1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. juraj

Posts by juraj

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• juraj
    • August 9, 2021 at 7:55 PM

Bulgaria

NAMEVALUENET CHANGE% CHANGE1 MONTH1 YEARTIME (EDT)
    SOFIX:IND SOFIX INDEX 580.86+0.59+0.10%+3.49%+34.81%10:15 AM

evo nas i Bugari prešišali,na + 34.81%, vjerujem da će se teško bilo gdje u okruženju naći dionice ispod P/e 10,na razvijenim tržištima čak idu i do P/e 30-50,stoga kupujem pomalo, sve ispod P/e 10 meni možete prodavati iduće dvije godine, ali redom prvo one s P/e 4,5,6...

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• juraj
    • August 9, 2021 at 3:55 PM

Pamet nalaže, tko ne bi išao u dokap po 25kn i prodavao po trenutnih 40 kn, nešto tu ne štima, predobro da bi bilo istinito, pa što ne krenete u dokap i poberete vrhnje.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• juraj
    • August 9, 2021 at 3:47 PM

Igi je krenuo, izgleda da se građevinari vrednuju na BV x 10

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• juraj
    • August 9, 2021 at 3:39 PM

je,Talijani fino driblaju, loptu uopće ne vidiš, evo primjer Viktor Lenac,nema lopte!

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• juraj
    • August 9, 2021 at 3:33 PM

Koliko gosp. ima još kapule za prodat?

• juraj
    • August 9, 2021 at 1:55 PM
    Quote from TwinSpark18
    Quote from Roki

Heh, pa tema je Zaba pa većinom linkamo i pišemo o njoj što ne znači da u drugim branšama ili kompanijama nema sumnjivih radnji.

Moj komentar nije bio direktna replika na vaš. Više sam se nadovezao na njega komentirajući generalnu atmosferu u društvu po kojoj su banke najveći i skoro jedini lopovi i samo one pokušavaju opljačkati narod.

Generalna atmosfera je takva za cijelu burzu, ako pogledate Austrijski ATX na +60% ili Slovenski na +40 %,P Rumunji na +35% i ova naša bijeda uvijek na +23%,kao da kod nas vrijede neka bolesna pravila, sve se treba stoput predstaviti i potvrditi, pa iznova jer neki nisu utvrdili gradivo.

Vani se gube izbori jer je burza ogledalo stanja i gospodarstva, a vidim da se to polako mijenja i kod nas, primjer Zagreb,a neki misle da je narod glup...

• IGH (Institut IGH d.d.)

• juraj
    • August 9, 2021 at 1:44 PM

Igh drži Bagdad

Thnk drži Makedoniju

Dlkv drži Šveđanke i Norvešku

Ingra drži Alžir odnosno čeka pare od spora.

Pa cijeli svijet imamo pod građevinom.

• INGR (INGRA d.d.)

• juraj
    • August 9, 2021 at 1:18 PM

Kolege pa dajte prst gore, samo sam odgovorio kolegici da je teško uvijek tražiti dlake na jajcu, pa predstavi više puta jer se ne prati dionica, pa trostruke potvrde nečega što je stoput napisano.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• juraj
    • August 9, 2021 at 1:13 PM

Evo bilješke9.8,Lkpc bilježi + 9,80%

• INGR (INGRA d.d.)

• juraj
    • August 8, 2021 at 9:15 AM
    Quote from Marielena

Ja Ingru promatram kao startup.

Problem je da startup ipak predstavi business kojim se planiraju baviti.

Ako ga nisu predstavili to je mali uteg, vjerojatno je cijena dionici u petak stoga padala jer nema još te dvostruke potvrde. Možda klizne do 8-9 kn dok se sve ne iskristalizira.

• INGR (INGRA d.d.)

• juraj
    • August 6, 2021 at 2:19 PM

Ja ovo u evidenciji vodim kao:

Građevinar-upravo rade jedan posao sa Slovencima+više svojih projekata na svom, a ne tuđem zemljištu.

Mini Banka-zbog financijsko investicijskog zamašnjaka.

Startup u zelenoj boji, a EU nalaže zelenu budućnost.

Vodik kao kisik, moraš biti prvi da bi najviše kolača pojeo :) ^^ :D

Ps

Kako neki misle ovo kupovati po 3 kn kad bi godišnja dobit mogla biti oko 2.5kn pa mi to implicira na P/E 10 cijenu od 25 kn

• INGR (INGRA d.d.)

• juraj
    • August 3, 2021 at 4:00 PM
    Quote from nimimada

prava je šteta za ingru da se to ne izlista na nekoj ozbiljnijoj burzi. S takvim izvješćima taj bombončić bi popapali u minuti.

kolega, pa ima u svijetu nekretninskih fondova koji bi Ingru zbog Arene i 56 milijuna kn prihoda od iste, mljacnuli ko sladoled..smanjili kamatne rashode za 60%,povečali investicijsku dobit,povečali kapital,smanjili dugove za 21mil kn

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• juraj
    • August 3, 2021 at 3:52 PM

taj fond ima toga na lopate izgleda, pa shodno tome ja sam na kupnji ispod 500kn,zašto platiti više

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• juraj
    • July 30, 2021 at 4:20 PM

evo da se osvrnem na izvještaj:

dobit 147. 000 000kn odnosno 72 kn po dionici za 1 polugodište, očekujem za drugo isto ako ne i više, to je godišnje 140kn /dionici

meni ovo vrijedi trenutno fundamentalno 700kn i ja bi je platio danas 700kn nakon ovakvog izvještaja, ali pošto Baja daje po 555kn kupio sam i nemam srca jednu jedinu pogrdnu riječ reći osim hvala puno Baji i Babaji!

Nadam se da će idući tjedan dati više popusta, ljetna rasprodaja!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• juraj
    • June 2, 2021 at 7:37 AM

Ono što je sigurno je da Ane više ne broji dane, ona je svoje ispustila po znatno višoj cijeni od današnje.

Ispada da tko prije ispusti više se opusti :D

• juraj
    • May 30, 2021 at 11:34 AM

Vuk dobro kaže samo naša burza reagira slow

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• juraj
    • May 28, 2021 at 3:38 PM

7 SLO kao da je na dopingu, a CRO 8 još na grahu, a grah nekad čuda radi :)

• PVCM (Pevex)

• juraj
    • May 28, 2021 at 3:33 PM
    Quote from darac11

HT je isplatio neto dividendu od 7 kn, pošto se cijena HT-a kreće oko 190kn kada podijelio cijenu sa dividendom dobijemo broj 27. Neto dividenda PVCM-a je 6680kn, i sada kada neto dividendu pomnožimo sa 27 dobijemo 180000kn, toliko po meni vrijedi jedna dionica PVCM-a..

Baš me zanimaju vaše metode vrednovanja?

Ovim bi izračunom ADPL s dividendom 16 kn kada pomnožimo sa 27 vrijedio 432 kn ^^ što nije nezamislivo

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• juraj
    • May 27, 2021 at 3:47 PM

Dividendni prinos 8%,prešišala Mediku sa 7%

Obje su kraljice dividendi.

• KOKA (Koka d.d.)

• juraj
    • May 27, 2021 at 3:36 PM
    Quote from ZoD

Kako stoje Klara i Koka?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…2c35049793e.pdf

S prvim kvartalom 2021 zadržana dobit 347. 519.769 kn što je 384 kn po dionici, cijena na burzi oko 400 kn.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt