1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Equilibrium

Posts by Equilibrium

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Equilibrium
    • February 15, 2024 at 2:32 PM
    Quote from Lynx

Ne znam kakve su ovo novine, ali pokazuju da se o onom našem transformatoru za Irsku iz zadnjeg Končarevca može pisati i na malo uzbudljiviji način!

The largest transformer manufactured for the Irish market is more than a piece of equipment; it's a symbol of progress, innovation, and the unwavering human spirit that continues to push boundaries in the face of adversity.

Svaka čast na uzbudljivosti naslova, ali podatke o kretanju cijena dionca su skroz fulali, ne znam odakle im te brojke. ^^

"The announcement of this monumental contract coincided with an update on the trading performance of Koncar D&ST's preferred shares. As of December 2022, these shares saw a 1.15% increase to 1,010 euros on the Zagreb stock exchange. In contrast, Koncar's common shares experienced a slight decrease of 0.94% to 210 euros."

• TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

• Equilibrium
    • March 13, 2023 at 2:10 PM

Nije baš primamljivo, za kupnju na 600€ prinos od 1,3% nakon brokerske naknade. Još na to treba platiti porez, a koliko bi se uopće čekalo do isplate?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Equilibrium
    • June 29, 2022 at 5:38 PM

Izgleda da odluka o isplati dividende ipak nije donesena.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/VLEN/GS-VLEN-84c0e8cb50925770a35c79f7d2e0dd6d.pdf

• Equilibrium
    • May 4, 2022 at 11:14 AM
    Quote from diokidina
    Quote from whiteking

kada je glavna skupština i glasanje? koji datum?

Nema glasanja, ja pogrijesio. Dividenda se isplacuje 21.07., zadnji dan kojim moras posjedovati dionice je 10.07.

Naravno da ima glasanja. Skupština donosi odluku o isplati dividende, ovo što je objavljeno je samo prijedlog uprave.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Equilibrium
    • December 28, 2021 at 10:38 PM
    Quote from Jure

Dali je bila isplata dividende najavljena za 06.12, 21.

Da, bila je tocno na taj dan. Ako niste bili dioničar kod prethodne isplate dividende moguće je da morate dostaviti Banci podatke za isplatu pošto je provode oni a ne SKDD. Slali su dopise poštom.

• Equilibrium
    • October 30, 2021 at 12:30 PM
    Quote from accountant
    Quote from Equilibrium

Da mi je znati što su očekivali oni koji sada prodaju po 8,15kn, pa da zadnji kvartal bude na nuli, a to je neki worst case scenario, opet ostajemo na 22,6mil kn dobiti što je na ovu cijenu daje P/E 6,06

ha čuj, po toliko se vani trže brodari (bulkeri, kontejneraši i sl.)

čak i jeftinije ako gledamo Fw PE

rijetki su mazohisti kao što smo mi koji tvrdoglavo ustraju i čekaju preokret na Martinščici

:P

Da, ali brodari su ipak iznimno ciklična industrija, ne mogu računati sa ovakvim vozarinama kakve sada imaju za uvijek, što opravdava niske valuacije. Lenac isto ima dosta volatilne prihode, ali ipak znatno manje, pokazalo se da mogu biti profitabilni i u okruženju niskih vozarina.

Ima Lenac svojih izazova naravno, ali mislim da je upside potencijal veći

• Equilibrium
    • October 29, 2021 at 12:07 PM

Da mi je znati što su očekivali oni koji sada prodaju po 8,15kn, pa da zadnji kvartal bude na nuli, a to je neki worst case scenario, opet ostajemo na 22,6mil kn dobiti što je na ovu cijenu daje P/E 6,06

• PVCM (Pevex)

• Equilibrium
    • October 13, 2021 at 8:55 PM

Vidi se pod "trading overview", ali za jučerašnji dan, 12.10.

• Equilibrium
    • October 8, 2021 at 1:30 PM
    Quote from Marin83

Jednu pitanje, neka mi netko odgovori?! Stavka bilance Potraživanja od kupaca, ona ulaze u prihode od prodaje tek nakon što se naplate, da ili ne?

Ne, iznosi u toj stavci su vec proknjizeni kao prihodi, a kada se naplate pretvaraju se u novac na racunu.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Equilibrium
    • September 6, 2021 at 2:11 PM

Vezano uz EPS od 60,81kn u prospektu: 2.6.2021. je provedena podjela dionica 1:10, tako da je se za 2020g dobit dijelila na 10 puta manje dionica. Uz to, na 31.12.2020. društvo je držalo više svojih dionica nego sada što dodatno povećava EPS u odnosu na sadašnje stanje.

• Equilibrium
    • June 30, 2021 at 12:21 PM
    Quote from Marin83

Meni je logičnije da remont i preinaku brodova radiš dok su vozarine niske, ne visoke...

Da, tad je manji oportunitetni trošak što brod ne vozi, ali je i financijska pozicija firme lošija. Logično je i kupovati dionice kada su im cijene niske a ne visoke, pa većina ne radi tako. Ključna riječ je neizvjesnost.

• Equilibrium
    • May 28, 2021 at 8:50 PM

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…rodova-15076724

"Taj iznos Viktor Lenac planira osigurati dugoročnim kreditom HBOR-a i poslovnih banaka u visini od 28 milijuna eura, s ciljanim rokom otplate od 15 godina, a preostalih 12 milijuna eura osigurao bi vlastitim doprinosom iz ostvarene EBITDA-e te prodajom ostataka postojećeg Doka 11 u staro željezo."

• ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

• Equilibrium
    • January 23, 2021 at 3:27 PM

Zakon o preuzimanju dioničkih društava se odnosi samo na društva čije dionice su uvrštene na uređeno tržište, piše u članku 2 Zakona. Tako da se ne primjenjuje u ovom slučaju koliko razumijem.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt