.. sa vjerovnikom koji je ujedno i suvlasnik, a to uskoro nece biti .Radi se vjerojatno HTu ili ZABAi - dakle radi se o prodaji.
Nego.. hocemo liznuti ovih 6.7 prije vikenda?
Ha da....ti i ja tako gledamo 😀
.. sa vjerovnikom koji je ujedno i suvlasnik, a to uskoro nece biti .Radi se vjerojatno HTu ili ZABAi - dakle radi se o prodaji.
Nego.. hocemo liznuti ovih 6.7 prije vikenda?
Ha da....ti i ja tako gledamo 😀
Obveze iz PSN se redovno izvršavaju:
Je. Iako mi je fora ovo da je tražbina privremeno odgođena do reguliranja odnosa sa vjerovnikom.
Pesimistima je to stecaj Optime, a optimistima okončanje prodaje 🤣
Do zadnje sekunde će razvlačiti i onda pustiti Optimu niz rijeku. Jedini način ovdje je da interesenti zavuku ruku u džep i pravac burza. HT neće nikad prodati, a ZABA je odavna to otpisala i važniji im je HT/DT kao klijent.
Nizvodno ili uzvodno?
Pa tako je logično da je i Zabi i HTu u interesu što dulje to držati kod sebe (do otplate svih kredita ako je ikako moguce) ali isto tako u interesu im je na kraju i prodati....koliko god se mi nadali drugačije i da ce ici brze. Ali opet, sve to nama isto ide u korist ali nestrpljivost je gadna stvar.
Ovo sa otpisom....molim vas, nemojte...
https://lider.media/poslovna-scena…j-europi-133820
Ako nekoga zanima...
Sve nas to jako zanima i sa neizvjesnošću i strepnjom čemo po 110- ti put proćitati taj link pa čemo se nadati da u zadnjoj rečenici članka pisati da će ponuditi 12, 20 ili 50 kn po dionici Optime ovisno o tome kome koliko treba.....
Sada na temelju opaske vidim da je link već objavljen pa isprike jer baš ne pratim revno forum i nisam primjetio...a i kasno palim jer ove clanke otvaram tek nakon sto prođem one sportske ...😂
Meščini da nam se kao korisnicima usluga pred očima odvija vrlo važna bitka koju nitko ne vidi, a osjetiti će na novčaniku u budućnosti.
Ukoliko netko drugi, osim A1, kupi Optimu, to će gotovo sigurno značiti rast kvalitete i pad cijena usluga u budućnosti, poglavito ako to napravi Tele2/United zbog sinergije, bla bla bla
Ako pak se A1 toga dokopa, bojim se da ćemo tek vidjeti snagu duopola nu ovoj sve važnijoj industriji.
Ukratko, svi bi trebali navijati za trećeg igrača, ma tko on bio
Ja ću ipak navijati za onog tko ponudi više po dionici....ukratko
Nadam se da razumijete moju odluku 😂
Kolega, stvarno mislite da HT ne može u bilo kojem trenutku bilo kome prodati svoje dionice?
Bez ikakvog tendera...Ako poželi
Kolega Pemar... Stružete po površini tematike i na osnovu tog donosite pogrešne zaključke...Ovo je i više nego kompleksan proces i komplementacija hta zabe i optime. Moj savjet: krenite čitat forum od početka, za početak
Vidim da vi niste išli od početka jer bi tamo naišli na moje prve postova.
Pa još jednom ponavljam HT moze prodati svoje dionice kada poželi. Što znači da tvrdnja kolege Mrcasha ne stoji. Ja ne kažem da ce tako biti nego da je teoretski to moguće.
A meni ne morate ništa pisati o kompleksnosti jer nisam ja taj koji se žali, a niti onaj koji traži teorije zavjere...
Pa vas ja pitam tko je prvi poceo strugati po površini...a posljedično i donositi krive zaključke
Svako dobro
Nemoze banka nastaviti gdje je HT stao to bi bilo apsurdno, mora ići ponovni natječaj, vjerojatno sa blazim uvjetima za kupce. Dakle sve ide ispočetka, realno nema sanse u skorije vrijeme da se stvari rjese. Pisali smo ovdje i to kako HTu i Zabi ne odgovara prodaja preko inv banke , da im je to skupo i slično, e sad ili stvarno nije bilo kupaca ili se htu isplati i ovakav razvoj situacije jer najskuplje je da im dodje konkurencija , teško je biti pametan u svemu ovome .
Kolega, stvarno mislite da HT ne može u bilo kojem trenutku bilo kome prodati svoje dionice?
Bez ikakvog tendera...Ako poželi
Kako može biti činjenica da prodaja ide dalje ako nema ponuda ?
Ako nema ponuda to je trebalo jasno i reči jer će investicijska banka na koju prelazi mandat za daljnje vođenje postupka morati raspisati novi natječaj .
Ja bih ipak rekla da je razlog različitih interpretacija u ove dvije objave , pjesnička sloboda ,nepreciznost odnosno čisti šlamperaj autora posljednje objave .
Pa ja stvarno neznam ali po ovome što kolega gore citira tako ispada.....zato i molim nekoga ako ima neki drugi citat koji nedvosmisleno upučuje na drugi ishod da ga prenese....
Ali ne razumijem što vas buni investicijska banka i zašto mislite da sada sve na njima. To je ispunjavanje regulatornog zahtjeva.
HT moze prodati svoje dionice bilo kada mimo ovog tendera.
Sutra se može pojaviti novi kupac i HT s njim može postići dogovor i prodati dionice.
Display More
HT d.d. - Očitovanje na upit ZSE 10.08.2020 10:54:40
Društvo Hrvatski Telekom d.d. na upit Zagrebačke burze od dana 7. kolovoza 2020. godine dostavilo je sljedeći odgovor: „Postupajući u skladu s odredbama Rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o uvjetno odobrenoj koncentraciji Hrvatskog telekoma d.d. i OT-Optima Telekoma d.d. od 9.lipnja 2017., Hrvatski Telekom pravovremeno je započeo sa ispunjavanjem obveze angažiranja investicijske banke u svrhu procesa prodaje. Kako je HT i ranije objavio, javna objava međunarodnog oglasa od strane HT-a kao i započinjanje postupka angažiranja investicijske banke predstavlja ispunjenje regulatornih obveza od ranije poznatih javnosti te nije usmjerena na to da bi se kompletni postupak prodaje učinio javnim. Javan postupak prodaje ne samo da nije u skladu s najboljim praksama, već bi mogao ugroziti provedbu postupka prodaje, stoga HT neće davati daljnje objave u pogledu procesa prodaje sve do njegova završetka.„AZTN:
QuotePostupak prodaje bit će transparentan, objektivan, nediskriminatoran, te u skladu s najboljim praksama.
Dakle postupak će biti transparentan, objektivan i nedisriminatoran, ali neće biti javan...
I don't see what could possibly go wrong with that....
Sad već na stranu i OPTE i sve, ali to je već sramota i za kompletno tržište kapitala i sve njihove sudionike.
Kao što se zna nemam neko veliko mišljenje o OPTE, ali ovo već na razini općih principa se ne bi trebalo trpjeti niti dozvoliti.
Hmm, pada mi na pamet - da li će se po ovom sistemu uopće saznati koja je "investicijska banka" odabrana ?
Kako će se odabrati ? Kada ? Po kojim "objektivnim kriterijima".
Bolje da prestanem dalje postavljati pitanja...
---
Mislim da svaki pojedinac ovdje različito tumači svaku crtu i zarez i rješenja AZTNa i natječajne dokumentacije. Ja recimo nikada nisam shvatio da ćemo mi u procesu prodaje imati ikakve informacije. Za mene transparentno i nediskriminirajuce nema veze samnom, već sa sudionicima u procesu prodaje. Baš zato mi se sviđa svaki korak u ovom procesu jer nitko neće moći uložiti žalbu ili tražiti poništenje. Sorry ekipa meni je ovo baš kako navode, ispravna praksa (Koliko god ne podnosim HT).
Kao što sam u petak i subotu pisao...ja ovo tumačim kao nastavak procesa...
I još nešto, što ako su sve ovo potezi HTa da izvuče maksimalnu cijenu po dionici (i time rade u korist svih nas)? Da li su i onda ovakvi i onakvi, predmet tužbe i sl?
Pazite, jedan krivi korak i A1 ili UG (tko god izgubio) će napraviti sve da ponište natječaj. Zato se pazi na na svaki korak...
Samo polako.
Još da shvatim zašto mi admin briše post na kojem upozoravam kolegu da je objavio nepotpuni clanak iz rjesenja AZTNa...ali ok. Zato niti ne pisem previse...
Ugodno ljeto svima
Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.
Sve je tu jasno na zalost 😉
Kolega zašto ne postate kompletan članak...
Tek onda bi bilo sve jasno 😉
Display Morenaim, 100% je ponuda bilo i prilično sam siguran da se na njima i dalje radi, a da je ovo forme radi. Zato i kaže u obavijesti da će angažirati inv.banku da bi se spriječilo moguće kašnjenje....moguće...
Npr...da je HT prihvatio ponudu UG a da ona kasnije padne zbog zakona o EM, tko je kriv i tko je prekršio odredbe AZTNa? Upravo HT. Jer je tu ponudu morao klasificirati kao neprihvatljivu. Bez obzira na onaj famozni dodatak da je tranaskcija uvjetovana svim regulatornim odobrenjima. A možda je ta ponuda duplo veća od ponude A1 (koji je igrao baš na tu kartu i srušio cijenu na burzi)...
Mogućih je 100 kombinacija zašto ovo...
Svi troje su igrači, pazi se na svaki korak, jer svatko može rušiti natječaj, pozivati se na razne točke ili zareze .....
Ovo se sve profesionalno vodi i ja sam miran i zadovoljan.
Nije na ht-u da odlucuje kako ce regulator reagirat na njemu je da odabere prihvatljivu ponudu, a onda da regulator da zavrsnu rijec o koncentraciji i zakonu uostalom cak bi i ht-u odgovaralo da odabere UG ako zna da nece proc regulatora jer po onome kako se sad ponasa s time bi ciste ruke radio sve po regulatoru, a kupio bi na vremenu sta mu je ocito interes, zainteresiranih vjerovatno ima pitanje je ponuda i apetita ht-a i pitanje je koliko je corona utjecala na izlaganje riziku pa mozda utjece na cijenu ponude o tome se vec raspravljalo, hipotetski receno recimo da je UG potencijalni preuzimatelj sad kad je inv banka preuzela ona moze do 31.7.21 odlucivat da u tom momentu prihvate UG ponudu ako je ima, sami proces s regulatorne strane ne bi vjerovatno zavrsio do kraja 2021 s upitnim ishodom s obzirom na sadasnji zakon prema tome svi su se nadali da ce info o prodaji izaci jako brzo kroz mjesec dva jos najdalje medjutim to sad pada u vodu da ce se desit ili bar smanjilo je takvu vjerovatnost puno i sve to ce sigurno utjecat na premiju na cijenu na burzi jer je vremenski rok prodaje jako produzen od ocekivanja ulagaca s dodatnim utegom pitanja o stvarnoj namjeri prodaje
Pa zasto su onda uopće postavljali uvjete u natječaju tko se može javiti na tender. Čemu to? Onda je mogao svatko dati ponudu.
Nije na HTu da odlučuje, osim što je trebao odbaciti ponudu kao objektivno neprihvatljivu i tko je onda na kraju kriv i nije ispoštovao rješenje AZTNa. HT jel tako?
Ovo je tender, a ne slobodna prodaja.
Ja ne kažem da je to scenarij ali jedan od mogućih 1000.
Možda jednostavno HT želi skinuti sa sebe odgovornost i prebaciti sve na investicijsku banku...
naim, 100% je ponuda bilo i prilično sam siguran da se na njima i dalje radi, a da je ovo forme radi. Zato i kaže u obavijesti da će angažirati inv.banku da bi se spriječilo moguće kašnjenje....moguće...
Npr...da je HT prihvatio ponudu UG a da ona kasnije padne zbog zakona o EM, tko je kriv i tko je prekršio odredbe AZTNa? Upravo HT. Jer je tu ponudu morao klasificirati kao neprihvatljivu. Bez obzira na onaj famozni dodatak da je tranaskcija uvjetovana svim regulatornim odobrenjima. A možda je ta ponuda duplo veća od ponude A1 (koji je igrao baš na tu kartu i srušio cijenu na burzi)...
Mogućih je 100 kombinacija zašto ovo...
Svi troje su igrači, pazi se na svaki korak, jer svatko može rušiti natječaj, pozivati se na razne točke ili zareze .....
Ovo se sve profesionalno vodi i ja sam miran i zadovoljan.
Ono sto ja mislim vezano uz cijelu priču je da je t Com ispunio obavezu sa angažiranjem investicijske banke zbog toga sto je prošao rok od 6 mjeseci, zakon o elek. Medijima nije još izglasan, a taj dio slagalice je najbitniji da bi UG mogao biti vlasnik, Ono sto mislim je da kada se zakon izmjeni da će UG kupiti optimu preko investicijske banke.
Pa upravo tako. Šta je njima preuzeti trošak angažiranja investicijske banke.
Mislim, priznajem da me iznenadila količina pesimizma i negativnosti. Vjerujem da je to posljedica korone, potresa i sl...
Možda jednostavno HT kupuje vrijeme da se zakon izglasa i omogući UG sigurnu transakciju. A to ćemo vidjeti ubrzo. Sjetite se kako je A1 plakao regulatorima i svim mogućim institucijama kada su pop*sili H1.
A što se zakona tiče....polako. Pa ako potres nije bio razlog za hitnu reakciju, zašto bi bili elektronički mediji...
Polako, sve bu dobro.
Danas je ManC Real...još danas na Planet sportu a sutra.... 😀
U priopcenju AZTN od neki dan pise ovo :
Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.
Znaci da nije niti bilo ponuda.
Da nije bilo ponuda onda je HT u failu prema ZTK jer je to i povlastena i bitna informacija koju bi oni mjesecima skrivali?!
ovo je iz rješenja
U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.
Dakle i ukoliko nisu prihvatljive. Što opet ne znači da su proces prodaje zaustavili već da nastavljaju pregovore, a ovo je ispunjavanje obveza....polako samo
Nedavno smo ovdje prognozirali da je, ako ne bude vijesti, dobra vijest. Ta prognoza pokazala se izvrsna i OPTE je do prije vijesti skočila na 6,18 kn. Naravno, drugi dio te prognoze bio je da, ako se pojavi vijest, to je loša vijest.
I ta se prognoza pokazala točnom!
Dakle, ne moramo ovdje ni za čim žaliti, imali smo dvije pogođene prognoze.Ne mogu se oteti domu da je kao i obicno cijena napucana na vise da se iskrcaju oni koji su tu informaciju znali koji dan prije
...ili sad 'zrokana' na niže da mogu kupiti oni koji znaju da je ovo ispunjavanje forme prema Aztn...
To su naklapanja....
Nigdje u Rješenju AZTNa ne piše da kada HT angažira investicijsku banku, nije u mogućnosti sam prodati Optimu već sutradan.
Koliko ja razumijem HT je angažirao investicijsku banku da bude u roku u slučaju da ako ne dogovore prodaju po pristiglim ponudama da su i skladu s obvezama.
Teoretski njihovi pregovori idu dalje i mogu biti već sutra zakljuceni
Opa Admine, postavio si neke nove standarde....svaka čast
Nadam se da mi se moj stari frend LeoNT smirio jer sam skuzio da je inače najflegmaticnijeg ovo jako uzrujalo
Drz se LeoNT
Nema šanse da due dilligence traje mjesecima 15 dana do najviše 30. Vrlo vjerojatno bliže 15. Nije to firma koja posluje na 20 tržišta.
nije u pravu ste kolega, mogli su oni predati odmah ponudu jer manje vise sve znaju,ali sad je na redu igra sa burzom, svaki dan neciji sateliti uspiju skupiti oko 100k dionica i tako vec danima drze cijenu i samo dokupljuju zbog toga im je cilj predati duzi rok za due dill jel ako uspiju skupiti (a mozda su vec i skupili 3mil) to je 5% i razlika je u tom da za tih 5% ne moraju dat 15 i vise kuna kad ih mogu kupiti na burzi ispod 5kn, a istodobno sa razlikom sto moraju manje isplatiti mogu ponuditi vecu cijenu za ostale
Mislim da due dill neće trajati duže od tjedan dana. Maksimalno 2. Znatno veće transakcije su odrađene u 1 tjedan dd-a. Po meni bi mogla iznenaditi brzina zaključenja transakcije, pogotovo uzimajući u obzir da je 2 tjedna već prošlo.
Display MoreA1 je to rijesii tako da je u nekom selu u sliveniji stvorio firmu kojoj je 100 % vlasnik Andrej Kregar i napravio je svoj kanal za sport kojemu NIJE vlasnik, nego Andrej Kregar, a svi znaju da je A1 peavi vlasnik. I tako je je to A1 lukavo napravio u ovoj licemjernoj zemljici.
Prijedlog novog zakona nema veze sa stvarnoscu. Ali nikakve.
Optimu bi najbolje bilo da kupi nekakva treca firma koja ima novaca. Bilo kakva.
Pogledajte ovo:
OBRAZAC ZAHTJEVA ZA DOBIVANJE DOPUŠTENJA ZA OBAVLJANJE MEDIJSKIH USLUGA ZA SATELITSKI, INTERNETSKI, KABELSKI PRIJENOS I DRUGE DOPUŠTENE OBLIKE PRIJENOSA AUDIOVIZUALNOG I/ILI RADIJSKOG PROGRAMA
1. Naziv pružatelja medijske usluge: PRO SCENA d.o.o. za audiovizualne djelatnosti
2. Sjedište pružatelja (adresa): Buzinski prilaz 36, Buzin, Grad Zagreb
3. Broj telefona i faksa, e-mail i web adresa: Tel: +386 1 236 2830, Fax: +386 1 236 2890, e-mail: andrejkregar @ vpk.si, web: planetsport.hr
4. Vrijeme trajanja dopuštenja: Deset (10) godine
5. Vlasnička struktura: Vlasnik Andrej Kregar (100%)
6. OIB 80172911471
7. Naziv kanala: PLANET SPORT 1
8. Vrsta kanala: Specijalizirani / sportski
9. Vrsta pružatelja medijskih usluga: Audiovizualni program
10. Odgovorna osoba: Andrej Kregar
11. Glavni urednik: Vanja Žeželić
12. Područje: Hrvatska
Eto slovenska firma koje je 100 % vlasnik andrej kregar
Odlično. Znači po vama, UG može osnovati firmu u Sloveniji kojoj npr. Superpro scena kojoj će vlasnik biti Krendej Agnar i javiti se na natječaj za Optimu?