Ima li Ivana7 što pametno dodati.?Nekakav izračun?
Posts by Optimistcro
-
-
Zanimljivo trgovanje...
Do danasnjeg dana bio sam 100% uvjeren da ponuda ide po 5,36kn jer ne vjerujem da ce itko platit vise nego je obvezan (nikad u povijesti se to nije dogodilo, pa ne vjerujem ni da ce ovdje) i jer je trgovanje zadnjih 6m bilo skolski odradjeno kao da ce ponuda ic po toj cijeni...
Ali ovo ciscenje mi ja zagolicalo mastu...bilo je iznenadno i brzopleto, kao da se kupcu jako zurilo...mogao je slobodno stavit kupnju na 5,26kn i sve bi proslo po toj cijeni...e sad, zasto je sve pokupio do 5,34kn?
1. Mozda je protumacio jutrosnji clanak kao da ponuda ide po vecoj cijeni pa je pocistio prodaju do cijene gdje nema mogucnost gubitka...
2. Mozda je netko skicnuo Rjesenje HANFE o cijeni...od zakljucenja kupoprodajnog Ugovora proslo je vec 3 tjedna i moguce je da HANFA ceslja transakciju clanice NO i misterioznog skrbnickog racuna i da je utvrdila povezanost i inzistira na 6,7kn/share...obzirom na situaciju sa DLKV i proaktivnost malih dionicara u OPTE (koja se spominje i u clanku) mozda se HANFA uplasila jos jedne afere i odlucila odradit posao kako treba...indikativno mi je i sto se u clanku spominje da TELEMACH oprezno odradjuje transakciju sto je potpuno besmisleno u ovoj fazi jer obveza je nastala, nema nazad i njima je u interesu da je zavrse sto prije...imam dojam kao da se "natežu" sa HANFOM oko cijene, a prema vani plasiraju informacije da je sve u redu i da sve predugo traje jer su oprezni...
Bilo je svakakvih svinjarija na trzistu, ali ovakva jos nije vidjena, da clanica NO proda 12mil kn dionica po 20% vecoj cijeni 5 mjeseci prije nastanka obvezujuce ponude...htjela ili ne htjela tu transakciju HANFA mora detaljno provjerit...isto tako, puno je malih dionicara unutra i postoji objektivni rizik da sve izadje u medije...
Mozda sam zabrijao, ali kako vrijeme odmice sve sam sigurniji da se nesto "kuha" u pozadini i da je to razlog sto se ovo toliko rasteglo...
Uglavnom, nema cijene po kojoj bi trenutno prodao, izlazim na ponudi koja god cijena bila...
Sretno nam bilo...
Pozorno sam čitao ovaj post, kolega Parica i načelno se slažem sa Vama...
Međutim, ovo današnje čišćenje može biti rezultat neke inf, ali može biti i nepromišljeni potez nekog mladog zelenog kadeta na burzi koji je pročitao članak pa euforično kupio .....A može biti i nekakva navlakuša...
Ukratko, može biti bilo što ..
Zašto to govorim ? Jer smo se u Optimi, u tri godine nagledali toliko sra.. koliko se u nekim drugim okolnostima ljudi ne nagledaju u puno, puno više vremena na burzi...
Nadalje , ta meni izuzetno mrska pojava u obliku AH..
Strogo teoretski, zašto bi ona uopće bila predmet istrage HANFE?
Otpustila je svoje dionice u doba dosade i zatišja na burzi i otišla sa mjesta u NO.
Isto tako je mogla pokloniti dionice sjemeništu naprimjer .
Tržišno gospodarstvo,sloboda ,
Radi sa svojom imovinom što želi.
Kao da je Štef prodao bicikl Peri...
Tako ja to gledam sa nekog objektivnog stajališta..
Subjektivno ,što mislim o tom ne želim niti govoriti jer bi me Admin na glavu izbacio sa foruma zbog ponašanja.
-
Najbolja stvar u ovoj dionici i ovoj situaciji što se poprilično raščistila knjiga dioničara i ima Nas mnogo koji smo gotovo zaboravili na ovu dionicu,.S druge strane ništa Nas više ne može iznenaditi jer su nas godinama probali izj..... na sve moguće načine.
Ovo pišem jer znam da gospoda iz Telemacha imaju posebno dodatno oformljenu ekipicu koja svakodnevno osluškiva bilo dioničara i aktera na svim mogućim platformama i analizira svaki zarez, a tu je poprilično zatišje . Čisto da im pomognem u analitici. Lp
-
Kompenzirat će nam to ubrzo izdašnom ponudom za male dioničare. Nije Ana jedina koja voli više od minimalno obećane ponude. .
biste li mi potpisali da je minimalna ponuda 7 kn / dionici ovjerili kod javnog biljeznica te da svojom imovinom odgovarate za nastalu štetu ?
ako biste, sada idem pokupiti sve do 7 kn
E dobri moj vrijedni i pošteni kolega.. Ti i dalje nakon ovoliko vremena samo zuriš u stabla ispred sebe a nikako da se odmakneš da možeš vidjeti šumu u cjelini...
-
U kojoj je fazi zem?
-
Ja sam Opte out ekipa.
Zar i ti sine Brute?
-
Evo tek tako da nam Admin ne ugasi temu zbog zanemarivanja.
Hvala uvaženi kolega Ludator što ste podijelili obavijest o održavanju sjednice NO Optime 28.07.2021
-
Evo upravo izlazi po svim portalima:
Dolazi velika promjena za one koji vole komentirati i čitati komentare ispod članaka na našim portalima. Pojedince čekaju masne kazneZakon o elektroničkim medijima (ZEM) bit će, doznajemo, usvojen na prvoj idućoj sjednici Vlade. U odnosu na prvi prijedlog koji je zimus doživio niz kritika od…slobodnadalmacija.hr -
Valjda ćemo kroz koji dan vidjeti tko nam to marljivo skuplja.
Izvrsna misao.. Apsolutno se slaže moja malenkost sa Vama... Ovim postom potkali ste na dublje promišljanje o suštini same problematike koja se pojavljuje u vezi ove dionice.. Čestitam na izvrsnom postu kao i činjenici da vam je usprkos gubitku od 150000 kuna, portfelj ipak u plusu i varira aprox 2m kuna... Ugodan ostatak radnog tjedna uvaženi kolega Laudator..
Ps. Osjećam privilegiju što ste odgovorili na moj post. To će biti jedan poseban paragraf u mom životopisu
-
Prodao ovo sto sam ima od optime po malo manje od kune vise nego sto cete dobiti.
Prije par mjeseci sam komentirao vamo svoju sumnju u pozitivan razvoj ove situacije (nitko nije procjenjivao ovako nizak otkup) i naisao sam na pljuvacinu valjda 30 ljudi. Pokazalo se da sam bio u pravu.
A za sve koji krive sada Srbe, susjede, HT, Zabu, drzavu i sto ti ja znam koga sto nisu upeterostrucili svoje novce vamo, prestanite, smjesni ste. Otvorite svoje firme i kupujte vi, budite financijski analisti vi i raspolazite sa svojim novcima tako da ga dijelite sakom i kapom itd.... Nesto vrijedi tocno onoliko koliko je kupac spreman za to platiti.
Puno srece u daljnjem ulaganju i nadam se manje naivnosti.
Nitko ne krivi srbe, susjede, nije bitno koliko si prodao i hvala na ponudi imamo već svoje firme nekih 20-tak godina i znamo zbrojit 2 i 2.
Kolega Laudator
.. U skoro pa u svakom postu ne možete odoliti da ne spomenete svoj saldo, novac,dionice konkretno 2 m kuna😆, firme itd... Malo vam se ljudi podsmjehuju... Nismo u osnovnoj školi pa se hvalimo čiji je tata bolji i tko ima veću kuću....
Svi koji smo ozbiljno ovdje ili na drugim temama, smo očito uspješni u svojim poslovima kad u banana državi imamo fore za ulagat na financijsko tržište, pa ne trebamo iznositi imovinsko karticu....
Dobronamjerno
-
Ne kužim što bi bilo?
cca 2 kune premije znači cca dvije kune više od njih. pišem cca jel ne znam koliki je dug uzet u EV pa imam samo subjektivnu procjenu.
Sklopili su kupoprodajni ugovor, svi zainteresirani su mogli sudjelovati u kupoprodajnom procesu... a sad da netko nije znao, pa će sad ići napadati kompaniju na burzi i nuditi veću cijenu da bi stekao kontrolni paket, iako bez dogovora sa Zabom i HT-om to ne može... koliko je to vjerojatno? Nije vjerojatno. Uopće.
U redu.. Već nekoliko dana razglabamo o ponderiranom prosjeku, što ulazi, što ne u EV...Nekoliko različitih iznosa smo izračunali.... Nitko 100% ne zna koje vrijednosti da ubaci u izračun... Dali itko zna kad će investicijska javnost doznati elementarne ali točne podatke?
-
Jel ima ikakve šanse da se krene u skupljanje 25%....u nekoj teoriji za nekih 90m kn bi se moglo doć do kontrolnog paketa? Naravno ne mislim na šaranović stil
cca 2 kune premije u odnosu na ono što su za svoje dionice dobili HT i Zaba!
A to bi bilo?
-
ova dionica je puna ludjaka, pametan kupac moze lako skupiti ogromnu kolicinu uz mega diskont i jos mu je sve to kao u sefu u slučaju da pukne tržiste, a izgleda se to i dogadaj a ovi veliki sta stoje vise na prodaji zapravo samo glume prodaju tj, kao poticaj ludjacima da sto prije izlaze
To znači da će u narednom periodu ako volumeni na opte polude.,135 kn skddu biti dobra investicija
-
I di smo na kraju?
-
Baš bi trebalo napraviti za...anciju i sutra svi i sve svoje dionice istresti u naloge na razinama koje ih realno zadovoljavaju
-
Kolege.. a da se novine ne igraju s nama ?
MoDa je cijena od 639 mil kn samo za udio HTa i zabe ? Pogledajte LinkedIn profil UGa tj Telemach hrvatska ...
E da smo sad složni.. krenuli bi AMC i GME scenariji u ponedjeljak... Napucamo cjenu dionice na 1000 kn...
Daj čovik moj više... Pa da ti je zbrojiti suvisle postove nebi bio ni šegrt a kamoli student ...
Lets go napucajmo tržišnu kapitalizaciju optime kao pola proračuna RH
-
Sutra u ovo vrijeme, koja je prognoza?
Kolega ali 10i 7. Je subota.. a sutra je 9..
I što ti to govori?
-
nema trgovine, malo trgovine.. tu i tam netko prospe po BIDu ko izgubi zivce i vjeru....
no hajde vise.. meni se iskreno vise ne ceka..... propustam hrpu drugih prilika vani.
Zar i ti Brute?
Kuda vani, na nyse?
Kakav nyse.. Još kolega nije ispekao zanat ni tu.... Bolje bi bilo da se kali na Benkovačkom poljoprivrednom sajmu,kao i uostalom pola nas
-
renchi sad kupi A1 pa preproda UGu ? 😄😁
A1 zaradi nit orao nit kopao
O Bože...
-
Kolega Optimistcro dajte napaćenom narodu malo pozitivnih vijesti. Još bolje i pozitivnu cifru 😁
Da Vas malo razbudim, da krene rasprava... To mi je bila ideja.... Inaće da imam info, podijelio bi s vama... Dvi godine smo u istom rovu čekajući dan d