1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Jubito

Posts by Jubito

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Jubito
    • July 16, 2021 at 10:10 PM

Vidim da je tu puno kolega zaključano i da se stalno zaključava na sve strane - osim jednog!

Ja sam danas izašao iz blokade, imam poseban tretman koji mnogi nemaju, čim pokažem otpor odem u pržun. :S .

Cenzura radi neumorno po sistemu pravdenosti kao rvacko pravosuđe, HDZ i Bandić - neki mogu, a neki ne mogu. X(

Flight po svima sere svaki dan cijeli dan (samo zabava) i nikome ništa. :/

Kad se čekalo prodaju nije dozvoljavao niti jednu kritičku misao ili mogućnost lošeg raspleta, a sada ne dozvoljava niti jednu kritičku misao na očigledno loš rasplet i sranje od kupoprodaje. Sad je to sve očekivano i sve je super i sve je OK.

A vidim da svi ostali koji lupe kontru budu banirani.

Jebem ja tog šupka administratora i to licemjerno govno flighta. :)

Jebe mi se i da li će me skroz izbaciti ili neće, jer ovo je takvo govno od foruma nije ništa bolje od onog na poslovnom na koji ću se vjerojatno vratiti jer tamo te izbrišu, a ovdje te jebu u zdrav mozak ! ;)

Admine, šimpu pimpu ! ^^

• Jubito
    • July 9, 2021 at 9:08 PM
    Quote from maga

rekao sam da mu sad mozes pisat ljubavna pisma a ne meni, ja nisam prodavao, on ti je usrao motku pa mu se obrati, a itekako si afirmativno spominjao njegovo ime…btw. ako si ga saknuo ovdje budi musko i ne trazi krivce oko sebe.

Jedan post gdje sam njega afirmativno spominjao mi izdvoji, samo jedan post mutikašo !

https://dionice.net/forum/user-post-list/199-jubito/

• Jubito
    • July 9, 2021 at 8:55 PM
    Quote from maga

jubito nezadovoljan si, gle i ja sam a obzirom na prezentiranu (pod)valuaciju koja ima sve elemente perfidne rabote, mozes si pozdraviti glavnog aktera i vodonosu kresu kojeg si itekako u nebesa kovao, stoga odi pisi njemu ljubavna pisma.

Ja sam u nebesa kovao Kopsejaka i pisao mu ljubavna pisma?

Ja koji sam se jedini tu podsmijavao njegovim idolopoklonicima !

Daj ne seri!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Jubito
    • July 9, 2021 at 8:47 PM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ako dobro kužim, oni su zaključili kupoprodajni ugovor, ali da li Telemach tim ugovorom stječe dionice samim potpisom ugovora?

Čini mi se da Telemach temeljem tog ugovora još uvijek nije stekao dionice Optime, a ako nije, onda nema obvezu objave ponude za preuzimanje, a ako nema obvezu objave ponude za preuzimanje, onda se ponderirani prosjek računa tri mjeseca prije nastanka obveze, a koja će koja će dospjeti isplatom kupoprodajne cijene i knjiženjem vlasništva u SKDD, tako da se prosjek može napucati i prema gore i prema dolje do nastanka te obveze.

Sjećam se da mi nije bilo jasno što se događa i tko to napucava cijenu na ATLN (Excelsa nekretnine d.d.) prije povlačenja sa burze, da bi ispalo kako su fondovi nanjušili šta se sprema.

Srećom su napucali prosjek u kratko vrijeme sa 153 na 196 kn. Samo što ovdje nema fondova nego samo rušitelji cijene kao RBA.

• Jubito
    • July 9, 2021 at 8:09 PM

Gdje su sada onaj stručnjak flight i maga, veliki stručnjaci koji su očekivali "dobar rasplet za dioničare" I koji su me pljuvali zbog moje zabrinutosti i "crnjačenja"?

Flight mi daje palac gore na prethodni post gdje sam napisao da Hanžekovićka "nije prodala, ona je otpustila. bio je repo."

Ne kuži cinizam na njegova pogrešna tumačenja i kombinacije.

Nevjerojatno da se to prodalo 5xEBITDA.

Sto puta sam govorio da niti jedan telekom nije prodan ispod 5xEBITDA, ali da će Optima biti prodana po najnižoj valuaciji, to se zbilja nisam nadao.

Još mi nije sjela ova objava na mjesto jer sam ljut, razočaran i lagano šokiran, ali treba malo proučiti zakon o preuzimanju dioničkih društava i kada nastaje obveza za podnošenje ponude za preuzimanje i od kada do kada se u tom slučaju uzima u obzir prosjek, ja sada nisam sposoban.

• Jubito
    • July 9, 2021 at 8:01 PM
    Quote from Jubito

Ne znam što misliš pod tržište? Tu tržište ništa ne odlučuje, odlučuju samo kupac i prodavatelji.

Pitam se da li imaju nekakvu caku da npr. kupac dogovori prodaju uz povrat svih dugova sa kamatama HT-u i ZABA-i, a da dionice plate po prosječnoj cijeni na ZSE, pa da namire većinske, a zahebu sve nas ostale i prođu jeftinije.

Svakojake crne kombinacije mi se motaju po glavi, uključujući i onu da se nakon 10.07. neće ništa dogoditi, nego da će ZABA nastaviti prodaju i upravljati Optimom umjesto HT-a.

Na žalost, na samom kraju balade je tu puno "ako", "možda će", "trebalo bi" i "kad bi" !

Da podsjetim na post objavljen u svibnju.

• Jubito
    • July 9, 2021 at 7:54 PM
    Quote from zlocesti

Ipak ostaje pomalo gorak okus u ustima.

Ponderirani prosjek, ostvaren trgovanjem na uređenom tržištu, a članica NO svoje je dionice otpustila mimo uređenog tržišta

2 200 000 komada. Po 6,70

Ma nije prodala, ona je otpustila. bio je repo.

Quote from Paulie

U ovom slučaju mi mali dioničari lovu nećemo vidjeti godinu dana, dok se sve ovo odigra proć će vremena ohoho.

Kao što rekoh, prva tri mjeseca, ili polovina iduće godine (na žalost).

Ali ako ništa drugo, konačno znamo da ova priča ima kraj.

Razočaravajući rasplet ove priče.

A tu su me ispravljali i pljuvali, podjebavali me da crnjačim.

Eh da sam barem sebe poslušao. .... :cursing:

• Jubito
    • July 9, 2021 at 9:42 AM

Dragi kolege purgeri, hoće li netko biti ljubazan otići na Skupštinu danas da proba saznati štogod među prisutnima, ili da postavi konkretno pitanje što je sa prodajom i ima li zainteresiranih?

• Jubito
    • July 8, 2021 at 2:32 PM

Za sada nema informacije o kakvim se ispravcima radi.

OT-OPTIMA TELEKOM d.d. - Održana sjednica Nadzornog odbora

• Jubito
    • July 7, 2021 at 9:21 PM
    Quote from Marielena

Sto ce se dogoditi ako se ne proda do 10. srpnja ili se nece nista dogoditi?

Upravljanje Optimom preuzima ZABA, a HT gubi upravljačka i glasačka prava i mora ih prenijeti na ZABA-u ili neku treću osobu.

Osim toga, HT mora ovlastiti ZABA-u da proda sve dionice HT-a.

ZABA in, HT out.

Sve u svemu, mislim da bi trebalo uslijediti mirnije razdoblje i nadam se da će ZABA bolje upravljati Optimom i prodajom iste.

A koliko će se i da li će se cijena dionice porušiti u narednom razdoblju ovisi o svima vama.

Ja ću se strpiti, pregristi go.no i čekati. Kad nisam iskoristio tolike prilike do sada, šta sad da radim!? X/

Ne želim biti papak kao ekipa na HMST koji su godinama čekali na prodaju, pa odustali zadnjih mjesec-dva-tri pred finiš.

Doduše, Hoteli Maestral su bili opipljivi i na krasnom mjestu, a Optima je prilično loša i maglovita firma koja iz kvartala u kvartal manje vrijedi.

• Jubito
    • July 7, 2021 at 4:22 PM

Pisao sam još u svibnju što se tu može očekivati.

Ne znam kako će 09.07. proći Glavna skupština, odnosno hoće li se tu nešto uspjeti pametno doznati i kakav je to najavljeni ispravak FI za Q1, nadam se da neće biti dodatnih neugodnih iznenađenja. Bilo bi dobro da netko od vas iz Zagreba ode na tu skupštinu pa proba nešto doznati.

Dakle nema ništa od objave 10. srpnja - dionica ide down.

Nema ništa od ZEM-a jer je sezona godišnjih odmora - dionica ide down.

Izađe polugodišnji FI - dionica ide još malo down.

Lako bi mogla do 3-3,5 kn, osim ako se ne pojavi kakav usisač, a i to nije isključeno.

Kolovoz - stagnacija cijene, letargija, a možda i lagani interes za kupovinu.

U jesen rasplet ZEM-a, a onda ako Bog da do kraja godine ili početkom iduće se objavi kupac. Pa slijedi odobrenje regulatora (mjesec-dva-tri) i u konačnici poziv za preuzimanje svih dionica od strane novog kupca.

Dakle, kako sada stvari stoje, nema ništa od konačne prodaje do prva tri mjeseca ili polovine iduće godine.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • July 7, 2021 at 12:40 PM
    Quote from Roki

Revoz u 3. i 4. mj. dobar dio vremena nije radio. U zadnje vrijeme je navodno u solinu i zgu oko 200 ljudi koji su imali ugovor na određeno dobilo nogu, ovi koje su zadržali ostaju na 4satnom radnom vremenu. Jedan dio radnika je na GO + neplaćeni GO. Revoz u 7. i 8. mjesecu također dosta slabo radi.

Ponavljam Marin83 je slično pisao jučer na temi BestBuy, sad vidim da posta nema. Šteta jer sam imao dojam da lik radi u ADPLu...

Ja bih bio jako sretan da su informacije koje imam netočne jer sam pun ADPLa ko brod.

Vidim da svi vole samo da se piše da je stanje bajno, pa eo, isključio bih se iz daljnje rasprave dok ne budem imao za napisati nešto pozitivno. Negativne informacije koje dobijem ću ostaviti za sebe jer čemu tema na forumu ako na njoj ljudi kritički pišu, bolje je da svi drukaju na pozitivu i "upupup".

Činjenica je da su u Revozu u problemima,

Pomanjkanje surovin pretresa slovensko industrijo

Revoz

Činjenica je i da nije samo Revoz u problemima.

Ali je s druge strane činjenica da je trenutno aktualan sveukupni oporavak potražnje za vozilima i oporavak autoindustrije, a usostalom nije samo Revoz izvor prihoda AD Plastika, već (srećom) samo jedan od kupaca.

Russia's May auto sales soar 134% in lockdown rebound

Passenger car registrations: +29.5% five months into 2021; +53.4% in May

Koliko mi je poznato, a pratim i imam ADPL više od 10 godina, oni stalno nešto kemijaju sa svojim radnicima, što se meni baš i ne sviđa, a proizvodnja im je uglavnom automatizirana, tako da tu ne bih izvodio neke zaključke.

Dakle može se dogoditi da polugodišnje izvješće bude lošije od očekivanja, ali se sve to može nadoknaditi do kraja godine.

A ako se i ne dogodi do kraja godine, opet nam je zagarantirana solidna dividenda (zbog koje sam dioničar) i pregršt sigurnih poslova u narednim godinama, pa ako si ušao tako nisko kako kažeš, onda se nemaš zašto brinuti, osim ako ti je želja sada prodati da bi kupio jeftinije. To će vjerojatno i biti moguće, posebno nakon isplate dividende kada cijena u pravilu uvjek malo posrne.

ADPL je zapravo većini dosadna dionica.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • July 7, 2021 at 11:12 AM

Eh kad bi se čovjek uvijek osvrtao na razne rokije, marine itd, nikad u portfelju ne bi imao AD Plastik.

Ako i imaju problema riješiti će ih, kao i uvjek, nema tu zime dok je ova Uprava na čelu.

A da li će cijena tijekom godine na 176 ili 205 kn, tako svejedno, nekome prilika, nekome neprilika.

Tko je lani kupio na vrijeme, samo opušteno. :sleeping:

• Jubito
    • June 16, 2021 at 6:31 AM
    Quote from Vergilije

Ali prodati će Zaba kao većinski vlasnik koji je nedavno preuzeo glavnu riječ u daljnjem postupku temeljem rješenja AZTN-a.

Zato baš ne razumijem toliki strah i paniku koji je zavladao ovdje.

Ne razumiješ ti čini se dosta toga.

Zagrebačka banka još uvijek nije preuzela glavnu riječ, niti će je preuzeti prije srpnja.

• Jubito
    • June 15, 2021 at 10:33 PM
    Quote from Nevera

Prava sam pratitelj sa veliko P. ili sam puko.

Pa za početak se odluči da li ćeš pisati kao žensko ili kao muško. :)

• Jubito
    • June 15, 2021 at 10:19 PM
    Quote from Vergilije

Čak mislim da bi mogli konačnu odluku objaviti prije skupštine, jer njihovi direktori koji su na popisu imenovani za NO očito neće u stvarnosti nadzirati Optimu nego se bave svojim poslovima. Al nekog je trebalo navesti da se ispoštuje odluka AZTN-a.

Mašta može svašta.

• Jubito
    • June 15, 2021 at 8:09 PM

A kad se baš svi pravite jako pametni, pa da se pametan napravim i ja. ;)

Zakon stupa na snagu danom objave u Narodnim novinama. Amen. 8)

U svakom slučaju, ima da se načekamo i za taj detalj još dosta dana. :sleeping:

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • June 15, 2021 at 12:10 PM
    Quote from Milo

Mislim da će ovdje uskoro bit veselo😃

Ne očekuj tu neki spektakl, iako dionica objektivno vrijedi više, ali najbolja je stvar u ADPL dividenda, transparentna Uprava i stabilnost poslovanja. Mir i tišina. ;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • June 15, 2021 at 10:36 AM

Transakcija rukovoditelja

Otpuštanje vlastitih dionica

• OPTE prodaja - kladionica

• Jubito
    • June 14, 2021 at 1:03 PM

A šta ćemo komentirat, dojadilo i Bogu i vragu !

Show me the money !

1. Privacy Policy
  2. Kontakt