1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Cold

Posts by Cold

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • January 8, 2023 at 12:59 AM
    Otkrivamo: u utrci za preuzimanje Pevexa pojavio se novi igrač!
    Priča oko prodaje trgovačkog lanca Pevexa postaje sve zanimljivija, a čini se i napetija. Nakon što smo jučer objavili da je na Pevex bacio oko njemački
    danica.hr

☆ ☆ ☆

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Cold
    • July 23, 2022 at 10:57 PM

Mislim da se malo mjesa Promjene vrijednosti zaliha proizvodnje u tijeku i gotovih proizvoda i otpisi vrijednosti (vrijednosna uskladenja)

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Cold
    • July 22, 2022 at 5:10 PM

Nisu delistani ako to mislite

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Cold
    • June 7, 2022 at 4:36 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Pecarosh

Eo i skupštine:

JADROPLOV d.d. - Poziv na Glavnu skupštinu 15.07.2022.

Bilo bi zanimljivo znati zašto predlažu da se ne da razrješnica bivšim članovima uprave 🤔

Moze li mi tko objasniti kakav je utjecaj ne davanja razrjesnice nekome?

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • May 10, 2022 at 4:54 PM

Ispada da jamstva nisu 900 milijuna, vec oko 500 i da je tu brojku od 900 BDO nekak nespretno izrazio.

I tih oko 500 vecinom se odnosi na banke kazu.

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • May 9, 2022 at 2:57 PM

Naravno

Dok cekamo, da vidimo kakva su ocekivanja oko ovogodisnje isplate

• KABA (Karlovačka Banka)

• Cold
    • May 3, 2022 at 5:13 PM

https://www.kaba.hr/wp-content/uploads/2022/03/POZIV-NA-GLAVNU-SKUP%C5%A0TINU-13.04.2022.pdf

25m kuna zarade prosle godine, 1.44 EPS

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • April 15, 2022 at 5:12 PM

Je li dostupno izvjesce negdje? Otkud screenshot jamstava?

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • April 8, 2022 at 10:32 AM

Protuprijedlog isplate div

Vodstvo Udruge uputilo prijedlog za isplatu dividende
    Poštovani članovi i dioničari Pevexa, upravni odbor Udruge uputilo je upravi Pevexa protuprijedlog Odluci o upotrebi dobiti ostvarene poslovanjem u 2021.…
    udp.hr
  • PVCM (Pevex)

• Cold
    • March 30, 2022 at 11:48 AM

Izasao poziv za GS.

Dobit bomba od 288 milijuna kuna, ali nije predlozena dividenda.

Ali cisto sumnjam da nece uskoro doci i protuprijedlog za isplatu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Cold
    • March 2, 2022 at 10:44 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Cold

Na razini drustva imaju 38 milijuna zadrzanog gubitka, ali 447 milijuna dobiti, iz tog se lako pokrije gubitak i ostatak se moze isplatiti.

Dajte shvatite da je tih 295M samo racunovodstvena dobit, ispravak knjigovodstvene vrijednosti brodova, to nije cash koji bi se mogao isplatiti.

Jasno je to meni, samo govorim da s racunovodstvene strane ce se zadrzani gubitak pokriti i imaju dovoljno "racunovodstvene" dobiti za isplatu, a casha na racunu ima preko 100 milijuna kuna u svakom slucaju.

• Cold
    • March 2, 2022 at 10:10 PM
    Quote from lebowski
    Quote from juraj

zanima me je li mogu isplatiti dividendu ako nemaju zadržane dobiti jer ja je ne vidim,dobit imaju ali nije zadržana,koliko je treba pacati da bude zadržana i da može dividenda,pitam za ozbiljno jer ne znam

da se razumijemo,u dionici sam jer očekujem dividendu,volim omastiti brk,inače gibam,gibam

Dividenda se ne smije isplaćivati ako postoji zadržani gubitak.

Na razini drustva imaju 38 milijuna zadrzanog gubitka, ali 447 milijuna dobiti, iz tog se lako pokrije gubitak i ostatak se moze isplatiti.

• PVCM (Pevex)

• Cold
    • February 28, 2022 at 12:30 PM

Mislim da da

Zakon o preuzimanju dioničkih društava - Zakon.hr

članak 2

Quote from jack_zg
    Quote from havi

Pevex nije niti izbliza toliko zanimljiv, a i da se proda firma potencijalni kupac nije u nikakvoj obvezi da otkupi i dionice manjinskih dionicara. Naravno, pod uvjetom da dionica ostane u postojećem režimu trgovine.

Ovaj boldani dio, jel to možda zato što dionica nije izlistana na burzi?

Znači li to da onaj zakon koji nalaže da u trenutku kada pređeš 25% vlasništva dužan si dati ponudu ostalim dioničarima vrijedi samo za izlistana d.d?

• ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

• Cold
    • February 17, 2022 at 2:18 PM

Elaborat o fer vrijednosti je izradio Interkapital, a potvrden je od strane vjestaka.

• Cold
    • February 17, 2022 at 12:47 PM

Done . .

http://www.excelsa-realestate.com/upload/tbl_novosti/excelsa_nekretnine__d.d._-_obavijest_o_prijenosu_135858.pdf

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Cold
    • February 17, 2022 at 10:25 AM
    Quote from Mladen Milicic
    Quote from renchi

U ugovoru pise da 100 % optime bez dugova ( tj kada je kupe dugovi nece postojati ) kupca kosta 639 miliona. kuna. Ne pise nista o garanciji vracanja dugova itd. Naveli su EV, koja je 5 EBITDA, kao cijenu koju placaju. Ali da je po vasem to bi bilo odlicno. Onda bi cijena koju bi isplatili po dionici bila vise od 9 kuna.

Kako je to knjigovodstveno odrađeno? Novac mora imati nekakav tok. Ne može kupac pokloniti novac za vraćanje duga. Evo primjera Imam firmu koja je dužna pola milijuna kuna i vrijedi oprema i klijenti 250.000 kuna. EV je 750.000 kn ali ja neću dobiti 750.000 kn nego npr 50.000 kn za firmu. U scenariju da ja kao vlasnik potražujem pola milijuna onda bi bio zadovoljan da dobijem 10.000 kuna i da mi novi kupac GARANTIRA vraćanje mojih 500.000. Ne znam kako bi bilo moguće da mi kupac plati odmah 510.000 kuna a da se firmi OTPIŠE DUG. Što bi rekao knjigovođi ? "Tamo smo platili vlasniku pa ovdje knjiži oprost duga,"?

Ako imate firmu kojoj oprema i klijenti (to jest core poslovanje) vrijede 250 onda vam je i EV 250 jer enterprise value predstavlja vrijednost operating asseta firme. Kad bi na to imali dug od 500, implied equity value bi vam bio u minusu, pa je malo nerealan scenarij.

Kod preuzimanja EV je podloga za izračun cijene koje će dobit dioničari (equity value, koji se racuna kao enterprise value - net debt), a nakon sto plati equity value kupac ili preuzme na sebe dugove ili ih odmah otplati ovisno kako su postavljeni kreditni aranzmani, sto znaci da ga akvizicija prakticki ukupno kosta koliko je EV.

• Cold
    • January 29, 2022 at 12:08 PM

sta je s ovim istiskivanjem na kraju?

• Cold
    • November 19, 2021 at 8:22 PM
    Quote from Mcvily77
    Quote from hugh

A što da Vam kažem......to je burza.......a takvi su na burzi da rezvesele one druge koji rade suprotno......

Mudro.. to često padne u zaborav da je svaka kuna dobiti, nečija kuna gubitka :)

U kratkom roku.

U dugom roku je kuna dobiti nečija kuna oportunitetnog gubitka.

• Cold
    • November 11, 2021 at 12:12 AM

ja vjerujem da ce ju uprava predloziti, a na dionicarima je da izglasaju :S

• KABA (Karlovačka Banka)

• Cold
    • November 10, 2021 at 1:12 PM
    Quote from Moller

nešto preko 29 mil. dobiti za 2020,

eto barem nešto znamo, a to je da nije bilo uzalud ono trataratatat po malim dioničarima, nema potrebe s njima dijeliti dobit

Znala se dobit u 4. mjesecu, checkirajte proslu stranicu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt