1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. titulus

Posts by titulus

• IGH (Institut IGH d.d.)

• titulus
    • December 5, 2020 at 11:46 AM

Upravo sam to i napisao prije mjesec - dva... Jedino IGH ima operativu za projektiranje, nadzor, a očito i kroz novu firmu obnovu zgrada koje imaju svojstvo kulturnog dobra, pogotovo kroz natječaje nadležnih institucija u čijem su te zgrade vlasništvu.

Mali će obnavljati zgrade u privatnom vlasništvu.

Obnova Zg je ogroman potencijal na poslovanje IGH... Da uzmu samo 5% od ukupno predviđenih troškova godišnje za obnovu Zg to im je trenutni godišnji prihod.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• titulus
    • December 3, 2020 at 9:22 PM
    Quote from hugh
    Quote from titulus

Trenutno je akumulacija u tijeku i to na ovim razinama traje mjesecima, netko potiho skuplja.

Čak ni to nije toliko bitno, jer kao i kolega Pila ovdje se ne zadovoljavam mrvicama, razine koje čekam su iznad 600 kn

Kakvi bi trebali biti financijski pokazatelji, dobit, dug, ostali fundamenti koji bi opravdali takvu cijenu dionice?...

Samo strpljivo sačekati već iduću godinu u ovo vrijeme pa bude sve jasnije...

• titulus
    • December 3, 2020 at 5:13 PM

Trenutno je akumulacija u tijeku i to na ovim razinama traje mjesecima, netko potiho skuplja.

Čak ni to nije toliko bitno, jer kao i kolega Pila ovdje se ne zadovoljavam mrvicama, razine koje čekam su iznad 600 kn

• titulus
    • December 3, 2020 at 2:50 PM

Kolege mislim da je pred građevinom veliki rast... U narednom periodu, samo kroz obnovu Zg, otvara se 4mlrd kuna svake godine narednih 10 godina, a to je 25% onoga što građevina ukupno ostvari svake godine u RH + dodatni veliki građevinski projekti osigurani zamašnjakom europskih fondova...

U takvim okolnostima, a uspoređujući sa ne takvom davnom prošlosti, neminovo je da će IGH rasti višestruko u svakom dijelu svoga postojanja... Ne znam tko na ovim razinama prodaje, ali kratkoročno očekujem uduplanje cijene pa na razine zadnje dokapitalizacije, mislim 750 kn per capita...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• titulus
    • November 22, 2020 at 8:34 PM
    Quote from komot

To su dobre vijesti, meni neće trebati, ja sam trenutno u fazi stjecanja imuniteta, skupa s familijom. Nije baš neka ugoda, ali da se izdržat, čuvajte stare i bolesne, mišljenja sam da te boleštine ima na svakom koraku. Daleko više od službenih brojki.

Ja znam mnoge... čak i više nego ovih drugih... koji su sa simptomima ostali u samoizolaciji... Dakle nisu dio nikakve statistike

Hoću reći, ovim tempom vjerojatno kroz prosinac nas prođe 90% ovaj virus...

• titulus
    • November 20, 2020 at 8:42 AM
    Quote from Mrcash

kako je moguće da ovako velika vijest nije popraćena nekom sluzbenom objavom ? Ovo je brutalan posao za Igija

Očito je fokus na poslu... Iako je bilo u medijima, samo je prošlo ispod radara

• titulus
    • November 19, 2020 at 5:19 PM

O-ZIP je četvrti po vrijednosti infrastrukturni projekt koji se financira u Hrvatskoj, odmah iza Pelješkog mosta, LNG terminala i broadband infrastrukture. Ukupno je vrijedan, dakle, 72 milijuna eura. Prvi put u javnosti, u nekom mediju, Večernji list objavljuje kako će to izgledati praktično novi Ruđer na čijem projektu izgradnje i rekonstrukcije radi zajednica ponuditelja: Institut IGH d.d. i Politecnica Ingegneria ed Architettura soc. coop. (Italija), sa Sašom Randićem kao glavnim projektantom, dok projekt nove zgrade Va izrađuje ONDA Arhitektura s Krešimirom Renićem kao glavnim projektantom

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/techsci/novi-r…nanosti-1278781 - m.vecernji.hr

Ako ova vijest ne zaslužuje poguranac prema 200 onda ne znam šta zaslužuje... 4 projekt po vrijednosti u RH...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• titulus
    • November 17, 2020 at 10:42 AM

Ne vidim problem u reći da nisu zainteresirani za Optimu, ali vidim zašto bi mogao biti problem reći da jesu potencijalni ili sada već i sigurni kupci Optime

• titulus
    • November 11, 2020 at 9:21 PM

To je skrbnički račun i taj za koga je skrbio je odlučio prebaciti dionice na svoj ili drugi skrbnički račun... Znači to nije protrgovano ili na žalost nekih i dalje nitko iz Top 10 ne prodaje

• titulus
    • November 11, 2020 at 9:10 PM
    Quote from harpun

ovo je već ozbiljno

OPTE ADDIKO BANK D.D.-200,000-0.29%673,719

Kada je to prošlo... Pa nije bilo milionskog prometa već dugo.

Biti će odregistracija na drugi račun.... Treba vidjeti čiji jer izgleda da se nešto sprema

• titulus
    • November 10, 2020 at 7:07 PM

Dojma sam da je dionica na ovim razinama oversold i da je pitanje trenutka kada će ih napustiti.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• titulus
    • November 10, 2020 at 6:58 PM

Neka svatko radi kako mu je volja, ali do sada se pokazalo kao najučinkovitije ulaganje... Kupovati prije nego se vrata otvore, prodavati prije nego se krenu zatvarati...

• titulus
    • November 9, 2020 at 8:34 PM
    Quote from dionicar

titulus sve navedeno stoji.. ali stoji i da je IGH žario i palio za vrijeme prof. Radića i gradjeivnskih booma u hr i cijene dionice od 10 000 kn.. osobno znam ( a i poznam) kada je sve krenulo prema dolje. .. plaće počele kasniti... Itsd itd.. neki sami otišli i osnovali novu tvrtku 10ak ljudi... Ne može se samo na staroj slavi živjeti... Pogledajte tko je nekoć bio u IGH sve preko cca 8 godina osnovao tvrtku koja iz 0 narasla na preko 50 ljudi.. ne želim ju namjerno imenovati ali ako istražite naći ćete... Prevedeno . Igh je dobro radio zahvaljujući politici i dogovaranju cijena izmedju 3 glavne projektantske firme u HR

Ne smijem imenovati .. eto toliko od mene što se IGH tiče. Nije da drukam na pad ali pišem iskreno kako stvari stoje. Imam nekoliko dionica IGH i u minusu sam iskreno.

Ništa loše niste napisali da bi bilo drukanje i to je sve istina, ali u odnosu na ono vrijeme pred nama su ulaganja nekoliko puta veća, a dionica nije 10000 već 150...

Dakle ulaganja x2, 3,4 ili više a dionica na 1,5% vrijednosti od ove koju vi spominjete, iako se ja sjećam i 16000

• titulus
    • November 9, 2020 at 5:50 PM

Nije na odmet podsjetiti, a zadnja rečenica veseli...

IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, a tijekom prošle i ove godine zaposlili su više od 100 novih kolega, čime su premašili brojku od 500 zaposlenih, a planiraju daljnji rast. Kako nam kažu u samoj tvrtki, trenutno su njihovi najzahtjevniji projekti: Most Pelješac, Most Gradiška, Termoelektrana Banovići u BiH, Državne ceste Gruzija, Bolnička infrastruktura u Hrvatskoj, a bili su uključeni i u projekt Bikovo Skywalk, jedne od najnovijih turističkih atrakcija koja je nedavno otvorena iznad Makarske i za javnost. Također, sudjeluju stručnim nadzorom u izgradnji plinovoda Omišalj - Zlobin te izgradnji turističkog resorta Hilton Costabella u Rijeci. "Kada govorimo o tržištima na kojima smo u ovom trenutku najaktivniji, tu prije svega mislimo na domaće, hrvatsko tržište, BiH i Gruziju. Ali, imamo i određene projekte u pripremi s klijentima i na zapadnim tržištima. Tu bismo izdvojili projekte iz obnovljivih izvora energije", kažu nam u IGH. Tvrtka se odmah nakon potresa u Zagrebu, kažu u roku od svega dva sata, uključila u pomoć gradu sa svojim stručnjacima i volonterima. To se odnosilo na provjeru statike šest zagrebačkih mostova te statike oštećenih zgrada gdje su procjenjivali ukupno stanje oštećenih zgrada.

Obnova Katedrale

"Mi već godinama surađujemo sa Zagrebačkom nadbiskupijom na projektu obnove Katedrale i to kroz naše laboratorije koji ispituju različita svojstva materijala korištenih za obnovu, a to se intenziviralo posebno nakon potresa i nastalih oštećenja", kažu u IGH. Dodaju da su također, kroz Hrvatsku Komoru inženjera građevinarstva, sudjelovali u javnoj raspravi oko novog Zakona o obnovi grada Zagreba.

"Institut IGH ima 70 godišnju tradiciju i gotovo da nema niti jednog objekta, ceste, tunela ili mosta u Hrvatskoj za koji upravo IGH nije radio projektiranje ili stručni nadzor, kontrolirao kvalitetu gradnje, izrađivao studije ili davao stručna mišljenja i vještačenja. Mislimo da svojim stručnim znanjem i kapacitetima možemo visoko kvalitetno odgovoriti svim zahtjevima koja će zasigurno biti potrebna za obnovu grada Zagreba", zaključuju IGH.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• titulus
    • November 4, 2020 at 6:05 PM
    Quote from Ardwark
    Quote from Moller

evo ga, konačno smo se našli, nekada sam bio i na Skupštinama Vira i imao puno dionica, a evo na što smo došli, da je burek postao važnija namirnica od šećera, a možeš misliti kako je tek Zadri, mogao je pokupiti barem 0,5mlrd kn, a sada se bori za opstanak i puno riskira s ovim pretumbacijama, valjda je već zaboravio kako je Gazda prošao

https://www.jutarnji.hr/vijesti/kralj-…propast-1052864

p.s. dugo već nije bilo neke PSN, jesu li pravila ista, nakon koliko od podnošenja se odblokira račun ili je tek po prihvaćanju PSN

Koje su prednosti pokretanja predstečajnog postupka?

Deblokada poslovnog računa u samo nekoliko dana od pokretanja postupka, otpis dijela starih obveza u dogovoru s vjerovnicima, obročna otplata starih obveza, poček u plaćanju starih obaveza od minimalno 12 mjeseci.

Po zaprimanju cjelokupne dokumentacije koju uz Plan financijskog i operativnog restrukturiranja čini još 15-ak izjava i popisa, Sud u roku od osam dana donosi rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe.

Nakon što se donese rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe, vjerovnici imaju rok od 15 dana da prijave svoje tražbine prema dužniku, o čemu se nakon toga moraju očitovati i dužnik i povjerenik.

Kad Sud donese Rješenje o utvrđenim tražbinama, dužnik dostavlja Izmijenjeni plan financijskog i operativnog restrukturiranja.

Na ročištu za glasanje, koje se zakazuje 120 dana od otvaranja postupka, vjerovnici glasaju za plan i time potvrđuju predstečajni postupak.

Ukratko deblokada negdje sljedeci tjedan pocetkom

Display More

Ispada da dionica nakon otvaranja predstečaja treba rasti :D... Imam ja poniku bike iz 82, slabo očuvana... i prodao bi je ulagačima u Viro za 20000 kn iako vrijedi 50 kn jer je kod istih percepcija vrijednosti za prodavače najpovoljnija.

• titulus
    • November 2, 2020 at 4:37 PM

Dionica na TK se trguje trenutno po 25 a oni bi potraživanja sravnali s cijenom od 180 kn ?(... Ili otpis 90 % glavnice i kamata... Evo vjerovnici se guraju potpisati ovaj prijedlog PSN...

Jako čudno, ovakvim prijedlogom kao da ne žele dati ni priliku PSN, al eto kao probali smo... Šta preostaje ako PSN ne uspije :/

• titulus
    • November 1, 2020 at 10:21 AM

Mogla bi sutra tržišna kapitalizacija na 10mil

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• titulus
    • October 31, 2020 at 5:44 PM

Šta god da ovdje bude, biti će ništa dobro za male dioničare poučen sličnim iskustvon na brojnim sličnim situacijama iz bliske i daljnje prošlosti.

Poznato je kako se stječe vlasništvo nad ovakvim firmama a obrazac uvijek isti... Zaduži do kraja i iscrpi sve mogućnosti i onda dolazi spasitelj

• titulus
    • October 31, 2020 at 8:33 AM

Trebati će puno truda da se u PSN uvjere vjerovnici u uspjeh cijelog postupka i da isti daju svoj potpis na nagodbu... Ostaje rizik i od stečaja, na žalost.

• titulus
    • October 31, 2020 at 8:00 AM

A opet vraćaju... 3.6mil kn samo u kvartalu III.

Dugova će uvijek biti i ne postoji građevinar bez dugova, a oni znače da se radi...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt