Prodao dio STNG, jučer kupio po 48.90, danas prodao po 54. Prodao jer mi predobro ide, prebrza je to zarada, nešto mora krenuti po zlu.
Posts by lebowski
-
-
Scorpio:
https://www.globenewswire.com/news-release/2…se-Program.htmlGdje vam se žuri padati, prvo treba još malo rasti.
Sljedeći FOMC je krajem mjeseca tek.
Inače moj pick za shortanje je COIN, ali tamo negdje na 49-50.
Kripto ove godine ide u k
FRO - izašao na otvorenju po 14.08, kupio par tjedana ranije po 11.50.
Vidim da STNG pada, a što više pada, to me više grebe. Mislim da ću sav utržak od FRO prebaciti u STNG prije sljedeće objave. A to je sutra. Vidim da su Mintzevci iz FRO-a prešli u INSW.Stigla objava, netko je već napravio sažetak. Ukratko zaraditi će veću hrpu novaca nego što se očekivalo, a Q1 imaju ugovoreno još 25% veću hrpu novaca. A puno ljudi shorta jer je "puno narasla" prošle godine.
$STNG 🦂- Q4 & Q1 update
✅ Q4 set for record- rev exceeding $500m
✅ Buyback of 959k shares since Jan 4th
✅💰Total 2.3m since Dec1 returning nearly $120m to shareholders in 1.5months!
✅ Q1 25% booked higher rates than Q4
✅🔥🚀LR2s 30% Q1 $72,250
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kaže gazda TRMD-a da je u zadnje vrijeme pad vozarina na produkt tankerima zbog zatvaranja USA rafinerija zbog zime i da će se to sad riješiti. Mlate pare ko veliki, STNG NAV bi trebao biti 60$ ili veći (na kraju 2022. godine), a berzovna cijena jedva preko 50. Mislim da to neće moći dugo.
-
Zanimljiva situacija. Braemar se crveni poput šiparice na koncertu Petra Graše, sve vozarine ispod break evena, a GOGL otkupljuje svoje dionice. MOže li netko s velikim iskustvom (15 godina) u brodarima objasniti taj fenomen?
https://finance.yahoo.com/news/gogl-tran…-070000508.html -
FRO - izašao na otvorenju po 14.08, kupio par tjedana ranije po 11.50.
Vidim da STNG pada, a što više pada, to me više grebe. Mislim da ću sav utržak od FRO prebaciti u STNG prije sljedeće objave. A to je sutra. Vidim da su Mintzevci iz FRO-a prešli u INSW. -
Nemoj, to me cini jos nervoznijim jer evo zadnjih par tjedana GOGL i narastao, jer ako se prevarim, ode to....
Neki dan je bio ispod 8$. Prilike na dry bulku naglo dolaze, ali i naglo odu.
-
Evo prezentacije STNG jučerašnje na Yubito:
FRO u plusu preko 20% (13,8x). Kažu znalci da je NAV 15,25$, a da se nikad (do najave spajanja s Euronavom) nije trgovao ispod NAV-a. Trgovao se od 1,2 do 1,6 NAV. Ako lažu mene, lažem i ja vas. -
Evo i Bugbeejeve prezentacije, transkript, teško se oduprijeti njegovu optimizmu:
Will sanctions on Russian diesel pay off for product tankers?Sanctions on Russian crude exports have yet to boost tanker rates. Some question whether sanctions on Russian diesel will either.www.freightwaves.com -
Dobar call, uzeo sam i ja malo STNG-a uz dosta FRO-a. Evo ga s Mintzovog chata:
FRO - Termination of Combination Agreement with Euronav
Mogla bi sutra FRO raketa u jednom ili drugom smjeru. Odustajanje od preuzimanja znači višak keša u blagajni, ali i neispunjeni cilj.
Držim fige za rast
+16% aftermarket
Neispunjen cilj, ali keš za dividendu.
-
Prezentacija STNG, dolje desno graf, procjena povećanja ton-milesa za product tankere. Ajoj!
-
Evo niza imena iz dry bulka, prezentacije kreću, besplatna registracija:
https://webinars.capitallink.com/2023/company_presentation/P.S. Safe Bulkerse jako hvali Minzmyer, a imaju manje brodove u floti poput ATPL
Da, kao jaje jajetu im je flota sa atpl...osim sta Safe bulkersi imaju samo velike brodove u floti. Niti jedan handy ni supra, samo panamax, kamsare, kejpovi i tako...
Ali glavno da mintz hvali, jeb.. ovo drugo
Pa imaju panamaxe oba, ostali dry bulk brodari vani većinom imaju samo capeove. Dakle, SB je usporediviji s ATPL u odnosu na GOGL ili SBLK, tako sam mislio. A Mintz ih hvali jer im je P/NAV 0.5. Hvalio bi valjda i ATPL da je čuo za nju.
-
Evo niza imena iz dry bulka, prezentacije kreću, besplatna registracija:
https://webinars.capitallink.com/2023/company_presentation/P.S. Safe Bulkerse jako hvali Minzmyer, a imaju manje brodove u floti poput ATPL
-
Na mintzmyer.com još danas i možda sutra imate free trial 14 dana preko Seeking Alphe. Ako vas imalo interesiraju brodari, bez obzira na ono što prevoze, tamo je riznica tema, preporuka, modela, ovoga i onoga. Prvo se treba registrirati na Seeking Alphu, potom odabrati 14 dana trial za Value Investor's Edge i dati broj kartice (Revolut ima jednokrane kartice za online payment) a onda na Seeking Alpha za svaki slučaj odmah poništite pretplatu i ostat ćete ulogirani sljedećih 14 dana. Posebno je zanimljiv chat dio, sve žive vijesti iz brodarstva prvo legnu tamo. Ovih dana kreću procjene q4/22 rezultata, a i razgovori s CEO-ima i drugima.
-
Jel ovdje još netko kupuje tankere u ovom dipu (STNG)?
Energija i transport malo preprodani, panika nastala...
Dobar call, uzeo sam i ja malo STNG-a uz dosta FRO-a. Evo ga s Mintzovog chata:
STNG will publish a Q4'22 and Q1 '23 update next Wednesday (Jan. 11). Should show very strong numbers. On the same day there will be an Investor Call hosted by Clarksons, followed the next day by an Investor Call hosted by Jefferies. Lots of drum beat to push the share price higher. -
Danas očekujem ras na američkom tržištu jer je Zagrebačka burza zatvorena pa će Ameri morati trgovati bez putokaza.
-
TSLA -7% u premarketu, snizili cijenu vozila u Kini jer im pada prodaja
Sad kad gledam kako su popadali METS, Netflix, Tesla... Sve me to podsjeća na izraz jednog velikog hrvatskog ulagača.
Promjena paradigme.
-
Joakim se nakrcao dry bulka pa sad druka, ali druka dobro, a dry bulk je još uvijek vrlo nisko. Sinoć sam se počastio GOGL-om ispod 8$, a prilično sam uvjeren da su GNK, SB, SBLK i ostali titani sada na odličnoj cijeni. Joakim je inače donedavno imao 50% keša, sad je na 37,5% keša. Koliko vidim ofrlje, po 1/3 keš, tankeri i dry bulk. LNG i LPG trenutno nema, a kontejnere nikad nije ni imao. Iako je prije par mjeseci uzimao BWLPG na ovim razinama, vidi se po tvitovima njegovim.
-
Ne da mi se sad tražiti točan link na Twitter, ali vijest dana je da Kina ublažava "three red lines". Pričat će se o tome sigurno.
Evo ga: -
Da, gledajući unazad, burza je skroz jednodtavna. Ako je pala, skužiš zašto je pala. Ako je rasla, skužiš zašto je rasla. Ali trik je u tome da to skužiš unaprijed.
-
Jel ovdje još netko kupuje tankere u ovom dipu (STNG)?
Energija i transport malo preprodani, panika nastala...
Danas sam se nakrcao FRO-a, nije mi stvarno jasno što se događa i koji je rezon iza ove rasprodaje.
-
Teško da će tu biti nekog oporavka do ožujka.