Debt to equity swap u IGH-u, a nakon što se riješi i predstečajna bilanca će izgledati puno bolje. Meni koji pratim dionicu sa strane se čini prilično razuman deal, što kažu dioničari na razvodnjavanje?
Posts by Philidor
-
-
Rekao je On i da će najviše zaraditi oni koji kupuju dionice firmi koje su na koljenima, a koje će preživjeti. Vještina je u tome takve prepoznati i napipati.
Da, i u takvim izjavama se uglavnom odnosio na kompanije tipa Fannie Mae, dakle posrnule gigante, a ne na tzv. cigar butt kompanije.
-
https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…paciteta-154934
Obratiti pažnju na drugi pasus, a naročito na:
Neosporiv je rezultat zelene tranzicije u Europi nikad veća potražnja za transformatorima, koji su jedna od najsnažnijih karika Končareva proizvodnog portfelja.
Jedan od ključnih downsidea daljnje kupnje dionice je upravo to što ja naveo kao najveći izazov - nisu išli u neko značajnije proširenje kapaciteta. Ako stoji priča da nas čeka dulje razdoblje povećane potražnje onda bih volio pojašnjenje što se čeka s povećanjem proizvodnih kapaciteta (a keša i kreditne sposobnosti ima).
-
Najveći je problem što se ljudi identificiraju s tim pozicijama lijevo i desno do krajnjih granica, a odbacuju neka svoja uvjerenja i priklanjaju se većini. Npr. ja sam na ekonomskom spektru desničar, političkom ljevičar, a opet protiv ilegalnih migracija, tako da se s nikim ne slažem
Ovo za Trumpa se ne slažem, on namjerno bira svoje izjave na način da pridobije emocije i neke nagone birača u siromašnijim okolinama (jugu SAD-a) koji se lože na takve stvari, nije on baš tip od metafora. A što se tiče afera, Kushner najmanje parira Bidenu junioru. Iskreno, bojim se do kud bi Rusi došli sa svojim probojem (Moldavija u najmanju ruku) da je na vlasti u SAD-u Trump koji je oduvijek lizao džonove Putinu.
Bilo bi zanimljivo uvesti zakonsku obvezu da mediji od nacionalnog interesa objavljuju javno strukturu prihoda (prodaja, marketing i donacije) pa možda i dodatno popis donatora, onda da vidimo kako zapravo stoje stvari u toj industriji i tko plaća za pogurance...
-
Obdarenik 🫣🤣🤣, jaooo hrvatskog izmisljanja 🥴
Sta nije logicno Darovatelj/Primatelj ili nesto logicno
Korištenje zakonskih termina u ugovorima je uobičajena praksa. ZOO tu ugovornu stranu naziva obdarenik zbog čega se najčešće piše obdarenik (do iduće zakonske izmjene).
Sta nije dovoljno otić u SKDD osobno sa sinom i to odraditi na brzaka?
A ima li tu i moment po kojoj prosječnoj cijeni su vrijednosni papiri stečeni? Kako će se obračunati porez kada ih on bude prodao?
Pošto sam loše zdravstveno ne mogu se s tim baviti!
Uz želje za brzo ozdravljenje bih Vam napomenuo da javni bilježnik uvijek može doći na teren (odnosno kod Vas u kuću, bolnicu ili gdje god) ovjeriti potpis na ugovoru. Nije skupo, a ovjera potpisa je stvarno sitniš, ali provjerite unaprijed koliko bi bilo da se ne bi izvlačili poslije...
-
ode i Kissinger, a Soros i Buffett čekaju crash da se još jednom nakesaju prije nego i oni odu la pa pa
Nikad nisam poželio da čovjek umre, ali neke osmrtnice sam pročitao s velikim zadovoljstvom (čini mi se Mark Twain?). Za mene primjenjivo na današnju vijest o Kissingeru.
-
Ima li tko knjigu dioničara od doslovno bilo kojeg datuma nakon IPO-a? Moram za stariju blisku osobu napraviti registraciju dionica kupljenih u IPO, a pogubila je praktički sve papire iz tog razdoblja osim ponude koja je glasila na viši iznos od maksimalnog paketa.
-
Priča za poslovne prostore je posve nešto drugo jer se posjednici tih prostora ne mogu pozivati na pravo na dom pa je time i iseljenje lakše i brže dostižno.
-
Koliko je meni poznato za objekte koji su ruševine je komunalna naknada u većini jedinica lokalne samouprave mnogo niža, primjerice za njih se plaća iznos od x godišnje, dok je za poslovne objekte u uporabi (ovisno o koeficijentu namjene) isti iznos x mjesečno... Tek kad ponovno dobiju pravomoćnu uporabnu dozvolu se komunalna naknada vraća na izvornu razinu
-
Jel netko zna tko je vlasnik, osim što je iz Češke koncern... kako ući sa kapitalom u accolade?
Vidim ima ih kod nas Accolade I, II,III...... VII
https://www.poslovni.hr/nekretnine/dol…2CP8pXsfw9co96I
Gdje se može vidjeti stvarni vlasnik kad je neka firma iz EU ili vanEU, kako se kod nas moralo dostaviti stvarni vlasnik d.o.o. dali i oni moraju? ili je opet neka zaklada?
Registar stvarnih vlasnika vodi Fina.
-
Po mom mišljenju je ponuda prilično niska, moguće da biste i tu na forumu našli ljudi koji bi platili premiju na tu cijenu. Nemate garanciju da će kasnije ponuditi veću cijenu, a prodaja izvan burze može biti tegobna, ali valuacija je stvarno niska.
-
A tko će ozbiljan ići raditi u DORH za one plaće koje nude? Lako je očistiti, ali ga treba poslije i napuniti
-
da se ovo desilo u americi, tip kojemu se to desilo u restoranu bi dobio odstetu da njegovu praunuci jos imaju para
a kod nas nista, jos ga napali na pocetku da to nije iz restorana i od vode
Nek nađe decko dobrog odvjetnika i ….
Ne može odvjetnik puno tu utjecati, kriteriji Vrhovnog suda za naknadu štete su dosta egzaktni, napravi se vještački nalaz i to je to, u Americi postoje punitive damages i samim time je odštetno pravo drastično različito.
-
J€biga, aj pravi novu anketu
Hehe slatke su to brige za vlasnike ali ako znamo da je na burzi vecina u krivu dosadasnji rezultati ankete to i potvrduju jer je vec sad 40% u krivu sa tendencijom da to postane 65% ako probijemo i 850. Dakle i dalje vecina misli da ovo "ne moze vise puno rasti jer je vec toliko poraslo do sada" a prema danasnjem trgovanju vidimo da itekako moze. Naravno treba se cijena utvrditi i sa volumenima u zoni oko 800 ali slicna situacija je bila i na 700 gdje smo naprosto skokovito dosli na te razine od 700 i zadrzali se tamo 3-4mjeseca. Ja osobno sam u anketi glasao za 900+ pa me isto zanima da li ce tako biti. I slazem se sa Philidor nema ni pomisljanja o prodaji prije nego ne pocnu 4znamenkasti brojevi!
Ne slažem se da rezultati ankete imputiraju zaključke iz ovog posta.
Procjena rasta cijene u određenom kratkom vremenskom razdoblju (meni je to čista špekulacija) nema nikakve veze s mišljenjem hoće li to rasti i do daljnjih razina u narednom razdoblju. Primjerice, ima na drugom forumu jedna kolegica sa značajnom količinom ove dionice pa ako bi se odlučila za profit taking dijela pozicije u kojoj ima 50ak% portfelja, onda prodaja ne bi bila tako šuplja.
Tko kaže da nećemo "zaglaviti" na ovoj razini sve do tog 31.1. ili čak i pasti, cijena uvijek može u oba smjera.
-
Pod pretpostavkom da ne bi bilo novih naloga nakon rješavanja ovog na 50ki, koji stoji tamo već duže vrijeme...
-
Može li me netko podsjetiti u kojem razdoblju se očekuje dovršetak rekonstrukcije Doka 11?
-
-
S polugodišnjom dobiti mogu isplatiti praktički sve obveze društva (kratkoročne i dugoročne), a ista iznos više nego polovica tržišne kapitalizacije, treba li što dodati? Jedino što ja zamjeram je likvidnost dionice, ali to nema veze s FI
-
HDZ-u je dosta da otegne tu arbitražu dok ne prođu izbori, kakvo je sada stanje stvari samo će se učvrstiti na vladajućoj poziciji. S druge strane, ako bi RH izgubila ovu arbitražu prije izbora, politički utjecaj bi bio enorman... Najveće ruganje bi bilo pak da se Todorić naplati od države, a da obićni građani ostanu bez gaća.
-
Ima li neki razuman razlog zašto na ADRS prođe nalog od 800.000 eura po 70+ eura, a ADRS2 mirno stoji na 55 eura? Meni iskreno nije vidljiv, ali slabo pratim ovu dionicu.