Mene brine što je dobit pala za 25% u Q3/Q2. Ne znam da režem vene odmah ili da sačekam malo...
Posts by fantom
-
-
Pokušao sam pronaći po ovoj temi i po internetu ali baš nisam razumio.
Koja je razlika između KODT i KODT2?
Je li svejedno koja se dionica kupuje?
Nisam uspio pronaći ima li razlike u isplatama dividendi?
Kodt ima pravo glasa na godišnjoj skupštini, kodt2 nema pravo glasa ali navodno ima prednost pri isplati dividende. Nekada davno kad je cijena bila oko 1000kn, razlika se manifestirala u 50kn razlike u cijeni.
Cijena nije narasla nakon brutalno dobrog i rekordnog FI za Q2, nego je čak malo i pala a trebala je tada skočiti na cca 2000 (p/e 12). To što je naraslo prije izvještaja za Q3 ne znači ništa jer je očito za svakoga tko je u ovoj dionici duže od 3mj, da se cijena ne zna prije izlaska izvještaja (što se ne može reći za neke druge dionice). Trenutni eps (ttm) je 196e, i realna bi cijena za našu burzu trebala biti barem 2400, nakon zadnjeg izvještaja...
Ako se drlog od firmi trži po prosječno 16 p/e, mi bismo trebali biti barem na 20... -
Zašto si ju kupovao ako želiš izaći?
Pa recimo da mi trebaju novci za xy nečega
Možda bi trebao naučiti malo bolje baratati novcima ako si investirao u nešto da već nakon manje od 3mj do slijedećeg FI, trebaš novce za nešto drugo...
-
Guys, pitanje. Imam dionice KODT2. Svi ovdje znamo da je kompanija brutalna, ali jedno praktično pitanje me muči. Vrijedi li mi to što je kompanija brutalna kad ju market tako ne vrednuje po cijeni? Hoću reći ja danas kupim po cijeni 100, a ona izabaci izvrstan report prema kojem bi cijena trebala biti 110, no market se ne pomakne, odnosno ne mogu izaći po većoj cijeni ako to želim iako fundamenti postoje.
Zašto si ju kupovao ako želiš izaći?
-
Floricic lagano izlazi.
A OTP ulazi
OTP je Flokijev broker...
-
Znači da očekuješ 82€ dobiti u 4Q?
Ne razumijem šta pitate???
Očekujem cca 30 mio EUR dobiti u 4Q... pa sad to izračunajte i vidjeti ćete što pričam
Trenutni eps za prva 3q je 152e. Zadnje 2g dividenda je oko 32%, znači da na kraju godine trebaju imati minimalni eps od 234e, ako će dividenda biti min 75e. Razlika 234-152 je min 82€ eps za 4q ili 42m neto nekons dobiti.
-
očekujem minimalnu dividendu 75 EUR
Znači da očekuješ 82€ dobiti u 4Q?
-
40-tak € do kraja godine...
-
Dobit trostruka naspram istog razdoblja prosle godine, dosada 24 € po dionici.
Konzervativno 40-tak € do kraja godine, dividenda oko 20 €. Preko 7% na zadnju cijenu.
A profitna marža jos ima prostora, i duplo...
Ako se ne varam, trenutna politika na nivou matice kaže da se za dividendu odvaja 30-40% dobiti. Prema tome, dividenda slijedeće godine može biti od 12 do max 16 eur.
-
Poštovani kolege, dali očekujete 3. kvartal bolji od lanjskog, evo kraktko i jasno?
Unaprijed se zahvaljujem!
Minimum duplo bolji!
-
Možete li podijeliti informaciju koje dividendne dionice preferirate?
KODT, KOTR - dividenda 30-40% dobiti
RIVP - dividenda 4% na cijenu
ERNT - dividenda 30-100% dobiti
PLAG -
Kupio sam svoje KOTR2 dionice na burzi bez ikakvih problema, izvješće za Q3 je uredno objavljeno, ne razumijem što ste htjeli reći.
Htio je reći da nije objavljeno godišnje izvješće a brojke o kojima se tu diskutira, su iz GFI grupe Končar. Za KOTR GFI nema ni na javnoj objavi ni na progress market.
-
Prihodi: 40,171m (+24,6%)
Rashodi: 38,123m (+23%)
Dobit: 2,048m (+66,6%)
Dobit nakon poreza: 1,644m (+4%)
Udio u dobiti iz TBEA: 0,895m (+33,4%)
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KOEI/FI-KOEI-26b6d17c58e5d24666dbc8255aca031b.pdf -
Rješio jdgt, adpl i auhr i prebacio sve u končare:
Kodt2 69,3%
Kodt 18,3%
Kotr2 5,5%
Rivp 3,8%
Plag 2%
Ernt 0,7% -
Dividenda: 0,22 eur
-
-jdgt
-auhr
-adpl
+kodt, po istoj cijeni kao i prije 12g. samo tada je bilo u kn -
S dividendom: +99%
3/4 portfelja čini kodt a on je rastao oko 165%. -
KODT2 64,5%
KODT 8,4%
JDGT 6,2%
RIVP 5,4%
KOTR2 5,4%
AUHR 3,1%
ADPL 3%
PLAG 2,4%
ERNT 1% -
Što misle kolege kolika bi mogla biti dividenda slijedeće godine
Zar nije određeno da 40% dobiti ide u dividendu a 60% u statutarne rezerve? S obzirom na dobit u 3Q dio koji ide u dividendu je 23,78€ a kad izađe godišnji FI znat će se točno...