riješenje da se stvari ubrzaju
-
adpl trentno vrijedi p/e oko 5 uredno isplaćuju dividendu to im čak i u statutu piše, Valamar ima p/e oko 10 to još treba disontirat zbog vrlo izvjesne izubljenje sezone pa mi nije jasno zašto se ovde misli da je dionica podcjenjena po meni realno u ovim uvjetima vrijedi oko 7-8 kn
-
Mislim da se već sada s dosta velikom pouzdanošću može tvrditi da od početka epidemije pa do njenog vrhunca protekne oko 3 tjedna nakon čega se broj novih oboljelih počinje smanjivati. Obrazac je gotovo identičan svugdje, u Koreji gdje se prema dostupnim podatcima za sada najbrže ukrotili epidemiju je to razdoblje čak i kraće. Jedino što ljudima ostaje u podsvijesti strah od ponovnog razbuktavanja epidemije kojeg je teže procijeniti.
Ovaj obrazac su financijska tržišta izgleda već uočila.
dolazi do smanjena nakon tri tjedna jer ljudi stoje u kućama ali ne mogu vječno stajat u kućama jedino pravo rješenje je cijepivo u suprotnom imaš da ljudi stoje doma što uništava eknomiju, kad se ponovo ukine karantena bolest će se vratit neće nestat sama od sebe, mozda će se slabije širit ako zatopli i to je to.