mozete li azurirati podatke za IGh.Lplh, i Vlen sa obzirom da su dali kasna izvjesca u petak
Posts by snupy
-
-
Zadnje 3 godine koliko pratim Lenac nema godine da jedan kvartal nije bio loš to je jednostavno tako.Cinjenica je da su u jedno godini razduzili firmu za 65 mil kuna i da imaju 80 posto vecu dobit u odnosu na 2019.Sad prekopajte po izvjestajima drugih firmi i nadjite mi ijednu koja je to napravila u godini koja je obiljezila corona.I da dosli smo da je break even za pozitvno poslovanje potrebna 55 mil kn prihoda po kvartalu.takodjer je cinjenica da je dionica u godinu dana rasla sa 8 kn per shere na ovih 12.7 kn sto je nekih 55posto rasta.
Outlook za ovu godinu obecava i jako je bitno da su dobili ova 4 posla za US Navy kao i najava novih natjecaja za US Navy za koje se budu natjecali.
Suradnja s američkom šestom flotom nastavlja se odrađivanjem ugovorenih, te nuđenjem novih poslova
za naredno razdoblje. -
Ulaganjem na ZSE odlucili smo se kao investitori na rizicniji oblik ulaganja sa vecom dodatnom vrijednosti od ulaganja u stednju za to postoje banke ali isto tako mogucnost vece zarade nosi i drugu stranu kovanice mogucnost gubitka iste.
Talijani koliko su vlasnici Lenca do sada niti jednim postupkom nisu nastetili Lencu tako da osobno nemam lose misljenje o njima.
Sto se dokova tice valda neko moze iskopati cijene rabljenih dokova pa mozemo iskopati dali je Lenac ostecen ili ne nabava doka je pitanje opstanka i konkurentnosti Lenca
Lenac prije kupi dok ce se max.razduziti vidimp da imaju trenutno preko 100 mil kesa rezervi za 2godine ta stavka more biti veca rashoditi ce stari dok prodati trezorske dionice tako da bi nabava mogla proci relativno bezbolna za Lenac.
Lenac u ovom trenu ima 2.5 vise kapitala nego obveza za 2 godine to ce biti jos bolje jer Lenac se ove godine razduzio 30 posto u dnosu na 2019 godinu sto su strasne brojke
I
-
svako izvjestaj cita onako kako mu odgovara ali kad sve zbrojim i oduzmem ja sam zadovoljan sa 2020 godinom.Godinom koju je obiljezila corona i dugotrajna recesija u brodarskom sektoru.Sto se same firme tice u odnosu na 2019 smanjili su znatno ukupan dug tj oni sa kratkotrajnom imovinom mogu rijesiti cijeli dug,drugo dobit za 2020 im je znatno veca nego za 2019 godinu i trece i najbitnije poslovi za US Navy ce im omoguciti prihode i dobit u prvom polugodistu 2020 godine do pocetka 3Q ocekujem i da ce korona biti povijest jer ce se dobar dio pucanstva Europe procijepiti.
U drugom dijelu godine ocekujem da ce nas dobro drzati povecana ugradnja BWTS tako da od ove godine ocekujem bolje rezultate nego od 2020.
Normalno ako nas opet ovako brutalno neamortiziraju.
Sto se samog broja radnika tice ocekujem da ce krajem ove godine Lenac imati 40 radnika manje tj da ce vremenom povecavati udio mehanizacije u obavljanju remontne djelatnosti te da ce sukladno tome i udio njihovga troska biti nizi bez imalo likovanja ili omalovazavanja istih jer ipak su oni nosioci posla i unaprijed im zahvaljujem na ovakvom rezultatu.Bez njih ovakva dobit u ova grda vremena nebi bila moguca.
Ostaje nam nepoznanica Doka 11 nadam se da ce naci pravo i kvalitetno rjesenje jer opremanje Lenca dokom vece nosivosti Lenac postaje konkuretniji na svjetskom trzistu ta je nabava istog pitanje samog opstanka Lenca
-
ovdje nista novoga iz goreg u lošije
-
Osobno prije nego cu ulagati pogledam vrijednosti earnings per share, book value a jos vise me interesira outlook tako da sto se mene tice uvijek ce neko kupovati i prodavati svako ima svoju taktiku ulaganja zato sam i rekao da joj zelim sve najbolje u daljnjem investiranju
-
no no moje kolege Ivana je dionice posteno platitila i ona ima svoje razloge zasto prodaje dionicu koliko je ja pratim ona vise voli ulagati u dividendne dionice sto Vlen svakako nije bar ne ove godine sa obzirom da joj je znatan kapital zarobljen u Lencu mozda je vidjela negdje bolje prilike nego ove u Lencu na P/E 3.5 p/B 0,7 i Ev/Ebitda 2.2 u svakom slucaju daje likvidnost na trzistu i na tome bi joj u konacnici trebalo zahvaliti jer tesko da cemo u skoroj buducnosti moci kupovati tako bagatelno dionicu u bullmarketu
-
sto se Lenca tice 4Q je znatno losiji po mojoj procijeni nekih 65 mil kn prihoda i ako bude nula bit ce dobro dok s druge strane cijela 2020 godina ce biti znatno bolja nego 2019.
Sto se same 2021 godine ocekujem da ce im prihodi biti najmanje oko 400 mil kuna i dobit znatno bolja no 2020.
Vrlo mi je bitno kod izvjestaja kako ce upravljati dugom i kakvi su im planovi oko novoga doka tj vjerujem da ce nam dati recenziju koliko im vrijede ugovoreni poslovi za 1Q 2021 godinu.
A Ivani zelim srecu u daljenjem investiranju
-
minus sitno Dlkv do zadnjeg plus sitno Vlen
-
prestrasno ako ova godina nebude znatno bolja tu ce trebati dokapitalizacija pogotovo jer ce konkurenti Turska,Grcka ici antidampingom
-
pad neto dobit od 20 posto meni nema razloga za rast ali tko sam ja
-
ovo danas na ZSE je kao u filmu Slow Motion svi nesto cekaju a niko da bi
-
Sto se ove godine tice i remonta za US Navy ocekujem najmanje 200 ml kn prihoda od istih pogotovo sto se tice Carson Citya zadnji put kad je Yuma imala opsezan remont sa na njoj je prije dvije godine uprihodovano 80 mil kuna
-
http://prntscr.com/zrhd1c trenutno navoz Lenca izgleda ovako tu je jos jedna teglenica i Jadrolinijina Korcula koja je iskljucila AIS, vjerujem da ce za najksnije 10 dana stici Trenton uglavnom zaposlenost 1Q je po meni i na vise nego zadovoljavajucoj razini tako da sto se tice 1q ocekujem izvrsne rezultate pogotovo sto u ozujku stizu Carson City i jos jedan brod od US Navy tako da zaposlenost i prihodi u polugodistu mogu prebaciti prihode proslogodišnjeg polugodista sto kad uzmemo u obzir mini recesiju i coronu predstavlja izvrstan rezultat za Lenac a nadam se i za nas dionicare.U drugom dijelu godine ocekujem povecanu potreznju za ugradnju BWTS jer brodarima ostaje jos samo 1 i pol godina da ugrade iste.Uglavnom ocekujem da ova godina po prihodima daljnjem razduzenju firme i samoj dobiti nadmasi proslu godinu.
Sto se same prosle godine tice vjerujem da ce 4Q 2020 biti znatno losiji nego 4Q 2019 kada je ostvareno 120 mil kuna prihoda za proslogodisnji 4Q ocekujem prihode na bazi 65-75 mil kuna i poslovanje oko 0 za taj kvartal tako da na nivou cijele 2020 ocekujem dobit oko 45 mil kuna te na strani dugorocnih obveza ocekujem smanjenje dugorocnog duga za 9 mil kuna.
Kad to sve sumiram VLEN je po ovoj cijeni najjeftinija dionica na burzi s tim da Ingra ima bolje pokazatelje zahvaljujuci sto su parcijalno prodali Arenu ti njezini pokazatelji nisu dosli iz poslovanja za razliku od Lenca
-
-Sukc
-Kras
plus Vlen sitno
100 komada Sukc po 145
9 kom Kras po 684
-
Nevidim dali je Korčula u Lencu isključila je AIS
-
U potpunosti se slažem sa kolegom Barikb a vi koji vjerujete drukčije uskoro ćete se razuvjeriti
-
a mozda crta TA
-
ima li ko kakv pametan graf i savjet za Vlen i Ptkm
-
nemaju dionicari ali ima saznananja Jako a Jako ce da rijesi samo Jako