1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. SemperVigilans

Posts by SemperVigilans

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• SemperVigilans
    • November 28, 2024 at 2:46 PM
    Quote from darac11
    Quote from mesetar

Pa kupuje trezor 99%, jer je i objavljivao koliko je kupio.

Samo nije baš pametno da troši novac po tako visokoj cijeni, bolje da su povećali dividendu sljedeće godine za koji cent, nego da rasipavaju i omogućuju nekome visoki izlazak prije recesije i pada burze.

Od kuda znate za recesiju? Ili nagađate?

Kako bi on znao za recesiju kad ne postoji covjek na svijetu koji zna? Po logici, vec je trebala nastupiti.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• SemperVigilans
    • July 24, 2024 at 9:06 AM
    Quote from Picaferaj

Jel i vama danas uplaćen samo dio dividende? Nije mi jasno zašto nam nisu uplatili cjelokupan iznos

Bas sam krenuo provjeravati na forumu... Meni je sjela dividenda u dva dijela- veci dio s opisom uplate NEOPOREZIVA i manji dio koji bi odgovarao porezu od 12% s opisom oporeziva.
    Iskreno,potpuno sam zbunjen. Zna li itko o cemu se radi?

• SemperVigilans
    • April 27, 2024 at 3:30 PM
    Quote from darac11
    Quote from Si4Marc

https://www.poslovni.hr/burze/izbor-za…onicama-4440006

Kome ne treba novac ovo ne bi bilo loše.

A ja sam protiv! Meni paše da imamo što manje dionica a ne da se stvaraju i "dijele" nove.

Upravo tako, ja ne znam koji je vrag tim idiotima i čega se oni pokušavaju igrati.
    Stvar je jednostavna da ne može biti jednostavnija- Otkupljuj dionice i poništavaj kad smatraš da je dionica podcijenjena, nemoj razrjeđivati dioničare i daj adekvatnu dividendu ako nemaš gdje drugdje profitabilnije investirati FCF.

• SemperVigilans
    • January 24, 2024 at 8:57 PM

Zato i kazem, toplo se nadam da ce im esg score biti sto manji.

• SemperVigilans
    • January 24, 2024 at 7:02 PM

ESG nema veze niti s mozgom niti investiranjem.
    Nema nikakav utjecaj na cashflow sto je jedino bitno kod kupovanja udjela u kompaniji.

• SemperVigilans
    • March 7, 2023 at 12:02 PM
    Quote from havi

Nije sve ni u P/E

Stan u kozari boku moze imat veci p/e nego onaj na trgu bana Jelacica pa ne znaci da je bolje ulaganje ili kaj vec.

Upravo tako. Materijalna imovina je stvarna stvar ali ako to treba objasnjavati nema tu pomoci.

• SemperVigilans
    • March 6, 2023 at 10:31 PM
    Quote from jorganson

vrijednost adrisa je u nekretninama maistre i CROS koje nisu fer vrednovane. koliko su otišle cijene nekretnina gore proteklih godina.

čovjek kupi ili napravi apartman i ove godine daje u najam za120 eura po danu a cijena apartmana kao nekretnine mu naraste 10% godišnje.

adris napravi hotel od 285 jedinica i naplaćivat će ove godine 500 eura po jedinici i njegov hotel kao nekretnina ne raste.

vrijednost svih adrisovih hotela a svi su ili će biti visoke kategorije kao i nekretnine CROS a tu spadaju i sve stanice za tehnički pregled vozila

nisu fer vrednovane. u prethodnom postu sam samo ukazao na to koliko je gdje upucano para i kolika je to velika cifra i ta lova nije bačena

badava jer ona se negdje krije i nije nam vidljiva dok ne dođe do preuzimanja i tek tada se sve obračuna.

ako hotel od 285 jedinica u splitu bude popunjen 70% tokom godine to je 200 jedinica puta 500 eura ili 100 000 eura na dan ili 36,5 miliona

po godini.plus dodatni sadržaji u sklopu hotela. pola od te cifre neka je godišnji trošak .ne bi pravili hotele najviše kategorije da se to ne isplati.

ova cijena smještaja od 500 eura je rečena u turizam hr emisiji.

Display More

Nažalost, većina forumaša nisu pročitali knjigu niti otišli na barem jedan knjigovodsteni tečaj u životu. Da jesu,znali bi da se firme iz različitih branši različito vrednuju.
    Eno vidim netko gore spominje dug i PE...Prestrašno.

• SemperVigilans
    • April 13, 2022 at 10:40 PM

I više nego sam očekivao. Korektno.

• SemperVigilans
    • March 4, 2022 at 11:12 PM
    Quote from Dr.Kalica

A meni nije jasno zašto ja i dalje držim ovo g_vno.

Naročito sada kad imaju plan velikih ulaganja u turizam.

Alo gospodo, turizam nije više zlatna koka. S nestabilnim političkom klimom i visokom cijenom goriva, hrane..i nije baš najbolja solucija.

S druge strane imamo CROS i brutalni Cromaris s još brutalnijim potencijalom i potražnjom.

Ispada da je istinito prokletstvo hotela Marjan. Tko ga kupi, propadne 🤣

Ne mislim da će ADRS propast zbog Cromarisa ali ovaj turizam mi se već odavno gadi. Gotovo koliko i duhanski biznis kojeg su se riješili..

Display More

Emocijama nije mjesto na burzi.

• SemperVigilans
    • October 14, 2021 at 7:25 PM

Manite se bezveznih špekulacija i pratite sta se dogadja u svijetu. Telekomi svugdje padaju. Inflacija,porast kamata, zastrasujuci dug. Mi samo pratimo iako je HT siguran koliko nesto sigurno moze biti.

• SemperVigilans
    • September 20, 2021 at 1:08 PM
    Quote from BabaLuji

Bas me zanima gdje bi cijena bila da ne daju dividendu, da ne otkupljuju dionice, da je losa sezona, da nemaju osiguranje, ribu i hotele, da su u kreditima do grla... Bas me zanima izvjesce kakvo ce biti... Divku sam jedino ovdje pobrao, Istra tvornica novca... Miljardu pojeo Todo je pod upitnikom, kad bi makar malo transparentniji bili

Drugim riječima; zanima vas šta bi bilo kad bi Adris bio neka potpuno druga kompanija?

• Razotkrivamo portfelje

• SemperVigilans
    • May 31, 2021 at 2:35 PM

Hr portfelj:
    Adrs
    Ht
    Kodt-pa

Kodt-ra
    Zaba

US:
    XOM
    T
    MSFT
    MO
    MCD
    LMT

KO
    JPM
    JNJ
    INTC
    GOLD
    BRK B
    BMY
    ANTM
    AMZN
    ABBV

• SemperVigilans
    • April 16, 2021 at 8:22 PM

Zahvaljujem.
    Iz nekog razloga sam previdio tu cinjenicu.

Mogu li se te rezerve koristiti za akvizicije buduci da nista nije jasno definirano?

• SemperVigilans
    • April 16, 2021 at 4:01 PM

Hvala Kvark, lijepo bi bilo vidjeti više ovoga na forumu!

ADRS mi je daleko najveća pozicija u portfelju.

Može li netko malo detaljnije objasniti ovaj dio oko 7.6 milijardi kuna u statutarnim rezervama?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• SemperVigilans
    • March 20, 2021 at 12:46 AM

Pridružujem se molbi za otvaranje teme za Covid zastrašitelje.
    Već godinama čitam Barikove bedastoće,dezinformacije i trollanje tako da ovo postaje neizdrživo.

• SemperVigilans
    • November 9, 2020 at 3:32 PM
    Quote from zlocesti

Desant na Adris .

Netko je nešto čuo prije ostalih ?'??

Na Adrisu tri i pol milijuna kuna prometa .

Nešto se zbiva.

Šta se ima čuti? Cijena je zakucana na smiješne razine. Ovo je na nasem trzistu jedini no brainer buy uz jos par iznimaka

• SemperVigilans
    • August 14, 2020 at 10:36 AM

Koji je ovo vrag? Zbunilo me moram priznati

• SemperVigilans
    • August 11, 2020 at 7:31 AM

Hvala,sjelo mi tek kasno navecer na PBZ.

• SemperVigilans
    • August 10, 2020 at 6:20 PM

Ekipa, da li je kome sjela dividenda?

• Što smo danas tržili

• SemperVigilans
    • August 6, 2020 at 9:19 PM

Dokupio ADRS2

Skupljam ga vec duze vrijeme

1. Privacy Policy
  2. Kontakt